IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Не е така за излекуваните, ако не си е направил негативен тест, ще го водят активен случай
    129348 - 40102 - 3226 = 86020

Така се прави статистиката. Ако няма събитие (негативен ПСР) няма основание да те включат в "излекуваните".
    Ама законите ги пишат тотални некадърници и създават невъобразим батак
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      Не е така за излекуваните, ако не си е направил негативен тест, ще го водят активен случай
      тоя сайт го гледам от създаването му, май и една дума не си схванал от поста ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
        ...Излекуван в тази статистика няма как да е някой, който е бил у дома в карантина, без симптоми и след две седмици е получил негативен резултат или просто не си е направил такъв негативен тест.
        Смятай колко са невежи, хитрите олигофрени управляващи щаба, не стига че статистиката е доста орязана спрямо компоненти, ами са си оставили вратички за да могат да манипулират данните с цел изгода, без определяне на понятията заразен и излекуван.

Коментар

• Гледам статистиката за вчера, 4382 заразени, тоест 876 (20%) ще бъдат хоспитализирани веднага, другите у дома в карантина.
          Отделен е въпроса, че гарантирано част от заразените са просто със нов контролен тест (всеки заразен си прави след време поне един нов контролен тест)
          Обаче имаме за вчера и 1876 излекувани, което е повече от хоспитализираните за деня и е много добра новина.
          Излекуван в тази статистика няма как да е някой, който е бил у дома в карантина, без симптоми и след две седмици е получил негативен резултат или просто не си е направил такъв негативен тест.
          Смятай колко са невежи, хитрите олигофрени управляващи щаба, не стига че статистиката е доста орязана спрямо компоненти, ами са си оставили вратички за да могат да манипулират данните с цел изгода, без определяне на понятията заразен и излекуван.

Коментар

• Mike , иди свърши някаква полезна работа . Стига раздува лакардии във форума .

Коментар

• тая вечер пращахме частна линейка за свекъра
              контакт не сме имали, пък и живеят в Елинпелинско и въпреки това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Закона за движение по пътищата не е възникнал в резултат на референдум или обществен консенсус. Напротив, той е продукт на същата репресивна машина, която сега ни налага мерки и рестрикции. Впрочем и ЗЗП не е еднакво удобен за всички, нито пък всички го спазват - ей ги такива като теб, карат в насрещното, щото така ги кефи.
                4Д ти пак смени ника!

Продължаваш да блестиш с интелекта си! Защо вместо да се опитваш да ми опонираш с глупави примери, не отделиш 5-6 часа един ден да напишеш манифест как партията майка ще ни спаси от този лош вирус и да го публикуваш тука!
                Last edited by Mike Florida; 25.11.2020, 02:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Такива умнотии,колкото ти издърдори последните няколки дни, ми дърдорсваше, и мой много добър приятел....На 50 години...Здрав като бик...80 % от по-младите ,дето бачкат със него /физически интензивна работа/ му дишат прахта.Без грам излишно тегло ,непушач ,без никакви странични заболявания....След два на кислород,ковид и двустранна пневмония ,ми се обади за около половин минута - много да се пазя и даже да съм носел ръкавици и маската да не я свалям....Май успя да прескочи трапа....Да се надяваме...Жена му не е спряла да плаче паследните три дни и аз постоянно да я успокоявам,че всичко ще е наред и т.н...
                  Между другото ,една моя далечна позната ,пак на около 50 си замина тия дни /не на екскурзия/,ама тя си имаше диабет и май още нещо,майната и....
                  Нямам идея ,какви са нагласите на нашето обществото ,но ако наистина 80 % са против всякакви мерки,нищо добро не ни очаква ,като общество....Не визирам само Ковида ,а по принцип....
                  А какви са настройките на японското общество,или те не са пример за подражание?!А на немското общество?!Или и те не са пример?!А на швейцарското?!Или и те не са пример?!А кой да ни е пример?!
                  Хора като теб винаги се отнасят с някакво презрение към обществото, ако същото това общество не им ходи по гайдата....
                  Или пък националния нихилизъм, че за нищо не сме ставали и трябвало да ни управляват германци или подобни, защото сме били диви балканци...
                  Всички вие, на които не ви харесва това общество, сега света вече е отворен, няма комунизъм да ви държи насила тук, имате възможността да отидете където ви харесва, примерно в Германия! Отиди там ако смяташ, че ти харесва!

Относно този 50 годишния, дано човека да се оправи, но този пример сам по себе си не значи нищо, защото както аз, така и останалите хора, които сме против мерките осъзнаваме, че тази потенциална заплаха е валидна за всекиго! Някой може да даде пример и с 50 годишен болен от рак и умиращ, как той се разкайва, че е пушел и определяйки го като пълна тъпотия, но този факт сам по себе си едва ли би спрял пушачите дори и самите те да познават човека лично!
                  Така, че хората ако не всички, то голямата част от тях разбират риска, а той е 0,2% смъртност или приблизително 5-7 пъти повече спрямо стандартен грип!

Пак казвам, разбери, че ако се пазиш и се самозаключиш, риска за теб се свежда до абсолютен минимум! Остави другите да правят каквото искат!
                  Last edited by Mike Florida; 25.11.2020, 02:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Сигурно много се кефиш и се възхищаваш на себе си, какъв готин пример си дал и колко краен, но написаното от теб е пълна глупост!

Правилата за движение са приети от обществото и са съгласувани от много години, както и това, че има консенсус за тях в самата общност!

При Коронавируса, масата хора не искат да има мерки или карантини, съответно няма консенсус в обществото за мерки или карантини, а точно обратното, консенсуса е в посока на това, положението да остане каквото е към сегашния момент и да няма заключване!

Това е голямата разлика спрямо твоя пример! Знаете, че сте малцинство, но искате да се наложите, което е фашизъм!

Ето аз примерно, колкото и да съм против мерките, ако по-голямата част от обществото беше ЗА мерки, щях да го приема и да се примиря, НО не такъв е случая! Преди обявяване на заключване нагласите бяха 70:30, против мерките, сега след обявяване на заключване са може би 80:20-85:15%.

Кощунствено е представителите на 15%, вместо да си се пазят и да си направят техния избор, да искат на мен да ми казват как да живея, заедно с останалите над 80%!

Пазете се бе хора, пазете се! Риска за вас е абсолютно минимален, ако се пазите! Оставете останалите хора на мира! Заключете се, никой не ви спира!
                    Такива умнотии,колкото ти издърдори последните няколки дни, ми дърдорсваше, и мой много добър приятел....На 50 години...Здрав като бик...80 % от по-младите ,дето бачкат със него /физически интензивна работа/ му дишат прахта.Без грам излишно тегло ,непушач ,без никакви странични заболявания....След два на кислород,ковид и двустранна пневмония ,ми се обади за около половин минута - много да се пазя и даже да съм носел ръкавици и маската да не я свалям....Май успя да прескочи трапа....Да се надяваме...Жена му не е спряла да плаче паследните три дни и аз постоянно да я успокоявам,че всичко ще е наред и т.н...
                    Между другото ,една моя далечна позната ,пак на около 50 си замина тия дни /не на екскурзия/,ама тя си имаше диабет и май още нещо,майната и....
                    Нямам идея ,какви са нагласите на нашето обществото ,но ако наистина 80 % са против всякакви мерки,нищо добро не ни очаква ,като общество....Не визирам само Ковида ,а по принцип....
                    А какви са настройките на японското общество,или те не са пример за подражание?!А на немското общество?!Или и те не са пример?!А на швейцарското?!Или и те не са пример?!А кой да ни е пример?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                      Правилата за движение са приети от обществото и са съгласувани от много години, както и това, че има консенсус за тях в самата общност!
                      Закона за движение по пътищата не е възникнал в резултат на референдум или обществен консенсус. Напротив, той е продукт на същата репресивна машина, която сега ни налага мерки и рестрикции. Впрочем и ЗЗП не е еднакво удобен за всички, нито пък всички го спазват - ей ги такива като теб, карат в насрещното, щото така ги кефи.

Коментар

• Няколко „обидни“ питания за властта в навечерието на локдауна https://www.otizvora.com/2020/11/126...o-na-lokdauna/ Да си припомним как само допреди няколко дни лъгаха настойчиво, че няма да затварят държавата, и се правеха, че това били „измишльотини“ и „грозни лъжи“ Те мразят да ги занимават с факти или да им задават неудобни въпроси, развалящи медийния им комфорт. Или изобщо не отговарят, или се правят на обидени, че губят времето им с „измишльотини“. Помните ли видеото на Бойко Борисов отпреди само 20 дни?

И да страдате от къса памет, няма страшно.

Лесно и полезно е да си преговорим думите му:

Искам да поздравите лъжливи сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам? Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво втората. Знам кога е най-тежко. Няма да затваряме държавата.“ (Източник)
                        „Измишльотините на вуду сайтовете“ се оказаха истина, а увещанията на башбаканина — поредната му лъжа. Не знам коя е поред. Нима някой още ги брои?

Разбира се, Баце би казал: „Чакай бе, Стопанине на вуду сайт, още не сме обявили нищо официално. Това със затварянето на държавата в пореден локдаун не съм го одобрил и разписал.“

Единственият начин премиерът да се покаже и докаже като не чак толкова лъжлива мутра е да напомни, че стои по-високо от здравния си министър, предложил локдауна. Колкото и коса да си присажда Ангелов, за да увеличава сантиметрите на ръста си, Борисов си остава по-висок от него. Пък и премиерът по подразбиране е над останалите министри.

И като стана дума за Ангелов, нека си припомним и неговите лъжи. Те също бяха отразени неотдавна и по всички медии — национални, регионални, проправителствени и опозиционни. От всички тях лъхаше на „уверения“ и обида от „грозните лъжи“:

Здравният министър: Грозна лъжа е, че ще има отново КПП-та. Няма да затваряме градове

Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове

Разбира се, Ангелов ще каже: „Чакай бе, грозен лъжецо от вуду сайтове, не съм предложил да затваряме градове. Ще затворим направо цялата държава! Освен това няма да има КПП-та на входовете на градовете, защото бизнесите в градовете ще бъдат затворени отвътре.“

И сигурно ще се самоувери, че ама никак не е лъгал грозно, обвинявайки другите в грозни лъжи. 5 питания, с които пак ще обидим чувствителните им натури:

1. Кога все пак да чакаме анонса за КПП-тата и затварянето градове, а защо не и за локдаун от 4-та степен?

2. Кога да чакаме анонса, че ковид ваксината става задължителна, въпреки че настойчиво досега се твърдеше и „уверяваше“ нещо друго?

3. Кога да чакаме анонса, че заради пандемията просто няма как да се проведат дори редовните избори (пък и нали само ГЕРБ могат да се справят толкова добре с пандемията, че просто място за спор няма)?

4. Кога да чакаме анонса, че евтаназията на и без това съсипаната икономика (заради отличните локдауни и противоепидемични мерки на ГЕРБ) не ни оставя друг избор, освен да станем първи поддръжници на глобалистката идея за Глобално зануляване, отписване на дългове и… отписването на всякаква остатъчна свобода?

5. Кога да чакаме анонса, че в България няма да се въвежда „универсален базов доход“, защото вече сме пионери в това и даже можем да се похвалим с универсален ПОДбазов доход?

А те ще си мълчат, сякаш никой нищо не ги е питал, или ще се правят на обидени, че изобщо могат да им се задават такива „абсурдни“ въпроси. Както обикновено обаче, отговорите няма да закъснеят. И сякаш по правило, ще опровергаят патологичните лъжци.

Ние няма да питаме като Баце: „Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам?“ Ние от „вуду сайтовете“ не сме толкова наивни, но сме много наблюдателни. По всички грозни белези, по думите, по действията и върху самите мутри на тираните личи, че срамът и съвестта им отдавна са ампутирани

Коментар

• България: Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове) могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 ч.

Франция: В телевизионно обръщение към нацията Макрон заяви, че най-лошото от втората вълна на коронавирусната пандемия във Франция е приключило, но че ресторантите, кафенетата и баровете ще трябва да останат затворени до 20 януари, за да се избегне отключване на трета вълна.

Коментар

• Тук ми се струва, че вече отиваме в сферата на това, че тези, които смятат вируса за много страшен, разбират, че ако те самите се самозаключат и се пазят, риска за тях е минимален, НО не могат да приемат факта, че други хора могат да си живеят живота и да не се заключват като тях!

Фактически малко се получава нещо от сорта:

Аз искам да се пазя и да се заключа, ама искам и другите така, за да сме заедно в кюпа и не само ние да сме смушени в къщи! А да сме всички!

Нали всички знаете децата как в ранна детска възраст непрекъснато употребяват фразата... "Ама и ти...",,,,, "Ама и ти"

Това е цялата работа! Егоизма на едни хора, да не им е гадно само на тях, въпреки, че нещото, което искат да направят, могат да го постигнат, и без да превръщат цялото общество в заложник на безумието си!

Коментар

Много ме кефи и двамата да имаме свободата да правим,каквото си поискаме....Ти ще се опиташ да пресечеш улицата пешком,пък аз ще натисна педала до дупка....Ако те преметна през капака,значи не си успял да се опазиш,пък може и изобщо да не си и опитвал да се пазиш....Такъв ти бил късмета...Т.е. ако не ме грозеше затвор,би трябвало,без да ми мигне окото да те направя на пихтия....На теб не ти пука дали има опасност да заразиш някого и не виждаш смисъл да го пазиш,той сам да си се пази ....И на мен не би трбвало ми пука,че не си успял да пресечеш достатъчно бързо улицата ,проблемът си е твой...В крайна сметка всеки е длъжен да се пази стабилно.....
                              Нещо такова ли ти е логиката?!
                              Сигурно много се кефиш и се възхищаваш на себе си, какъв готин пример си дал и колко краен, но написаното от теб е пълна глупост!

При Коронавируса, масата хора не искат да има мерки или карантини, съответно няма консенсус в обществото за мерки или карантини, а точно обратното, консенсуса е в посока на това, положението да остане каквото е към сегашния момент и да няма заключване!

Това е голямата разлика спрямо твоя пример! Знаете, че сте малцинство, но искате да се наложите, което е фашизъм!

Ето аз примерно, колкото и да съм против мерките, ако по-голямата част от обществото беше ЗА мерки, щях да го приема и да се примиря, НО не такъв е случая! Преди обявяване на заключване нагласите бяха 70:30, против мерките, сега след обявяване на заключване са може би 80:20-85:15%.

Кощунствено е представителите на 15%, вместо да си се пазят и да си направят техния избор, да искат на мен да ми казват как да живея, заедно с останалите над 80%!

Пазете се бе хора, пазете се! Риска за вас е абсолютно минимален, ако се пазите! Оставете останалите хора на мира! Заключете се, никой не ви спира!

Коментар

Много ме кефи и двамата да имаме свободата да правим,каквото си поискаме....Ти ще се опиташ да пресечеш улицата пешком,пък аз ще натисна педала до дупка....Ако те преметна през капака,значи не си успял да се опазиш,пък може и изобщо да не си и опитвал да се пазиш....Такъв ти бил късмета...Т.е. ако не ме грозеше затвор,би трябвало,без да ми мигне окото да те направя на пихтия....На теб не ти пука дали има опасност да заразиш някого и не виждаш смисъл да го пазиш,той сам да си се пази ....И на мен не би трбвало ми пука,че не си успял да пресечеш достатъчно бързо улицата ,проблемът си е твой...В крайна сметка всеки е длъжен да се пази стабилно.....
                                Нещо такова ли ти е логиката?!
                                Малко за веселие: а ако си е сложил костюма на Iron Man(взел е мерки за безопасността си), дали ще му пука колко газ ще дадеш?
                                За да не ме разбереш погрешно, аз си се пазя и си нося маска с подходяща защита. Предполагам, че по този начин предпазвам и другите от мен, но признавам си,че смятам опазването на собственото си здраве за моя отговорност, защото не разчитам друг да ме пази. Но въпреки мерките, вирусът ме докопа, защото от децата си(ученици) няма как да се опазя.
                                Last edited by neptun266; 25.11.2020, 01:33.

Коментар

Working...
                                X