Първоначално изпратено от neptun266
Разгледай мнение
Едно не разбирам- тук масово забелязвам залитане от едната крайност до другата. Странно ми е защо интелигентни хора, не могат да намерят баланса. Който отрича вируса, може би, трябва лично да го изпита за да повярва, но същото важи и за тези, които маниакално се страхуват от него и смятат, че са обречени, едва ли не. Вирусът не може да бъде спрян, поне не и в нашия тип общество(няма да коментирам азиатските такива). Важни са разумните мерки, така че да не се претовари и блокира здравната система. Какво се случи- медии тръбят постоянно само за вируса(направо се чудя ако не е вирусът, с какво ще си запълват ефирното време), една част от хората са до такава степен паникьосани, мислейки че ако го пипнат задължително ще умрат и при не толкова тежки симптоми се юрнаха да влизат в болница(че се и хвалят с това). Че коя система може да издържи такъв натиск. Оттук става голям проблем за множеството хора с хронични заболявания- от една страна страх да не се заразят ако отидат в болницата заради другите си заболявания, което води до влошаване и в крайна сметка- до летален изход от нещо, което при не такава паника и натовареност на системата, може да бъде овладяно своевременно. Не съм сигурен ако имаш сериозно заболяване, било то сърдечно, бъбречно, чернодробно, онкологично и т.н, и се заразиш, третирането по приетите протоколи в плюс ли е или в минус. Дали това ще доведе до влошаване или оздравяване( размишления понеже имам личен пример в семейството). Някой беше постнал мнението на български лекар работещ в ковид отделение в берлинска болница(помня, че д-р Лев наблегна на това да се прочете внимателно какво пише специалиста), който тотално отрече подхода на лечение в БГ(думите му бяха нещо от сорта: "колеги wtf...."), и че важното е да не се вреди. Стигаме и до друг съществен момент, който някак се омаловажава - основен резервоар на заразата станаха училищата и градините. И въпроса- това умишлено ли се направи(т.е. еми това искахте, това получихте) и ако - да, то правилно ли е или бе грешка. Може да са имали намерение да се направи опит за контролирано заразяване на населението, спрямо възможностите на здравната система. Дали се получи- всеки сам преценява. Една система работи нормално, когато положителните и отрицателните обратни връзки са в баланс. Няма ли баланс системата се срива. При нас баланса не се получи. Българинът има една характерна черта - ако му кажеш истината, мисли че се опитваш да го преметнеш и те гледа с недоверие. Настойчивите закани за апокалипсис бълвани от медиите накараха хората да мислят, че: "абе, вирус няма, искат да ни чипират и управляват през 5G". Сбърка се в подхода. Резултат от психозата пролетта. А лятото, когато трябваше да се действа тихо и ефективно за укрепване на здравната система, не искам да си помислям, че самите управляващи са решили: че то може и да ни се размине, за какво да се хабим сега и да ни упрекват, ако ли не - ми хората така поискаха и ние се съобразихме. Ако се създава имунитет(учените още не са единни),тогава и само тогава, то това което се случва, макар и ужасно за мнозина, може да се окаже печелившо за болшинството. Отлагането на заразата във времето(допускайки, че не може да бъде спряна) има смисъл ако сме сигурни, че ще има надеждна ваксина или лечение. Някой би казал по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай. Най-тъжното е, че много хора ще загубят живота си, защото всеки живот е безценен. Особено ако е твоя. А може би баланс не бе намерен, защото някой има изгода да няма такъв. Знам ли?!?

Много въпроси предстои да намерят своя отговор в близко бъдеще. Пожелавам на всеки един от вас да бъде жив и здрав, да ги дочака.

Коментар