Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Същия който казва че не го познаваме. Предното ти мнение. Ако не вярваш си го прочети.
Ако почнеш да философстваш ще ти го цитирам
ps. за мен лично процеса е познаваем, за теб не мога да кажаLast edited by precakanoto; 31.03.2020, 16:48.
Коментар
-
Trakatrak:
"Да припомням ли, че икономическата и политическата власт в България бе узурпирана от илегални групировки от бившата Държавна сигурност чрез криминален терор и законова безконтролност. Сега те решават как да се манипулира епидемията, като допълнително могат да извличат ползи от нея. Съсипвайки чуждия бизнес и подкрепяйки своя. Конкуренцията у нас е мръсна дума. Има барони и трябва да се съобразяваме с техните щения. Обикновен произвол!"
Много обичам кратките, ясните и прецизните мнения на умните Българи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
В Китай смъртноста е 4%, ако се вярва на техните данни. Погледни обаче развитието - започнало е с 40% смъртност, но когато започнаха по-масово да тестват, намалиха го до 4% не защото измираха по-малко, а защото доказваха по-много заразени млади хора.
Разсъжденията за Китай не могат обаче сляпо да се пренасят върху Италия или България просто защото не правим толкова много на брой тестове.
Аз не знам защо продължавате да се занимавате със СТЪКМИСТИКА и да търсите под вола теле, вместо просто да погледнетв цифрите на статистиката такива, каквото са изчислени, и после да се опитате да ги изтърлувате защо те са такива, а не някакви други.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
За да се намали, най-малкото, дозата на заразяване.
Гледам, че в другите страни мият улиците и дезинфекцират. Сигурно има причина за това.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
математик, имам едно предполижение, защо са спали, което вече казах в темата по отношение на нашните мерки. Според мен е много деликатен момента кога да се въведат мерките, защото ако е прекалено рано повече си увреждаш икономиката и времето което можеш да издържиш с карантина и мерки без да докараш глад и размирици трябва да е оптимално. От друга страна ако е пекалено късно претоварваш здравната система и почват да мрат хората като мухи, предполагам за всяка страна е различно кога е избора да се въведе !!!
лефти, браво, много правилно отбелязваш витамин Д, много важен, писаха го за ковида, освен това витамн C, цинк, селен и джинджифил. Витамин Д освен всичко друго сега не получаваме от слънцето витамин Д, защото сме се затворили по къщите. Ето съвети и от мен за храната, елда, мед с джинджифил, чесън, бъз черен, ферментирали храни - всякакви видове туршии, кисело мляко, кефир, яйца се препоръчваха също, черен дроб, риба.Last edited by pepe1234; 31.03.2020, 16:57.
Коментар
-
И защо въвеждат мерки за контролиране - карантина, маски, миене на ръце, дезинфекция
Нали е неконтролируем. Що ни занимават с глупости, че и ни глобяват?
Гледам, че в другите страни мият улиците и дезинфекцират. Сигурно има причина за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Кой казва, че е неконтролируем? И защо реши така. Неконтролируем щеше да е при оня сомнабул Борис Джонсън преди да се усети да се опита да го контролира
Ако почнеш да философстваш ще ти го цитирамНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеданните за бг продължават да са добри, но не е обяснимо защо.
Според мен причините са комплексни. Ето няколко неща които ми се въртят в главата:
Добър стаден имунитет защото, всяка година караме по няколко грипа, липса на тестове които да потвърдят реалните случаи, особености на храненето - кисело мляко и зимнина, липса на въведено масово 5G. Предполагам че много хора го карат безсимптомно. Иначе мерките ок, работят но вече трябваше да сме започнали да катерим. Отделно всички ядем яко лимони и джинджифил, чесън и какви ли не още витамини и имуностимулатори. (Мед, бъз, прополис и подобни.)
За тези, които спазват строго карантината е добре да приемат и витамин Д допълнително.
С приятели коментираме, че от три седмици всеки е прекарал по някоя настинка, включваща ковид симптоми. Никой не се е тествал. Чудим се, дали не сме го изкарали накрак. Единствено ме притеснява, че така много ще изкривим статистиката и тя ще стане на стъкмистика, ама в крайна сметка най-важното е да сме живи и здрави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Не знам кой ти говори за 2-3 години за графика без пик. За да няма пик ти трябват 20-30 години.
Тази статия с реални данни за "изглаждане на кривата" е пускана поне 10 пъти в тоя форум.
https://medium.com/@joschabach/flatt...n-eea324fe9727
Червената линийка долу ти е капацитета на болниците.
[IMG]https://miro.medium.com/max/1400/1*2uHdNlljTFcD1dVW1d-zRw.png[/IMG]
[IMG]https://miro.medium.com/max/4800/1*FoIElQyKudIShpnBHckC5A.png[/IMG]Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
И защо въвеждат мерки за контролиране - карантина, маски, миене на ръце, дезинфекция
Нали е неконтролируем. Що ни занимават с глупости, че и ни глобяват?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Ако не познаваш някакъв процес, не можеш и да го контролираш
Но Някои хора си мислят, че могат да контролират всичко
Нали е неконтролируем. Що ни занимават с глупости, че и ни глобяват?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Мислих го това, и наистина има резон, ако е голата истина, но не е. Наистина някои интубирани стоят на апарата по 2-3 дена и умират, но други стоят на апарата по 20 и повече дни само и само защото една малка част от интубираните все пак оздравяват.
Ние нямаме официална информация колко е средното време на оздрававане и колко - на умиране, затова и не можем тези цифри да ги използваме в сметките. Ти обаче се опитваш да правиш СТЪКМИСТИКА, защото си си въобразил някакво средно време в подкрепа на собствената си самозаблуда. Ами ако е точно обратното?
За разлика от тебе аз нищо не си въобразявам или измислям - аз просто цитираам смъртноста на CLOSED CASES, която е НЕОСПОРИМ ФАКТ.
Още ведъж ще помоля манипулаторите в тази тема ДА ПРЕСТАНАТ СЪС СТЪКМИСТИКИТЕ.
Коментар
-
И с карантини може да се отложи заразяването на 70% от ВСИЧКИ ХОРА НА ЗЕМЯТА за 2-3 години - по плавна графика без ПИК.
Тази статия с реални данни за "изглаждане на кривата" е пускана поне 10 пъти в тоя форум.
https://medium.com/@joschabach/flatt...n-eea324fe9727
Червената линийка долу ти е капацитета на болниците.
[IMG]https://miro.medium.com/max/1400/1*2uHdNlljTFcD1dVW1d-zRw.png[/IMG]
[IMG]https://miro.medium.com/max/4800/1*FoIElQyKudIShpnBHckC5A.png[/IMG]
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеОбяснява за тестовете и математичкеските модели, питай Тръмп що е спал, бали му ма.....мата що са спали.
Но Някои хора си мислят, че могат да контролират всичко
- 1 like
Коментар
Коментар