IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Най-големият експеримент вече е направен - 1% заразени при драстични мерки за самоизолация. То и толкова нямаше да има, ако не бяха малоумните действия на нискоинтелигентната част от обществото.

Сега е в ход следващия експеримент - какво ще се случи, ако разпуснем мерките и оставим хората сами да решават дали ще се самоограничават или не. И живот и здраве след 4 месеца ще получим още една цифра, която със сигурност ще е доста по-висока от предишната.

Знаейки тези две цифри, ще знаем и какво да правим във всяка една от следващите вълни, каквито предполагам ще има няколко на брой, докато не се открие лекарство за коронавируса. На ваксината не разчитам, защото почти никой няма да си я сложи доброволно. Затова казвам, че трябва да е ефективно лекарство, което всеки да може да си го купи от аптеката, и при първи сиптоми да започне сам да си го гълта без предписание от лекар.

Докато това не се случи, ще продължават да умират хора, за съжаление с по-високи темпове от съществуващите.
    Last edited by Mateev; 15.06.2020, 15:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

10000 починали? То никъде няма толкова спрямо населението. С картечница ли ще ги стрелят?
      Tи не се обаждай от коневръза Тъкмо взех да си оправям малко мнението за теб, и сега искаш да не ми дадеш правото да спечеля бутилка виски - ама ха Ми равновеско така го е написал - да се надяваме, че ще останат 4-цифрено число, т.е. преведено, щото се правиш на улав нарочно, под 10 000 бройки. А и има още 6 месеца и половина - втора вълна, трета, пета, Елиът, Кондратиев, все ще се намери за какво да се хване
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Хахахаха, ако се налага и ще ги гърмят само да има удобна статистика

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Искаш ли бас, че случаите у нас ще са под 100 000, а починалите под 10 000 до края на годината

10000 починали? То никъде няма толкова спрямо населението. С картечница ли ще ги стрелят?

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            Изследването в Пловдив.

Тестове са направени на 1108 души, които са се включили доброволно и са били подбрани по възраст, пол и обществени групи, както и на териториален принцип - равномерно в шестте района на Пловдив.

Изследването показва, че с коронавируса са се срещали:

- 1.08% от хората в подбраните домакинства
            - 3% от медицинските лица
            - 4% от участниците, които са пожелали да се изследват сами.

Много са обаче. На 6 милиона - 1% са 60 000, от тях само 3000 регистрирани. Значи на 1 открит има 20 пропуснати.

Според мен това е за града. За малките селца и паланки е по-малко. За София, може и да е по-високо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

по-вероятно да е шестциферно число на случайте, да се надяваме че починалите ще са само 4 цифрено
              Искаш ли бас, че случаите у нас ще са под 100 000, а починалите под 10 000 до края на годината - което и от двете да се случи, от мен имаш бутилка хубаво, пълнолетно уиски или друга напитка от подобен ценови диапазон по твой избор. Ако обаче не се случи, ти ще ми пратиш нещо ирландско или опушено шотландско? Навит ли си? Или пак ще си плямпаме за спорта и ще се измъкнеш тип Матейко, че това било хазарт, пък ти хазарт с човешки животи не правиш и много си се радвал, че не си познал, което не ти е пречило да всяваш паника, докато мислиш за добруването на народонаселението и т.н.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                Аз така след една седмица пак да попитам - защо в САЩ не измряха с тия бунтове? Идеална среда за заразяване, Никаква социална дистанция. Минаха 3 седмици, а то заразените/умрелите намаляват:
                https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Преди една седмица някой разправяха, че трябвало да минат 21 дни.
                Ето минаха, защо не мрат по улиците? Защо не карат умрелите в чужбина да ги кремират, понеже моргите в САЩ са задръстени?
                Кога тулупа Бойко Борисов и щаба ще вземат да си останат вкъщи и никога повече да не се показват? Да си стоят там и да треперят...като Тръмп, е така да се заврат в мишата дупка и да не се появяват павече.
                Стига пита пък и ти тези политически некоректни въпроси - ама, ха Ти сега какво, искаш да отречеш пр грипчето, което ни удари с "невиждана ярост" ли? Егати хората значи, аз на генералгоджи във всичките Му международни варианти се кланям като на Господ и чета умозаключенията Му като "Отче наш", тук някаква си баба меца ще ми задава тъпи въпроси Ма хай сиктир ма, бабо мецо, тук още си седим в бункерите и не смеем да излезем - страшно е, много е страшно навън. Е, замислих се малко да подкрепя един протест за блек лайвс метър, ма то метър ли е, инч ли е, не се разбра, та затова си останах вкъщи, щото ме е страх. Ся ще си туря една снимка на генералгоджи във фейса, ще изпея три пъти Осанна и ще коленича и богоговея пред плешивата му кратуна

П.С. Нормален отговор не чакай, ще има само общи лафове и как чакаме - след 2-3-5 седмици/месеца/години....

Коментар

• Предварителна информация

Проф. Кантарджиев: 1% от българите са имали контакт с вируса

на 15/06/2020 08:53

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

От мутрафоня само Бог може да ни отърве.Защо ни лупна това проклятие не знам
                    Прави сметка, след като ни натресе това, колко сме грешни и виновни

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                      Аз така след една седмица пак да попитам - защо в САЩ не измряха с тия бунтове? Идеална среда за заразяване, Никаква социална дистанция. Минаха 3 седмици, а то заразените/умрелите намаляват:

Ето минаха, защо не мрат по улиците? Защо не карат умрелите в чужбина да ги кремират, понеже моргите в САЩ са задръстени?
                      Кога тулупа Бойко Борисов и щаба ще вземат да си останат вкъщи и никога повече да не се показват? Да си стоят там и да треперят...като Тръмп, е така да се заврат в мишата дупка и да не се появяват павече.
                      От мутрафоня само Бог може да ни отърве.Защо ни лупна това проклятие не знам

Коментар

• Аз така след една седмица пак да попитам - защо в САЩ не измряха с тия бунтове? Идеална среда за заразяване, Никаква социална дистанция. Минаха 3 седмици, а то заразените/умрелите намаляват:

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Няма никакъв смисъл - ще дойде отвън за 1 месец пак. Трябва да се лекуват и карантинират доказано заразените. Другите си живеем живота както намерим за добре.
                          Като имаме по 2-5 умрели при катастрофи и 100-на ранено дневно да не би да забраняваме движението на МПС-та?
                          Необходимото зло на прогреса - който не му харесва - безлюдни села и чукари има колко искаш
                          Нещо почти идентично ми се въртеше в главата.
                          Още от самото начало, тази игра на криеница с вируса ми се виждаше доста странна идея! При открит, свързан и обхванат от бяс за пътувания свят. После се опитаха да ни убедят, че всичко това се прави за да бъде подготвен здравния сектор и да е в състояние да поеме завишен брой заболели, нуждаещи се от интензивни грижи. ... И така до постигане на колективен имунитет! Това може ли да е трайно решение и ако да - за колко време, за 6 м., 1 год., до "преболедуване" на критичен обем от стадото??

Ама и колективният имунитет може да се окаже с ограничено действие. Да видим, колко време след като доказано примерно 70 % от общността се е докоснала до вируса, ще се създадат условия за нов рунд раздаване на картите, зануляване на резултата и ново гонене на нови 70 %.-

Явлението и твърде ново и факторът сезонност още не е ясно и категорично дефиниран.
                          Слушах някакъв репортаж за извличане на плазма от кръвта на прекарали заболяването. Имаше теза, че след третия месец от събитието, броят на антителата спадал до критичен размер и операцията изглежда се обезсмисляла.

Изглежда си прав в тезата си: или се оттегляме на пост и молитва вън от цивилизацията, или се молим на Бог да си прибере творението.

Странно, но на този етап още н емисля за лекарство и ваксина. Може и да не съм прав.
                          Просто ме накара да се замисля и да разсъждавам на глас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Проф. Витанов: Броят на случаите на COVID-19 може да стигне петцифрено число наесен

https://nova.bg/news/view/2020/06/14...1%D0%B5%D0%BD/

За който не знае, проф. Витанов е математикът на Националния Оперативен Щаб. Той е човекът, който следи статистиките в целия свят и прави прогнози за развитието на вируса в България.

Според него с тези мерки само купуваме време, за да дадем шанс на учените да направят ваксина или да открият лекарство.
                            по-вероятно да е шестциферно число на случайте, да се надяваме че починалите ще са само 4 цифрено

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Примерно Канал 3 , национална
                              е може и Нова като като втори канал.
                              Не благодаря.В Канал три има само една журналистка която става.Казва се Наделина Анева другото е смрад.Канал едно си е добре.Нова е говно гелосана мастия като ловешкия комсомолец дето му я купиха...БТВ е турско говно подлога на властта.България он еър също.Аз не гледам телевизии дето хвалят властта.Предпочитам Славчо и Евроком.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                Прав беше другаря Тодор Живков.Една телевизия е напълно достатъчна...Днешните медии са говна парцали
                                Примерно Канал 3 - национална, като сериозна журналистическа медия.
                                е може и Нова като като втори канал, за забавления.
                                Last edited by Todor Sabev; 14.06.2020, 23:34.

Коментар

Working...
                                X