IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сбъдват се мечтите на соросоидите и сините талибани:

Зам.министър Йосифова: ОСТАВАМЕ С 2 ЛЕТЯЩИ МИГ-29!!! НЯМАМЕ ПАРИ ЗА РЕМОНТ! ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НИ!

Американци ще патрулират в небето ни, като да сме окупирана държава!

Продадохте държавата на шибаната американска пасмина за един пробит долар, мръсна синьокретенска пасмина!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
      В-тинчо е в Северен Рейн Вестфалия някъде. Аз скоро ходих там на гости, ми то яко скъпо, 100 евра на ден за дреболии хвръкват без да усетиш, някоя бира, малко кръчми, паркинги, добър ден 5 евро, добър ден 10 евро.. И на тия цени 1500 евра заплатка? Ми не е чудно че е такъв комуняга.
      На мен кръчмата ми е на границата на НРВ и Долната Саксония - цените току-що ги публикувах. Инак формално съм саксонче, което ми преебава Хелоуин като почивен ден ама карай.

Коментар

• Ето го и резултата от двайсет и пет години прехвалена демокрация:

Изваждат от експлоатация 78 язовира в страната

Всички 78 язовира в предаварийно състояние на територията на страната ще бъдат извадени от експлоатация. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
        Интересно ми е колко години евана демкрация са необходими, за да се унищожат всичките няколко стотин язовира построени при презряния социализъм?
        Единственият язовир построен след падането на бай Тошо е Цанков камък, ама и него оплюха соросоидите и сините кретени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Аз не виждам да пише такова нещо.Доколкото ми е известно това са брутните заплати.
          Нещо ти рухна мита за голямото западно благоденствие.Като сложим и двойните цени излиза че ако в София имаш собствено жилище и заплата над 1200 кинта чисто ти живееш по добре от прехвалените западняци.А като сложим и факта че на Запад повечето хора плащат наеми положението им още повече се сговнява.Едно пиене 25 грама е 10 евро.Айде иди на кръчма с тая заплата.За българските гастербайтери тези средни заплати са недостижими.Те са на дъното с още по мизерни.Само ти и още няколко глупака тука рекламирате сговнясания Запад
          http://www.the-red-lion.de/

Хайде тук са онлайн цените в местната ми кръчма - да се видиш колко голям разбирач си, какво не знаеш и прочие. Понеже си мега-глупав, ще ти пошепна и че цените на жилищата тук са по-ниски от софийските и се изплащат с около 120-180 месечни наема. И не, не ти показвам най-ниските цени а средните - няма нужда да спестявам 1-2 евра вместод а си направя кефа с колеги където аз искам и както аз искам Апропо - за ирландска/английска бира в БГ цените са горе-долу същите.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
            Пешо, с тия здравни не мож си плати и операция по цирей на задника
            ДОД в немско не е плосък така че по-сложно може да се предскаже. Обаче в немско имаш 8000Е необлагаеми, 30 цента на км свободни от данъци ако ходиш с кола на работа, едни нормални 1400Е връщане на данъци годишно (за семейни с неработеща жена/деца - и повече), детски в размер десетки пъти над българските и то БЕЗ ограничения по доход и т.н.
            Храната е по-евтина, колите са по-евтини - къде да сравняваш. Гледам Тин че е ниско платен, може да е ако не е на пълен работен ден, може ако е в Източната част. Няма да си пиша точната заплата естествено ама е доста нагоре Като за едната област Бавария (не, не съм там) средната е 54 000Е годишно - смятай сам.

ПП: за наемите - около 2 пъти по-скъпи от софийските средно. Но жилищната площ е НЕТО и качеството е несравнимо.
            В-тинчо е в Северен Рейн Вестфалия някъде. Аз скоро ходих там на гости, ми то яко скъпо, 100 евра на ден за дреболии хвръкват без да усетиш, някоя бира, малко кръчми, паркинги, добър ден 5 евро, добър ден 10 евро.. И на тия цени 1500 евра заплатка? Ми не е чудно че е такъв комуняга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              Ето резултатите от вредното руско влияние в България:

Колко струва големият шлем

България пропиля поне 2.3 млрд. лева в трите лошо обмислени енергийни проектa с Русия
              Пропиля България... пропиля.

Пропиля възможността в България да влязат поне 10-12 милиарда евро руски инвестиции, които щяха да влеят живот в стотина строителни фирми и да дадат прилично препитание на десетки хиляди българи.
              Пропиля възможността тази инвестиция да се изплаща и да се печели с износ на ток и транзитни такси за нефт и газ.
              Това пропиля, деева и хамериканските мекерета!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Абе не е баш така, много хора си имат жилища, пиенето наистина че е скъпо , но е на кръчма скъпо, снощи за 1 дюнер + 1 малка мин вода- 5 евро платих. Ако получава семейство в Бг около 4000 няма смисъл да ходи на друго място. Виж ако погледнеш перспективите е друго, едно е да кажеш завършил кембридж, друго- свищов
                Получавах над 4000 бруто в БГ и се преместих с кеф.
                Бира има на кръчма от 1.5Е до 6Е тук, ядене + 1 бира е оформено между 7 и 10 евро като норма. Ако се разпускаш - 20Е таван горе-долу, после няма място в коремчето
                Ако си в Берлин - с 40% надолу цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                  Добре , да приемем, че си прав. с 1000 евра, какво можеш да направиш в DANMARK и какво в България?
                  В България - да си купиш билет за Терминал 1 или 2, по избор и да имаш пари за 2 седмици оцеляване после. В Дания - да си купиш 2-3 почивки по 1 седмица в 100-ина дестинации по избор. Ето и разликата в качеството на живот

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение

[/IMG]
                    Много си далеч от истината !
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Аз съм завършил в ТУ София Електрически централи мрежи и системи и специализация Автоматизация на Електроенергийни системи и те уверявам че имам самочувствието да изляза срещу когото и да е в целия свят по моята професия.Няма ТЕЦ АЕЦ ВЕЦ Електропреносно и Електроразпределително дружество в което да не мога да работя в която и държава да е по света.Доходите ми тука са големи.
                      Езици НУЛА, квалификация що-годе - не можеш да стъпиш на малкия пръст на немски инженер - не на средния им професионалист, а на КОЙТО И ДА Е. Та само с голото си самочувствие - хехехехе, аз работих 9 години за немски фирми преди да се преместя в Германия и пак трябваше да наваксвам, просто ме разсмиваш в момента Просто нямаш идея от конкуренция, да не говорим че не можеш дори да изкараш едно нормално интервю и да убедиш някой тук да те наеме.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Леко да се не презориш в сметките, здравните услуги са в цената на осигуровките - в това число и лекарствата. Та и 1000 да остават (което за тоя град е по-скоро долна граница) са си джоб-пара, който иска да ги изпива - който иска да ги инвестира. В БГ ще ти остават 1000 евро чисти на глава след всички разходи АМА ДРУГ ПЪТ.
                        Добре , да приемем, че си прав. с 1000 евра, какво можеш да направиш в DANMARK и какво в България?

Коментар

Аз не обвинявам хората решили да отидат навън.Обвинявам тези които се хвалят и пишат откровени глупости за голямото благоденствие на Запад.Доходите са ми достатъчни и не мисля че е редно да ги напиша тука.Здравните ми осигуровки са над 200 лева пенсионните над 400 лева не ги знам точно до стотинка.Освен това имам и допълнителни доходи от земеделие.Храната си произвеждам сам.Всеки обаче сам решава за себе си.Сега кажи какви са наемите в Германия колко е данък общ доход освен осигуровки за здраве и пенсия тряскат ли ти и безработица болничен бременност и раждане.Колко плаща работодателя и колко работника?
                          Пешо, с тия здравни не мож си плати и операция по цирей на задника
                          ДОД в немско не е плосък така че по-сложно може да се предскаже. Обаче в немско имаш 8000Е необлагаеми, 30 цента на км свободни от данъци ако ходиш с кола на работа, едни нормални 1400Е връщане на данъци годишно (за семейни с неработеща жена/деца - и повече), детски в размер десетки пъти над българските и то БЕЗ ограничения по доход и т.н.
                          Храната е по-евтина, колите са по-евтини - къде да сравняваш. Гледам Тин че е ниско платен, може да е ако не е на пълен работен ден, може ако е в Източната част. Няма да си пиша точната заплата естествено ама е доста нагоре Като за едната област Бавария (не, не съм там) средната е 54 000Е годишно - смятай сам.

ПП: за наемите - около 2 пъти по-скъпи от софийските средно. Но жилищната площ е НЕТО и качеството е несравнимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                            Ами тогава да направим проста сметка. Примерно за тричленно семейство като моето наема би бил минимум 1500-2000 евра. Отива половината от прословутата заплата. След това транспорт, храна-грубо около 1000 евра. Остават 1000 за услуги и забавления. Не е много....май, май средния датчанин нищо не може да спести и инвестира. А услугите като зъболекар, фризьор, детегледачка, кожар, часовникар предполагам са в пъти, поне 4-5 пъти по-скъпи отколкото в БГ.
                            Леко да се не презориш в сметките, здравните услуги са в цената на осигуровките - в това число и лекарствата. Та и 1000 да остават (което за тоя град е по-скоро долна граница) са си джоб-пара, който иска да ги изпива - който иска да ги инвестира. В БГ ще ти остават 1000 евро чисти на глава след всички разходи АМА ДРУГ ПЪТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Където и да съм ,винаги ще я громя.
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Не съм те забравила ,но нещо ми е натоварена програмата .Бях малко в Norway да я поразгледам .. .Ще намеря време след нова година и ще ти я пратя поканата ,та да отскокнеш и да видиш това онова
                                Супер! Много ти благодаря! Няма да съжаляваш!

Коментар

Working...
                                X