IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Шъ съ махна до утре, че нещо съ ядосвам (не тази тема).
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Да, в смисъл на най често срещан. С най голяма вероятност да се случи.
      Да, благодаря, така разбрах.

Но, от друга страна, не напразно се усъмних, дали нямаш предвид "мода" като подражание, като обществено явление.

...........

Както и да е, съгласен съм с мода в твоя смисъл - но това мода, средно - колко е добре, ако имаме предвид, че животът тече и се променя постоянно?

Модът винаги изостава по определение, а, отгоре на това, може да бъде повлиян и от неистинни фактори.

?
      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
        Тогава ти казваш "мода" в математичен смисъл ли?
        Да, в смисъл на най често срещан. С най голяма вероятност да се случи.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

Дал си графика. Средата на графиката е модата. Най често срещания КИ е модата.
          На графиката, която си дал модата е 100
          Тогава ти казваш "мода" в математичен смисъл ли?
          Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Това нещо го чувам от теб за трети или четвърти път, но не разбирам, какво е това понятие в смисъла (за вал - в контекста) на нашето обсъждане.

Би било полезно за мен, ако го определиш.

Какво е мода в гласуването?
            Дал си графика. Средата на графиката е модата. Най често срещания КИ е модата.
            На графиката, която си дал модата е 100
            tnm

Коментар

модата
              Това нещо го чувам от теб за трети или четвърти път, но не разбирам, какво е това понятие в смисъла (за вал - в контекста) на нашето обсъждане.

Би било полезно за мен, ако го определиш.

Какво е мода в гласуването?
              Свободен във виелицата.

Коментар

Толкова млада, а вече пиеш. Айде свършвай ги изпитите и на море. Поздрави
                http://youtu.be/VrrY2umijP4

Tiziano Ferro feat Laura Pausini - Vivimi - http://www.youtube.com/watch?feature...&v=1mXd4KA-Rk4
                There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  Диаграмата е от Уикипедията, тема IQ.

Логиката, изтъкната от мен по-рано, важи и за двата вида демокрация, но по-пряко се вижда при пряката.

При всеобщо гласуване (без ценз*) най-голям брой гласове се получават от хората от средната част на диаграмата (щот те са най-много), което означава, че тяхното решение ще бъде прието, при което, едтествено, решението на хора от дясната част на диаграмата, тези с по-голям КИ, остава назад в бройката - неприето.

Те тая проста логика имах предвид.

---------------------------------
                  * - идеята за ценз е интересна...
                  Логиката, която изтъкваш важи единствено и само за пряката демокрация. Представителната демокрация изобщо не е демокрация и логиката ти за нея съвсем естествено не важи изобщо.

Не си ме разбрал добре.

1. При представителна демокрация, не командва модата. Командването е задължително в лявата страна на графиката, поради фактора злонамереност.
                  2. При пряка демокрация командването започва от модата, в което няма нищо лошо. Постепенно командването се измества в дясната страна на графиката (в дясно от модата) поради фактора памет (хората имат свойството да помнят).
                  tnm

Коментар

Аз знам. Мнението на индивида за самия него (говорим за нормални, психически здрави хора) е като мнението на tnm за самата нея.

Dream a Little Dream of Me
                    http://www.youtube.com/watch?v=zG5M2sYdiNw

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Ей на тази графика се крепи форекс търговията. А още по-интересно е, че тези с IQ от средата на абсцисата се мислят за най-умни. Дай Боже повече такива.

П.П. Не знам дали има графика, която показва мнението на индивида за самия него, съпоставено с реалното му IQ. Ще бъде полезна и за процесите по управление на обществата.
                      Аз знам. Мнението на индивида за самия него (говорим за нормални, психически здрави хора) е като мнението на tnm за самата нея. Просто останалите (с изключение на Манков) скромничат.
                      tnm

Коментар

Логиката, изтъкната от мен по-рано, важи и за двата вида демокрация, но по-пряко се вижда при пряката.

При всеобщо гласуване (без ценз*) най-голям брой гласове се получават от хората от средната част на диаграмата (щот те са най-много), което означава, че тяхното решение ще бъде прието, при което, едтествено, решението на хора от дясната част на диаграмата, тези с по-голям КИ, остава назад в бройката - неприето.

Разбрах, но и аз това имам предвид, то е достатъчно добре модата да ни командва. А имай предвид, че при пряка демокрация и постоянни дебати, командването неминуемо ще се измества надясно от модата.

ПП Категорично няма нужда от ценз
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                          ха здравйте майстори

ATB - The Autumn Leaves - http://www.youtube.com/watch?v=87ouz...eature=related

ATB-A New Day - http://www.youtube.com/watch?v=HzXMv...eature=related

Наздраве с една студена бира, примерно
                          Толкова млада, а вече пиеш. Айде свършвай ги изпитите и на море. Поздрави
                          http://youtu.be/VrrY2umijP4
                          tnm

Коментар

Ей на тази графика се крепи форекс търговията. А още по-интересно е, че тези с IQ от средата на абсцисата се мислят за най-умни. Дай Боже повече такива.

П.П. Не знам дали има графика, която показва мнението на индивида за самия него, съпоставено с реалното му IQ. Ще бъде полезна и за процесите по управление на обществата.
                            Last edited by anon6706; 22.06.2012, 14:03.

Коментар

• Аз май ще вдигам майсторските платна и ще ви оставя засега без мен в печал. (вземете некви успокоителни, валидол ли там, валериан ли, водка, бира и т.п.)

Коментар

То така както си я дал графиката, ако е вярна, ясно се вижда, че пряка демокрация е по добра алтернатива.

1. Сега ни командва лявата страна на графиката
                                2. При пряка демокрация още в началото имаме напредък, тъй като директно ще започне да ни командва модата.
                                3. Модата ще командва в началото, но постепенно командването ще се измества на дясно, защото хората помнят кой какво е казал.

Коментар

Working...
                                X