If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пичове маните ги тези 100лв.
Аз друго се чудя.
Ако земята е кръгла и се върти около оста си за 24 часа, от запад на изток, което прави скорост близо 2000км/час за точки между тропика и екватора.
Как за бога самолетите летят на запад, като средната им скорост е под 1000.
Логично е още като отлепят от земята и да започнат да изостават. Демек да излети за Варна, а след час вече да е над Београд.
Некой има ли обеснение на този парадокс?
Обяснението е "пневмокраниален синдром" или преведено на български - въздух в главата. То по тази логика кенгурутата, които само скачат, трябва отдавна да са се удавили в океана, ако след всеки скок принудително се приземяваха все на запад.
Аз друго се чудя.
Ако земята е кръгла и се върти около оста си за 24 часа, от запад на изток, което прави скорост близо 2000км/час за точки между тропика и екватора.
Логично е още като отлепят от земята и да започнат да изостават. Демек да излети за Варна, а след час вече да е над Београд.
Београд не знам какво е? Доживях да видя в български форум да се пише на шльокавица за един от основаните от България градове, който унгарците все оше наричат Нандор фехервар (Белият град на българите)...
Останалото си е точно на място и точно по темата - абсолютен виц. прочети за часовите зони и за Конкорд - самолетът, който изпреварваше изгрева
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Аз друго се чудя.
Логично е още като отлепят от земята и да започнат да изостават. Демек да излети за Варна, а след час вече да е над Београд. Некой има ли обеснение на този парадокс?
Аз друго се чудя.
Голямо смятане смятате тука, а спряхте да публикувате бисери и вицове!
ПП Не знам като икономисти какви сметки правите, но разбира се загубата за магазинера е 200.00 лв. = 100 лв. откраднати + 30 лв. дадени + 70 лв. стойност на дрехата (може да е себестойност + маржа на печалбата, но така или иначе едното се води "пропуснати ползи")!
Човека много добре е сложил задачката точно тук, за да се повеселим малко
ПП Не знам като икономисти какви сметки правите, но разбира се загубата за магазинера е 200.00 лв. = 100 лв. откраднати + 30 лв. дадени + 70 лв. стойност на дрехата (може да е себестойност + маржа на печалбата, но така или иначе едното се води "пропуснати ползи")!
Забрави върнатите 100 кинта
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Първоначално търговеца е имал 130 лв (100 лв откраднати и 30 лв за ресто) плюс стока за 70лв. Накрая има само 100лв. Значи е загубил 30лв плюс стока за 70лв
Незнам какво имаш на предвид, но според мен търговеца е загубил 30лв плюс себестойността на продадената стока, тоест при всички положения това са под 100лв освен ако търговеца не продава на загуба.
Загубата е само 100 лв. Всички други сметки нямат никакво отношение към загубата на 100-те лева. Задачата е уловка.
Защо се джавкате момчета?
Откраднала 100 лв. и ги сложила в десния си джоб. После пазарувала с нейни 100 лв. от левия джоб. И колко е загубил търговецът? То много сложно, че чак да се скарате.
Незнам какво имаш на предвид, но според мен търговеца е загубил 30лв плюс себестойността на продадената стока, тоест при всички положения това са под 100лв освен ако търговеца не продава на загуба.
обясни го чудесно. наистина.
ако си даскал по математика, искам да говорим нещо.
Така би го обяснил всеки обикновен човек.
А математикът би го обяснил с хиксове и игреци.
Философът би казал, че търговецът нищо не е загубил понеже така и така дере клиентите с цените.
Данъчният би казал, че така му се пада защото не издава касови бележки.
Полицаят би казал, че няма да предриеме нищо защото сумата е малка.
Коментар