IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Що с такива големи букви офтопик, кат си е баш приказка:...и едно време по кръчмите са се взимали важните решения кой къде и що
    А и преди десетина години като я създавахме таз тема това беше идеята, да има местенце за читава приказка и едно наздраве след борсовите премеждия ) Един тон народ се опитвше да я закрие като излишна и не на място, ама на има си я

Нещо се зачетох назад и не мога и аз да се стърпя да не ти отговоря, макар да знам колко дълбоко вкоренен ти е възгледа за напусналите страната, но от уважение ще пиша, защото харесвам другите ти мнения, а и знам че, не са само поза нещата, които пишеш.
    И преди 100 години са напускали ... който е имал пари за билети, можел е да се качи скришом в трюма на някой кораб или е имал достатъчно смелост да тръгне без представа за език, култура и дадености в далечната страна... Чичко Гугъл още не е бил роден, нито телевизии да превъзнасят изобилието и аха как теб чакат, за да те вземат на работа....
    В Ротердам има един Паметник на "големия куфар" намира се до офиса на първата американска транспортна компания, която с афиши е прокламирала необятните земя и възможности в нея. Много народ се е изнесъл, бягайки от мизерия и глад и се е впускал в неизвестното в желанието си да сбъдне мечта.... Ако мислиш, че е лесно, грешиш. Иска се и смелост, и малко лудост...

Продължавам да се чудя, как оцеляват хората по малките градове, останали без промишленост ...или със заплати по 300лв
    Как отглеждат деца, как им купуват книги, ...как пътуват до историческите места, за да им вдъхнат гордост от историята ни, да им покават красотите на родината им...
    Или по селата бабите и дядовците с 150 пенсия, властващи мутри и подкрепяано от властта беззаконие...
    Един от отговорите е, че не малко от тях получават помощ от емигрирали близки...иначе броят на обезлюдените села да е много по-голям, а новините пълни с трагедии...
    Цифрата на тези помощи е над 1 милиард и тези пари отиват в реалната икономика, а не пълнят трезорите на швейцарски банки, като много от парите на получателите на еврофондове
    И много от тези емигранти днес купуват имоти тук или със събраните пари отварят дребен бизнес.
    Или получават добро образование и реализация, която тук липсва, но не спират да се назовават българи и показват на света доброто ни лице, Впрочем, много от тези хора правят повече от милионите, които правителството дава за реклама.
    А понякога и са коректив на приказките по медиите ни... Докато тук мълчат за Пеевски, в Лондон емигранти го питаха Борисов кого вижда в огледалото...
    И пак - не е лесно майка да си остави детето, бабата/дядото да го гледа, а тя да тръгне да слугува в чужбината, за да има какво да сложат на масата.....а и за нещо повече от голото оцеляване...
    Курвите не ги мисли - и мъжките, и женските си се оправят добре и в България
    Погледни и другия плюс - намаляха циганите, да му мислят западняците ))
    ––––––

Наздраве, Кръчмата ) утре ще затваряме ли черните котки в склада )

В подкрепа на мнението на Съни... Виждам ги и ежедневно говоря с тях... С българи, работещи в чужбина. Не са нито за окайване, нито за завиждане. Мислят постоянно за семействата си. Дори скапани от работа намират време /вместо да спят, СКАПАНИ/ - да обърнат внимание на дъщерите си, които в скайп или във вайбър им се хвалят с поредните си постижения за деня и чакат тати да се завърне..., а мама разменя няколко думи с тати, но напират сълзи в очите ѝ..., опревдават го и чакат на него, защото тати мисли за тях и за бъдещето им!!!

Не приемам обидните думи към българите в чужбина! Те не желаят да са там, но животът ни е СЕГА! Те имат своето виждане за семействата си!
    Last edited by безимeн; 13.07.2018, 00:09.

Коментар

Наздраве, съни Аз мойта "черна котка" я затворих днес. Надявам се. Ма толко въртях лошата новина от тук от там, че верно се изморих. Ама пък ми се получи май

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

За жЛЪтият кантариЙон - предписание не му трябва: изпрати му /прикачи към билката/ себе си вместо предписание. Със сигурност ще стават /дори ще рипат!/ някои неща... Ако те придума за хоризонталната позиция - ще се увериш, а и в която друга позиция да сте - все ще стигате до истината......, но дори и да не кандисаш - все нещо ще е станало... ))
        Уффф, знам, че си писатель, ама четни малко какво пиша на Сънито. Златна пръчица е билката. От масленият извлек на повдигана ще правя крем.
        Наздраве!
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

наздраве, наздраве
          имаше някаква фобия за празна чаша, а вероятно може да има и за полупразна
          ...или най-обикновена филия за пълна чаша )
          Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Арахна, каква е тази отрова? Пиенето, не мадамите.
            Наздраве!

П.П. Набрах билката и я сложих да се суши. Ако си промениш решението и преодолееш уплаха, де го имаш от мен - ще ти я изпратя с предписание за употреба.

За жЛЪтият кантариЙон - предписание не му трябва: изпрати му /прикачи към билката/ себе си вместо предписание. Със сигурност ще стават /дори ще рипат!/ някои неща... Ако те придума за хоризонталната позиция - ще се увериш, а и в която друга позиция да сте - все ще стигате до истината......, но дори и да не кандисаш - все нещо ще е станало... ))

Коментар

И аз съм възмутена от хабенето на бирата с лимонада и забърках една мента с много лед )) Наздраве

Тънъмъ каква е билката, четох, че някакъв крем ще забъркваш срещу слънчево изгаряне?
              Златна пръчица, Съни.Набрах за една съученичка на по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието. От както е започнала да пие отварата, не е получавала бъбречна криза. Но билката е лек и за подагра.
              Наздраве!

П.П. Кремът не е за само за изгаряне, а за кожни проблеми и открити рани.. Жълт кантарион, зехтин, восък, прополис и разни думички
              Мечо

Коментар

• [QUOTE=Ender;n3358114]
                По една "фея" за героите?

А може ли коняк? Това питие, което го предлагаш, нещо не се отразява добре на аурата ми.
                Наздраве!
                Last edited by tnm; 12.07.2018, 23:51.
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Наздраве, хидрофоби!
                  Много сте тихи днес, на "мълчанка" ли играете? Кой бие?
                  наздраве, наздраве
                  имаше някаква фобия за празна чаша, а вероятно може да има и за полупразна
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• И аз съм възмутена от хабенето на бирата с лимонада и забърках една мента с много лед )) Наздраве

Тънъмъ каква е билката, четох, че някакъв крем ще забъркваш срещу слънчево изгаряне?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Героите са уморени.
                      Наздраве!
                      По една "фея" за героите?
                      Click image for larger version

Name:	Absinthe_Jacques_Senaux_85%2525_VOL_700ml__26611.1309837518.500.659.jpg
Views:	1
Size:	47.6 КБ
ID:	3358115

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                        Да живее Радлер-а. И неговите консуматорки. Я, това по-средата аз ли съм? Некои прилагат свалки като си запознават кучетата. Аз трябва се специализирам в запознанства ала радлер. Наздраве!

Арахна, каква е тази отрова? Пиенето, не мадамите.
                        Наздраве!

П.П. Набрах билката и я сложих да се суши. Ако си промениш решението и преодолееш уплаха, де го имаш от мен - ще ти я изпратя с предписание за употреба.
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Ще отговоря на Тракчето и на тнм, с което ще разваля темата, но се чувствам длъжен да го направя. За съжаление тиквестора нямат функция офтопик, та не мога да го скрия и всеки да си го чете този чаршаф само ако иска, затова можете директно да го прескочите (предупреждение), а за финал ще почерпя.

ОФТОПИК:
                          Тракче, няма как да не псувам предателите родоотстъпници или както сега е редно да се каже за тях - гражданите на света, щото нали светът бил едно глобално село, а дис селяндурите от Бг се чувстват точно в свои води там! И не ми ги оправдавай, щото се излагаш - с какво сегашното състояние на България (пък и това преди 20 години) е по-лошо от онова преди 100 - разорено, разбита, 2 големи катастрофи, над 50 000 кв км извън границите на страната, огромна емигрантска вълна от 0,5 милиона българи към пределите на страната, още поне 1,5 милиона извън пределите, подлагани всекидневно на ужасите на новите маляшки, шумадийски или мамалигарски господари, дупчене на езика, ако се говори на български и т.н. ??? С какво бе, Тракче, с какво сега е по-лошо, че да ми ги оправдаваш???? Лигльовци и мърди, мамини синчета и скапани коври, малоумни родители, които едно време викаха - учи, мама, че да не работиш, а сега викат - учи английски, мама, че да береш строубъри в ингланд, а да не стои в "кочината"!!! На тези ли боклуци и слабохарактерни л@на да се кланям и да ги броя за резерв? На тези ли, дето били уж умни и красиви, а повтарят 1:1 вота от циганските махали? На тези ли, дето са зарязали родители си у нас, да им плащам пенсиите, докато те плащат пенсиите на некоя дебелогъза фрау или социалните на уайт траша (същият като тях) в Джилингам, примерно? На тях ли, които плюят на гробовете на дедите си, ходят да слугуват на маляки и да им бършат задниците и наричат държавата си #kletamajkabalgaria, на тях ли? Не, мерси, няма как да стане, с подобен човешки екскремент няма как да седна на една маса дори!

Какво е решението ли - ми много е просто - премахваме двойното гражданство и готово - или си българин, или си бъде какъвто там искаш - англичанин, немец, маляка и т.н. А, ама те не искали да си немец или инглизин - колко "жалко", пак си остана българин. Отделно, на всички родители на мигранти се спират пенсиите - ма били внасяли, ми внасяли са за безплатното обучение и здравеопазване за децата си и пенсиите за родители си - децата им ги няма, няма кой да внася за тях, хайде, ако обичат, да не лежат на моя гръб, кърлежи такива. Толкоз, лесно е и абсолютно неосъществимо, наясно съм с това - бълагринът най-обича да мрънка и да обяснява как някой друг, но не и той е виновен за предателството и посредствеността му. А, да, и задъжлително българинът е беден, беден, беден, а тези, дето хосят в Гърция и задръстват границата всеки празник са някакви химери и не съществуват...

tnm знам колкоса били жертвоготовни габровци и региона през онзи период - чел съм достатъчно Знам и за носенето не само на храна и вода (ех, тези филми, как ни ги предатвяха нашите опълченци като 6 дни без вода, а те се бият ли, бият като хали), знам и за лазаретите, знам и за логистиката, особено онази за зимното преминаване по Химитлийската пътека - тя лятото кофти се минава, пък какво остава зимата. Но реших да се пошегувам. Неуместно, но така ми дойде
                          КРАЙ НА ОФТОПИКА

Наздраве отзарана - вчера петлите биха, та няма да има белгийска бира
                          Що с такива големи букви офтопик, кат си е баш приказка:...и едно време по кръчмите са се взимали важните решения кой къде и що
                          А и преди десетина години като я създавахме таз тема това беше идеята, да има местенце за читава приказка и едно наздраве след борсовите премеждия ) Един тон народ се опитвше да я закрие като излишна и не на място, ама на има си я

Нещо се зачетох назад и не мога и аз да се стърпя да не ти отговоря, макар да знам колко дълбоко вкоренен ти е възгледа за напусналите страната, но от уважение ще пиша, защото харесвам другите ти мнения, а и знам че, не са само поза нещата, които пишеш.
                          И преди 100 години са напускали ... който е имал пари за билети, можел е да се качи скришом в трюма на някой кораб или е имал достатъчно смелост да тръгне без представа за език, култура и дадености в далечната страна... Чичко Гугъл още не е бил роден, нито телевизии да превъзнасят изобилието и аха как теб чакат, за да те вземат на работа....
                          В Ротердам има един Паметник на "големия куфар" намира се до офиса на първата американска транспортна компания, която с афиши е прокламирала необятните земя и възможности в нея. Много народ се е изнесъл, бягайки от мизерия и глад и се е впускал в неизвестното в желанието си да сбъдне мечта.... Ако мислиш, че е лесно, грешиш. Иска се и смелост, и малко лудост...

Продължавам да се чудя, как оцеляват хората по малките градове, останали без промишленост ...или със заплати по 300лв
                          Как отглеждат деца, как им купуват книги, ...как пътуват до историческите места, за да им вдъхнат гордост от историята ни, да им покават красотите на родината им...
                          Или по селата бабите и дядовците с 150 пенсия, властващи мутри и подкрепяано от властта беззаконие...
                          Един от отговорите е, че не малко от тях получават помощ от емигрирали близки...иначе броят на обезлюдените села да е много по-голям, а новините пълни с трагедии...
                          Цифрата на тези помощи е над 1 милиард и тези пари отиват в реалната икономика, а не пълнят трезорите на швейцарски банки, като много от парите на получателите на еврофондове
                          И много от тези емигранти днес купуват имоти тук или със събраните пари отварят дребен бизнес.
                          Или получават добро образование и реализация, която тук липсва, но не спират да се назовават българи и показват на света доброто ни лице, Впрочем, много от тези хора правят повече от милионите, които правителството дава за реклама.
                          А понякога и са коректив на приказките по медиите ни... Докато тук мълчат за Пеевски, в Лондон емигранти го питаха Борисов кого вижда в огледалото...
                          И пак - не е лесно майка да си остави детето, бабата/дядото да го гледа, а тя да тръгне да слугува в чужбината, за да има какво да сложат на масата.....а и за нещо повече от голото оцеляване...
                          Курвите не ги мисли - и мъжките, и женските си се оправят добре и в България
                          Погледни и другия плюс - намаляха циганите, да му мислят западняците ))
                          ––––––

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Наздраве, хидрофоби!
                            Героите са уморени.
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

• Наздраве, хидрофоби!

Коментар

• Да живее Радлер-а. И неговите консуматорки. Я, това по-средата аз ли съм? Некои прилагат свалки като си запознават кучетата. Аз трябва се специализирам в запознанства ала радлер. Наздраве!

Last edited by Trakatrak; 12.07.2018, 21:12.

Коментар

Working...
                                X