IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вчера пък някакъв фактор от СЗО (и други служители там) били казали, че здравите не трябва да носят маски.

Очевидно е, че специалисти с претенции мислят различно от мен, но аз съм свикнал д а живея с различията.
    Всяка национална държава трябва да вземе нейното отговорно решение.
    Генералът днес натърти, че те се съобразяват с водещия световен опит, а не вземат просто някакви там решения.
    Отмяната на заповедта на ЗдравМина не стои фотогенично, създава впечатление на голям фонов шум и известна реактивност, волеви решения, но поне може да бъде обяснена някак си - с вслушване в някакви авторитети.

Доколкото недостигът повсеместно е огромен, при четене на статията неизбежно започва да бие и сигнал за тревога - ерго "те" се опитват да "накарат" т.н. "предполагаемо здрави" граждани да не носят маски, за да не се стига до липси?!?
    Трудно се живее с доминиращо недоверие към всичко!

Оставаме си с различията!
    СЗО: Здравите не трябва да носят маски!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

В Китай смъртноста е 4%, ако се вярва на техните данни. Погледни обаче развитието - започнало е с 40% смъртност, но когато започнаха по-масово да тестват, намалиха го до 4% не защото измираха по-малко, а защото доказваха по-много заразени млади хора.

Разсъжденията за Китай не могат обаче сляпо да се пренасят върху Италия или България просто защото не правим толкова много на брой тестове.

Аз не знам защо продължавате да се занимавате със СТЪКМИСТИКА и да търсите под вола теле, вместо просто да погледнетв цифрите на статистиката такива, каквото са изчислени, и после да се опитате да ги изтърлувате защо те са такива, а не някакви други.
      Добре де, защо не погледнеш примерно Сингапур, откъдето имам преки наблюдения. Бяха 2та страна с най-много случаи след Китай, мисля, че когато в Китай бяха 30к в Сингапур вече бяха 80 случая. В крайна сметка 1.3% смъртност, сега няма да се вдигне, даже ще падне от втората вълна. Имай предвид, че в Сингапур до ония ден работеха кина, театри, а ресторантите все още работят, училищата и детските градини не са затворени, независимо, че в една градина имаше хъб от заболели дребосъци.
      Сингапур е като население почти колкото България, а като площ колкото Софийското поле. Би трябвало да пламти от зараза.
      Поне 50% от народа не носеше маски буквално до миналия петък, а и нямаше първоначално.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

НЕКА ДА ГРЕША (партията дори и да греши пак е права)
        ДА НЕ ГЕНЕРИРАМЕ СТОТИЦИ МЪРТЪВЦИ В АРЕНА АРМЕЕЦ (да пращаме в белене и никой да не чува че сме се осрали?)

ЕТО ТОВА Е ЛОЗУНГ - БЕЗСМИСЛЕН.
        Кажи си простично - тука малко непремерено се изказах, объркал съм се. Кво ми мажеш.

Искаш да кажеш че нямаш телевизор. Айде не на мене тия

Ми да, нямам талавизор, имам само интернет.
        Оплачи се сега на модератора., жалко че си смазал математическия си талант.
        Ако това те устройва - приеми го като лозунг

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

какви лозунги, ти у ред ли си изобщо !?
          И талавизора си го гледай ти, немам нужда от такъв
          НЕКА ДА ГРЕША (партията дори и да греши пак е права)
          ДА НЕ ГЕНЕРИРАМЕ СТОТИЦИ МЪРТЪВЦИ В АРЕНА АРМЕЕЦ (да пращаме в белене и никой да не чува че сме се осрали?)

ЕТО ТОВА Е ЛОЗУНГ - БЕЗСМИСЛЕН.
          Кажи си простично - тука малко непремерено се изказах, объркал съм се. Кво ми мажеш.

Искаш да кажеш че нямаш телевизор. Айде не на мене тия
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Министърът е финансист, над 25 години е зам. министър на финансите при абсолютно всички правителства от Виденов насам. Изводите всеки сам да си ги прави
            е па тоя Годжи няма шапка, какъв шапкар е тогава

Коментар

твърдиш неверни неща? Сам си противоречиш и после лозунги.
              Имаме нужда от лекари, които знаят и какво правят, а не от молитви призиви и плямпане по талавизора.
              И безсмислени забрани и глоби дето всяват хаос
              какви лозунги, ти у ред ли си изобщо !?
              И талавизора си го гледай ти, немам нужда от такъв

Коментар

окей нека да греша, нека да греша, но да не генерирате стотици мъртъвци в армеец, защото числата може да са неприятни
                не ти разбирам проблема, уж си математик а гледаш пред носа си,
                който отбира от тази наука гледа по-напред от себе си

твърдиш неверни неща? Сам си противоречиш и после лозунги.
                Имаме нужда от лекари, които знаят и какво правят, а не от молитви призиви и плямпане по талавизора.
                И безсмислени забрани и глоби дето всяват хаос

Коментар

• Вече се говори за 8 щама на тоя вирус. Нещата може да излезнат набързо от контрол. Китайската чума не е премахната в Китай. лекарка наскоро обявила, че китайците лъжат за данните и че заразата е спряла.... и безследно е изчезнала( може би самоубита)

Коментар

Грешиш - в порядъци
                    окей нека да греша,
                    нека да греша, но да не генерирате стотици мъртъвци в армеец, защото числата може да са неприятни
                    ps. не ти разбирам проблема, уж си математик а гледаш пред носа си,
                    Kойто отбира от тази наука, гледа по-напред от себе си!
                    Last edited by precakanoto; 31.03.2020, 16:58.

Коментар

За мен е що годе познаваем за тебе е по-непознаваем, Така добре ли е
                      Грешиш - в порядъци

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Това пък откъде го измисли? Явно имаш развинтено въображение в посока създаване на СТЪКМИСТИКА.
                        ЗА извадка чувал ли си?
                        за представителна извадка чувал ли си..
                        Айде де кога ще ми решиш задачата за децата.
                        Приготвил съм ти за начално образование.
                        Няма да те приема 1-ви клас

Коментар

НАЛИ НЕ ГО ПОЗНАВАМЕ И НЕ МОЖЕМ ДА ГО КОНТРОЛИРАМЕ.
                          ПОСЛЕДНО КАКВО Е?
                          За мен е що годе познаваем за тебе е по-непознаваем, Така добре ли е

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

С приятели коментираме, че от три седмици всеки е прекарал по някоя настинка, включваща ковид симптоми. Никой не се е тествал. Чудим се, дали не сме го изкарали накрак. Единствено ме притеснява, че така много ще изкривим статистиката и тя ще стане на стъкмистика, ама в крайна сметка най-важното е да сме живи и здрави.
                            Най-вероятно не. Ако беше короната - най-вероятно щеше да има заразени около вас (контактни на вас) с по-сериозни симптоми. Или ги очаквайте в скоро време.

Коментар

не философствай, без мерки ще имаме 5 млн заразени, каквъв ти е проблема, че не разбираш казаното
                              НАЛИ НЕ ГО ПОЗНАВАМЕ И НЕ МОЖЕМ ДА ГО КОНТРОЛИРАМЕ.
                              ПОСЛЕДНО КАКВО Е?

Коментар

И защо въвеждат мерки за контролиране - карантина, маски, миене на ръце, дезинфекция
                                Нали е неконтролируем. Що ни занимават с глупости, че и ни глобяват?
                                Неконтролиуем е само на местата, на които не се контролира. Но скоро ще оцапат пейзажа.

https://fakti.bg/mnenia/459763-balga...-koi-shte-umre

Коментар

Working...
                                X