IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Само дето 30 000 смъртност на 2 млн заразени отговаря на 1,5%, но някак 0,15% звучи по-успокоително
    е тъй де 900% разминаване

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Разбирам им логиката, но има следните проблеми:
      1.Не е ясно безсимптомните, дали от друг щам ще го карат пак и дали ще е по-тежко.
      2. не се знае колко от болните всъщност го карат втори път (поради безсимптомност първия)
      и още има,но

Единственото сигурно за момента е, че сред тия дето имат симптоми, смъртността е над 2%, като има и над 10%.

Ако съм прав, до 5.Яну. ще имаме +4000 мъртви ковидни.
      По твоите сметки колко ги изкарваш?
      Имаш предид починали с доказан ковид или починали в повече спрямо средното за предните 5 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Официалната страница на сзо

https://www.who.int/bulletin/online_....20.265892.pdf

Интересно. Както се казваше в едно анимационно филмче "how cute...but WRONG" Нямам предвид документа, като такъв или методите, а източниците на информация. Намерих поне 2 сериозни недостатъка - в сметките включват Афганистан с 31% население с антитела, Русия с 14% и още няколко подобни (най-вече ухан), и смъртност по официалната статистика за корона няколко дена след изследването за антитела - напр. Гърция е с 0.42% за 121 починали, 1 седмица по-късно вече са 140 починали.
        И цялото това нещо е правено април-май, когато в банско ги изкараха първо 8% после 0% с антитела.
        Last edited by Тъпо парче; 09.12.2020, 14:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Само дето 30 000 смъртност на 2 млн заразени отговаря на 1,5%, но някак 0,15% звучи по-успокоително
          Прав си, ще си прегледам малко по-късно от компа цифрите и ще редактирам долу. Сега погледнах какво съм написал и е глупост.

Поправих цифрите. Бях смешал две таблици.
          Last edited by absfresh; 09.12.2020, 14:32.

Коментар

Защо да смятам аз, то е записано като заключение в стъдито: The new antibody data from the city included more than 15 percent of city residents, and showed that more than 27 percent of those tested were positive.

Ако прочетеш цялото изследване, вътре в статията има линк, ще видиш, че има окръзи с до 50 и над 50% антитела. И то точно окръзите, които са най-силно ударени пролетта.
            Разбирам им логиката, но има следните проблеми:
            1.Не е ясно безсимптомните, дали от друг щам ще го карат пак и дали ще е по-тежко.
            2. не се знае колко от болните всъщност го карат втори път (поради безсимптомност първия)
            и още има,но

Единственото сигурно за момента е, че сред тия дето имат симптоми, смъртността е над 2%, като има и над 10%.

Ако съм прав, до 5.Яну. ще имаме +4000 мъртви ковидни.
            По твоите сметки колко ги изкарваш?
            Last edited by satz; 09.12.2020, 14:01.

Коментар

• Само дето 30 000 смъртност на 2 млн заразени отговаря на 1,5%, но някак 0,15% звучи по-успокоително

Коментар

Тук съм го разбрал погрешно,
                дефакто той взема за база смъртност 2000/млн. Което пак се разминава с много със сегашните данни.
                .
                Аааа, ние добре наваксваме Само 745/мил. за сега. Тъжно, но факт.

Коментар

Тук е ключа, смяташ че 27% са с антитела и стигаш до 2.26млн. заразени и следователно ниска смъртоносност.

а от NY линка:
                  Confirmed Cases
                  People with a positive molecular test
                  312,281
                  Probable Cases
                  People with a positive antigen test, or symptoms and confirmed exposure, or probable death
                  30,240
                  Total Cases 342,521
                  и 10% смъртоносност...
                  Защо да смятам аз, то е записано като заключение в стъдито: The new antibody data from the city included more than 15 percent of city residents, and showed that more than 27 percent of those tested were positive.

Ако прочетеш цялото изследване, вътре в статията има линк, ще видиш, че има окръзи с до 50 и над 50% антитела. И то точно окръзите, които са най-силно ударени пролетта.

Коментар

...
                    https://www.nytimes.com/2020/08/20/n...y-testing.html
                    https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page
                    ...
                    Население с антитела: 27% от 8.4м = 2.26 м прекарали вируса с антитела (отделно има много голям процент хора без антитела с клетъчен имунитет , но не са изследвани).... [/B]
                    Тук е ключа, смяташ че 27% са с антитела и стигаш до 2.26млн. заразени и следователно ниска смъртоносност.

а от NY линка:
                    Confirmed Cases
                    People with a positive molecular test
                    312,281
                    Probable Cases
                    People with a positive antigen test, or symptoms and confirmed exposure, or probable death
                    30,240
                    Total Cases 342,521
                    и 10% смъртоносност...

Коментар

дефакто той взема за база смъртност 2000/млн. Което пак се разминава с много със сегашните данни.

Но разминаванията са обясними предвид голямата неизвестност, колко точно са заразените.
                      Да, не съм се изразил изчерпателно, приемам 0.2% смъртност, но в края на модела вадя 25% от общата смъртност, оттам на екстраполираните данни за заразяемост, които не записвам на ковид, а от неработеща здравна система. Тези 25% са чиста спекулация на око.

Коментар

• Чакай малко черен хумор от мен - специален поздрав за Лев-чо, без лоши чувства

Доктор се прибира от лов. Яко навъсен. Жена му:
                        - Нищо ли не уби?
                        - Нищо, мамка му!
                        - Ами да си беше седял в болницата...
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
                          ..

Absfresh използва 500 като оценка, за да пресметне заразените ориентирайки се от броя на починалите. Не съм срещал да споменава, че починалите са 500/мил

Но разминаванията са обясними предвид голямата неизвестност, колко точно са заразените.

Коментар

Правилно съм те усетил.
                            Ами човек, смъртносност на нещо се смята по един единствен начин - брой мъртви / броя заразени.

Параметъра върху цялата популация се ползва за икономически сметки, а не за епидемиологически....

пп
                            твоите 500/млн. за България вече са 745, като със сигурност ще влезем в топ20 на планетата на маймунитетните...
                            Да започнем едно по едно.

Ето последното мащабно изследване в Ню Йорк:
                            https://www.nytimes.com/2020/08/20/n...y-testing.html
                            https://www1.nyc.gov/site/doh/covid/covid-19-data.page

Хора с антитела: The new antibody data from the city included more than 15 percent of city residents, and showed that more than 27 percent of those tested were positive.

Общо население на Ню Йорк: 8.4 милиона
                            Население с антитела: 27% от 8.4м = 2.26 м прекарали вируса с антитела (отделно има много голям процент хора без антитела с клетъчен имунитет , но не са изследвани)
                            Смъртност към момента: 24 416

Смъртност към тези, които имат антитела: ok 1% (приемам го за смъртност към прекаралите болестта) и ок 0.29% от общото население на града Ню Йорк.

Изследването е мащабно (1,26м човека): The new antibody data from the city included more than 15 percent of city residents.

От това изследвае, а и от други, ако искаш ще цитирам и тях, приемам цифрата на сзо за достоверна.

В България има около 7 милиона човека, това значи, че при около 5 милиона болестта няма да има гориво.
                            Смъртност при 5 милиона човека по 0.2% идва точно 10000 чисто от ковид.

Едит: смъртност при 0.3% от цялото население (7 милиона), около 21000. При този сценарий, долното не важи и предстоят още поне 3 месеца на тежка заразяемост.

В България последните седмици имаме екстра смъртност около 7500, предполагам ще ударим 10000 екстра смъртност до края на годината, съдейки по дневно новозаразените.

Една част, изцяло на око, преписвам на недобре работеща здравна система и забатачени хронични заболявания заради месеците на изолация и страх. Съвсем на око слагам 25% от екстра смъртността. Но може и 50%, може и 5%. Кръстил съм тези хора: "умрели от Герб", колкото и да е цинично.

Искам да добавя, че ползвам този модел като обратна проверка, първоначалния модел, който започна да се реализира септември съм взел от страни, при които есента идва 2 седмици по-рано и от страни в южното полукълбо.

Искрено се надявам да съм прав и просто вече да няма кой толкова да се разболява тежко, просто всички да го минем и болестта изключително да забави скоростта докъм 300 човека на ден втората половина на януари.

Трябва да се отбележи, че при региони с много голяма наситеност на вируса и заболелите може да се очаква и 86% от наслението да се разболее, а не 70%, което ще влоши нещата. Мисля, че с този частичен лок доун сега леко ще се отдалечим от горната граница и ще се доближим то 70%, а ако затварянето беше от началото на ноември, вероятно щяхме да сме под средното.
                            Last edited by absfresh; 09.12.2020, 14:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

I estimated the infection fatality rate for each study by dividing the number of COVID-19 deaths by the number of people estimated to be infected in each region. Това е написано в проучването като метод, което съвпада с това, което си написал.
                              Защо реши, че absfresh твърди друго....
                              Ако е така,
                              то резултатите и "изводите" от въпросния документ. не съвпадат със стотици/хиляди %-ти с реалността в момента.

Всъщност само след 3 седмици, ще се знае дали пак съм познал

Коментар

Правилно съм те усетил.
                                Ами човек, смъртносност на нещо се смята по един единствен начин - брой мъртви / броя заразени.
                                I estimated the infection fatality rate for each study by dividing the number of COVID-19 deaths by the number of people estimated to be infected in each region. Това е написано в проучването като метод, което съвпада с това, което си написал.
                                Защо реши, че absfresh твърди друго.

пп
                                твоите 500/млн. за България вече са 745, като със сигурност ще влезем в топ20 на планетата на маймунитетните...
                                Absfresh използва 500 като оценка, за да пресметне заразените ориентирайки се от броя на починалите. Не съм срещал да споменава, че починалите са 500/мил

Коментар

Working...
                                X