If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А бе пичове, без да се обиждате, ама не ви ли омръзна да говорите глупости бре... Финансов форум е все пак, нали?!? Базата за процентното изменение е стартовата стойност:
1. промяна за месеца - взима се спрямо крайната стойност на предишния месец
2. за годината - взима се спрямо крайната стойност към декември миналат година
и т.н.
Айде стига сте разтягали локуми хммм..
а за цената на етикета...колко да напиша на етикета.
Мечо не знае и той , а написа цели страници с математически и философски трактати.
А бе пичове, без да се обиждате, ама не ви ли омръзна да говорите глупости бре... Финансов форум е все пак, нали?!? Базата за процентното изменение е стартовата стойност:
1. промяна за месеца - взима се спрямо крайната стойност на предишния месец
2. за годината - взима се спрямо крайната стойност към декември миналат година
и т.н.
Ето цитирам ти въпроса още веднъж. Къде си указала, че базата е 100 лева. Ако има дял от математиката, който да ни задължи да приемем 100 лева за база, кажи кой е той. И не лъжи. Грозно е.
Мечо,душко,ти щом в тази проста задачка не можеш да откриеш коя е базата,къде изобщо си тръгнал да спориш
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
добре за това излъгах никъде не съм казала за базата - ( това явно някой друг го е написал : ако една цена е 100 лева , с колко лева е паднала за да кажем ,че цената е паднала със 130 % )
Сега казвам - базата е 100 лева ( на етикета пише 100 лева ) шефа ми се обади и ми каза - Димке искам да намалиш със 130 % цената и на етикета да напишеш новата цена.. Можеш ли да ми помогнеш колко да напиша на етикета.
Аз не ям доматите с колчетата. Задай го като един въпрос без други обяснения, ако ти стиска, за да разберат и Кев и Колчо, че съм сериозен.
Значи в магазина ми обявявам намаление 1500%...
Уискити го продавам за 30 лева... След намалението го продавам за 28,5 лева, защото за база съм приел 10 стотинки... така ли да те разбирам мечо....
И още един вариант ми идва на кратуната:
Продажбите на патката падат от 1 000 000 лева на 1 000 лева, демек само с 1%, защото за база съм приел 100 000 лева...
сега му звъннах на шефа и му викам ..Ама шефе нямам база , обаче той ме напсува на нещо си и ми затвори..За това пак питам Мечо ( или някой от онези 24 % умници )
Уискити го продавам за 30 лева... След намалението го продавам за 28,5 лева, защото за база съм приел 10 стотинки... така ли да те разбирам мечо....
това е ако ти си зад щанда , но ако е жена ти например тя може да вземе за база 100 лева и тогава да дава бутилка уиски + кутия с пури безплатно , да не говорим ,че клиента може да поиска за база цената на апартамента му и да се окаже ,че трябва да му подариш магазина си барабар със всичката стока
Така че умната с намаленията . Освен ако някой нормативен документ не казва друго...
Най-после един да го обясни простичко, та да го разберем и ние неуките
Кажете как мога да си сменя мнението в анкетата и да закриваме темата.
Коментар