IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Улисани в споровете пропуснахте да забележите, че процента на смъртност в целия свят е намалял от 4% на 3.27%, а в същото време в България се е увеличил на 7.85%. С две думи - в България умират 2.5 пъти повече хора, отколкото средното за света.

Всичко това е благодарение на червените отрепки и мангъровците, които демонстративно не спазваха мерките, горяха маски по площадите, и дори и сега лицемерничат и се опитват да вменят собствената си вина върху правителството и щаба. Срам и позор за тези егоисти, лицемери и Българоубийци.

ПП: Цитирам параметъра DEATHS / CLOSED CASES, който е най-истинския параметър за реалната смъртност от коронавируса.
    https://www.worldometers.info/coronavirus/
    Last edited by Mateev; 29.11.2020, 14:42.

Коментар

• Струва си да отбележим, че един елементарен въпрос остава отворен и до днес, и той е - пандемията на вълни ли протича или на газ-спирачка поради въвеждането и охлабването на мерки? Мисля, че е второто, защото докторите няма как да предсказват броя на вълните, а по-скоро става въпрос за предварителна яснота относно активността на вируса, който или го има, или го няма. Само по тази линия следват цял куп наговорени и написани напълно противоположни концепции. В Китай, където арестуваха 11 милионен град, нямаше втора, трета вълна. Значи не става въпрос за вълни. В Австралия - същото, там пък аборигените бягат по-бързо от вируса, а пък и нямат постоянен адрес.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

+1
        Струва ми се, че нещата в една здравна система(било то нашата и друга) никога не са еднозначни. Специално за Германия впечатленията ми са на база разказите на моя близка приятелка и тя с диагноза Колагеноза (като проявление засягане на вътрешни органи и по-специално бели дробове). На 16-17 е поставена диагнозата. Чула е как доктора казва на родителите и, че в БГ няма кой да помогне и ако искат да живее да търсят помощ навън. Тъи като баща и е с големи финансови възможности веднага заминава за Германия( Шарите, Берлин), където и прилагат експериментално лечение. В последствие се омъжи там и роди две прекрасни дечица. Та според нея нивото на медицината там е в пъти над това в БГ(пак казвам, че това са нейни думи). През 2013 беше в много тежко състояние с пневмония след грип, която тук не успяха да овладеят и спешно замина за Германия, където едва са я спасили. Казва,че ако е останала тук е щяла да си отиде. Животът и преминава в пътувания между България и Германия, защото до края на дните си трябва да е на поддържаща терапия. Там проведоха и операцията за присаждане на стволови клетки от костен мозък(ако не бъркам точната терминология) от баща и. Та за нея спасението се оказа медицината в Германия. Друга близка приятелка-лекар невролог на мой въпрос как вижда достъпа до нормална мед. помощ в следващите една две години казва, че в момента трябва да сме благодарни и на това, защото в момента в UK лекували по Viber(по нейни думи, не знам дали е така, може би живеещи в УК могат да потвърдят или отрекат). Колкото и да ни кипва от несправедливости и нередности в здравеопазването без него не можем. Няма как всички да разбираме от медицина.
        Дали е в пъти нивото на медицината там ,отколкото тук - не бих казал ,но със сигурност е на доста по-високо ниво....Мнението на твоята близка е на база лечение в една от най-големите и най- престижните Университетски клиники в Европа...Там "бъка" от светила в медицинската наука и то не само немски....
        Ноооооооооо,ето ти един отзив в гугъл от Шарите ,отпреди 5 дни
        ".....ich hab noch nie so unfreundliche unkompetente ärtzte gesehn ..gehen mit den leuten um wie beim militär ..der ton echt schlimm...verstehe die lobhudelei hier garnicht ....."
        Ще ти го преведа на две ,на три - ....Досега не съм виждал толкова неприветливи и некомпетентни лекари....Отнасят се с хората все едно са в казарма,тонът е направо отвратителен,изобщо не разбирам защо толкова се хвали тая клиника ...."
        И това съвсем не е единственото такова мнение....
        3.2 точки от общо 5 .....Т.е.,ако трябва да си съставям мнение за Шарите от отзивите в Гугъл,то Шарите е на ниво провинционална българска клиника....
        Хора разни - мнения разни...
        Няма как немското здравеопазване да не е на едно доста по-високо ниво ,най-малко заради всякакъв вид обезпеченост....
        16 %-та е здравната осигуровка Германия,при 8% та в България...
        При средна заплата около 3200 Евро - 16 % та са 512 Евро
        При средна заплата около 1300лева - 8% -та са 104 Лева
        Да не говорим ,че сивият сектор(осигуряващите се на много по ниски нива от реалня доход), в Германия е в пъти на по-ниско ниво отколкото в България
        Да не говорим и за последващ контрол,по харчене на средствата,контрол упражняван от многото им Здравни/Болнични/ каси ....
        И въпреки всичко гореизброено , пак да цитирам :
        ".....ich hab noch nie so unfreundliche unkompetente ärtzte gesehn ..gehen mit den leuten um wie beim militär ..der ton echt schlimm...verstehe die lobhudelei hier garnicht ....."
        Ще ти го преведа на две ,на три - ....Досега не съм виждал толкова неприветливи и некомпетентни лекари....Отнасят се с хората все едно са в казарма,тонът е направо отвратителен ...." и т.н.
        Иди се оправяй с хорското мнение,ако си нямаш друга работа....
        Много дълга тема ,а аз пиша толкова бавно.....
        Но за теб съм сигурен,че ме разбра какво искам да кажа,защото и аз споделям твоето мнение,че нищо не е еднозначно....
        Я бе я пиши ти ,пък аз ще чета,че по ми се отдава...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
          Загубена кауза...

Важно е, каузата на Селена и твоята кауза (вашите каузи) - да са спечелени! Ако имате една кауза - тя да бъде спечелена. Например: Каузата, наречена Живот!

Зная, че имате стратегии - повече от броят на вашите два ника...

Коментар

Важно за запазване на психичното здраве.
            Загубена кауза...

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Бъдете здрави, позитивни и не пропускайте да вършите всичко(или това което можете), което е било част от вашите приоритети, преди истерията...

+1
              Важно за запазване на психичното здраве.

Коментар

• Има едно много хубаво на нашата - ДОСТЪП ДО СПЕЦИАЛИСТ. При това е изключително евтино - 100лв. За не светило в областта за 20лв на месец с допълнително здравно.
                Има и много добри специалисти. И дотук с хубавото. Всичко останало е ЛЕШ - организация, оборудване останало от ранния соц. Тук таме някакви проблясъци с които могат да се изкарат яко кинти. Най-вече за рязане и "разкрасителни" процедури
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Та.....

В най-голямата истерия (март 2020) - майка ми падна (физически) - беше слаба, с четирите си прекарани операции и голям % загубена трудоспособност...

Екипът на БМП беше категоричен. Вирусът "шестваше"...

Напуснах работа (ПРЕВАНТИВНО). Пренесох се да живея при майка ми (ПРЕВАНТИВНО).

Каквото и да ми е струвало това, не е било малко! Някои подробности (НЕ всички!): НАД 10 посещения на ПЪЛНИ с болни медицински заведения!..., 7-8 посещения при зъболекарИ..., 2-3 пъти седмично - пазаруване в голям маркет...

Да обобщим: да живея, както ДО ПРЕДИ вируса - ПРЕВЕНЦИЯ!

Да се разберем: НЕ отричам съществуването на вируса!

Е? Ми - маска! За да са спокойни тия, около мен, а щом те са спокойни - аз също ще бъда спокоен. Всичко ще е ОК и... ПРЕВЕНЦИЯТА... (знаем тезата)...

И кво сЯ? Ми - нищо (чукам на дърво! ...)

Нищо от горните ми действия (И ПОВЕЧЕ - за срещи и контакти, вкл. и с връщащи се от чужбина през март, които НЕ СЕ карантинираха - но няма да пиша за това) - не е променено...

Дам, има жертви на вируса! Съчувствия на роднини и близки!

Все пак, животът продължава! Никой не може да ме отклони от МОИТЕ приоритети: медицински услуги, маркети за хранителни стоки...

Нормален живот в условията на вирус!

И вяра, че всичко, което правя - е част от ПРЕВЕНЦИЯТА, за да можем да съществуваме - аз и моите близки.

(край на повествованието)

Бъдете здрави, позитивни и не пропускайте да вършите всичко, което е било част от вашите приоритети, преди истерията...

Самото ни съществуване (месеци - в определена ситуация!) показва, че СМЕ на прав път! Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

И друг път съм го писал,но пак ще го напиша...Много съм далеч от мисълта да възхвалявам нашата здравна система....Но проблемът ми е ,че познавам и други здравни системи и мога да направя сравнения....Правейки сравнения ми е трдно да вадя калашника с многото патрони...
                    Имал съм преки и косвени сблъсъци с немската здравна система,но ще оставя моето субективно мнение настрана.....По същество....Съвсем случайно,преди време,хвърляйки един поглед на фейсбук група ,нещо от рода "Българи в Германия",попадам на следния въпрос - "А бе хора,какво мислите за немските лекари".... След десет минути последва ,стори ми се ,леко плах отговор - "Моето мнение е,че 60 % -та за нищо не стават...."Отприщи се една лавина от "И аз мисля така"...." На същото мнение съм" и т.н. Последваха и примери от рода- "Щяха да ми уморят мъжа,добре че си го закарах в България и Пироговци го оправиха" и т.н и т.н и т.н.
                    От горенаписаното ,аз лично мога да си направя два извода - и немската здравна система не е съвършена, и че българите много често си съставят,на база лични преживявания, доста крайно мнение,защото аз съвсем не съм на мнение,че баш пък 60 % от немсите лекари за нищо не стават....
                    Друг аспект....Ако в България решиш да идеш на лекар -специалист,и това го решиш в понеделник,до края на седмицата можеш да "овършееш" поне 7-8 специалиста,къде по здравна каса,къде на частно ако се наложи и то без никакви връзки...
                    Ако в Германия решиш да посетиш специалист,ще ти се наложи да почакаш два-три месеца....И т.н..... И т.н
                    Личен опит от тази година....Без да съм търсил каквито и да е връзки...
                    Моя близка,от една година -припокриващи се симптоми,различни мнения, различни диагнози....В началото на лятото - провилна диагноза,последвали две операции в началото и края на лятото, и моята близка е вече друг човек,в добрия смисъл - това в България...
                    Да съдя ли лекарите/нямам предвид в съда,а в главата си/,които не са успели да поставят светкавично правилната диагноза...Та те,в много други случаи ,са помогнали на много други хора....
                    Не,не ги съдя ....Аз съм несъвършен и не очаквам съвършени лекари.... Да не говорим,че в много слуаи, те изобщо не са в състояние да помогнат...И затова се удивлявам на хората,дето като отидат на лекар и очакват чудеса и то бързо....Лекарити не са богове....Те са хора с куп слабости ,като всеки нормален човек....
                    Не оправдавам глупостите и несъвършенствата в нашата здравна система,ама и веднага да вадим калашниците,не ти ли се струва малко крайно...?!
                    +1
                    Струва ми се, че нещата в една здравна система(било то нашата и друга) никога не са еднозначни. Специално за Германия впечатленията ми са на база разказите на моя близка приятелка и тя с диагноза Колагеноза (като проявление засягане на вътрешни органи и по-специално бели дробове). На 16-17 е поставена диагнозата. Чула е как доктора казва на родителите и, че в БГ няма кой да помогне и ако искат да живее да търсят помощ навън. Тъи като баща и е с големи финансови възможности веднага заминава за Германия( Шарите, Берлин), където и прилагат експериментално лечение. В последствие се омъжи там и роди две прекрасни дечица. Та според нея нивото на медицината там е в пъти над това в БГ(пак казвам, че това са нейни думи). През 2013 беше в много тежко състояние с пневмония след грип, която тук не успяха да овладеят и спешно замина за Германия, където едва са я спасили. Казва,че ако е останала тук е щяла да си отиде. Животът и преминава в пътувания между България и Германия, защото до края на дните си трябва да е на поддържаща терапия. Там проведоха и операцията за присаждане на стволови клетки от костен мозък(ако не бъркам точната терминология) от баща и. Та за нея спасението се оказа медицината в Германия. Друга близка приятелка-лекар невролог на мой въпрос как вижда достъпа до нормална мед. помощ в следващите една две години казва, че в момента трябва да сме благодарни и на това, защото в момента в UK лекували по Viber(по нейни думи, не знам дали е така, може би живеещи в УК могат да потвърдят или отрекат). Колкото и да ни кипва от несправедливости и нередности в здравеопазването без него не можем. Няма как всички да разбираме от медицина.
                    Last edited by neptun266; 29.11.2020, 13:07.

Коментар

Като човек, който доста е имал взимане- даване(тук някой шеговито би казал само"даване") със здравната система си имам собствено мнение.
                      Баща с диагноза Колагеноза със засягане на бъбреците и съответно Гломерулонефрит(след 5 година) и следваща Хемодиализа. Неуспешен опит за плазмофереза(мисля, че през 90-те това беше новост) и запушване на коремни артерии. Никой не искаше да го оперира, защото смятаха, че няма да издържи анестезията. Добре, че тогава се появи нашият ангел спасител- доц. завеждащ отделението по съдова хирургия в болницата в града, където живея. След седемчасова операция му спаси краката от ампутация(размина се само с кутрето). Хемодиализата- дори и сега тръпки ме побиват като си спомня. Бързо разбираш , че живота може да стане ад, ако си многознайко и не се ориентираш- става чужда собственост, в чужди ръце. Зависим си от всички по веригата- като почнеш от нач. на отделението( а там какви далавери се въртяха с изписване на лекарства и продажбата им), та стигнеш до техника, който настройва машината(ставате като братя в един по-особен аспект на думата). За последващите инфаркти( 3 пъти слагане на стент), инсулт и други страхотии, няма да пиша.
                      Баба, която на 96, падна и счупи шийка на дясна тазобедрена става и последвала операция в Плевен. След това второ падане на 98 и счупване на шийката на лявата тазобедрена става и нова операция в Търново( следвахме доктора, който прави първата операция, тъй като се беше преместил). Майка с куп болести и съсипващ нормалния живот Миниероподобен Синдром(да не можеш да слезеш от лодката,както тя го определя), редовен пациент на неврологията.
                      И най-пресния пример- колега на 30 с абсцес на мозъка. Наложи се финансово и емоционално да съм негова опора преди, по време на, и след мозъчната операция.
                      Всичко това го казвам за да илюстрирам, че имам бегла представа за нещата и те не са еднозначни. Видял съм и добро и лошо. Има отлични специалисти и най-вече човеци сред лекарите, а има и такива, за които ще замълча. Затова на въпрос, от страна на дъщеря ми, какъв подарък искам за рождения ми ден, отговора е един - здраве. Пак стана дълго, а как мразим да пишем, щот при меня Чукча-читател, а не писател.( ама кво да праиш- форума тегли, тегли)
                      Бъдете здрави!!!
                      + 10000000000000000000000000000000000000000000000000 00

Коментар

• ПРЕВЕНЦИЯТА...

Важно е, човек да е убеден в правотата на своите действия!

Лашкане, литкане, недай Боже "психясване" - това няма как да бъде част от ПРЕВЕНЦИЯТА! Все пак - всеки знае себе се! На някои паниката може и да помага (по особен начин да ги мобилизира)...

Аз НЕ вярвам в това!

(почнах да споменавам често глагола "вярвам", а това май беше част от тезата на Миа... ... )

Да вярваш в нещо, дори в правотата на действията си - е различно от това, как отделни автори интерпретират вярата...

Разбира се, че ролята на добрият лекар е сериозна! Има такива лекари (в подкрепа впечатленията на колегата, с поста му по-долу... и тоя колега ПРОСТО ПРЕСКОЧИ проблемите с някои "лекари" - а това е отново част от ПРЕВЕНЦИЯТА..., елементарно е: гледаме напред!)...

.........

В тая връзка - и негативизмът... Наскоро прочетох как хората определят ВМА... Най-лесно това се определя (според тях - някои си) - като "сборище на връзкари"!

От 12-на години ползваХ това "връзкарско сборище" - и реших да го напусна! Защо? Защото следвам т.нар. "обществено мнение" - щом не съм там, значи не съм връзкар!

Избрах някакъв мед.център от вида "Болница на края на града"... Е, кВо толкова - нали не съм връзкар, а това (за мен!) е част от ПРЕВЕНЦИЯТА...

Сега мисля, дали ония, които критикуваха Нинова за ВМА (две дами тук: Селена и Бони) - биха се отказали от до сега създадените си "връзки" в медицината - и - ако се наложи - биха се обърнали към съвсем непознати лекари...

Даммм... ПРЕВЕНЦИЯТА... (всеки я разбира различно)..

(следва продължение)...

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Така наречената здравна система е много разтегливо понятие....За нашата не желая изобщо да говоря щото в мен напира желанието да имам калашник с много патрони
                          И друг път съм го писал,но пак ще го напиша...Много съм далеч от мисълта да възхвалявам нашата здравна система....Но проблемът ми е ,че познавам и други здравни системи и мога да направя сравнения....Правейки сравнения ми е трдно да вадя калашника с многото патрони...
                          Имал съм преки и косвени сблъсъци с немската здравна система,но ще оставя моето субективно мнение настрана.....По същество....Съвсем случайно,преди време,хвърляйки един поглед на фейсбук група ,нещо от рода "Българи в Германия",попадам на следния въпрос - "А бе хора,какво мислите за немските лекари".... След десет минути последва ,стори ми се ,леко плах отговор - "Моето мнение е,че 60 % -та за нищо не стават...."Отприщи се една лавина от "И аз мисля така"...." На същото мнение съм" и т.н. Последваха и примери от рода- "Щяха да ми уморят мъжа,добре че си го закарах в България и Пироговци го оправиха" и т.н и т.н и т.н.
                          От горенаписаното ,аз лично мога да си направя два извода - и немската здравна система не е съвършена, и че българите много често си съставят,на база лични преживявания, доста крайно мнение,защото аз съвсем не съм на мнение,че баш пък 60 % от немсите лекари за нищо не стават....
                          Друг аспект....Ако в България решиш да идеш на лекар -специалист,и това го решиш в понеделник,до края на седмицата можеш да "овършееш" поне 7-8 специалиста,къде по здравна каса,къде на частно ако се наложи и то без никакви връзки...
                          Ако в Германия решиш да посетиш специалист,ще ти се наложи да почакаш два-три месеца....И т.н..... И т.н
                          Личен опит от тази година....Без да съм търсил каквито и да е връзки...
                          Моя близка,от една година -припокриващи се симптоми,различни мнения, различни диагнози....В началото на лятото - провилна диагноза,последвали две операции в началото и края на лятото, и моята близка е вече друг човек,в добрия смисъл - това в България...
                          Да съдя ли лекарите/нямам предвид в съда,а в главата си/,които не са успели да поставят светкавично правилната диагноза...Та те,в много други случаи ,са помогнали на много други хора....
                          Не,не ги съдя ....Аз съм несъвършен и не очаквам съвършени лекари.... Да не говорим,че в много слуаи, те изобщо не са в състояние да помогнат...И затова се удивлявам на хората,дето като отидат на лекар и очакват чудеса и то бързо....Лекарити не са богове....Те са хора с куп слабости ,като всеки нормален човек....
                          Не оправдавам глупостите и несъвършенствата в нашата здравна система,ама и веднага да вадим калашниците,не ти ли се струва малко крайно...?!

Коментар

Като човек, който доста е имал взимане- даване(тук някой шеговито би казал само"даване") със здравната система си имам собствено мнение.
                            Баща с диагноза Колагеноза със засягане на бъбреците и съответно Гломерулонефрит(след 5 година) и следваща Хемодиализа. Неуспешен опит за плазмофереза(мисля, че през 90-те това беше новост) и запушване на коремни артерии. Никой не искаше да го оперира, защото смятаха, че няма да издържи анестезията. Добре, че тогава се появи нашият ангел спасител- доц. завеждащ отделението по съдова хирургия в болницата в града, където живея. След седемчасова операция му спаси краката от ампутация(размина се само с кутрето). Хемодиализата- дори и сега тръпки ме побиват като си спомня. Бързо разбираш , че живота може да стане ад, ако си многознайко и не се ориентираш- става чужда собственост, в чужди ръце. Зависим си от всички по веригата- като почнеш от нач. на отделението( а там какви далавери се въртяха с изписване на лекарства и продажбата им), та стигнеш до техника, който настройва машината(ставате като братя в един по-особен аспект на думата). За последващите инфаркти( 3 пъти слагане на стент), инсулт и други страхотии, няма да пиша.
                            Баба, която на 96, падна и счупи шийка на дясна тазобедрена става и последвала операция в Плевен. След това второ падане на 98 и счупване на шийката на лявата тазобедрена става и нова операция в Търново( следвахме доктора, който прави първата операция, тъй като се беше преместил). Майка с куп болести и съсипващ нормалния живот Миниероподобен Синдром(да не можеш да слезеш от лодката,както тя го определя), редовен пациент на неврологията.
                            И най-пресния пример- колега на 30 с абсцес на мозъка. Наложи се финансово и емоционално да съм негова опора преди, по време на, и след мозъчната операция.
                            Всичко това го казвам за да илюстрирам, че имам бегла представа за нещата и те не са еднозначни. Видял съм и добро и лошо. Има отлични специалисти и най-вече човеци сред лекарите, а има и такива, за които ще замълча. Затова на въпрос, от страна на дъщеря ми, какъв подарък искам за рождения ми ден, отговора е един - здраве. Пак стана дълго, а как мразим да пишем, щот при меня Чукча-читател, а не писател.( ама кво да праиш- форума тегли, тегли)
                            Бъдете здрави!!!

Като си рекъл... Бъдете здрави и вие, в семейството, щом се вижда, че си добронамерен - това е ОК! Аз го имам за част от ПРЕВЕНЦИЯТА, вкл. - и срещу вируса!

Зная, че някои ще възразят!

Не отричам по никакъв начин необходимостта от маските! Това - за да са сигурни хората срещу мен. Тяхното спокойствие е част от ПРЕВЕНЦИЯТА!...

.................

И, тъй като стана въпрос за необходимостта от идеи - за да имаме избор, след преценката ни на ДОСТАТЪЧНО ЗРЕЛИ хора..., то ще напиша някои неща, които съм преживял през тия месеци...

Зная, че няма да е интересно на всички, но все нещо може да се взаимства. Нещата, които ни предстоят (на много от нас)...

Таааа... (следва продължение)...

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Така наречената здравна система е много разтегливо понятие....За нашата не желая изобщо да говоря щото в мен напира желанието да имам калашник с много патрони
                              Бъдете здрави!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Не ми се пише вече,ама айде от мен да мине...
                                Ти си от тия дето твърдят,че имаме най-некъдърното управление,едва ли не във цялата вселена и че всички във властта са калинки,нали?!Ще го приема за факт.
                                Ти си от тия дето твърдят,че имаме най-скапаната здравна система ,едва ли не във цялата вселена....И това ще го приема за факт.
                                Е,ако горното е вярно,не ви ли се струва ,че ние Сами, като общество, трябва да си САМОналожим най-строгите мерки в цялата вселена,щото нито има кой да ни управлява,нито има кой да ни лекува?!
                                Или може би,трябва да съжалявам, че не сте вие- червените на власт,и че ако бяхте вие,всичко щеше да е цветя и рози - перфектно управление и перфектно организирана и реформирана здравна система и България Нъмбър уан в справяне с кризата....И...., що ли изпитвам някави леки съмнения?!
                                И аз съм от тия.И като гледам това Правителство без никакво изключение съм убеден че в частност теориите на Дарвин за произхода на човека май са верни.Някои хора сме творение на Бог а тия са произлезли от маймуните.Некадърни прости арогантни с огромно самочувствие властолюбиви боклуци.Генетичната утайка на маймуните.Това са всички дето членуват в ГЕРБ и гласуват за тях.Ще ни докарат освен медицинска и финасова и екологична енергийна и водна криза...Тъпият им вожд ще свърши като Саддам или Муамар Кадафи

Коментар

Working...
                                X