Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Би ли дефинирал "световен патолог"?
Бил е някога патолог, понастоящем се занимава с немедицински дейности. Един от многото изказващи крайни мнения.Трябва да му обръщаме внимание само защото сте от един отбор?
Вирусолог.
Генетик.
В момента е СЕО на основната канадска фирма за идинтифициране чрез ДНК.
Last edited by X_Y; 29.11.2020, 18:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Филм ще ми преразказваш дет сам го гледал 3-4 пъти?
Някой правил ли е масови генетични изследвания? И да определя към кои болестти е предразположен. Изръшнах цяла България и 4-5 месеца се чесаха по темето кво ми е. Не смятам че съм единствен. За всеки 2-ри с отключено автоимунно заболяване се чешат. И не доказват по никакъв начин от какво точно си болен. Всичко е описателно на симптомите и който пръв го е описал така са нарекли и болеста - синдром на еди кой си.
Къде се правят генетични изследвания, колко струват и колко има смисъл от тях?
Мое да ме зарибиш да прочета - щото като съм скептичен отсвирвам. "Кво ме занимава тоя с глупости"
Чешат се, защото при всяко имунно медиирано или както е при теб - класическо автоумунно заболяване с директни антизазалномембранни антитела след бъбречната биопсия и имунифлуоресценция диагнозата е ясна. Но баланса как да се действа, там е трудното.
Касата не поема генно-молекулярните изследвания на болните в Бг. Споко, ще се борим и един ден ще ги поемат, но и здравна застраховка ще се въведе.
Инак, ето тук има икономисти да кажат...сметката никога няма да излезе, само половинчати неща ще се правят.Last edited by bulgarian lev; 29.11.2020, 18:36.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеПандемията може да бъде спряна, ако 70% от хората носят маски постоянно.
https://scitechdaily.com/covid-19-pa...-consistently/
Изследване по темата. Явно 70% е достатъчно и за групов имунитет, но е достатъчно и да спре разпространението ако 70% от хората носят маски ПОСТОЯННО.
Тука е ключа от бараката в носенето на маски почти във всяка една ситуация.
Ясно е че няма как да спите с тях и няма да ги носите у дома.
В градския транспорт, магазини - явно се носят от хората искат не искат.
Но има 2-3 места където не се носят:
1. В заведения и ресторанти - сега ги затвориха.
2. В офиси.
3. На разни семейни събирания в по-широк кръг или на приятелски събирания.
Демек вируса се спира лесно ако ресторантите се затворят, хората се пазят в офисите и не се събират на частни партите на закрито.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Пандемията може да бъде спряна, ако 70% от хората носят маски постоянно.
https://scitechdaily.com/covid-19-pa...-consistently/
Изследване по темата. Явно 70% е достатъчно и за групов имунитет, но е достатъчно и да спре разпространението ако 70% от хората носят маски ПОСТОЯННО.
Тука е ключа от бараката в носенето на маски почти във всяка една ситуация.
Ясно е че няма как да спите с тях и няма да ги носите у дома.
В градския транспорт, магазини - явно се носят от хората искат не искат.
Но има 2-3 места където не се носят:
1. В заведения и ресторанти - сега ги затвориха.
2. В офиси.
3. На разни семейни събирания в по-широк кръг или на приятелски събирания.
Демек вируса се спира лесно ако ресторантите се затворят, хората се пазят в офисите и не се събират на частни партите на закрито.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Прав си - нямам лично наблюдение върху чужди здравни системи. Аз и за това подчертавам, че това не са мои думи и впечатления.
А относно писането- все едно си ми прочел мислите.. Аз и затова толкова време само си четях без да се регвам. Ма пуста Корона, пипна ме, та реших само да споделя лични впечатления от протичането на заболяването при мен(благодаря на Hermes73, dim11 и Nkavrakov1982 за споделения опит), а тя каква стана-увлякох се.Та и сега си задавам въпроса дали не сбърках - барабар Петко с мъжете.
П.С. Прави ми впечатление, че мненията ти са ерудирани и добре обосновани, а ника Ретро ми навява асоциаци за съчетаване на отминалото хубаво с шантавото настояще(с превес на първото). Както пеят любимите ми Maiden в една песен от 80-те: Face up, make your stand
And realize you're living in the golden years. Сори за отклонението. Време за разходка сред природата с половинката и децата
Относно наблюдението върху чужди здравни (и осигурителни) системи...
Нека вземем една (обикновена) Швейцария... Що пък да е точно Швейцария? - би казал някой... Нали сме били кандидати за титлата "Швейцария на Балканите"! Хем Швейцария не е част от ЕС!...
Добре де, то и в Белгия е така... (като част от ЕС)...
Работиш, означава - осигурен си! Какво пък означава да си осигурен?
Например, пенсионер си, страдаш от болест, свързана с обездвижване... По силата на набраните осигурителни суми - два пъти месечно те консултира лекар, който следи състоянието ти...
Освен това, всяка (Божа) сутрин - две млади създания (20-25 г.) - спират в дворчето или на улицата своите автомобилчета и с раничките си идват, за да се погрижат за хигиената на възрастния, нуждаещ се - осигурен човек... Изкъпват въпросния/та на стола в банята, подсушават и обличат, изсушават косите със сешоар и го поставят в друг инвалиден стол, за да закуси...
Всяка (Божа) вечер - едно младо създание (20-25 г.) - прави същите процедури, като косата се измива само при необходимост...
Друга екстра е т.нар. "стол за комфорт" - след закуската - осигуреният има желание да глада телевизия, или да подремва до обяда...
Трета екстра - повдигателен механизъм с акумулатор...
Очевидно е, че една Осигурителна система, в която се наливат отчисления на база заплати от 5-10 К швейцарски франка (и повече) - функционира повече от добре за нашите разбирания...
Ние не сме Швейцария! - би контрирал някой...
Да - не сме Швейцария! Там не се краде толкова дебилно!
Сигурен съм, че Главният им прокурор няма никакви допирни точки с нашия...Last edited by безимeн; 29.11.2020, 16:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е кво каза ти сега? Аз разбрах само едно от твоето творение но ще си го запазя ако не възразяваш.
И друго разбрах, не опитвай като кинорежисьор.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеУлисани в споровете пропуснахте да забележите, че процента на смъртност в целия свят е намалял от 4% на 3.27%, а в същото време в България се е увеличил на 7.85%. С две думи - в България умират 2.5 пъти повече хора, отколкото средното за света.
Отделно, пропуснатите планови операции за тази година и сканирания за добро(зло)качествени тумори, прегледи и консултации.
Затварянето и стресирането 24/7 със чували и икономическа катастрофа.
Хроничното недохранване на уязвимите пенсионери със пенсии под социалния минимум.
Лъжене относно причината за смъртта, с цел докопване до Ковид пътеката.
Другата година, антиваксърите ще са причина за тлеенето на болеста по Земята, гаранция !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Айде чакам.За виновен знам че аз съм виновен и Мангъров вие некадърниците и утайката сте винаги невинни. Няма ни един гербераст загубил битката с вироЗа, ама ние сме виновни че баш гербераста ни издигна на 1-во място по смъртност в цялата вселена. И на марс по малко мрат
Last edited by bota156; 29.11.2020, 15:45.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Иди се оправяй с хорското мнение,ако си нямаш друга работа....
Много дълга тема ,а аз пиша толкова бавно.....
Но за теб съм сигурен,че ме разбра какво искам да кажа,защото и аз споделям твоето мнение,че нищо не е еднозначно....
Я бе я пиши ти ,пък аз ще чета,че по ми се отдава...
Прав си - нямам лично наблюдение върху чужди здравни системи. Аз и за това подчертавам, че това не са мои думи и впечатления.
А относно писането- все едно си ми прочел мислите.. Аз и затова толкова време само си четях без да се регвам. Ма пуста Корона, пипна ме, та реших само да споделя лични впечатления от протичането на заболяването при мен(благодаря на Hermes73, dim11 и Nkavrakov1982 за споделения опит), а тя каква стана-увлякох се.Та и сега си задавам въпроса дали не сбърках - барабар Петко с мъжете.
П.С. Прави ми впечатление, че мненията ти са ерудирани и добре обосновани, а ника Ретро ми навява асоциаци за съчетаване на отминалото хубаво с шантавото настояще(с превес на първото). Както пеят любимите ми Maiden в една песен от 80-те: Face up, make your stand
And realize you're living in the golden years. Сори за отклонението. Време за разходка сред природата с половинката и децатаLast edited by neptun266; 29.11.2020, 15:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Твоето е лицемерие. Да извадя ли стари твои постинги, в които да видиш, че ти си сред главните виновници за случващото се в момента. И сега се правиш на света вода ненапита ....
Ако наистина търсиш виновник, върви погледни в огледалото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
И друг път съм го писал,но пак ще го напиша...Много съм далеч от мисълта да възхвалявам нашата здравна система....Но проблемът ми е ,че познавам и други здравни системи и мога да направя сравнения....Правейки сравнения ми е трдно да вадя калашника с многото патрони...
Имал съм преки и косвени сблъсъци с немската здравна система,но ще оставя моето субективно мнение настрана.....По същество....Съвсем случайно,преди време,хвърляйки един поглед на фейсбук група ,нещо от рода "Българи в Германия",попадам на следния въпрос - "А бе хора,какво мислите за немските лекари".... След десет минути последва ,стори ми се ,леко плах отговор - "Моето мнение е,че 60 % -та за нищо не стават...."Отприщи се една лавина от "И аз мисля така"...." На същото мнение съм" и т.н. Последваха и примери от рода- "Щяха да ми уморят мъжа,добре че си го закарах в България и Пироговци го оправиха" и т.н и т.н и т.н.
От горенаписаното ,аз лично мога да си направя два извода - и немската здравна система не е съвършена, и че българите много често си съставят,на база лични преживявания, доста крайно мнение,защото аз съвсем не съм на мнение,че баш пък 60 % от немсите лекари за нищо не стават....
Друг аспект....Ако в България решиш да идеш на лекар -специалист,и това го решиш в понеделник,до края на седмицата можеш да "овършееш" поне 7-8 специалиста,къде по здравна каса,къде на частно ако се наложи и то без никакви връзки...
Ако в Германия решиш да посетиш специалист,ще ти се наложи да почакаш два-три месеца....И т.н..... И т.н
Личен опит от тази година....Без да съм търсил каквито и да е връзки...
Моя близка,от една година -припокриващи се симптоми,различни мнения, различни диагнози....В началото на лятото - провилна диагноза,последвали две операции в началото и края на лятото, и моята близка е вече друг човек,в добрия смисъл - това в България...
Да съдя ли лекарите/нямам предвид в съда,а в главата си/,които не са успели да поставят светкавично правилната диагноза...Та те,в много други случаи ,са помогнали на много други хора....
Не,не ги съдя ....Аз съм несъвършен и не очаквам съвършени лекари.... Да не говорим,че в много слуаи, те изобщо не са в състояние да помогнат...И затова се удивлявам на хората,дето като отидат на лекар и очакват чудеса и то бързо....Лекарити не са богове....Те са хора с куп слабости ,като всеки нормален човек....
Не оправдавам глупостите и несъвършенствата в нашата здравна система,ама и веднага да вадим калашниците,не ти ли се струва малко крайно...?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Всичко това е резултата от некадърната гербаджийска крадлива пасмина.Той Мангъров е виновен че няма лекраства по аптеките че няма доктори по болниците и сестри.И разбира се народа само мръсната гербаджийска генетична утайка е невинна
Ако наистина търсиш виновник, върви погледни в огледалото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеУлисани в споровете пропуснахте да забележите, че процента на смъртност в целия свят е намалял от 4% на 3.27%, а в същото време в България се е увеличил на 7.85%. С две думи - в България умират 2.5 пъти повече хора, отколкото средното за света.
Всичко това е благодарение на червените отрепки и мангъровците, които демонстративно не спазваха мерките, горяха маски по площадите, и дори и сега лицемерничат и се опитват да вменят собствената си вина върху правителството и щаба. Срам и позор за тези егоисти, лицемери и Българоубийци.
ПП: Цитирам параметъра DEATHS / CLOSED CASES, който е най-истинския параметър за реалната смъртност от коронавируса.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Бях дал край на описанието...
Като се сетя за това, че критиките на злобарите не спират..., важно е, че има и добронамерени хора!
Накратко: за хапването...
Доживях да чуя от моята майка фразата: "Много вкусни супи приготвяш!" (мотивация и ПРЕВЕНЦИЯ!)
Виждам, че ръцете й треперят и не може да се справя с домакинските задължения, но иска да помага!
СЕди си, казвам й - и гледай! "Ама, какво ще правя?" Ще отмаряш!
Докато приготвям 6-7 вида зеленчуци - слушам неща от живота... Всякакви впечатления през годините, особено в младата възраст...
Това също мотивира и успокоява!
Зеленчуците, задължително - с качествено месо и някои подправки! (за "трите К" - чух от лекар в Швейцария, който не сяда на масата, без: КУРКУМА, КОРИАНДЪР и КАРДАМОН)...
Мед, зехтин, маслини, качествен шоколад, ядки, гъби...
Чаша червено вино е задължителна добавка към вкусното хапване!
Предполагам, не казвам нещо ново!
.................
И - наистина съм впечатлен от начина, по който се грижат за своите родители, на възраст - хората в Западна Европа... Белгия, Швейцария, Нидерландия...
Тая връзка между поколенията - е доста различна в България... (това е друга тема)...
Коментар
Коментар