Колеги, вчера си взех Евреите. На монетата обаче има на места някакви бели петънца. Тези бели петна са се получили от окислението вследствие на недобрата сребърна сплав (925 сребро и 0.75 мед) ли? Някой от вас имал ли е подобен проблем? Как се почистват подобни петна, има ли някакъв качествен разтвор за чистене (не по бабини рецепти), с който се заличават тези бели петна? Стоката на БНБ е калпава сьщо като цените и услугите им.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от monopolaПитагоре, питагоре както се казваше в един стар виц. Кажи ми ти бижутерията какво е ако не пак злато. И въобще използване на метала ли е превръщането му в бижута. Бижутата и накитите са продукт на друг еволиционен период, не на нашия си мисля аз. Те са били особено ценни за вождовете на племена, пещерните хора и т.н. И какво ще стане в момента в които златото може да се синтезира изкуствено ?
Първоначално изпратено от ИмператорътПитагоров - не знам дали 16% от резервите на САЩ са в златце, не знам как го смяташ.
Коментар
-
Монополов то златцето и сега може да се фабрикува изкуствено, ама много "златно" излиза ;-) Вярно е, че служи най-вече за кефене и че всяка година се добиват 2 - 3 000 тона ново златце, но все пак нарастването на златцето като обем също е ограничено, докато хартийки могат да се печатат в неограничено количество. А и търсенето на златце расте, така че поема новият добив и за още пита. ;-)
Питагоров - не знам дали 16% от резервите на САЩ са в златце, не знам как го смяташ. По мои сметки от декемврий (обърнете внимание - декемврий) златните резерви на Щатите струваха 240 000 000 000 в зелено сухо, общата цена на всичкото златце, добито на планетата струваше около 4 300 000 000 000, а външният им дълг беше 9 000 000 000 000 - все в зелено. А сега като се срина зеленото, какво ли е съотношението? ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Питагоре, питагоре както се казваше в един стар виц. Кажи ми ти бижутерията какво е ако не пак злато. И въобще използване на метала ли е превръщането му в бижута. Бижутата и накитите са продукт на друг еволиционен период, не на нашия си мисля аз. Те са били особено ценни за вождовете на племена, пещерните хора и т.н. И какво ще стане в момента в които златото може да се синтезира изкуствено ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopolaЗлатото което се използва в електрониката е толкова малко по количество, че няма какво да говорим за него. Доколкото знам свръхпроизводстовото е поне 2000 тона годишно. Просто хората са си избрали да вярват че златото било много ценно , щото е ..... ценно.Аз например освен монетите само часовника ми е златен, и то розово злато, а понеже не съм химик идея нямам розовото злато нормално злато ли е или няква смес. И не намирам за мужно да си купувам златни бижута, има и други типове хора - кат плеснем та блеснем
16% от резервите на САЩ са в злато. 1% от резервите на Китай са в злато. При ускореното обезценяване на долара, китайците, колкото и да не желаят обезценяването на долара, ще почнат тихомълком да изкупуват, ако не са почнали вече, като гледам как хвърчи златото...
Е, само предполагам де...
Коментар
-
Някой от вас замислял ли се е, както долара е световна валута и както Америка е в рецесия реши да започне поредната война примерно с Иран, какво ще стане с тях и с световната валута $. С какво тогава ще се извършва международна търговия дали ще е в евро или йени (или някакви други хартийки), дали тогава света няма да се върне няколко века назад и да се завърне златото ........?Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mimonziПървоначално изпратено от valentin milkovКолеги, а някой да има и да продава 1 стотинка 1981 г. с аверст "Народна Република България"? И за какви пари? Проявявам интерес и я купувам.
Коментар
-
Bobi75
ами те са избрали да вярват, че и хартийките на парите са много ценни.
златото просто е идеалните стокови пари и съхранител на стойност, макар и при определени условия
Коментар
-
Златото което се използва в електрониката е толкова малко по количество, че няма какво да говорим за него. Доколкото знам свръхпроизводстовото е поне 2000 тона годишно. Просто хората са си избрали да вярват че златото било много ценно , щото е ..... ценно.Аз например освен монетите само часовника ми е златен, и то розово злато, а понеже не съм химик идея нямам розовото злато нормално злато ли е или няква смес. И не намирам за мужно да си купувам златни бижута, има и други типове хора - кат плеснем та блеснем
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopolaАбе това със златото е такава семпла шега, че няма накъде. Дигала се цената ама само в долариЗлатото е една от най големите заблуди в целия свят. Обяснете ми на мен логично защо трябва да е скъпо златото. Добива намалява ли? Щот май има свръх производство. За нещо се използва ли? Щото май доста малки количества трбяват за производството на да речем кабели за предаване на звук със златни букси? И на кой го прадаваш тва злато след като си го купил евтино. А? Златото приятели ако не е на нумизматични монети си го дружте вие. Или както се казава страдам от тежка венерическа болест - боли ме х.я за златото !
Освен това, златото е ограничено като количество, не ръждясва и не се влияе почти от нищо, което го прави лесно за съхранение.
Вярно е, че цената на златото до голяма степен се дължи на факта, че всички знаят, че е ценно. Но нима същото не важи за златния кинт? Или има някакъв обективен метод за измерване на колекционерска/нумизматична стойност?
Коментар
-
Златото се използва доста в електрониката. Във всяка интегрална схема връзките от силициевия кристал към изводите на корпуса се бондират със златни жички. Златните украшения са императив в бита на някои многобройни мургави народи. Златните монети (кюлчета) са утеха и радост на инвестора по света и у нас...
Коментар
Коментар