IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Добро утро !
    След професията ми на водопроводчик, най обичам да съм еколог...
    В тази връзка ще си кажа мнението за пауловнията.
    Наред с китайския орех това е най - гадното дърво, дето е привнесено в България....Вкорени ли се веднъж, отърване няма...
    Изсушава почвата около коренищата си и всичко наоколо гине...Горките ни лески, дъбчета, букчета, орехи, дренки, шипки и глогинки...Дървесината му за нищо не става ( освен за музикални инструменти, клечки за зъби и клечки за хранене, че много куха и надлежно, равномерно са подредени клетките. ).
    Цъфти убаво, но мята семе кът циганин в затвор.....

пп Тарантул ми се издигна в едното учо с таз градина....Браво бре ! Направо повали Тянка на земята с нейната неокосена ливада...
    Не съм почнал с плодните. И при тях имам екзотики. Ацерола (бермудска череша), райска ябълка, нар в саксия, маслина в саксия, че една я пробвах навън увита през зимата, ама не би. Дафинов лист в саксия - нещо ми съхне, кестен, годжиберита десетина, но само едно дава по малко, сложих черна черница, а от предишния имам голяма бяла, която подрязах да ми е близо да я бера. Бадем, едра дренка, дюля, круши, ябълки колонни и неколонни, скоруша, череши, вишнапи и манджурска вишна, мушмули, сливи и ренглоти, кайсии, праскови и нектарини. От храсталака имам асми и лози, къпини, цариградско грозде, касис, арония, една едва оцелела боровинка, черен бъз, тайбери, също едни с малки сини ягодки, не им помня името, а най-доброто е саморасляк диви ягоди. Също и охлюви бера. С това не се изчепва, щото имам декоративни още - люляци, магнолии, секвоя плачуща, брезичка, японска върбичка и върба къдрава (замалко да изсъхне), японски клен, червен дъб, шмак, леска, каталпа, форзиция, калина, офика, ревен, хибискуси, рози разни, иглолистни още най-различни, трепетлика, керия, облепихи (мъжката ми пропадна), албиция, дива лоза и други разни всекакви. Но най-много ми е тревата, а тук-таме коприва и лапад. Ще идваш с дюлева да ти преподавам градинарски уроци. Щото поне половината насадено съм опропастил, но го заменям с по-устойчиво на моите безгрижни грижи. А както се знае, един бит за трима небити не го заменят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Мойта пауловния измръзваше сека година, но тая не успело и се разлисти на стария си ствол. Иначе покарваше пак отдолу, стигне до 1.50 и после измръзне. Сега вече ще се задържи и ще тръгне нависоко. След десетина години може и да цъфне, живот и здраве. Имам едно лирово дърво, де цъфти като лале. На него вече му иде ред да цъфне. Надявам се и на индийския люляк. Тая година и рожковия цъфна яко. А най-симпатично е японската череша, но още е малко, що бяха два ствола, та ги увих един около друг, хем да не се сцепи, хем по-бавно да върви и да не стане много високо. С други цъфнали нема се фаля, че Кака ше вземе се гътне от яд. Пък може и да продължа. Кво кат се гътне?!
      Тука вече прекали.

Чакаме снимки или и при теб джунгла.
      Last edited by Todor Sabev; 03.05.2020, 14:08.

Коментар

• Добро утро !
        След професията ми на водопроводчик, най обичам да съм еколог...
        В тази връзка ще си кажа мнението за пауловнията.
        Наред с китайския орех това е най - гадното дърво, дето е привнесено в България....Вкорени ли се веднъж, отърване няма...
        Изсушава почвата около коренищата си и всичко наоколо гине...Горките ни лески, дъбчета, букчета, орехи, дренки, шипки и глогинки...Дървесината му за нищо не става ( освен за музикални инструменти, клечки за зъби и клечки за хранене, че много куха и надлежно, равномерно са подредени клетките. ).
        Цъфти убаво, но мята семе кът циганин в затвор.....

пп Тарантул ми се издигна в едното учо с таз градина....Браво бре ! Направо повали Тянка на земята с нейната неокосена ливада...

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
          Добра вечер !

Китайските градини наистина са чудни . При мен в двора , расте и бързо израстна , едно невзрачно драконово дърво . А беше такова , докато една година не разцъфна. Има безброй имена . Дори императорски . Легенди и вярвания свързани с него също . Приложеня -много.
          Дървото на бъдещето .
          [ATTACH=CONFIG]n3591795[/ATTACH]

https://m.youtube.com/watch?v=lhkZnFVb7KI
          Наздраве , Кръчма !
          Мойта пауловния измръзваше сека година, но тая не успело и се разлисти на стария си ствол. Иначе покарваше пак отдолу, стигне до 1.50 и после измръзне. Сега вече ще се задържи и ще тръгне нависоко. След десетина години може и да цъфне, живот и здраве. Имам едно лирово дърво, де цъфти като лале. На него вече му иде ред да цъфне. Надявам се и на индийския люляк. Тая година и рожковия цъфна яко. А най-симпатично е японската череша, но още е малко, що бяха два ствола, та ги увих един около друг, хем да не се сцепи, хем по-бавно да върви и да не стане много високо. С други цъфнали нема се фаля, че Кака ше вземе се гътне от яд. Пък може и да продължа. Кво кат се гътне?!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Добави и Ender. Днес ма е много гняв на него.
            Наздраве, Мрънкало!
            Гърми го, не го щади! Ние ше гледаме сеира от стоянката. Наздраве, Дръндиана!

Коментар

Наздраве, Мрънкало!
              На мен ми е в Блек листата, язък за другия му ник. И твоят градски е там, ма той е друга бира, да не развалям темата. Покрай тоя грип много маски паднаха, с много хора вече не съм на една маса, а колко сме пили, но така е в живота.
              наздраве, тнм, големи познания за далечния изток
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Радост, радост голема, нова мишена излезе на ловната сцена!
                Наздраве, Мрънкало!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                  Добра вечер !

Китайските градини наистина са чудни . При мен в двора , расте и бързо израстна , едно невзрачно драконово дърво . А беше такова , докато една година не разцъфна. Има безброй имена . Дори императорски . Легенди и вярвания свързани с него също . Приложеня -много.
                  Дървото на бъдещето .
                  [ATTACH=CONFIG]n3591795[/ATTACH]

Наздраве , Кръчма !
                  Пауловнията е наистина много красива като цъфне. Дърво от втора величина, което участва в горния етаж на парковите дървета. Корейците много го ценят не само заради красивия му хабитус /външен вид/, а също така и заради дървесината. Използват я за направата на 12 струнния си музикален инструмент наречен каягъм.
                  Наздраве, Lelq!
                  Мечо

Коментар

• Добра вечер !

Дървото на бъдещето .
                    Click image for larger version

Name:	images (9).jpg
Views:	1
Size:	14.7 КБ
ID:	3591795

Наздраве , Кръчма !

Коментар

Включен си веке в оня списък.
                      Наздраве, хаджи!
                      Радост, радост голема, нова мишена излезе на ловната сцена!

Коментар

Силно ти препоръчвам да се пазиш от падащи предмети.
                        Наздраве, Мрънкало!
                        Знам, знам, че като работиш, изпускаш разни неща. Ама то е по-опасно когато ги изпускаш, да не ти отидат пръстите на краката. Така аз изпуснах преди десетина години една тухла четворка на левия палец и още страдам. А ти според мен изпускаш най-малко бордюри или наковални. Пък като си помисля кви са ти нежни пръстчетата, де Чичи ги цунка и облизва, докато се влачи в крака ти, много подути ще бъда след опущането. Наздраве, Дрънизтърванке!

Коментар

Честит празник на уважаемата клиентела на Кръчмата!
                          Фудживарата ми цъфна. Мрънкалото да гледа и да се учи, как се отглеждат бурени.

Въпреки всичките ти проклятия, наричания и истерии моята вистерия се качи нависоко, увива се там и в близките години трябва вече да процъфти. А като ти гледам буренака, жал ме фаща за крачката, де джапат из него. Я тръни, я коприви, я змии ги жулят и проникват с отровни помисли и гадни последици. Но то му се полага на това вещото-зловещото да го нападат себеподобни. За да има после повод да дрънка колко е пострадало и измъчено. Че да радва и въодушевява осъзнатата част на форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Ама аз съм градинар, не съм еколог... И предпочитам градинката да е добре поддържана.
                            Наздраве ви!
                            Ender, и ти си фключен в оня списък. След твойте компетентни писаници за тревясването, по-едрата 1/3-та изюрка по-кльощавата 1/3-за да ми окоси мавританската ливада.
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

Поднебесната е изключително богата на растителни и животински видове. Затова техните градини са изключително пищни. Характерната особеност е, че са направени така, че да не могат да бъдат обхванати с един поглед. Имат езерца, мостчета, каменни площадки. Композициите почти винаги а отделени със стени, в които често има лунна врата за преминаване. Около 3 хиляди години са се усъвършенствали в търсене на подходящото смесване на хоризонтална и вертикална структура на растителността и съпътстващите я архитектурни елементи.

Отначало японците копират китайските градини, но после решават за изостават размаха на колегите си и преминават към миниатюрни форми, в които също има езерца, поточета, мостчета и чакълирани пътеки. Но в тях задължително присъства павилион за пиене на чай.
                              Наздраве, Преци!
                              Страхотни майстори са, градинката отвън беше оградена със зид и изглеждаше малка, но като влезеш вътре ти се струва двойно по-голяма, - камъчета,. зеленини, беседеки, езерца, мостчета между тях, абе личи че са го усвоявали това градинарство и традициите от много време.
                              Наздраве Тнм, за фъншуито

Коментар

• Мале Кака, спрямо твоя двор, моя изглежда плешив
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X