IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

НАЛИ ТОВА ПИША БЕ! ПОНЕЖЕ СИ НОСЯТ СКАПАНИТЕ МАСКИ!? И ситуацията е овладяна, не се налага никакво заключване!
    И не ми обяснявай какво бюро търкам, не си ми седнал на скута. Търкам си личното дъбово бюро. Заради това, че имам мнение по някакъв въпрос, ако обичаш, не ми вменявай партийна принадлежност.
    Айде другия път малко по-любезно, или по-добре се почеши по топките, вместо да се заяждаш.
    ха ха
    маските викаш спасиха япония и цяла югоизточна азия от прословутата пандемия
    ама то не става само с четене на уикипедия в трите обедни почивки
    ако имаше най бегла представа нямаше да дрънкаш глупави примери

информативно само: дори да си "вземеш" момиче в япония , тя се пази от вируси. дали ще успее-не е сигурно! личен пример, от преди ковид истерията. ама тия неща не ги пише в уикипедия

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Има и още нещо...
      В Япония не се здрависват, не се целуват за посрещане и изпращане, общуването е на една ръка разстояние, не викат и се дърлят на обществени места, къпят се редовно и въобще личната хигиена е на почит, хранят се здравословно и не се тъпчат до посиране ( освен ако не са сумисти...), спортуването е национална доктрина....
      Ами супер...И ние сме почти същите като японците,проблемът е, че имаме скапани политици и те сгомнясват всичко.....Трябва да попитаме японците,как си избират читави политици и всичко ще се оправи....

Коментар

А защо трябва ние да ходим с "хубава маска и очила", понеже на някои им е трудно да си сложат една хирургическа маска пред носа и устата? 126 милиона човека ходят така в Япония, и нямат проблем с пандемията, нито заключване, и си живеят на 99% нормално. Но в България не може да стане, тук всеки трябва да направи нещата ТОЧНО както той иска, и да му е абсолютно максимално удобно, без значение какво струва на останалите. Ако трябва да си помръднеш пръста, за да улесниш останалите, но не ти се помръдва пръста, просто не го правиш. Понеже ТАКА СИ ПРЕЦЕНИЛ. И резултатите са видими.
        Има и още нещо...
        В Япония не се здрависват, не се целуват за посрещане и изпращане, общуването е на една ръка разстояние, не викат и се дърлят на обществени места, къпят се редовно и въобще личната хигиена е на почит, хранят се здравословно и не се тъпчат до посиране ( освен ако не са сумисти...), спортуването е национална доктрина....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Есенцията на нещата е, че ти може да си се пазиш колкото искаш и никой не ти пречи, НО не се опитвай да скапваш живота и да налагаш каквото и да е на другите хора!

Защо не преминеш на мислене, на което ти се пазиш супер яко, а оставяш такива като мен да не се пазим! В този случай и двамата ще имаме свободата да правим каквото искаме!

Не ми излизай с номера, че аз съм заплаха за теб, защото и сам знаеш, че ако ти наистина се пазиш стабилно, рисковете са ти минимални, а аз ще живея както искам! Реално говорим да се пазиш яко едно 3 месеца, след което ще си поставиш ваксина и въпроса за теб приключва от към рискове!
          Аз от своя страна нито сега ще се пазя нито ваксина ще си слагам и това е правото ми на избор, а ти имаш също право да избереш да се пазиш и да си сложиш ваксина!
          Много ме кефи и двамата да имаме свободата да правим,каквото си поискаме....Ти ще се опиташ да пресечеш улицата пешком,пък аз ще натисна педала до дупка....Ако те преметна през капака,значи не си успял да се опазиш,пък може и изобщо да не си и опитвал да се пазиш....Такъв ти бил късмета...Т.е. ако не ме грозеше затвор,би трябвало,без да ми мигне окото да те направя на пихтия....На теб не ти пука дали има опасност да заразиш някого и не виждаш смисъл да го пазиш,той сам да си се пази ....И на мен не би трбвало ми пука,че не си успял да пресечеш достатъчно бързо улицата ,проблемът си е твой...В крайна сметка всеки е длъжен да се пази стабилно.....
          Нещо такова ли ти е логиката?!

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

г-н циклоп
            да познавате источния свят и давате за пример 126 милионна япония , не е като да търкате държавното бюро по цял ден
            за сведение само, в япония от началото на така наречената пандемия никой никога не е заключвал

за сведение само ще Ви кажа , че в давания за пример дори от СЗО сингапур, от началото на така наречената пандемия, ресторанти, барове, молове, училища, детски градини, Не са затваряни!

вие си еректирайте по локдауните
            явно муската, пръжените филии, гала и тръкането на дивана много Ви харесва

НАЛИ ТОВА ПИША БЕ! ПОНЕЖЕ СИ НОСЯТ СКАПАНИТЕ МАСКИ!? И ситуацията е овладяна, не се налага никакво заключване!
            И не ми обяснявай какво бюро търкам, не си ми седнал на скута. Търкам си личното дъбово бюро. Заради това, че имам мнение по някакъв въпрос, ако обичаш, не ми вменявай партийна принадлежност.
            Айде другия път малко по-любезно, или по-добре се почеши по топките, вместо да се заяждаш.

Коментар

А защо трябва ние да ходим с "хубава маска и очила", понеже на някои им е трудно да си сложат една хирургическа маска пред носа и устата? 126 милиона човека ходят така в Япония, и нямат проблем с пандемията, нито заключване, и си живеят на 99% нормално. Но в България не може да стане, тук всеки трябва да направи нещата ТОЧНО както той иска, и да му е абсолютно максимално удобно, без значение какво струва на останалите. Ако трябва да си помръднеш пръста, за да улесниш останалите, но не ти се помръдва пръста, просто не го правиш. Понеже ТАКА СИ ПРЕЦЕНИЛ. И резултатите са видими.
              г-н циклоп
              да познавате источния свят и давате за пример 126 милионна япония , не е като да търкате държавното бюро по цял ден
              за сведение само, в япония от началото на така наречената пандемия никой никога не е заключвал

за сведение само ще Ви кажа , че в давания за пример дори от СЗО сингапур, от началото на така наречената пандемия, ресторанти, барове, молове, училища, детски градини, Не са затваряни!

вие си еректирайте по локдауните
              явно муската, пръжените филии, гала и тръкането на дивана много Ви харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Само ... може да отрече че комунистическия режим налаган след 9.9.1944 не е бил налаган с убийства и терор.

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Не ща да се съмнявам в твоята интелигентност, ама ти живял ли си през времето на социализма? Къде ги видя тия хиляди трупове бе ...!

Дядо ми като фабрикант и активист на БЗНС(Никола Петковист) е лежал 3 години в затвор по политически причини, като враг на народа. След тази случка му се отнемат имотите и е изпратен да живее в покрайнините на града под наем. Баща ми разправяше, че дядо ми бил благодарен и на това, щото знаел какви по-лоши неща можело да му спретнат. Спомням си как баща ми един път след събеседване за длъжност технически директор, на наивния ми детски въпрос: "Тате ти сега ще станеш ли директор?", той каза:"Не". На въпроса ми защо, отговори как му обяснили, че е технически чудесен кандидат( беше блестящ машинен инженер), но нямало как, щото не бил член на партията. Та за някои хора соца може да е бил и трупове, но за други със сигурност е бил причина за разбити животи.

Извинявам се за отклонението от темата.
                Last edited by X_Y; 25.11.2020, 09:47.

Коментар

Колега, това е обществото, ДНЕС, в България!

Ако не ти харесва отиди в Япония!

Искаш хората да станат като теб, а не ти като тях! Колкото и морална да смяташ, че е каузата ти, знай, че хората имат право да живеят както искат, а не както ти смяташ, че трябва да живеят!
                  Това не е общество, а сбирщина.

Коментар

Колега, това е обществото, ДНЕС, в България!

Ако не ти харесва отиди в Япония!

Искаш хората да станат като теб, а не ти като тях! Колкото и морална да смяташ, че е каузата ти, знай, че хората имат право да живеят както искат, а не както ти смяташ, че трябва да живеят!

Коментар

Реално тези, които са за "заключване"! Защо не изберат да се самозаключат, като риска ще им е единствено до хранителен магазин, а всички ние останалите, които не искаме да се пазим да си живеем живота!

На мен ми се вижда супер елементарно като решение! Трябва да признаят, че ако до март месец се самозаключат и ходят само до магазин за храна, на практика те няма да са изложени на риск, а останалите хора ще си живеят живота!

Ако ходиш само до хранителен магазин и си с хубава маска и очила, всички вие, които сте за заключване, разбирате, че риск за вас почти няма!
                      Ами заключете се бе хора!!!! Защо ви е Бойко да ви заключва? Заключете се самите вие!

Оставете другите хора да си живеят живота, живейте си и вие вашия!

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                        Най - после ще си отдъхнем ! Затваряме ! Честито !
                        ха ха ха
                        получи ли душевна ерекция
                        как беше... тръкане на дивана цял ден, мусака , пръжени филии и гала
                        хоЛм офис и заплатката си върви
                        честито на печелившите

Коментар

Есенцията на нещата е, че ти може да си се пазиш колкото искаш и никой не ти пречи, НО не се опитвай да скапваш живота и да налагаш каквото и да е на другите хора!

Защо не преминеш на мислене, на което ти се пазиш супер яко, а оставяш такива като мен да не се пазим! В този случай и двамата ще имаме свободата да правим каквото искаме!

Не ми излизай с номера, че аз съм заплаха за теб, защото и сам знаеш, че ако ти наистина се пазиш стабилно, рисковете са ти минимални, а аз ще живея както искам! Реално говорим да се пазиш яко едно 3 месеца, след което ще си поставиш ваксина и въпроса за теб приключва от към рискове!
                          Аз от своя страна нито сега ще се пазя нито ваксина ще си слагам и това е правото ми на избор, а ти имаш също право да избереш да се пазиш и да си сложиш ваксина!
                          Реално тези, които са за "заключване"! Защо не изберат да се самозаключат, като риска ще им е единствено до хранителен магазин, а всички ние останалите, които не искаме да се пазим да си живеем живота!

На мен ми се вижда супер елементарно като решение! Трябва да признаят, че ако до март месец се самозаключат и ходят само до магазин за храна, на практика те няма да са изложени на риск, а останалите хора ще си живеят живота!

Ако ходиш само до хранителен магазин и си с хубава маска и очила, всички вие, които сте за заключване, разбирате, че риск за вас почти няма!
                          Ами заключете се бе хора!!!! Защо ви е Бойко да ви заключва? Заключете се самите вие!

Оставете другите хора да си живеят живота, живейте си и вие вашия!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Не ща да се съмнявам в твоята интелигентност, ама ти живял ли си през времето на социализма? Къде ги видя тия хиляди трупове бе ...!

Само ... може да отрече че комунистическия режим налаган след 9.9.1944 не е бил налаган с убийства и терор.
                            Last edited by X_Y; 25.11.2020, 09:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

И кво ще стане ако правителството продължи да управлява след март без да насрочи избори?
                              Знаеш ли какво гласи чл.64 от Конституцията?
                              Правителството не насрочва избори. Изборите се насрочват от президента - прочети пак Конституцията.

Чл. 98.
                              Президентът на републиката:
                              1. насрочва избори за Народно събрание и органи на местно самоуправление и определя датата за произвеждане на национален референдум, когато за това има решение на Народното събрание.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Има една книга на Талеб "Skin in the Game" или да си заложиш задника преведено на български. Препоръчвам ти да прочетеш цялата поредица на автора по реда на издаване.

Кой е умен няма значение. Важното е кой си залага гъза. Демек ако проповядваш нещо - вземи го направи.

Аз проповядвам, че вируса е опасен и единствения начин е превенция - няма здравна система в Света, която да издържи и това се видя пролетта много ясно в повечето Западни държави и САЩ.

Ти ако проповядваш че вируса не е опасен, иди се зарази и ги прекарай и си живей живота без да се пазиш, но поне пази другите. Щото аз пазя себе си и другите.

Коментар

Working...
                                X