Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Да, според мен това си беше луд късмет за коронавируса, че обявиха грипна ваканция. По принцип училищата където децата са много нагъсто и постоянно заедно са най-големия разпространител на зарази. Така че най-вероятно това е изиграло доста положителна роля. Но никой няма да даде медал на тоя наложил мярката.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Неговото съотношение ще е валидно донякъде само в края на епидемията умрели/оздравели+умрели. По средата на епидемията подобно пресмятане си е безумно.
Според мен този процент за Италия няма да се промени много, след като обявят официален край на епидемията.
И след като не знаем броя на "нерегистраните" щем не щем ще го приемем с уговорката, че е имало много леки случаи дето не са били тествани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Та така, нали?
Още един път благодаря. Получавам ценна информация от първа ръка.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не, не са спрели. Само дето цената е ниска. Но добива е увеличен даже.
Още един път благодаря. Получавам ценна информация от първа ръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Имахме грипна ваканция от 6 до 11 март (със затворени училища което също е форма на карантина) преди още да има открити с корона вирус, затворихме театрите и кината рано още при първите случай открити - имаше голямо мрънкане - в коментатите на дневник един дето се фукаше че сме много тъпи даже отивал на кино в мадрид еи сега (около 8 март) (не съм го виждал да пише от тогава - не му желая нищо лошо ама беше тъп)
Всяка малка пречка в началото натиска експонента надолу
Да, според мен това си беше луд късмет за коронавируса, че обявиха грипна ваканция. По принцип училищата където децата са много нагъсто и постоянно заедно са най-големия разпространител на зарази. Така че най-вероятно това е изиграло доста положителна роля. Но никой няма да даде медал на тоя наложил мярката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЦелият проблем в разсъжденията ти се състои в това, че се поддаде на манипулациите на малоумниците във форума и в обществото, и повярва, че процента на смъртност при короната е нисък. Това обаче не е вярно.
Процента на смъртност се определя като съотношение на починали към заразени, и това е правилно, но САМО ЗА ПРИКЛЮЧИЛИ ЕПИДЕМИИ. Малоумниците (в това число и професори) обаче не могат да съобразят елементарния факт, че при активни епидении тази формула е грешна, но въпреки това продължават да я ползват и да получават 2-4% смъртност. Истината обаче е друга - смърноста е 20-40% и дори достига до 50% в някои държави.
Умните хора го виждат това. Умните хора осъзнават, че по време на активни епидемии трябва да се глeдат само CLOSED CASES, защото ACTIVE CASES е информация от бъдещето, която тепърва във времето ще добави още умрели случаи към CLOSED CASES.
Та това е разумното обяснение защо всички държави предприемат такива драстични мерки. Ами защото СМЪРТНОСТА Е ОГРОМНА НА БАЗАТА НА CLOSED CASES, но това малко лидери имат смелоста да го кажат в очите на нациите си. А олигофрените във форумите и в обществото надделяват с простотията си и създават впечатление, че това е обикновено грипче с нищожна смъртност.
Истината обаче е, че смъртноста е от 20 до 80% на база доказано заразени и влезли в болницата хора. Разбирате ли го това? Хората влизат в болниците и лекарите гледат на тях като на все още говорещи трупове, но не за дълго. Такова нещо го няма при другите заразни болести. Има си смъртни случаи, но не и с такъв висок процент. Вижте една Италия - стабилни 44% смъртност вече 20 дена подред. Така че не ги слушайте олигофрените, а използвайте собствения си мозък, за да си изясните къде е истината.
Ако в момента при този процент на тествания вас ви открият, че сте позитивен, и сте над 50 години с 2-3 съпътстващи заболявания, то това е почти с ранг на смъртна присъда. С единия крак вече сте в гроба, а до изпълнението на смъртната присъда остават максимум 2-3 дена с почти 50%-на вероятност. Кажете ми кой друг грип има подобни параметри?
Коментар
-
Още един път – благодаря на специалиста!
Е, тези там, при вас, не зависят от промишленост, а само от добив. От далеч, от тук, мисля, че рестартът им ще е бърз поради елементарната икономика.
Прочее, спряха ли добива на нефт/газ с карантинните мерки там?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми у село нема аптека.Второ много хора са блокирани от капепетата няма и транспорт а и да се шляят в града от аптека на аптека за маски е глупаво.Хората по селата си имат дворове и си говоят през оградите.Аз вчера насадих 100 корена домат в тунели и днес ме боли кръста.Всяко коренче го колтучиш и понеже е цъфнало го и опрашвам.После на всяко коренче колче връзване малко тор и препарат против гадини дето гризат корените поливане завиване..Така че на село няма много време за скука.
Last edited by marketleverage; 31.03.2020, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Така е, прав си за влака, но осъзнаваш ли какво пропагандират олигофрените във форума?
Пропагандират следното:
1. Вероятноста да те блъсне влак е нищожна.
2. Следователно няма нужда от ЖП прелези
3. Хайде да излезем и да потрошим всички жп-прелези
4. Властимащите са прости и тъпи, защото харчат пари за жп прелези
5. Търся някаква евтина лека кола, за да отида и да я спря на жп-линията
Коментар
-
А!..
Линк?
Аз напразно ли се дървих, мааму стара, с плановете си за моите маски, напразно ли дадох 11.50?
Ай-ай-ай!!!
------------------------
Но защо, Трак, има такива светкавични промени в мненията ръководното тяло? Кво става?!
Не, знам, че немат топки... ама чак пък толкова?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение+
Добре е някой доктор от вън да им го каже, др. Лев.Вземай мерки с пазаруването, че при теб стадото е по-неадекватно от нашето
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Няма стъкмистика Матеев.Проблемът е че хората не разбират от динамична статистика. А именно, че в някои особени точки статистиката е парадоксално различна от усреднената в глобален аспект. Данните от "локалната" статитистика все още се претопяват в "глобалната", което глупендерите вадят и се кичат с това на показ. Статистиката не лъже, но трябват повече данни и повече време за да не "се претопява" тази от екстремните точки в текущата, което на гумените глави не може да се обясни.
не е препорка
Един класически пример:
https://blogs.dnvgl.com/software/201...de-of-the-box/
П.С. Та и в текущата картинка е по-важно това, което липсва.Last edited by Ender; 31.03.2020, 14:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Учудващо е, че при такива ниски данни се впрягат все повече. Изглежда гетата ги стряскат и си го изкарват на другите граждани.Last edited by aleks262; 31.03.2020, 14:33.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Тези тук се помешаха вече. Чудят се какви мерки още да въведат. Ето вчера вътрешния им министър е подчертал че няма да се поколебае да наложи пълен полицейски час. Сега го чета и ми се изправи косъма. Ще трябва онлайн да пазарувам, ама като се юрнат всички маймуни и кво става - манджа с грозде. И съм сигурен че ще е факт, та вече обмислям стратегия.
https://kwttoday.com/kuwait-governme...w-to-full/?amp
https://www.indiansinkuwait.com/news...re-to-warnings
Така че в Бг сте добре, не се оплаквайте за някакви си маски. Нахлузвате по един намордник от носна кърпа ушита като маска и си свиркайте.
Добре е някой доктор от вън да им го каже, др. Лев.Вземай мерки с пазаруването, че при теб стадото е по-неадекватно от нашето
Коментар
Коментар