IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тези тук се помешаха вече. Чудят се какви мерки още да въведат. Ето вчера вътрешния им министър е подчертал че няма да се поколебае да наложи пълен полицейски час. Сега го чета и ми се изправи косъма. Ще трябва онлайн да пазарувам, ама като се юрнат всички маймуни и кво става - манджа с грозде. И съм сигурен че ще е факт, та вече обмислям стратегия.
    https://kwttoday.com/kuwait-governme...w-to-full/?amp
    https://www.indiansinkuwait.com/news...re-to-warnings
    Така че в Бг сте добре, не се оплаквайте за някакви си маски. Нахлузвате по един намордник от носна кърпа ушита като маска и си свиркайте.
    Още един път – благодаря на специалиста!

Е, тези там, при вас, не зависят от промишленост, а само от добив. От далеч, от тук, мисля, че рестартът им ще е бърз поради елементарната икономика.

Прочее, спряха ли добива на нефт/газ с карантинните мерки там?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тези тук се помешаха вече. Чудят се какви мерки още да въведат. Ето вчера вътрешния им министър е подчертал че няма да се поколебае да наложи пълен полицейски час. Сега го чета и ми се изправи косъма. Ще трябва онлайн да пазарувам, ама като се юрнат всички маймуни и кво става - манджа с грозде. И съм сигурен че ще е факт, та вече обмислям стратегия.
      Така че в Бг сте добре, не се оплаквайте за някакви си маски. Нахлузвате по един намордник от носна кърпа ушита като маска и си свиркайте.
      Учудващо е, че при такива ниски данни се впрягат все повече. Изглежда гетата ги стряскат и си го изкарват на другите граждани.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
        Матеев, уважавам и приветствам твоите разсъждения, защото си умен и грамотен човек. Но, никъде няма ясна епидемиологична картина към момента. Това се прави на база статистически модели. Това, което излагаш ти, не притежава силата на модел. Не би трябвало да делим едни емпирични числа, зад които не знаем какво стои. Иначе отиваме там, където в новините вече казват, че човек, прегазен от влак, е умрял от коронавирус.
        Така е, прав си за влака, но осъзнаваш ли какво пропагандират олигофрените във форума?

Пропагандират следното:
        1. Вероятноста да те блъсне влак е нищожна.
        2. Следователно няма нужда от ЖП прелези
        3. Хайде да излезем и да потрошим всички жп-прелези
        4. Властимащите са прости и тъпи, защото харчат пари за жп прелези
        5. Търся някаква евтина лека кола, за да отида и да я спря на жп-линията

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
          Оказа се, че заповедта за задължително носене на маски е отменена. Вече е само препоръчително.
          Ми у село нема аптека.Второ много хора са блокирани от капепетата няма и транспорт а и да се шляят в града от аптека на аптека за маски е глупаво.Хората по селата си имат дворове и си говоят през оградите.Аз вчера насадих 100 корена домат в тунели и днес ме боли кръста.Всяко коренче го колтучиш и понеже е цъфнало го и опрашвам.После на всяко коренче колче връзване малко тор и препарат против гадини дето гризат корените поливане завиване..Така че на село няма много време за скука.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Матеев е прав, точно така се смята. Ти казваш "повечето от установените активни случаи" - но ние не ги знаем колко повече са. Само предполагат че става въпрос за 80%, които го карат леко. Но не знаем процента на случаите дето го карат съвсем без симптоми. Щото ако имаш и лек симптом, ще се самоизолираш и ще се лекуваш. Поне така ще направят повечето разумни хора - тея от махалите най-вероятно няма да направят така.

Та да попитам имаш ли данни колко точно повече са тези дето го карат съвсем без симптоми?
            Повечето от активните случаи са тези, които не са сериозни. Той забравя да пресмята активните случаи и пресмята умрели/оздравели. В началото на епидемията може да е нямало оздравели, но да е имало 5-6 умрели. Как ли тогава щеше да сметне смъртността? Неговото съотношение ще е валидно донякъде само в края на епидемията умрели/оздравели+умрели. По средата на епидемията подобно пресмятане си е безумно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
              Ехаа, днес, не щеш ли, се сдобих с 5 пропуска за движение извън хралупата – пет МАСКИ! по 2.30 български лева. Хванах навреме доставката фаптеката, та си зех.

Не че ми требват пет – и една не ми требва – но щом Мутафа ме заплашва с 5 000 лева глоба "без възражения!" (съдилищата не работят, суспендирани са; правова държава?) си зех, се пак требва да ходя на работа, а не да ме разкарват из арестите на полицията, която ме защитава.

Ще ми се да се позабавлявам с тази обществена инвестиция и търся идеи от вас, бойци.

Те са снежнобели, като ги сложиш, имат кил като на носа на гордите испански галеони, превозващи златото и среброто на инките и маите в Кордова.
              Та мисля да понарисувам/понапиша нещо на първата маска. Единствената ми засега идея е с ярък дебел флумастер да напиша от едната страна на кила "FUCK", а от другата "МУТАФ".

Не, до крайния гратисен, толкова великодушен и щедър, период нема да слагам намордника, а след това ше го нося в джоба.
              "Къде ти е маската?", ще ме попитат кучетата на входа в метрото.
              "В джоба ми", ще отговоря на кучетата.
              "Ми слагай я", ще излаят.
              И ще си я сложа пред кучешките им муцуни.

За останалите четири снежнобели маски търся идеи/съвети от пичове, пичове може би с художествено чувство. Некаква рисунка?

Благодаря за вниманието.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Нема да купя от пеевски, ако имаш това предвид за у нас

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Новозаразени на ден

Има нещо гнило в данните за българия
                  Имахме грипна ваканция от 6 до 11 март (със затворени училища което също е форма на карантина) преди още да има открити с корона вирус, затворихме театрите и кината рано още при първите случай открити - имаше голямо мрънкане - в коментатите на дневник един дето се фукаше че сме много тъпи даже отивал на кино в мадрид еи сега (около 8 март) (не съм го виждал да пише от тогава - не му желая нищо лошо ама беше тъп)

Всяка малка пречка в началото натиска експонента надолу
                  mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Япония на тества и всички я критикуват за това. Но явно на тях не им пука за статистиката.

Имат по-малко "официално" заразени от Корея и по-малко починали от тях.
                    Много държави лъжат в бройките, или тестват само в болниците или ги пишат умрели от пневмония

https://timesofindia.indiatimes.com/...w/74892689.cms

Япония, като се разбра, че няма да домакинства на Олимпиадата, ОТКРИ, че в действителност има СЕГА бум на заразени и обмисля извънредно положение при 1953 заразени само и то два месеца след епидемията.
                    Не, че е спряла японците да ядат радиоактивни риби и водорасли, ВСЕ ОЩЕ.
                    Автомобилите, които бяха в радиус на 100 км от аварията ги експортирана навън (на неподозираци купувачи) на много ниски цени, никой не ги искаше там и без пари.
                    MONEY TALKS !!!
                    Last edited by hazard; 31.03.2020, 14:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                      Оказа се, че заповедта за задължително носене на маски е отменена. Вече е само препоръчително.
                      А!..
                      Линк?

Аз напразно ли се дървих, мааму стара, с плановете си за моите маски, напразно ли дадох 11.50?
                      Ай-ай-ай!!!
                      ------------------------

Но защо, Трак, има такива светкавични промени в мненията ръководното тяло? Кво става?!

Не, знам, че немат топки... ама чак пък толкова?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Хайде престанете с простотиите си и с манипулациите си, че ми писна. Атомните бомби в Хирошима и Нагазаки са убили над 50% от населението на тези два града, като в същото време процента на умрелите е нищожен на фона на умрелите в цялата война. Трябва ли да забравим за тези атомни бомби и да казваме, че нищо не се е случило, само защото разни скарани с математиката олигофрени непрекъснато правят някаква СТЪКМИСТИКА, за да докажат налудничавите си и малоумни твърдения.

Всички малоумници във форума в момента твърдят, че атомните бомби са безопасни.
                        Няма стъкмистика Матеев. Проблемът е че хората не разбират от динамична статистика. А именно, че в някои особени точки статистиката е парадоксално различна от усреднената в глобален аспект. Данните от "локалната" статитистика все още се претопяват в "глобалната", което глупендерите вадят и се кичат с това на показ. Статистиката не лъже, но трябват повече данни и повече време за да не "се претопява" тази от екстремните точки в текущата, което на гумените глави не може да се обясни.
                        не е препорка

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Сифилис?!Коронавирус?!Не съм чул някой да се е заразил от сифилис,защото друг се е изкашлял.....Пренапрегнал си се....Успокой малко топката....
                          Явно си незапознат. Сифилисът се предава не само по полов път (при ебане, за тебе казано).
                          Потърси си недостигащата ти, за да се правиш на умен, информация.

Коментар

• Оказа се, че заповедта за задължително носене на маски е отменена. Вече е само препоръчително.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Прецакал си се...Току що съобщеха ,че задължителното носене на маски се отлага до следваща заповед....
                              Всяка заповед е предпоследна като в казармата ....

Коментар

• Че кой пък си купува все още вестници?!

Коментар

Working...
                                X