Първоначално изпратено от marketleverage
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
С маските щяхме най бързо да балансираме ама обещството в БГ не иска маски
Аз бях оптимист че до две седмици след проносването им щяхме да почнем да отваряме ама нищо явно ще се проточи
Ще гледаме Чехите как работи при тях или някой друг голям в ЕС да ги наложи ...
Според мен с тази вербална атака, заповед, безплатни маски, отмяна на заповед, може пак заповед - тези дето са без маски ще намалеят още повече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Вече съвсем го обърнахте на стъкмистика.Хубаво гледаш приключените случаи, но все пак погледни и вдясно от тези числа. Там пише, че от останалите 75 хил. случаи има 5% сериозни и 95% по-леки. Така че изводите могат и да са по-различни, според гледната точка.
Разбира се че при ACTIVE CASES случаите все още са леки, защото са само в началото на заболяването. Тепърва те ще стават по-тежки и тепърва част от тях ще мрат, а други ще се излекуват. Ако твоите разсъждения бяха правилни, тогава защо тези 44% вече си стоят стабилни цели 20 дена? Поразмърдай си малко сивото мозъчно вещество, ако го имаш, защо 20 дена подред леките случаи от ляво стават тежки от дясно и защо почти половината от тях умират.
Ето затова казвам, че някои хора не само са скарани с математиката, но им куца и логиката. Те не могат да четат графиките и не могат да направят елементарни умозаключения. Бъркат минало с бъдеще, бъркат истина с лъжа, бъркат факти със собствени измислици - въобще селска мъка.
Виж и в България - уж повечето хора са с леки случаи и ги оставяме да се лекуват у дома, а в същото време смъртните случаи нарастват, нарастват и броя на интубираните. Следиш ли ги тези цифри? Разсъждаваш ли какво се случва? Уж леки-леки, а смъртноста в България е 32% + още 13 интубирани, 80% от които ще умрат до 2-3 дена..Last edited by Mateev; 31.03.2020, 15:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеданните за бг продължават да са добри, но не е обяснимо защо.
Това, което виждаме в реалния живот, и това, което медиите ви тръбят във въображаемия, са много различни неща. Първото е нещо, второто е пропаганда, лъжа.Last edited by 78-10; 31.03.2020, 15:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Вече съвсем го обърнахте на стъкмистика.Хубаво гледаш приключените случаи, но все пак погледни и вдясно от тези числа. Там пише, че от останалите 75 хил. случаи има 5% сериозни и 95% по-леки. Така че изводите могат и да са по-различни, според гледната точка.
В един момент трябва да станат и те приключени и тогава ще е ясен крайния процент. Матеев, а и аз твърдим, че това 44% дето пише там няма да стане 2% или 3%, нито 5%. Да падне да кажем до 30%, под 30% трудно го виждам. Дори и 20% да остане - пак е ужасно много. Но дано стане. Естествено правим уговорката че това са само официално регистрираните заболели. Колко са го прекарали без да попаднат в статистиката няма как да знаем.
- 1 like
Коментар
-
данните за бг продължават да са добри, но не е обяснимо защо.
Според мен причините са комплексни. Ето няколко неща които ми се въртят в главата:
Добър стаден имунитет защото, всяка година караме по няколко грипа, липса на тестове които да потвърдят реалните случаи, особености на храненето - кисело мляко и зимнина, липса на въведено масово 5G. Предполагам че много хора го карат безсимптомно. Иначе мерките ок, работят но вече трябваше да сме започнали да катерим. Отделно всички ядем яко лимони и джинджифил, чесън и какви ли не още витамини и имуностимулатори. (Мед, бъз, прополис и подобни.)Last edited by pepe1234; 31.03.2020, 15:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Точно обратното. В края на епидемията и двата метода ще доведат до едно и също число, и то ще е някъде на ниво около 40% смъртност. Човек трябва да е голям невежа, за да не може да осъзнае, че активните случаи все още не са приключили, и че сред тях също ще има умрели и оздравели приблизително в същия процент, който го има и в момента в CLOSED CASES.
Коментар
-
https://www.worldometers.info/
вдишайте дълбоко и издишайте бавно... няколко пъти.
разгледайте некорона статистиките и се замислете. особено в частта за смъртносттатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Няма как да скриеш слънцето. това е пандемията - ИМА Я НАВСЯКЪДЕ.
Пораженията са НАВСЯКЪДЕ, ПОВСЕМЕСТНИ.
Засега имаме само отделни пламнали градове - ограничени области.
Затова пък си имаме СПИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НАВСЯКЪДЕ. ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИАРД ХОРА НЕ РАБОТЯТ, ОЩЕ ТОЛКОВА СИМУЛИРАТ РАБОТА.
Ето това е ПАНДЕМИЯ - и тя е умишлено предизвикана от шепа хора
(Тайван, Япония, Южна Корея , Виетнам)Last edited by marketleverage; 31.03.2020, 15:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Даже и не може да смяташ. Объркал си сметките или не разбираш за какво ти говори Матеев.
Гледай тука какво пише и не си играй да смяташ.
https://www.worldometers.info/corona...country/italy/
Closed Cases: 26,211
Recovered / Discharged: 14,620 (56%)
Deaths: 11,591 (44%)Хубаво гледаш приключените случаи, но все пак погледни и вдясно от тези числа. Там пише, че от останалите 75 хил. случаи има 5% сериозни и 95% по-леки. Така че изводите могат и да са по-различни, според гледната точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Аз съм на същото мнение и затова призовавам да се балансира между епидемичната заплаха и икономическата, която е многократно по-голяма. Трябва дая излезем с минимум човешки загуби, защото за 30 години загубихме много. Може би е добре, че стотици хиляди се завръщат у нас, но ще трябва да се мисли как да рестартират. Двойна травма получаваме сега, като втората крие още повече неизвестности. Никой не знае как ще функционира световната икономика в условия на постоянна заплаха от болестта. Тепърва има да гризем дръвцето.
Аз бях оптимист че до две седмици след проносването им щяхме да почнем да отваряме ама нищо явно ще се проточи
Ще гледаме Чехите как работи при тях или някой друг голям в ЕС да ги наложи ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Даже и не може да смяташ. Объркал си сметките или не разбираш за какво ти говори Матеев.
Гледай тука какво пише и не си играй да смяташ.
https://www.worldometers.info/corona...country/italy/
Closed Cases: 26,211
Recovered / Discharged: 14,620 (56%)
Deaths: 11,591 (44%)
П.п. Делът на оздравелите и делът на умрелите не дава смъртност. Той желае да смята смъртност по време на епидемията като дели умрели на приключени. А какво правим с неприключените? Как пък не ви увря главата?Last edited by Trakatrak; 31.03.2020, 15:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Ами не се е скрила под леглото у вас, за да не може да я видиш. Скрила се е във все още добрите данни, и това което не виждате на показ, сиреч не виждате зала армеец осеяна с мъртъвци или националния стадион, и това може за вас да е достатъчен пововд да се питате къде е смъртността или да се чувствате силни. И Нека аз да съм глупака, а вие големите умници, но да остане това положение запазено, т.е. да не виждате това което може да се случи.
Пораженията са НАВСЯКЪДЕ, ПОВСЕМЕСТНИ.
Засега имаме само отделни пламнали градове - ограничени области.
Затова пък си имаме СПИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НАВСЯКЪДЕ. ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИАРД ХОРА НЕ РАБОТЯТ, ОЩЕ ТОЛКОВА СИМУЛИРАТ РАБОТА.
Ето това е ПАНДЕМИЯ - и тя е умишлено предизвикана от шепа хораНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеУважаеми генерал Годжи и останалите в НОЩ заедно с шефчето Ви. Знаем, че вече официално ни следите. Спрете с хаоса - слагай маски, не слагай маски.
Моля изгледайте презентацията по-долу и започнете адекватни мерки!
Разбрахте ли сега как се управлява пандемията...?!?
п.п. Дълъг е материала, но си струва. Изгледайте го. В това число и високата смъртност в някои държави.
- 1 like
Коментар
Коментар