IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Oh, boy...
    На тоя момък сега трябва да му обяснявам как се изкарват пари - чисто след разходи на месеца, после че от тях харчиш, купуваш, ремонтираш жилища които имаш. А ако му кажа и че не съм плащал данъци защото данъчната ставка ми е нула съвсем ще се оплези.
    Седнал за Германия да ми дава примери.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Сега, ако ти прави впечатление, щем не щем сме пред нов вариант на “време разделно”, трябва да се разделяме с някои стари възгледи, защото времената се менят и то много динамично.

Всеки еволюира със собствен ритъм.
      Което, не значи че ще почна да хуля Русия. Ама човек или е мъж, или е Петър.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Нищо няма да си посипе с каквото и да е. Това е болестно състояние. Няма сила да си признае грешките. Остави, не се хаби.
        Сега, ако ти прави впечатление, щем не щем сме пред нов вариант на “време разделно”, трябва да се разделяме с някои стари възгледи, защото времената се менят и то много динамично.

Всеки еволюира със собствен ритъм.

Коментар

За какво “качество” ме приемаш ти лично си е твой проблем. Няма да промени нивото на река Дунав, нито икономическите процеси. Слабо ме вълнува. Ограничен ти е мирогледът, ок. Не ме познаваш, не знаеш какво правя, ако се окаже, че последните 20 години съм вкарала в България повече пари от теб и още десет такива като тебе ще си посипеш главата с пепел, но това не е толкова важно.

Гледай голямата картина.

Посочи ми един осъден бългаски политик за 30 години преход. После пак обвинявай емиграцията, че държавата буксува. Емиграция е последствие, а не причина.

Монарсите са неприкосновени. Говоря за обикновени политици.

Спорът е безпредметен.
          Нищо няма да си посипе с каквото и да е. Това е болестно състояние. Няма сила да си признае грешките. Остави, не се хаби.

Коментар

За какво “качество” ме приемаш ти лично си е твой проблем. Няма да промени нивото на река Дунав, нито икономическите процеси. Слабо ме вълнува. Ограничен ти е мирогледът, ок. Не ме познаваш, не знаеш какво правя, ако се окаже, че последните 20 години съм вкарала в България повече пари от теб и още десет такива като тебе ще си посипеш главата с пепел, но това не е толкова важно.

Гледай голямата картина.

Посочи ми един осъден бългаски политик за 30 години преход. После пак обвинявай емиграцията, че държавата буксува. Емиграция е последствие, а не причина.

Спорът е безпредметен.
            Не измествай темата.И не си мисли че споря с теб.Съобщавам ти факти.Като ви изгонят и си дойдете тука посрани ще разбереш какво съм ти казал...Вие всичките толкова много пари вкарвате че ме напушва на смях...Ей големи сте бабаити клавишни бабаити.А на кой е ограничен мирогледа ще разбереш много скоро..Нали сте демократи в Испания що Каталуния не ви иска и иска да се махне.Защо преследвате Пучдемон ли беше а?

Коментар

• За какво “качество” ме приемаш ти лично си е твой проблем. Няма да промени нивото на река Дунав, нито икономическите процеси. Слабо ме вълнува. Ограничен ти е мирогледът, ок. Не ме познаваш, не знаеш какво правя, ако се окаже, че последните 20 години съм вкарала в България повече пари от теб и още десет такива като тебе ще си посипеш главата с пепел, но това не е толкова важно.

Гледай голямата картина.

Спорът е безпредметен.
              Last edited by Andi11; 30.05.2022, 23:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

На мързеливият и алчен гастар некадърните политици му виновни.Те са му виновни че от глупост алчност и мързел е съсипал живота си...На всеки неудачник другите са му виновни а той жертва...Вместо да гледа тъка 200 овце отишъл навънка да спи в кошарата и да гледа чуждите....Нямало работа ха ха ха нямало...и политиьите виновни...Вицове са това.Не знам каква ярост ти се привижда и вместо да да се опитваш да прехвърлиш твоя проблем на друг по добре се замисли какво си направила и защо..Ето на Кратунчо политиците му виновни че жена у го изритала.А там дето си отишла политиците са ангели не краднат не лъжат и денонощно за народа си мислят
                Ето го тука разминаването в концепциите. Мога да ходя навсякъде. Без ти да ме контролираш или съдиш. Диктатурата приключи. През 1989 г.

Сега кратунчо е друга бира, но той има право да си живее живота както му отърва без ти да го съдиш. И той като тебе все другите съди. Ваш проблем.

За политиците. Тук си лежат в затвора. Като крадат. Дай ми пример за осъден български политик лежал в затвора. Преди да се захванеш с емиграцията. Лесно е да се лае по хора, които смяташ, че не са опасни. Пак ти казвам - в парламента е заровено кучето и първопричината.
                Last edited by Selena; 30.05.2022, 21:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Телевизорите минаха през една камара неуспешни нововъведения. Вече май всички производители се отказаха от 3D и подобни простотии.
                  Не знам как е в Европа, но тук повечето хора са с Епъл телефони и всичко в къщата, колата и т.н. е добре да е съвместимо. Аз бих ти препоръчал да решиш първо какво искаш от телевизора, гласови команди, връзка с охранителните камери, звънеца, авотмачини режими и т.н. Ако го взимаш за ваканционната къша, може би ше ти свърши работа телевизора да може да подържа команди от Alexa, Apple Home или подобни и да го програмираш да се включва от време на време да имитира, че някой е в къщи. В Европа има една камара рестрикции какво може и какво не заради персоналната информация , та не знам колко и какви команди са възможни. Ако не си фен на технологични гъзарии просто отиди в един магазин и сравнявай директно качеството на картината. Не знам дали още има LED на пазара. Ако има, очаквам да са най-евтините тв. От по-новите технологии съм чувал QLED и OLED. Може да има и други и аз да не ги знам. QLED е на Samsung и доколкото знам е някакъв опит да се подобри LED и да се запази по-ниската цена. За мен просто се опитват да се милкнат старата технолгия. OLED има най-добро качество на картината. Ще трябва да решиш съшо дали искаш 4К или 8К. 8К може да се окаже новото 3D, зависи дали ше има достатъчно програми да го подържат. Ако ше гледаш Netflix, Hulu и т.н зависи и каква е скоростта на локалния ти интернет. По-принцип 8К би трябало да е с по-добър хардуер защото на теория се обработват повече пиксели, но оше не е широко разпространен а и не знали вече са се нароили заблуждаващи стандати , уж е 8К, но после се оказва , че с някакви екатраполации и т.н. Аз бих гледал други параметри. Екраните доколкото знам се произвеждат главно от Samsung и LG и това би трябвало да говори много. Китайските ТВ-та, ако все оше са по-евтини , са по-евтини заради по-смотан софтуер , хардуер и т.н. Като им гледам характеристиките са написали , че използват AI във всичко, но това е булшит. Гледал съм техен код и все още съм депресиран. За няколкостотин долара не си струва човек да се излага на рискове. Самсунг преди няколко години ги хванаха, че пращат гласовите команди до сървърите си зашото не можеха да ги обработват локално. За да се спазват стандартите за персонални данни, телевизора трябва да разпознава командна дума и да праща до сървъра само това , което се каже след това. Самсунг тогава сигурно не са имали достатъчно добра технология за разпознаване на реч с нископроизводитени процесори и са пращали много повече информация от необходимото до сървърите. Стана голям скандал, хора май отидоха по затвори и т.н.. За китайците сега не мога да говоря, но преди няколко години имаше още по-голям скандал защото излезна инфомация за backdoors, които дават достъп до телевизора а оттам могат да ти имат достъп до всичко в къщата. После какво е станало не е ясно, Китай не е Южна Корея и законите са различни. САЩ тогава започна да ограничава китайски компании да продават телефони и хардуер зашото намериха оставени backdoors във всякакъв вид електроника. Не знам до колко тук има запознати, но да си сложи човек дори Wi-Fi управляем контакт от китайска фирма е като "ела Вълчо изяж ме".

Уф, пак стана дълго. Аз бих гледал за LG с 4К OLED и размера според каква цена ти изнася.
                  Ако си мислиш, че бекдор има само в китайските, много се лъжеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не слушат Купата, тези хора, ей ....
                    Я, кажете какъв ТВ да си купя за новата къща, че това ми е дерт сега
                    Телевизорите минаха през една камара неуспешни нововъведения. Вече май всички производители се отказаха от 3D и подобни простотии.
                    Не знам как е в Европа, но тук повечето хора са с Епъл телефони и всичко в къщата, колата и т.н. е добре да е съвместимо. Аз бих ти препоръчал да решиш първо какво искаш от телевизора, гласови команди, връзка с охранителните камери, звънеца, авотмачини режими и т.н. Ако го взимаш за ваканционната къша, може би ше ти свърши работа телевизора да може да подържа команди от Alexa, Apple Home или подобни и да го програмираш да се включва от време на време да имитира, че някой е в къщи. В Европа има една камара рестрикции какво може и какво не заради персоналната информация , та не знам колко и какви команди са възможни. Ако не си фен на технологични гъзарии просто отиди в един магазин и сравнявай директно качеството на картината. Не знам дали още има LED на пазара. Ако има, очаквам да са най-евтините тв. От по-новите технологии съм чувал QLED и OLED. Може да има и други и аз да не ги знам. QLED е на Samsung и доколкото знам е някакъв опит да се подобри LED и да се запази по-ниската цена. За мен просто се опитват да се милкнат старата технолгия. OLED има най-добро качество на картината. Ще трябва да решиш съшо дали искаш 4К или 8К. 8К може да се окаже новото 3D, зависи дали ше има достатъчно програми да го подържат. Ако ше гледаш Netflix, Hulu и т.н зависи и каква е скоростта на локалния ти интернет. По-принцип 8К би трябало да е с по-добър хардуер защото на теория се обработват повече пиксели, но оше не е широко разпространен а и не знали вече са се нароили заблуждаващи стандати , уж е 8К, но после се оказва , че с някакви екатраполации и т.н. Аз бих гледал други параметри. Екраните доколкото знам се произвеждат главно от Samsung и LG и това би трябвало да говори много. Китайските ТВ-та, ако все оше са по-евтини , са по-евтини заради по-смотан софтуер , хардуер и т.н. Като им гледам характеристиките са написали , че използват AI във всичко, но това е булшит. Гледал съм техен код и все още съм депресиран. За няколкостотин долара не си струва човек да се излага на рискове. Самсунг преди няколко години ги хванаха, че пращат гласовите команди до сървърите си зашото не можеха да ги обработват локално. За да се спазват стандартите за персонални данни, телевизора трябва да разпознава командна дума и да праща до сървъра само това , което се каже след това. Самсунг тогава сигурно не са имали достатъчно добра технология за разпознаване на реч с нископроизводитени процесори и са пращали много повече информация от необходимото до сървърите. Стана голям скандал, хора май отидоха по затвори и т.н.. За китайците сега не мога да говоря, но преди няколко години имаше още по-голям скандал защото излезна инфомация за backdoors, които дават достъп до телевизора а оттам могат да ти имат достъп до всичко в къщата. После какво е станало не е ясно, Китай не е Южна Корея и законите са различни. САЩ тогава започна да ограничава китайски компании да продават телефони и хардуер зашото намериха оставени backdoors във всякакъв вид електроника. Не знам до колко тук има запознати, но да си сложи човек дори Wi-Fi управляем контакт от китайска фирма е като "ела Вълчо изяж ме".

Уф, пак стана дълго. Аз бих гледал за LG с 4К OLED и размера според каква цена ти изнася.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Постъпил си добре. Купил си 2013, имаше спад и си влязъл когато е трябвало. И ако си имал кинтите е трябвало с още да влезеш. Защото не съм сигурен след мяуто след година-две дали ще докоснеш нивата на 2017 поне. По-скоро днешните, ама и тук леко се съмнявам.
                      Не слушат Купата, тези хора, ей ....
                      Я, кажете какъв ТВ да си купя за новата къща, че това ми е дерт сега

Коментар

На мързеливият и алчен гастар некадърните политици му виновни.Те са му виновни че от глупост алчност и мързел е съсипал живота си...На всеки неудачник другите са му виновни а той жертва...Вместо да гледа тъка 200 овце отишъл навънка да спи в кошарата и да гледа чуждите....Нямало работа ха ха ха нямало...и политиьите виновни...Вицове са това.Не знам каква ярост ти се привижда и вместо да да се опитваш да прехвърлиш твоя проблем на друг по добре се замисли какво си направила и защо..Ето на Кратунчо политиците му виновни че жена у го изритала.А там дето си отишла политиците са ангели не краднат не лъжат и денонощно за народа си мислят
                        Петъре, гледай си своите работи.

Коментар

Дефинирай неудачник обаче. Това са някакви твои твърдения неподкрепени с никаква статистика.

Принципно всеки може да твърди всичко.

Когнитивният дисонанс при теб е, че вместо да насочиш яростта си към политиците, които с некадърното си управление предизвикаха процеса през годините бавейки редица реформи, “приватизирайки”, а реално разграждайки цялата ни индустрия или нека го кажем по твоему “материална база”, ти яростно роптаеш срещу фактическите жертви на този процес, хората, които са дръзнали да потърсят алтернатива и поминък навън.

Тази дискусия можем да си я водим безкрайно, но е безпредметно.

Коментар

И как точно я “изоставяме”? Ти можеш ли да обвиниш хората от целия северозапад на България, че просто са отишли да търсят поминък, защото любимите ти некадърни и крадливи политици не им осигуриха условия да се развиват в собствената си държава.

Много обичам кухия патос, но той е далеч от реалните процеси, които се развиваха и продължават да се развиват у нас.

Същите тези изоставилите я вкарваха маса пари в държавата. Но това ти не го отчиташ, защото не ти изнася.

Емиграцията е естествен процес, Пеше. Най-голямата емигрантска вълна от цялата планета е от Англия. Никой не ги съди, че са дръзнали да потърсят по-добър живот някъде. Напротив, ползват ги като платформа за още по-добра експанзия и завземане на позиции навън.

Това с гражданството е друга дъвка за плитки умове и тесногръдо мислене. И какво като махнеш гражданството? На еврропейците е позволено също да инвестират и живеят в България.

Светът се отваря ти искаш да го затваряш като в Северна Корея.

Разбирам, че мислене трудно се изменя, но …
                            Винаги съм ти бил фен, душата, ама точно сега, светът, пак да се затваря е тръгнал. А Петърът...не е Човек, да те разбере. Надул се е яко и трябва да внимава покрай кактуси, да не се спука.

Коментар

За процента неудачници си права има ги във всяка страна.В нашата след като се изнесе един милион неудачниците намаляха...А сред гастарите 99% са тотал неудачници.Утайка която на Запад презират.Колкото и да се навирате нямат ви за хора по долни сте от африканците и азиатците...Иначе ти продължавай с хумореските мога и да се направя че ти вярвам
                              Дефинирай неудачник обаче. Това са някакви твои твърдения неподкрепени с никаква статистика.

Принципно всеки може да твърди всичко.

Когнитивният дисонанс при теб е, че вместо да насочиш яростта си към политиците, които с некадърното си управление предизвикаха процеса през годините бавейки редица реформи, “приватизирайки”, а реално разграждайки цялата ни индустрия или нека го кажем по твоему “материална база”, ти яростно роптаеш срещу фактическите жертви на този процес, хората, които са дръзнали да потърсят алтернатива и поминък навън.

Тази дискусия можем да си я водим безкрайно, но е безпредметно.
                              Last edited by Selena; 29.05.2022, 10:28.

Коментар

Да изоставиш Родината си в най трудният момент е като да захвърлиш майка си болна в старчески дом.Добра лоша това е единствената ти Родина нямаш друга.Това можеш ли да го проумееш.Тръгнахте за пари щото сте алчни и си мислехте че там е мед и рози..изоставихте децата си и родителите си за да плюскате и да тъпчете дебелото черво.Видяхте дебелия ще видите още по дебелия като ви изгонят..и пенсии няма да видите ще ви карат през няколко месеца да се подписвате...Вашият сеир предстои и по болезнен начин ще си научите урока...Човек може да живее като яде по проста храна живее в по скромно жилище има по скромни дрехи и кола ама вие тръгнахте за много пари...Нито пари видяхте нито ще ви приемат.Ще слугувате ще бършете задницитее на тамошните старци а вашите родители тук ще мизеруват и ще плачат за вас.Дори не си идвате да ги погребете.Освен презрение друго не заслужавате.Ако имах власт ще ви отнема гражданството или поне ще махна двойното гражданство...И да не започнеш да ми обясняваш колко много обичате България и колко ви е мъчно за нея.Такова лицемерие не понасям
                                И как точно я “изоставяме”? Ти можеш ли да обвиниш хората от целия северозапад на България, че просто са отишли да търсят поминък, защото любимите ти некадърни и крадливи политици не им осигуриха условия да се развиват в собствената си държава.

Много обичам кухия патос, но той е далеч от реалните процеси, които се развиваха и продължават да се развиват у нас.

Същите тези изоставилите я вкарваха маса пари в държавата. Но това ти не го отчиташ, защото не ти изнася.

Емиграцията е естествен процес, Пеше. Най-голямата емигрантска вълна от цялата планета е от Англия. Никой не ги съди, че са дръзнали да потърсят по-добър живот някъде. Напротив, ползват ги като платформа за още по-добра експанзия и завземане на позиции навън.

Това с гражданството е друга дъвка за плитки умове и тесногръдо мислене. И какво като махнеш гражданството? На еврропейците е позволено също да инвестират и живеят в България.

Светът се отваря ти искаш да го затваряш като в Северна Корея.

Разбирам, че мислене трудно се изменя, но …

Коментар

Working...
                                X