IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Надали, зад всеки ъгъл се спъваш в такава.

Груьо много те похвали и съм сигурен, че си стабилен мъж и търговец,

Сигурно сте ритали заедно преди.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...-stoynostta-si

Монетата от два златни лева със стилизиран образ на Паисий Хилендарски, която беше пусната в обращение от БНБ на продажна цена 3755 лева, е най-скъпата монета в новата история на България. Към настоящия момент въпросната монета не е добра инвестиция, защото при борсова цена на златото около 100 лева, нейната цена на грам е 161 лева. Но от колекционерска гледна точка – предвид малкия тираж на монетата, тя представлява интерес за колекционери. Това каза Петър Неделев, председател на Нумизматично дружество "Филипопол", в предаването „Бизнес старт” с водещ Христо Николов

Ето шефа на нумизматите обяснява това дето преди 1 ден го казах още когато хората висяха пред БНБ ..

Тази монета не струва ,освен в случаите на сантимент някакъв

Коментар

Мисля, че изобщо не разбра иронията.
        И това е вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Мисля, че изобщо не те разбра, че говориш за златната столевка!
          Мисля, че изобщо не разбра иронията.

Коментар

Направо се чудя на някои хора как оцеляват до след абитуриентския...

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
              Столевката сигурно е много скъпа.
              Мисля, че изобщо не те разбра, че говориш за златната столевка!

Коментар

Надали, зад всеки ъгъл се спъваш в такава.

Коментар

Аз, при това редовно. Чат-пат и някоя столевка.
                  Има защо да приличат да ти кажа.
                  Както и да са скъпи и редки.

Коментар

Познавам колекционери, които ги имат и двете. Грейдвани, със сертификат за качество.
                    Но цените в Олх-а в момента са безумни, възползват се от ситуацията. - от години не спират да се възползват.
                    Но при тях златната компонента отдавна е по-ниска от 1/2 от цената. Тиража и качеството са определящи. - само 1/2 - при материал 550 лв. и цена по 5-8 пъти?!

За част от хората - със сигурност (паника, страх, войни, инфлации...) - или тотални ламери, чули за келепир и айде на опашката?
                    И ги разбирам - приравнена е към инвестиционното злато, няма ДДС, имаш ф-ра за покупка на твое име, отделно сертификат! - Сертификата е много ценен, единственото предназначение и да я изкараш навън. А аз съм сигурен, че ти държиш да си съхраняваш колекцията в швейцарски трезор. Това с фактурата на твое име не винаги е плюс.
                    Можеш колкото искаш да си прекараш през границата, мисля че никой не може нищо да ти каже?? - Мисли го, иди прекарай и се обади какво се случва с мислите ти.
                    И ще видиш, че след войната инвестиционното злато ще слезе под нивото на паника, докато тази - не. - Не беше ли инвестиционно злато? ЩОто ако не падне - отиваме на нумизматика.
                    Направо се чудя на някои хора как оцеляват до след абитуриентския...

Коментар

Някой купувал ли е 10 лв и 20 лв с Фердинанд, златни.

Знам, че вървят скъпо и са редки. А като дизайн и грамаж приличат на 10-те и 20-те златни франка с Наполеон.
                      Аз, при това редовно. Чат-пат и някоя столевка.
                      Има защо да приличат да ти кажа.
                      Както и да са скъпи и редки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                        123 бройки
                        Днес двулевката ще свърши в БНБ
                        И аз така мисля.

Честит Джулай морнинг на всички!

Коментар

Защо мислиш, че са били надценени?
                          Ти гледаш само борсовата цена на златото и цъкаш на калкулатора.
                          Това не ти е кленов лист, кенгуру или филхармония в неограничен тираж...
                          А какво да кажем за медни, алуминиеви или не-знам-си-още какви монети, които са в пъти по-скъпи от златните? Тогава трябва да са свръх-турбо-надценени... ама ги купуват, да знаеш!
                          Обаче пазарът на монети с цел нумизматика и колекции е труден и чичовците са стиснати и нямат пари.

И аз съм виждал големи колекции български сребърни монети след 1944 г. И не могат да се продадат.

Коментар

То златото се качва и слиза, но дългосрочно кривата върви нагоре.

Новите златни монети на БНБ също бяха надценени по 1000 + лева, но се изкупиха.
                            Защо мислиш, че са били надценени?
                            Ти гледаш само борсовата цена на златото и цъкаш на калкулатора.
                            Това не ти е кленов лист, кенгуру или филхармония в неограничен тираж...
                            А какво да кажем за медни, алуминиеви или не-знам-си-още какви монети, които са в пъти по-скъпи от златните? Тогава трябва да са свръх-турбо-надценени... ама ги купуват, да знаеш!

Коментар

Познавам колекционери, които ги имат и двете. Грейдвани, със сертификат за качество.
                              Но цените в Олх-а в момента са безумни, възползват се от ситуацията.
                              Мисля, че знам къде могат да се намерят на по-добра цена.
                              Сечени са в Австрия (Антон Шарф). Отбелязано е на гърба.
                              Но при тях златната компонента отдавна е по-ниска от 1/2 от цената. Тиража и качеството са определящи.

За част от хората - със сигурност (паника, страх, войни, инфлации...)
                              И ги разбирам - приравнена е към инвестиционното злато, няма ДДС, имаш ф-ра за покупка на твое име, отделно сертификат! Можеш колкото искаш да си прекараш през границата, мисля че никой не може нищо да ти каже?? Само че аз тая монета я чакам откакто БНБ я обяви в програмата си!
                              И ще видиш, че след войната инвестиционното злато ще слезе под нивото на паника, докато тази - не.
                              То златото се качва и слиза, но дългосрочно кривата върви нагоре.

Новите златни монети на БНБ също бяха надценени по 1000 + лева, но се изкупиха.

Коментар

Някой купувал ли е 10 лв и 20 лв с Фердинанд, златни.
                                Знам, че вървят скъпо и са редки. А като дизайн и грамаж приличат на 10-те и 20-те златни франка с Наполеон.
                                Но цените в Олх-а в момента са безумни, възползват се от ситуацията.
                                Мисля, че знам къде могат да се намерят на по-добра цена.
                                Сечени са в Австрия (Антон Шарф). Отбелязано е на гърба.
                                Но при тях златната компонента отдавна е по-ниска от 1/2 от цената. Тиража и качеството са определящи.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                Това с двулевката е като пазаренето на злато месец Март,когато Русия влезе в Украйна.
                                За част от хората - със сигурност (паника, страх, войни, инфлации...)
                                И ги разбирам - приравнена е към инвестиционното злато, няма ДДС, имаш ф-ра за покупка на твое име, отделно сертификат! Можеш колкото искаш да си прекараш през границата, мисля че никой не може нищо да ти каже?? Само че аз тая монета я чакам откакто БНБ я обяви в програмата си!
                                И ще видиш, че след войната инвестиционното злато ще слезе под нивото на паника, докато тази - не.

Коментар

Working...
                                X