Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Как така няма по4инали без вируса след като по официална статистика те са добавили само свръх смъртност преди пандемията у нас умират около 107 000 души ( 2021 :147 747 ) . т.е има увеличение на смъртността с около 40 000 през 2021 г. и с малко под 20 000 през 2020-а..
Много добре говориш за смъртност която за мен не е малка за заразна болест особено за рискова група, но за хоспитализациите , ако утре отидем 10000 пред болницата кво правим , ваксината е все пак за мен за по леко каране на болестта и резултатите са видими в много страни
Пп Никой не ти пречи да се ваксинираш. Не ни пречете да НЕ се ваксинираме защото така сме преценили информирано. Риск от вирус със смъртност по-малко от 0.01% за човек извън рискова група съпоставен на риска от неизследвани течности.... въобще няма какво да го мисля.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.01.2022, 13:05.
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Факторите са много , за да има по-висока смъртност на определени места и ваксинацията е някъде на опашката като тежест. Било здравна система, болни хора, застаряло население, такова в стрес и наднормено тегло, климат, корупция, болнични интереси, ФОНДОВИ интереси, надписвания , откровени измами, нелекуване на спешни състояния и още куп други причини са ПРЕД ваксинацията като тежест.. Ще ти дам пример - възрастен познат постъпва в болница за животоспасяваща операция с 2 отрицателни теста - преди влизането и след влизането. Няколко дни по-късно той вече има положителен в болницата отново и умира след операцията - в списъка е на починали С Ковид. Това е масово - разбираш ли че почти няма починали вече без вируса ?
съгласен ли си че ако манипулации на официалните данни някъде то това ще бъде САМО в посока на повече починали С вируса и задължително НЕваксинирани ? Няма нито една манипулация в обратна посока ! В същото време има безкрай манипулации за пострадали от ваксините. Докладват се 1 на 100 от страничните реакции, няма никога доказателства за починали С ваксина . Тоба че някой е починал седмица или месец или 3 месеца след ваксина НИКОГА няма връзка с нея.
Наистина ли не разбираш двойният стандарт ?
По щатската таблица. Приемам, че всичко в нея е вярно и няма манипулации. Нека да има намаляване на смъртността 5-6-7 пъти за ваксинираните. НЕ СТИГА и НЕ МИ ПУКА за вирус със смъртност 0.15% по същата таблица. Сега ако кажеш ама тва е само за 200 дни. Ок умножаваме го по 3 и нека да стане вирус със смъртност 0.5%. От тези 0.5% поне 90% от тях са били и без вируса в последните 3 години на живота си. И 1000 пъти ваксините да намаляват смъртността за нещо което е нула и е съпоставено на НЕИЗВЕСТНО и НЕИЗСЛЕДВАНО колко вредно въздействие от тези същите ваксини лично за мен е МНОГО рисково мероприятие. Не си заслужава. От УВРЕДЕНИТЕ от ваксина , които са НАД 0.1% към момента 90% са млади хора и без тази ваксина нямаше да са увредени.
Ако вируса има смъртност 20-30-40% тогава страшно много би било и САМО 2 пъти ваксините да намаляват смъртността и тогава риска от неизследваните ваксини си заслужава, но сега случаят не е такъв. При такъв риск от вируса да се поема неизвестен риск от неизследвани технология за СОБСТВЕНА сметка ЗА МЕН е безумие и може да стане само чрез принуда. Няма здравомислещ човек без здравословни проблеми/състояние/възраст мултиплицирани от вируса , който да поеме такъв риск.
Много добре говориш за смъртност която за мен не е малка за заразна болест особено за рискова група, но за хоспитализациите , ако утре отидем 10000 пред болницата кво правим , ваксината е все пак за мен за по леко каране на болестта и резултатите са видими в много страни
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Викаш предния месец тяхната здравна система е била най-лошата в света, а после нашата...
Румънците по памет бяха зле горе долу като нас с ваксинирането (макар и повече ваксинирани от нас) и не се пазеха осоебено. Делта ги удари преди нас вълната и ми направи впечатление, че много бързо вдигнаха маските на носовете, затегнаха правилата и вдигнаха темпа на ваксинация. Пак са назад, но ни дръпнаха.
ето ти едно графично представяне как 'експерименталната течност' се представя в САЩ при делта вълната. Не е зле да имаш предвид, че навсякъде извън БГ, че ваксини имаше бол първо се ваксинира населението в риск - възрастни, болни и въобще хора с компроментиран имунитет.
https://ourworldindata.org/grapher/u...ntry=~All+ages
интересно е да се види в групата с принципно най-малко хора с компроментирана имунна система хора между 30-49г
https://ourworldindata.org/grapher/u...country=~30-49
Пак дебело подчертавам това е за Делта щама (омикрона в края на годината налази света). Дай боже с омикрона нещата да са различни и смъртността да е еднакво ниска за всички групи ваксинирани и неваксинирани.
съгласен ли си че ако има манипулации на официалните данни някъде то това ще бъде САМО в посока на повече починали С вируса и задължително НЕваксинирани ? Няма нито една манипулация в обратна посока ! В същото време има безкрай манипулации за пострадали от ваксините. Докладват се 1 на 100 от страничните реакции, няма никога доказателства за починали С ваксина . Това че някой е починал седмица или месец или 3 месеца след ваксина НИКОГА няма връзка с нея.
Наистина ли не разбираш двойният стандарт ?
По щатската таблица. Приемам, че всичко в нея е вярно и няма манипулации. Нека да има намаляване на смъртността 5-6-7 пъти за ваксинираните. НЕ СТИГА и НЕ МИ ПУКА за вирус със смъртност 0.15% по същата таблица. Сега ако кажеш ама тва е само за 200 дни. Ок умножаваме го по 3 и нека да стане вирус със смъртност 0.5%. От тези 0.5% поне 90% от тях са били и без вируса в последните 3 години на живота си. И 1000 пъти ваксините да намаляват смъртността за нещо което е нула и е съпоставено на НЕИЗВЕСТНО и НЕИЗСЛЕДВАНО колко вредно въздействие от тези същите ваксини лично за мен е МНОГО рисково мероприятие. Не си заслужава. От УВРЕДЕНИТЕ от ваксина , които са НАД 0.1% към момента 90% са млади хора и без тази ваксина нямаше да са увредени.
Ако вируса има смъртност 20-30-40% тогава страшно много би било и САМО 2 пъти ваксините да намаляват смъртността и тогава риска от неизследваните ваксини си заслужава, но сега случаят не е такъв. При такъв риск от вируса да се поема неизвестен риск от неизследвани технология за СОБСТВЕНА сметка ЗА МЕН е безумие и може да стане само чрез принуда. Няма здравомислещ човек без здравословни проблеми/състояние/възраст мултиплицирани от вируса , който да поеме такъв риск.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.01.2022, 13:08.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Kak беше оная приказка - че фашизмът вода не ставал.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Същата като тази в Русия кудето призова вярващите да се ваксинират .. ти защо си мислиш 4е те имат нещо против ваксините особено за тези за които е задължителна над 60г
Груев - Кирчо е пътник, не се сещам за друг, който толкова бързо да е настроил различни части от населението срещу себе си. А Възраждане, на следващите избори, ще са първа или втора политическа сила. Много хора ще са принудени да гласуват за тях, защото друг не им защитава интересите.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Предполагам като видиш как комшията ти или някой познат умира от кофти болест, не ти е много до протести
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениено вярата във врачки дано не ни докара и нас до тази фаза.
https://forum.investor.bg/forum/%D0%...87%D0%BA%D0%B8
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Аз именно за относителност говорих а не нарастване ако сравниш Португалия с България ще ти се проплаче.дори като процент от заболели /хоспитаизорани/смъртни случаи . а барбаронската таблица с Франция също е плачевна...
Барбарона сам не разбира какво прави със своята таблица, а какво остава ние да разберем. Дай ми друг пример.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
И аз се чудя, какво им става. Борбен народ, а се оставиха на ваксинаторите, като овце. Интересно църквата им къде е!
- 1 like
Коментар
� -
Далеч съм от мисълта че има лекарство или ваксина която е супер и няма странични ефекти.антибиотика да не би да е супер като ти раздънва стомах и черен дроб .. СЗО някой слуша ли ги всеки си прави каквото си иска.. като казаха да не се ползват антибиотици, затваряне на граници и тн някой ги слушаше все едно ..Аз лично ако мога да избягам медикамент с радост бих го избягъл. Съвсем различно е обаче да твърдиш че това е заговор и оръжие за изтребление от някакъв измислен елит и да шерваш deep fake клипчета... Нещо като водачката на протеста с каската и 6те години биология...
на 90% от лекарствата като им прочетеш листовката за кофти усложнения може лошо да ти стане. Вярно е, че са за уж редки случаи, но направо ти се иска да го изхвърлиш съответния перпарат.
На мен ми омръзна да слушам за 'експерименталната течност' при положение, че толкова милиони/милиарди ваксини се удариха, че вероятно само аспирина,парацетамола и ибупрофена са препарати, които са приложени на повече хора в глобален мащаб.
И да странични ефекти има, но като цяло доста редовно използвани препарати дават значително по-голям % странични нежелани ефекти, но се ползват в лечението.
Продължавам да съм против задължителната ваксинация, но вярата във врачки дано не ни докара и нас до тази фаза.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
преди време гърците ми бяха любимци
вдигнат им с 2 лепти цената на бензина и всички са на улицата и протестират
а сега....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
преди време гърците ми бяха любимци
вдигнат им с 2 лепти цената на бензина и всички са на улицата и протестират
а сега....
Бях посочил преди, обаче, че тяхното поведение, поне засега, не е печелишво - България е на 80% от нивата в туризма 2021 спрямо 2019 с 0 мерки, маляките са на 50% с дивашки мерки. Та това им е играта - искат турсити,че без тях са чао, ама туристи няма.
Апропо, дано да греша, но наш Кирчо и Кокорчо са поставени с две цели начело на България - да ни вдигнат нивото на ваксани, щото грипната епидения си заминава, ама не може страна от ЕС да е с толкова ниски нива и да няма трупове на купове и народът да си живее живота без ограничения. И да пусне северна фиромия в ЕС - виждате, че вече не се говори за история, а за някакви имагинерни полети до Скопие и ала-бала.
Та имам странното чувство, че Кирчо и Кокорчо трудно ще избутат тази година. Лощото е, че алтернатива няма - моля без коментари за Копейкин, там, ако му звънне перхидроленото джудже, ще ни нареди задължителна ваксинация за 3 минути, а и е несеризоно. А връщане на БХ е извън всякаква полемика, затова много с енадявам, че Румбата ще ги запре поне за малко и всички глупости от Харвардския Жан Виденов са само за да ни дадат парите по плана за възстановяване. Много, ама много с енадявам да е такаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от щурец Разгледай мнение
Не знам ти дали капиш какво си написал ?Прочети го пак.
Сравнявам първо относителните стойности и 77/М > 25/М (населения съответно 6.5 млн. и 80 млн.)
После превръщам относителните стойности в абсолютни и получавам 500 < 2000.
Покажи ми къде греша.Last edited by Kildirim_Bei; 17.01.2022, 11:55.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
�
Коментар