IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Нищо лично, но защо на ваксинираните всичко ви е ще, ще, ще. Ами не ще - ни трупове на купове имаше, ни задръстихме полевите болници, ни хвърляхме чувалите по детските площадки, нито нищо. Ама все ще, ще, ще. Освен че не пътувам в чужбина от 1,5 години и утрепахте една торба бизнеси, друго не ще.

Апропо, по селата никой не носи маска - бях в Сърница миналата седмица, да ти кажа ли колко хора с маски имаше в магазините - ми точно 0, Даже моите племенници от Щатите го отбелязаха как в Бг нямало вирус. Кво да ти кажа, ако беше толкова заразен, всички трябваше да сме измрели
    Какво ще? Сам си я показал смъртността предните две вълни, единствено ти казвам да не избързваш със настоящата с глупавия намек за връзка с падането на БХ.

Коментар

• Бая ни остригаха с тая корона, ама ми се струва, че ще е бял кахър в сравнение с това, което предстои - схемите с климатичните изменения. Там ще е направо дране.

Коментар

• https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...-bavno-6129755

А аз се чудя, защо трудно се сещам, къде съм си скрил виаграта.
        Last edited by марин; 16.08.2021, 14:03.

Коментар

Апропо, по селата никой не носи маска - бях в Сърница миналата седмица, да ти кажа ли колко хора с маски имаше в магазините - ми точно 0,
          Току-що говорих с един познат, дошъл за малко от вилата си в Тетевенско.
          Казва същото.

Имахме няколко чужденци от Запада на посещение в работата. Ние не носим маски - и те с удоволствие бяха се освободили веднага от античовешките парцали на устата и разговаряха като хора, а не като крави.
          Last edited by chan_tura_naga; 16.08.2021, 13:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
            Ха на бас че графика на юкей отгоре дето я издигаш като лозунг за 77% напълно ваксинирани пълнолетни ингизлии ще е подобна и по-всяка вероятност по-зле от тази в страната на Андрешко за текущата вълна дето нямаме и 15% истинско набождане с експериментален буламач: https://www.worldometers.info/corona...ntry/bulgaria/
            Некак си журналята и политюгите удобно набързо забравиха Израел, който беше "нашата гордост" във ваксинирането, 7 гърди напред всички останали и почти 100 процента ваксинирани. Нещо... пак взеха да се затварят - отвън и вътре. Нещооо...
            повече от половината им новозаразени и новоумрели са от ваксинираните...

Пак удобно забравят,но от другата страна, Китай - този "апокалипсис тогава", в началото на "пандемията". Кво стаа, не измреха ли всинца, както беше тръгнало , и ако все още не - защо?
            Last edited by chan_tura_naga; 16.08.2021, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не е достигнал, още е доста далече от предната в13=ълна. Имат за един ден 45 починали, което предполагам е щото и те не работят събота и неделя. Починалите им са 10 пъти по-малко от колкото предната вълна за момента. Но и заразените случаите са все още по-малко от предната вълна - но само 2 пъти.

Обаче в УК никой ясно се вижда че вълната свършва и умрелите са с пъти по-малко от преди.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Като свърши и в Израел ще е подобно като на УК.

Мисля, съгласи се с мен, че CFR на седмична база за тази вълна(с данните към момента) спрямо пика от предната намалява с около 26%(изчисленията в страниците по-назад). Като абсолютни стойности на броя починали намалението в проценти най-вероятно ще е доста повече, но трябва да изчакаме и да видим. . По принцип е хубаво да сравняваме седмици с еднаква информационна същност(примерно пикови), но за тази вълна още нямаме това инфо.
              Last edited by neptun266; 16.08.2021, 15:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Тежък грипен сезон. Не е нещо необичайно ако се загледаш и в другите години.
                А за смъртността на настоящата вълна скоро ще видим каква е, като се разрази следващите седмици.
                Нищо лично, но защо на ваксинираните всичко ви е ще, ще, ще. Ами не ще - ни трупове на купове имаше, ни задръстихме полевите болници, ни хвърляхме чувалите по детските площадки, нито нищо. Ама все ще, ще, ще. Освен че не пътувам в чужбина от 1,5 години и утрепахте една торба бизнеси, друго не ще.

Апропо, по селата никой не носи маска - бях в Сърница миналата седмица, да ти кажа ли колко хора с маски имаше в магазините - ми точно 0, Даже моите племенници от Щатите го отбелязаха как в Бг нямало вирус. Кво да ти кажа, ако беше толкова заразен, всички трябваше да сме измрели
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение

А, това е същата статия, в която се казва, че за да има някаква полза един (1) трябва 217 (двеста и седемнадесет)
                  да са ваксинирани.

Сега зачетох по-подробно останалите раздели - некои съображения:

Най-важната теза за този обзор на други изследвания (най-вече на самите бигфармовци) е, че изводите много зависят от начина на представяне (или, превеждам аз, "има лъжи, адски лъжи и статистика").
                  Втората е, че е трудно да се правят обобщени статистики, защото няма единен подход и бигфармовци си правят изследванията кой както му скимне. Което показва, според мен, плачевното нАучно ниво в средата им.

Макар и да не е казано пряко в статията, всичките сравнения ваксинирани--неваксинирани би трябвало да са правени с неваксинирани, които са доказано без естествено придобит имунен отговор срещу Вироза(TM). В противен случай изследванията им са безсмислени, защото не могат да докажат на какво се дължи ефекта - на естественат имунност или на изкуствената.
                  ИЗСЛЕДВАНИЯ ИЗОБЩО НЕ СА НУЖНИ.
                  ИМАМЕ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ - ама тя е нелицеприятна и се КРИЕ.
                  Все едно да правиш изследване колко са жени и колко мъже !?!?!?!?!?
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Я да видим какво са написали онези платени олигофрени от Лансет (за протокола, Лансет са най-престижната научна медиа в медицината) lev-чо да ви обясни кои са

Vaccine efficacy is generally reported as a relative risk reduction (RRR). It uses the relative risk (RR)—ie, the ratio of attack rates with and without a vaccine—which is expressed as 1–RR. Ranking by reported efficacy gives relative risk reductions of 95% for the Pfizer–BioNTech, 94% for the Moderna–NIH, 91% for the Gamaleya, 67% for the J&J, and 67% for the AstraZeneca–Oxford vaccines. However, RRR should be seen against the background risk of being infected and becoming ill with COVID-19, which varies between populations and over time. Although the RRR considers only participants who could benefit from the vaccine, the absolute risk reduction (ARR), which is the difference between attack rates with and without a vaccine, considers the whole population. ARRs tend to be ignored because they give a much less impressive effect size than RRRs: 1·3% for the AstraZeneca–Oxford, 1·2% for the Moderna–NIH, 1·2% for the J&J, 0·93% for the Gamaleya, and 0·84% for the Pfizer–BioNTech vaccines.

И кво стана - ми хората в много прав текст си ви го казват - Факсините са ефикасни в 1%, повтарям 1% от случаите. Мисля, че това обяснява всякакви вълни, криви, прави и т.н. Бодете се, бодете се, всички да се набодем, щото то от един път пеер..., ъъъъ, такова де, ковидиот не се става
                    А, това е същата статия, в която се казва, че за да има някаква полза един (1) трябва 217 (двеста и седемнадесет)
                    да са ваксинирани.

Сега зачетох по-подробно останалите раздели - некои съображения:

Най-важната теза за този обзор на други изследвания (най-вече на самите бигфармовци) е, че изводите много зависят от начина на представяне (или, превеждам аз, "има лъжи, адски лъжи и статистика").
                    Втората е, че е трудно да се правят обобщени статистики, защото няма единен подход и бигфармовци си правят изследванията кой както му скимне. Което показва, според мен, плачевното нАучно ниво в средата им.

Макар и да не е казано пряко в статията, всичките сравнения ваксинирани--неваксинирани би трябвало да са правени с неваксинирани, които са доказано без естествено придобит имунен отговор срещу Вироза(TM). В противен случай изследванията им са безсмислени, защото не могат да докажат на какво се дължи ефекта - на естественат имунност или на изкуствената.
                    Last edited by chan_tura_naga; 16.08.2021, 12:40.

Коментар

Супер, а ще ни кажеш ли каква болест ни е тръшнала в края на 2016 и началото на 2017, че не помня да е имало локдауни и ала-бала. Интересно е да видим подобни статистики и за другите грипове в последните 20 години, а не само удобно в последните 5, че да има сравнение

П.С. Аз пък теърдя, че понеже БХ падна, затова и смъртността се срина - графиката го доказва, труповете не могат да се скрият - а да видим сега какво ще кажеш?
                      Тежък грипен сезон. Не е нещо необичайно ако се загледаш и в другите години.
                      А за смъртността на настоящата вълна скоро ще видим каква е, като се разрази следващите седмици.

Коментар

А, ясно.
                        След статията за СЗО която ти я пусках 3 пъти е ясно, че четеш само това , което ти харесва като данни :-)

Коментар

Щото логиката не е подкрепена от статистическите данни за умиранията, които малко трудно се фалшифицират.

Супер, а ще ни кажеш ли каква болест ни е тръшнала в края на 2016 и началото на 2017, че не помня да е имало локдауни и ала-бала. Интересно е да видим подобни статистики и за другите грипове в последните 20 години, а не само удобно в последните 5, че да има сравнение

П.С. Аз пък теърдя, че понеже БХ падна, затова и смъртността се срина - графиката го доказва, труповете не могат да се скрият - а да видим сега какво ще кажеш?
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Обаче в УК никой ясно се вижда че вълната свършва и умрелите са с пъти по-малко от преди.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Като свърши и в Израел ще е подобно като на УК.

Мисля че трябва да си смениш ника от "математика", на "самоуката врачка". Не може да сравняваш щама в момента с щама от миналата година директно !!! Обаче може да сравняваш за един и същ период от време страните с почти пълна ваксинация със страна като нашата, където за щастие народо-психологията на "Тома неверни" ни помага. Ха на бас че графика на юкей отгоре дето я издигаш като лозунг за 77% напълно ваксинирани пълнолетни ингизлии ще е подобна и по-всяка вероятност по-зле от тази в страната на Андрешко за текущата вълна дето нямаме и 15% истинско набождане с експериментален буламач: https://www.worldometers.info/corona...ntry/bulgaria/
                            Last edited by vgc; 16.08.2021, 12:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Назад в темата има колкото искаш. Няма смисъл да ги повтарям
                              А, ясно.

Коментар

Нека да видим къде другаде са различни резултатите?
                                Назад в темата има колкото искаш. Няма смисъл да ги повтарям

Коментар

Working...
                                X