Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Жената ги хареса, аз не съм им много фен, но това са втория вид кебапчета, дето и харесват, след тези на майка ми
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
СЯ, даН каЕте, че съм носталгик, че ще сгрешите! Обичам си времето, в което живея. Обичам си възрастта, в която живея. За нищо на света не бих почнал отначало, демек от младата възраст, когато не бях ориентиран, па и знания нямах. За пропуснати ползи не жалея...
Одумвам се - рано сутринта /мое - рано - ваше - по-късно, но то не се знае кой-кога е станал, де..../, за да не оставя грешни впечатления,..., а за комуниС - още не съм дорасъл. Нарекоха ме преди години тук, У тоА форОм - "червенушко", а това приемам като някакъв вариант на кандидат за нещо си... Ма и тия мераци са миналЕ отдавна, защото, когато се натискаха за членство /партийно/ - една стара комуниСка - без да съм й искал мнението / - се изказа на някакво открито партийно събрание /пред колективО/ - не мното ласкОво за мен, а с това ми направи вид реклама - във времето, когато всичко се знаеше за всеки, само за едно не бяха сигурни - за номера на обувките, които носех... Ми - аз доста обърквах и в тая посока, защото, т.нар. "парадни" обувки /знаем ги - едни кафевички, на кутиите на които пишеше "цвят л@йнян" - това не си го измислям!!!, а "@" - по ония времена още не се знаеше като значим знак, а си се използваше буквичката "а"...... /, та... от големите номерА в казармата - бяха останали само чифт парадни, като левият беше 46, а десният - 47 номер... НоОбранецът си е ноОбранец и взема всичко с благодарност...
))
Та, връщам се в началото: не съм носталгик! Ама - кебапчЕтата си ги биваше: отиваш в месарският магазин на ъгъла, но който пишеше "Месо" и си избираш парче от някоя част на жУотното. Месарят реже с ножа, по твое желание го нарязва, а ти отиваш в зругият ъгъл на магазина за месо, където си го смилаш и - така кайдисано - се връщаш в къщи, за да си приготвиш ястието - в случая - кебапчЕтата.....
На тВа му се вика обосновка...))
Майсторлъка при приготвяне на кебапчетата - е във времето за месенето им и в това, че подправките /на кило кайма - около 10 гр. чер пипер, 10-15 гр. кимион, сол - всеки си знае мярката - около супена лъжица, или повече/ и 200 гр. вода - се месят от предната вечер. Месенето "на ръка" трае повече от час! С машина за месене - може и по-малко... Сутринта - 4-5 часа, преди да ги метнем на скарата - пак се месят /без повече добавки!/.
Преди печенето, нагорещената скара на грила се маже с половинка лук, набучен на вилица и потопен в мазнина. Кебапчетата се въртят 3 пъти в една и съща посока. Колко? Колкото - толкоз! Който го е правил - знае, а незнаещите - се научават след първия път.
Кебапчетата стават сочни, тъй като в тавичката, под скарата изтича САМО излишната мазнина. Другата се е "гелосала" - свързала с водата при омесването - и тоя "гел" придава еластичността и сочността на кебапчето.
Наздраве - с кафеето ми с мляко..., още е далеч обедното време!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДобриютро !
Еййй, паднаха градусите и пак започнахте за топло да пишете.
Един съвет до замръзналите дами....
Хванете си нещо позастаряващо, (по)бяло със сини очи и гореща кръв за да ви топли кунките !!!
Дет се вика, по - евтино ще ви излезе. Само с ракия и диня ще се разминете ( ракията ви без пари а дините станаха 30 стинки).
Наздраве !
пп Нали се сещате, че за Тракащия става въпрос ...
Коментар
-
Добриютро !
Еййй, паднаха градусите и пак започнахте за топло да пишете.
Един съвет до замръзналите дами....
Хванете си нещо позастаряващо, (по)бяло със сини очи и гореща кръв за да ви топли кунките !!!
Дет се вика, по - евтино ще ви излезе. Само с ракия и диня ще се разминете ( ракията ви без пари а дините станаха 30 стинки).
Наздраве !
пп Нали се сещате, че за Тракащия става въпрос ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ти пък хич не ми се оправдавай, че си мързелив и мургав, та затова не ставаш за мероприятието. Не знайш само, карабината къв мотиватор е - хем ще пребледнееш, хем и чевръст ще станеш.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
При няколко години, кога им правих посещение на добра воля на античките, у графчето на трафче бяха ми набутали точно такива кебапчета.
Наздраве!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Питай Чиче блед ли е и като прибледнее от вълнение го вземай за печкар. После той естествено ще си почернее.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХодих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос
Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.
Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.
Та наздраве!
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХодих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос
Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.
Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.
Та наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
Грую, винаге съм те надушвал, като комунис... СЕГА се издаде ...
И ща замоля, в заведението политически тъпотиЙ, да не се прокламират.. Пречат на храносмилането на отбраната клеентела...
налЕ..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Понеже, аз съм черномура /как думат нашете съграждане от Петрич/, не може ли за разнообразие нещо по-аристократично бледо?
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХодих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос
Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.
Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.
Та наздраве!
И ща замоля, в заведението политически тъпотиЙ, да не се прокламират.. Пречат на храносмилането на отбраната клеентела...
налЕ..Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Ходих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос
Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.
Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.
Та наздраве!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКафе поне....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар