If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имах една ракия минала през билки...Беше мнооого убава . Като се изсипе материала отгоре слагали букет с билки ( 7 - 10 , но не помня какви..)
Работех с 10 жени едно време( а сега с порядък повече ) и казвам рецептата на едната..Разбрала, не разбрала поръчала на мъжо в Чужденеция ( но друга такава), да сложи и той...Човека познавал само жълт кантарион и наблъскал един букет....
Излезнала жълта и горчива ракия.......Колежката ходеше с посинено око дълго време , а аз си взех отпуска...
Наздраве !
Това ракийка за язваджии! Прав си, в рецептата му е макята. Отиваш в билковата аптека и питаш, така и така, дайте ми билков микс за ракия. Да ги видим какви са експертки тогава. Билкарки, ама ха!
Тянка:
Съказът е смола, между другото. Ползвам я за направа на лек за камъне у бъбреците.
Е, като е смола, не е ли растителен продукт? Ми медът и той такъф. Все за производни билки може да минат или за продукт на билките. Наздраве с билкова!
Имах една ракия минала през билки...Беше мнооого убава . Като се изсипе материала отгоре слагали букет с билки ( 7 - 10 , но не помня какви..)
Работех с 10 жени едно време( а сега с порядък повече ) и казвам рецептата на едната..Разбрала, не разбрала поръчала на мъжо в Чужденеция ( но друга такава), да сложи и той...Човека познавал само жълт кантарион и наблъскал един букет....
Излезнала жълта и горчива ракия.......Колежката ходеше с посинено око дълго време , а аз си взех отпуска...
Ама ..., ти си закъснял, бре!!!
Копането се извършва посред нощя, щото златото свети
П.П. Единият от правуйчовците на баща ми е намерил злато в пещера. Донесъл го е вечерта и казал, че върху торбите със златото е имало сложена кукла. До сутринта е полудял.
Аз да не съм иманяр? Слуууучайно денем ще открия звонковите и щом не представляват културна ценност - мои са си. Кой ше ходи по нощите, те са за други работи. По-добре пладнешки откривател със сребърни парички в джеба, отколкото изперкал от златото търсач у късни доби. А това, че златото свети у тъмното сигур некое вещерско поверие, а? На мен и на светло, и на тъмно все ще ми огрее душицата. Ама где го? Наздраве за златото, де само идва при нас!
Благодарско за цветния сбириток. Такава е природата - всичко де се съвместява, щото се понася, на едно место. Като Кръчмата. И като тема Политика, що в нея един друг се предпоставят и допълват.
Казваш ден на иманяра? Ако не беше такава жега можеше се поразходя за дисагите на Вълкан айдука. Нищо, все пак и в двора като копна мож изскочи некое имане. Що пък само в Рогозен да е? Иииииии, после ще трябва се срещам с Бужо, това телевизии, вестници, интервюта.... разпити в профилираното за иманяри следствие. Аааа, не, по-добре днеска изобщо да не копам. Да пием за това да ни се разминава световната слава в криминалните хроники. В светските може.
Ама ..., ти си закъснял, бре!!!
Копането се извършва посред нощя, щото златото свети
П.П. Единият от правуйчовците на баща ми е намерил злато в пещера. Донесъл го е вечерта и казал, че върху торбите със златото е имало сложена кукла. До сутринта е полудял.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Много си бодлив днес. Някоя да не те е ядосала нощес? Ааааа, да, на Англия постилаш легло от рози... като трънен венец. Наздраве с розова ракия! Казват интересна била. Май съм опитвал преди тридесетина години. Ма помни ли чак толкова млад по дух човек.
Тянка:
Съказът е смола, между другото. Ползвам я за направа на лек за камъне у бъбреците.
Е, като е смола, не е ли растителен продукт? Ми медът и той такъф. Все за производни билки може да минат или за продукт на билките. Наздраве с билкова!
Наздраве!
П.П. Днес освен билкарите, празнувале и любителите археолози на свободна практика.
И на тях наздраве!
Благодарско за цветния сбириток. Такава е природата - всичко де се съвместява, щото се понася, на едно место. Като Кръчмата. И като тема Политика, що в нея един друг се предпоставят и допълват.
Казваш ден на иманяра? Ако не беше такава жега можеше се поразходя за дисагите на Вълкан айдука. Нищо, все пак и в двора като копна мож изскочи некое имане. Що пък само в Рогозен да е? Иииииии, после ще трябва се срещам с Бужо, това телевизии, вестници, интервюта.... разпити в профилираното за иманяри следствие. Аааа, не, по-добре днеска изобщо да не копам. Да пием за това да ни се разминава световната слава в криминалните хроники. В светските може.
Каке, прати китка свежи виртуални билки на Кръчмата, щот си от специализираната по еньовденското събирачество гилдия. Мента, анасон, сакъз може да добавиш, че ароматите да са по познати и сходими към темата. Макар че манастирска ракийка с билки се прави. За лек, само за лек.
Наздраве!
П.П. Днес освен билкарите, празнувале и любителите археолози на свободна практика.
И на тях наздраве!
Мечо
Каке, прати китка свежи виртуални билки на Кръчмата, щот си от специализираната по еньовденското събирачество гилдия. Мента, анасон, сакъз може да добавиш, че ароматите да са по познати и сходими към темата. Макар че манастирска ракийка с билки се прави. За лек, само за лек.
Еньовден е, младежи и девойки.
Снощи забравих да ви напиша, тази сутрин да станете рано и да си измиете лицето с роса - за здраве.
В интерес на истината, росата беше съвсем малко тази година, но билките са в бурен разцвет. Има по много и от доста видове.
Наздраве!
Мечо
Момичета и момчета !
Както си се смеем и отпиваме от питиетата, ми съобщиха гадна вест !
Да отлеем от питиетата за трима херпетолози, които по нелеп начин са загинали в Гърция.
Седя и си плача.....
Да ева и гаден живот........
Лека им пръст !!!
Лека им пръст на хората!
Мечо
Момичета и момчета !
Както си се смеем и отпиваме от питиетата, ми съобщиха гадна вест !
Да отлеем от питиетата за трима херпетолози, които по нелеп начин са загинали в Гърция.
Седя и си плача.....
Да ева и гаден живот........
Лека им пръст !!!
Змии ли са ловили горките? Светла им памет! Науката си взема своите жертви. Отливам виртуално за Бог да прости.
Коментар