IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Тарантулчо, абстрахирам се от всякакви форми на философия в момента, Не влизам в тази насока точно сега. Мисля, че грешиш, ако правиш такива отклонения, За мен основният въпрос, е че трябва да се оцелее с възможно най-малко заминали човеци към вечните ловни полета.
    А Промените, обществените, социалните, икономическите и тем подобни воторостепенни неща, мисля, че е редно да се тълкуват и анализират след като мине опасността, а не преди това. Да ги степенуваме по важност, за да ни е по-лесно.
    Аз съм на същото мнение и затова призовавам да се балансира между епидемичната заплаха и икономическата, която е многократно по-голяма. Трябва дая излезем с минимум човешки загуби, защото за 30 години загубихме много. Може би е добре, че стотици хиляди се завръщат у нас, но ще трябва да се мисли как да рестартират. Двойна травма получаваме сега, като втората крие още повече неизвестности. Никой не знае как ще функционира световната икономика в условия на постоянна заплаха от болестта. Тепърва има да гризем дръвцето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

В момента има 11 591 умрели в Италия и 14 620 излекувани. Според неговата методика смъртгността е 79.3 %. Аре, стига бе! 11.4 % е по методиката с установените случаи. След преминаването на епидемията ще се разберат дали няма да разширят обхвата на заразените и да свалят дела на смъртните случаи.
      Даже и не може да смяташ. Объркал си сметките или не разбираш за какво ти говори Матеев.

Гледай тука какво пише и не си играй да смяташ.

https://www.worldometers.info/corona...country/italy/

Closed Cases: 26,211
      Recovered / Discharged: 14,620 (56%)
      Deaths: 11,591 (44%)

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n3569979[/ATTACH]
        Дали не е от миене на ръце и дезинфекция на всичко което се пипа?
        Мръсен парцал дето си го слагаш на лицето от нищо не пази.
        А всяка една "маска" за макс 1 час се превръща в точно това.
        Виж тези дето са тип полупротивогаз с подходящите филтри би била отлична преграда пред вирусозаразяването
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Уважаеми генерал Годжи и останалите в НОЩ заедно с шефчето Ви. Знаем, че вече официално ни следите. Спрете с хаоса - слагай маски, не слагай маски.

Моля, изгледайте презентацията по-долу и започнете адекватни мерки!

Разбрахте ли сега как се управлява пандемията...?!?

п.п. Дълъг е материала, но си струва. Изгледайте го. В това число и високата смъртност в някои държави.
          Last edited by maverik; 31.03.2020, 15:46.

Коментар

Преци, става дума за техника на изчисления на смъртността. Дори всички болни да измрат, системата на Матейко няма да се подобри. Защото ще даде 100% отклонение. При 0 оздравели смъртността ще клони към безкрайност. Той е по-математик от мен и не схващам как не го разбира.
            Тарантулчо, абстрахирам се от всякакви форми на философия в момента, Не влизам в тази насока точно сега. Мисля, че грешиш, ако правиш такива отклонения, За мен основният въпрос, е че трябва да се оцелее с възможно най-малко заминали човеци към вечните ловни полета.
            А Промените, обществените, социалните, икономическите и тем подобни воторостепенни неща, мисля, че е редно да се тълкуват и анализират след като мине опасността, а не преди това. Да ги степенуваме по важност, за да ни е по-лесно.

Коментар

И да му се набият двеста табана на Коронавируса. За назидание.
              Ха ха ха представям си Боката как налага тая гад с лопатата

Коментар

В момента има 11 591 умрели в Италия и 14 620 излекувани. Според неговата методика смъртгността е 79.3 %. Аре, стига бе! 11.4 % е по методиката с установените случаи. След преминаването на епидемията ще се разберат дали няма да разширят обхвата на заразените и да свалят дела на смъртните случаи.
                Тоя двукрак просто е извън акъла си.
                Такава смъртност, 80%, никога не е имало при която и да е епидемия/пандемия по всяко време и навсякъде – кеф ти чума, кеф ти холера.

Мисля, че Матейко Скалата (СеленаТМ) съвсем е дал фира.

Да свалим шапки, добре се представяше до края си.
                Last edited by 78-10; 31.03.2020, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ами не се е скрила под леглото у вас, за да не може да я видиш. Скрила се е във все още добрите данни, и това което не виждате на показ, сиреч не виждате зала армеец осеяна с мъртъвци или националния стадион, и това може за вас да е достатъчен пововд да се питате къде е смъртността или да се чувствате силни. И Нека аз да съм глупака, а вие големите умници, но да остане това положение запазено, т.е. да не виждате това което може да се случи.
                  Преци, става дума за техника на изчисления на смъртността. Дори всички болни да измрат, системата на Матейко няма да се подобри. Защото ще даде 100% отклонение. При 0 оздравели смъртността ще клони към безкрайност. Той е по-математик от мен и не схващам как не го разбира.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Да изчакаме края на епидемията да видим колко ще е безумно.

Според мен този процент за Италия няма да се промени много, след като обявят официален край на епидемията.

И след като не знаем броя на "нерегистраните" щем не щем ще го приемем с уговорката, че е имало много леки случаи дето не са били тествани.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

да го напишеш на глътналия бастуна матейко.
                      НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ. Нали е ПАНДЕМИЯ.
                      Повече от ЕПИДЕМИЯ. Дека са е скрила
                      Ами не се е скрила под леглото у вас, за да не може да я видиш. Скрила се е във все още добрите данни, и това което не виждате на показ, сиреч не виждате зала армеец осеяна с мъртъвци или националния стадион, и това може за вас да е достатъчен пововд да се питате къде е смъртността или да се чувствате силни. И Нека аз да съм глупака, а вие големите умници, но да остане това положение запазено, т.е. да не виждате това което може да се случи.

Коментар

• Най-нахално ви подсещам, че съм пуснал тема за лични впечатления от ковида лош.
                        https://www.investor.bg/forum/forum/...D0%B8%D0%B4-19
                        Има ли някой лични впечатления или си праиме чикии с медийния порнхъб?
                        Last edited by 78-10; 31.03.2020, 15:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Точно така. Ето и справки към 12-та седмица на 2020...

https://www.euromomo.eu/?fbclid=IwAR...xBSNAgdpqeFmsk
                          да го напишеш на глътналия бастуна матейко.
                          НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ. Нали е ПАНДЕМИЯ.
                          Повече от ЕПИДЕМИЯ. Дека са е скрила
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Сигурно пише пред огледалото и се гледа в него каква героична поза е заел. Той е статистика и хроникьора на Ковид-19. И ще остане в историята.
                            Ма и аз се гледам в огледалото кат се бръсна. И не се виждам толкова готин като Матеев Скалата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Е да, плюса на тази епидемия (а и предполагам на повечето), че следващите години ще имаме здраво население. В Бергамо следващите 5-6 години ще лекуват само пострадали от катастрофи и счупвания на крайници.
                              Много е възможно поради убирането на болните от епидемията, след нея смъртността да падне. Поне за година-две.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Точно обратното. В края на епидемията и двата метода ще доведат до едно и също число, и то ще е някъде на ниво около 40% смъртност. Човек трябва да е голям невежа, за да не може да осъзнае, че активните случаи все още не са приключили, и че сред тях също ще има умрели и оздравели приблизително в същия процент, който го има и в момента в CLOSED CASES.
                                От 15 % скочи на 40 %. Следващата седмица да не са 80 %? Както се казва, дано доживеем да видим.

Коментар

Working...
                                X