Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Да добавя още нещо, въпросната Moelis е новоизлюпена инвестиционна банка (създадена 2007г.), която в определени сегменти буквално мачка Голдманите и Морган Станли. Ето ти пазарна икономика. Не че одобрявам как експлоатират хората, но те не правят нищо различно от остналатите в бранша, просто тях са ги взели на мушка.

  Коментар


  • Аргументи от типа "абе всички са маскари" и "а вие защо биете негрите"

   Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

   И капитализма и социализма дето е в главите е доста по различн от реалността в която живеем

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Сблъсъкът на "егозима" на отделните индивиди, който води до това всички да са по-добре като цяло, е в основата на пазарната икономика (капитализма) - Адам Смит.

    Ив, на тебе какво тогава не ти харесва в "капитализма"? Правилата и равнопоставеността пред закона ли. И това, че сульо и пульо могат да почнат бизнес от студенсткото общежитие и да направят Гугъл, Амазон или Фейсбук? Ти беше казал, че би отишъл да правиш бизнес в Русия ако Путин ти е приятел и ти позволи да правиш пари.

    Как ги виждаш нещата? И защо системата на индулгенции от Путин е по-добра от Гугъл и Фейсбук?
    И капитализма и социализма дето е в главите е доста по различн от реалността в която живеем

    Коментар


    • Сблъсъкът на "егозима" на отделните индивиди, който води до това всички да са по-добре като цяло, е в основата на пазарната икономика (капитализма) - Адам Смит.

     Ив, на тебе какво тогава не ти харесва в "капитализма"? Правилата и равнопоставеността пред закона ли. И това, че сульо и пульо могат да почнат бизнес от студенсткото общежитие и да направят Гугъл, Амазон или Фейсбук? Ти беше казал, че би отишъл да правиш бизнес в Русия ако Путин ти е приятел и ти позволи да правиш пари.

     Как ги виждаш нещата? И защо системата на индулгенции от Путин е по-добра от Гугъл и Фейсбук?
     Last edited by Money; 21.04.2018, 10:41.

     Коментар


     • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

      Не е миналата година...а преди 4-5 години

      аз обаче подкрепям подобни методи нищо че дъщеря ми може да е подложена на това.

      Има работа и работа....между различните работи има разлика. да се научиш да бачкаш под напрежение с невъзможни срокове....е школа която е безценна. Аз лично съм го изживявал .... Обаче оргазъма за добре свършена работа е невероятен. А ако това ти доставя удоволствие...въпреки че си уморен...това не е работа. Най яките моемнти в живота си съм имал когато сме работили за "невъзможен" проект и той се е случил. Пожелавам на всеки който е в състояние да изживее кефа след това.

      Когато трябва да се работи се работи....когато трябва да се почива - се почива. Work Hard - Play Hard .....поздрав с песента на Давид Гета....

      https://www.youtube.com/watch?v=5dbEhBKGOtY
      Tи абер си нямаш кво е да бачкаш под напрежение и във враждебна информационна среда.Повтарям абер си немаш'.И земете се разкарайте с тия банки че сте смешни.Напрежение в банка само присмех будите.И гледайте да не паднете от стола като спите и ръцете вън от джобовете щот кат дойдат от трудовата инспекция падането от стола да ви се признае за трудова злополука.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

       Сама разбираш че това че на някой му се случило нещо лошо не означава нищо. Освен това не бива да се вадят изводи и крайни заключения от новина в медиите. Момчето от преди 5 години според медиите е страдало от епилепсия...и единственото което го свързва проблема със стажа е факта че е казал че работи по цяла нощ. Сега от кво е умрял...кво е станало един Господ знае. И този случай.
       Не можеш да вадиш изводи за живота от това че си прочела нещо някъде.
       Което не променя факта че част от бизнеса във финансите е свързан с огромен стрес.
       Далеч съм от мисълта да ти продавам краставици. Давам двата примера защото темата беше коя е по-успешната система с присъщите й характеристики, а при твоите изказвания хващам противоречие.

       В началото ти изложи тезата, че за теб по-успешна е системата на социализма whaever that means. Но във всичките си постове хвалиш по-скоро характеристики на капитализма. Работа под стрес в неговите индустрии, новаторство и т.н.

       И не става много ясно коя система харесваш повече.

       Аз лично съм привърженик на нещо по-средата между двете именно, за да ги няма крайностите. Виж тази третата на 77 свързваща държавата с гражданите във Флоренция ми хареса. Към нея ако се прибавят и много кооперации и взаимноспомагателни каси, дори под формата на банкиране би било идеално.
       Last edited by Selena; 21.04.2018, 09:28.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

        Значи 77,

        Ок. Вярваш в това...което пишеш...ок.

        От къде черпиш тая информация? Черпиш я от да кажем 100 тина сайта и от няколко предавания в щатите, англия и русия главно.

        Само да ти обърна внимание...че бизнеса с конспирациите си е бизнес като всеки бизнес. От който някой изкарва пари и то сериозни пари. Значи тея сайтове и предавания те не са да те информират а да правят пари.

        Имай го пред вид това.

        В Русия и в Щатите ама главно в Русия тея предавания привличат адски голяма аудиотория и много голяма гледаемост. Разбира се че е интригуващо някой да ти разкрие най големите тайни в историята на човечеството...по телевизията. ))

        Всички тея "доказателства" имай също пред вид че са много лесни за фалшификация. Значи...снимки...кво има на тея снимки аз дето не съм спец мога да ти сложа на тея снимки квото искаш. Освен това това не са публични снимки в по голямата си част. Т.е не може лесно да се намери оргинала. Например аз имам стара снимка...слагам на нея една лампа 1500 година...и си готов. Повярвал.

        Има едно много нашумяло в Русия предаване дето всяка седмица ...не знам още излъчват ли го...казват ебати тайните. Тея ако са толкова запознати наистина...със всички тея тайни...сметни...предаване ли ще прай или нещо друго. Това е ентартаймънт бизнес. Кат навремето оня с хипнозата дето се появи и по нашите телевизии и ги караше да праят квото си иска. Това е шоу. С цел гледаемост. Сайтовите са също такива.

        Всичко което казвам е че не бива да се приема за чиста момента всичко.

        Като например че земята е плоска има тонове "доказателства" . Кви ли не експерименти. И страшна тайна дето я пазят.

        Сега ще ти разкрия тайната голямата и ще разоблича конспираторите)))) Специално за теб))

        Във всяка конспирация както казах преди ...има доза голяма истина и след това свободни съченения. Написани така че да са максимално интересни.

        В историята със плоската земя е също така. Верно е че земята не е кръгла. Обаче няма нищо вярно че е плоска. Тя не е идеално кръгла и на места има разлика в закръгленето като на южния полюс което води до разлика в гравитацията. Едно от доказателствата на конспираторите че земята е плоска е че над южния полюс не летят самолети. Което е вярно. Ето ти един факт. Лесно проверим. Ама защо не летят? Не щот ще паднат...щото е плоска..)) А щото гравитацията там е различна и летенето е различно т.е за да летят там са нужни по специални настройки на самолетната апаратура и умения на летците...Което прави работата по сложна и авиокомпаниите просто не летят от там.

        Ако се питаш що никъде не е известно точно каква е земята и защо това е тайна...ще ти кажа що. Гравитацията е различна на различните места на земята. Поради факта че земята не е идеално кръгла. То и сега това е известно публично например на екватора. Аз съм бил в Еквадор точно на екватора и ни правиха разни експерименти доказващи това. Пробелма е че гравитацията не е еднаква и на другите места по повърхността на земята.

        Когато военните правят изчисления как да изтрелят една ракета...точната стойност на гравитацията е ключова дали ше излети ракетата или ще падне или ще отиде на майната си. Поради тази причина...навремето Руснаците успяха първи да изтрелят ракета в космоса щото явно знаеха това а американците все им падаше ракетата....щото сметките не им бяха точни и опитите бяха неуспешни. И то много години. До като се усвестят че всъщност причината е в неправилните сметки базирани на стойността на земното превличане. Това не е конспирация а факт.

        Разбира се белите държави не искат всеки да си прави и изтрелва ракети ...и точната форма на земята се пази образно казано тайна и не е публична информация. Затова е толкова сложно да изтреляш и подържаш в движение балистична ракета. Не е сложно да направиш ракетен двигател.
        Северна Корея толкова години се мъчи. Щото трябва да знаеш точните стойности на гравитацията на всяко място дето ще лети ракетата...за да можеш да коригираш тягата и ракетата да не падне преждевременно. Ако се чудиш защо всички следяха ще падне ли ракетата след Х км на северна корея или няма да падне...вече да не се чудиш...казах ти полезна инфорамция )))

        Сега ти ако си военен...ще пазиш ли тая тайна или няма да я пазиш и ще я дадеш на всички да си изтрелват балистични ракети?

        Ето ти научно и практическо обяснение за това че земята си е баш кръгла и хич не плоска...както и обяснение що никой не казва абе земята е точно еди ква си.

        А тя не е идеално кръгла земята знаеш ли що? Щото моретата и сушата не са равномерно разпределени и като се върти върти и се получва изкривяване на формата. А Марс дето няма морета на повърхността си е супер кръгъл.)) Или поне много по кръгъл.

        Дали всичко това ти го знаеше сега? Вероятно не.

        Това ти го казах само щото в теорията на конспирацията че земята е плоска...конспираторите използват няколко факта които са верни...например това с южния полюс ...и изваждат тотално погрешен извод че земята е плоска на база на тея истини. Точно това което ти говорех. Обаче има хиляди да не кажа милиони дето вярват на конспираторите. Това е пример как можеш да се заблудиш.

        И в твоите истории е така. Но за съжаление не ми е това бизнеса да се опитвам да доказвам що на еди коя си снимка има еди кво си.....но съм сигурен че има манипуллация поради факта че бизнеса с конспирациите си е бизнес и трябва да бъде захранван непрекъснато с нови теории и доказателства.

        Та така...77

        Не бъди краен....и не приемай всичко за чиста момента въпреки че звучи адски логично. То ако не звучи няма да има последователи...разбираш.

        И пак казвам...без значение земята кръгла ли е....има ли извънземни...има ли безплатна енергия и т.н ...това няма никакво занчение за нас.
        Досега , в повечето случай не съм се съгласявал с Ив. Но тук е направил много точен анализ и съм съгласен с него. Правя няколко уточнения. Понякога някои от конспиративните теории се оказват, верни но те са малка част. Мисля че случая с рептилиите не такъв. А да ли има извънземен живот и дали той контактува с нас е въпрос подобен на тези , колко е голяма вселената и нейния строеж и съществуват ли паралелни вселени. Все пак са изстреляни няколко апарата в в космоса с точно с цел евентуален контакт. Във форума има явни и скрити привърженици на конспирацията с рептилиите. Чисто статистически 20 процента от население вярва в някакви конспиративни теории и това си е някаква форма на мания от която също се печели. Поздрави.

        https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6134353

        Коментар


        • Леле-леле, здравеопазването в България наистина е на много ниско ниво.
         Диагностицирането най-вече...

         Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
          Grand Court, Night Illumination. Trans-Mississippi Exposition. 1898
          Доказано. Съществуващо преди и скрито днес безпроводно осветление. Няма как да са някакви газови или други кандила нали? Линк


          Значи 77,

          Ок. Вярваш в това...което пишеш...ок.

          От къде черпиш тая информация? Черпиш я от да кажем 100 тина сайта и от няколко предавания в щатите, англия и русия главно.

          Само да ти обърна внимание...че бизнеса с конспирациите си е бизнес като всеки бизнес. От който някой изкарва пари и то сериозни пари. Значи тея сайтове и предавания те не са да те информират а да правят пари.

          Имай го пред вид това.

          В Русия и в Щатите ама главно в Русия тея предавания привличат адски голяма аудиотория и много голяма гледаемост. Разбира се че е интригуващо някой да ти разкрие най големите тайни в историята на човечеството...по телевизията. ))

          Всички тея "доказателства" имай също пред вид че са много лесни за фалшификация. Значи...снимки...кво има на тея снимки аз дето не съм спец мога да ти сложа на тея снимки квото искаш. Освен това това не са публични снимки в по голямата си част. Т.е не може лесно да се намери оргинала. Например аз имам стара снимка...слагам на нея една лампа 1500 година...и си готов. Повярвал.

          Има едно много нашумяло в Русия предаване дето всяка седмица ...не знам още излъчват ли го...казват ебати тайните. Тея ако са толкова запознати наистина...със всички тея тайни...сметни...предаване ли ще прай или нещо друго. Това е ентартаймънт бизнес. Кат навремето оня с хипнозата дето се появи и по нашите телевизии и ги караше да праят квото си иска. Това е шоу. С цел гледаемост. Сайтовите са също такива.

          Всичко което казвам е че не бива да се приема за чиста момента всичко.

          Като например че земята е плоска има тонове "доказателства" . Кви ли не експерименти. И страшна тайна дето я пазят.

          Сега ще ти разкрия тайната голямата и ще разоблича конспираторите)))) Специално за теб))

          Във всяка конспирация както казах преди ...има доза голяма истина и след това свободни съченения. Написани така че да са максимално интересни.

          В историята със плоската земя е също така. Верно е че земята не е кръгла. Обаче няма нищо вярно че е плоска. Тя не е идеално кръгла и на места има разлика в закръгленето като на южния полюс което води до разлика в гравитацията. Едно от доказателствата на конспираторите че земята е плоска е че над южния полюс не летят самолети. Което е вярно. Ето ти един факт. Лесно проверим. Ама защо не летят? Не щот ще паднат...щото е плоска..)) А щото гравитацията там е различна и летенето е различно т.е за да летят там са нужни по специални настройки на самолетната апаратура и умения на летците...Което прави работата по сложна и авиокомпаниите просто не летят от там.

          Ако се питаш що никъде не е известно точно каква е земята и защо това е тайна...ще ти кажа що. Гравитацията е различна на различните места на земята. Поради факта че земята не е идеално кръгла. То и сега това е известно публично например на екватора. Аз съм бил в Еквадор точно на екватора и ни правиха разни експерименти доказващи това. Пробелма е че гравитацията не е еднаква и на другите места по повърхността на земята.

          Когато военните правят изчисления как да изтрелят една ракета...точната стойност на гравитацията е ключова дали ше излети ракетата или ще падне или ще отиде на майната си. Поради тази причина...навремето Руснаците успяха първи да изтрелят ракета в космоса щото явно знаеха това а американците все им падаше ракетата....щото сметките не им бяха точни и опитите бяха неуспешни. И то много години. До като се усвестят че всъщност причината е в неправилните сметки базирани на стойността на земното превличане. Това не е конспирация а факт.

          Разбира се белите държави не искат всеки да си прави и изтрелва ракети ...и точната форма на земята се пази образно казано тайна и не е публична информация. Затова е толкова сложно да изтреляш и подържаш в движение балистична ракета. Не е сложно да направиш ракетен двигател.
          Северна Корея толкова години се мъчи. Щото трябва да знаеш точните стойности на гравитацията на всяко място дето ще лети ракетата...за да можеш да коригираш тягата и ракетата да не падне преждевременно. Ако се чудиш защо всички следяха ще падне ли ракетата след Х км на северна корея или няма да падне...вече да не се чудиш...казах ти полезна инфорамция )))

          Сега ти ако си военен...ще пазиш ли тая тайна или няма да я пазиш и ще я дадеш на всички да си изтрелват балистични ракети?

          Ето ти научно и практическо обяснение за това че земята си е баш кръгла и хич не плоска...както и обяснение що никой не казва абе земята е точно еди ква си.

          А тя не е идеално кръгла земята знаеш ли що? Щото моретата и сушата не са равномерно разпределени и като се върти върти и се получва изкривяване на формата. А Марс дето няма морета на повърхността си е супер кръгъл.)) Или поне много по кръгъл.

          Дали всичко това ти го знаеше сега? Вероятно не.

          Това ти го казах само щото в теорията на конспирацията че земята е плоска...конспираторите използват няколко факта които са верни...например това с южния полюс ...и изваждат тотално погрешен извод че земята е плоска на база на тея истини. Точно това което ти говорех. Обаче има хиляди да не кажа милиони дето вярват на конспираторите. Това е пример как можеш да се заблудиш.

          И в твоите истории е така. Но за съжаление не ми е това бизнеса да се опитвам да доказвам що на еди коя си снимка има еди кво си.....но съм сигурен че има манипуллация поради факта че бизнеса с конспирациите си е бизнес и трябва да бъде захранван непрекъснато с нови теории и доказателства.

          Та така...77

          Не бъди краен....и не приемай всичко за чиста момента въпреки че звучи адски логично. То ако не звучи няма да има последователи...разбираш.

          И пак казвам...без значение земята кръгла ли е....има ли извънземни...има ли безплатна енергия и т.н ...това няма никакво занчение за нас.
          Last edited by Iv_max; 21.04.2018, 04:25.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

           По него време наистина са имали проблем с кабелите. Логично е да са търсили, както решение под земята, така и помощ от извънземни, също и от Господ. За илюстрация на това прилагам малко снимков материал:
           https://io9.gizmodo.com/photos-from-...d-t-1629961917
           Ходил ли си в Тайланд?....е нещо подобно е на места ама сега)) В пукет всички го снимат това....с кабелите. Мазало е.

           Извънземни....)

           Коментар


           • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            Ето ти един днешен пример. Още един талантлив изгорял преждевременно млад човек. Човешкият организъм си има предели.
            Сама разбираш че това че на някой му се случило нещо лошо не означава нищо. Освен това не бива да се вадят изводи и крайни заключения от новина в медиите. Момчето от преди 5 години според медиите е страдало от епилепсия...и единственото което го свързва проблема със стажа е факта че е казал че работи по цяла нощ. Сега от кво е умрял...кво е станало един Господ знае. И този случай.
            Не можеш да вадиш изводи за живота от това че си прочела нещо някъде.

            Което не променя факта че част от бизнеса във финансите е свързан с огромен стрес.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

             Не знам какво долавяш, но в този въпросник е всъщност една книжка със сто въпроса, като на повече от половината июа поввче от един възможен отговор.
             Освен този според който капитализъм и пазарна икономика е едно и също, ще фам още един пример:
             Назовете една война която САЩ са водили през 19 век? И тук има повече от един отговор.
             ...
             Тази книжка, вероятно, е писана от човек с добро чувство за хумор ) Доколкото и двете понятия не съществуват в чист вид днес, защо пък да не се свържат аксиоматично, може и шведски теоретици да допренесат - как социализмът и пазарната икономика са си едно и също
             То и Китай се чуди кое що е ))
             https://www.investor.bg/analizi/262/...-kitai-259703/

             Коментар


             • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение              Даммм... Насоченото движение на електрони..., електромагнитно поле..., проводници, изолатори, съпротивления /по пътя на електроните и регулиране силата на тока/...

              трето мнение /в подкрепа на второто/...
              По него време наистина са имали проблем с кабелите. Логично е да са търсили, както решение под земята, така и помощ от извънземни, също и от Господ. За илюстрация на това прилагам малко снимков материал:
              https://io9.gizmodo.com/photos-from-...d-t-1629961917

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

               Знам казах ти...че беше преди 4-5 години...и сме си говорили това с дъщеря ми много пъти. Тя вижда и при мен как е.....познава някой от нашите момчета. Понякога бачкат по 16 часа...по някога не се вясват и се мотат по гаджета и на плажа висят цял ден верно с лаптопа и телефона но....Вижда за кво става въпрос. Важно е работата да върви. Всеки усеща кога е важно да седи и кога не.

               Още като реши че ще се занимава с финанси сме водили тоя разговор.. Но когато психически си готов за напрежение и си способен да издържаш на напрежение и това ти носи удовлоствие...няма проблем. Има проблем когато не очакваш или не можеш. Преди 1 година...я запознах с един мои познат от JPM в женева. Той е анализатор в JPM. И той и каза следното....щот тя го пита. Той вика...ако тая работа не е за теб...ти няма да издържиш и 3 месеца. Ако е за теб обаче няма проблем. Ти вика сама ще разбереш...ако сутрин не ти се ходи на работа ....значи това не е за теб. Ако живееш в проекта и го приемаш като предизвикателство и се забавляваш....няма значение колко работиш...даже не разбираш че работиш щото е фън.

               Относно напрежението....той вика..да каза преди среща с някой СЕО или важен проект...никой не спи по една седмица...може. Ама каза това не е щото те карат а щото няма друг начин трябва да си подоготвен за срещата или за проекта. Щото ти го искаш....ако искаш да си добър.Но каза това не е всеки ден....кога няма работа....си тръгваш кога искаш и прайш квото искаш грубо.


               Цялата тъкност в живота е да си намериш работа която ти е интересна и има смисъл от нея.

               Стажа е важен.....щото те учи и подотвя за реалната работа. Освен това на стажантите им плащат....Тъкмо в тоя момент може да прецениш дали това ти пасва или не ти пасва.

               Аз сега като бачкам цяла нощ и през деня спя...кво ми е?
               Ето ти един днешен пример. Още един талантлив изгорял преждевременно млад човек. Човешкият организъм си има предели.
               Той е бил открит мъртъв в Мускат, столицата на Оман, но не се посочва причината за смъртта му.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

                Войната на токовете!
                По това време променливия ток доказва своите предимства пред постоянния ток. Генераторите на променлив ток са избегнали ограничението да са ситуирани на не повече от миля от консуматорите. Започнало е електрифициране с познатите ни стълбчета и бърза експанзия, която много често е водела до небрежно и необмислено изпълнена мрежа. Същото като при нас, докато минавахме на кабелен интернет. Вероятно бая народ се е опекъл, докато минат на подземни кабели и създадат илюзията за безпроводно електричество.

                Няма лошо да има второ мнение, надявам се.


                Даммм... Насоченото движение на електрони..., електромагнитно поле..., проводници, изолатори, съпротивления /по пътя на електроните и регулиране силата на тока/...

                трето мнение /в подкрепа на второто/...

                Коментар

                Working...
                X