IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна търговия - FOREX

Повечето от играчите си бяха сложили стоповете под 0.8770. Адски много е важно къде ще сложиш стопа. Според мен той трябва или да е много близко до ордера ти или достатъчно далеч ако можеш да си го позволиш. Но според мен основните ордери купува бяха в 0.8770.

Коментар

Идиот - напълно си прав, че вчерашната ми позиция беше напълно идиотска, но най ме е яд, че ако не беше някакъв ненормален остър пик на 8770, щеше да е печеливша, а 8770 защото 8780/85 се беше оформило, доста силна съпротива на долара

Коментар

аз пък смятах да чакам нива 0.8880 за да продам EUR ,като също мисля че около 0.8800 или 0.8825 е добре да се купи EUR за днес.
        Идиот би ли споделил от къде знаеше че офертите купува EUR за вчера са биле 0.8770-0.8780.Ако може дай линк.

Коментар

Как пък реши този стоп точно на 0.8770/0.8870-изглежда е грешка/.
          Ордерите купува за еврото бяха точно там 0.8770/80. Плюс това влизаш в евро преди очаквано високо потребителско доверие. Вярно е че излезе доста слабо но и след това имаше възможност да се влезе в евро при доста по добри нива. За днес май най добре е отново влизане в евро в 0.8830 и след това отново в 0.8800 със стоп 0.8785.
          Гонисе поне 0.8900 а може би и 0.8930. Поне за сега не вярвам за повече. След това очаквам още едно последно покачване на долара минимум до 0.8735.

Коментар

Някой няма ли да каже нещо ?
            След вчеращните драстични загуби "buy Eur/usd @0.8820 s pyrwi target 0.8880 i stop na 0.8870" ne za pips ili dva ami sywsem tochno mi udari stopa
            Днес за сега успешно "чопля" от пазара (с някои пропуснати огромни възможности) но нямам никаква идея за посоката
            Някой да сподели мнение ???

Коментар

Зиги, и аз това се чудя цял ден - да купувам ли или да продавам

Коментар

buy or sell gbp/usd -short term-1.413-

Коментар

В началото на про-евро речта на Тони Блеър, в първите редици на залата припадна човек, който бе изнесен на ръце.
                  Дали няма символика в това, че плановете на Блеър за присъединяване Англия към еврото са предварително провалени?

Коментар

Да се чете "курса на Ранда" :-), беше неволна грешката

Коментар

Петре, благодаря за коментарите - това е по-безболезният начин човек да научи нещо - пишеш глупости, знаещите ти се карат и ти си взимш забелешка. По-добре е отколкото експериментите на пазара :-)
                      По принцип всички сделки които предприемам са съобразени с очакванията ми за долара - независимо в кой крос - имам някаква познаваемост, а за грешките си плащам. Но специално gbp/jpy нещо не мога да хвана връзка с долара. Това най-вероятно е заради движенията на gbp в последно време, а и не само в последно.
                      Все пак ще съм много благодарен ако някой ме насочи към добра графика с ZAR и евентуално някъде някакви коментари или каквото и да е свързано с курcа на Ранда - все пак риска си струва ако често се случват движения от 5.5% за 6 дена

Коментар

Тошо, ще си позволя да коментирам последните ти коментари.
                        1. Въобще не се захващай с ранда-той се движи със цената на златото, но се влияе много повече от цената на диамантите. Освен това не винаги дават нормални котировки като спредовете понякога достигат цяла фигура.
                        2. Паунд/йена е най-волотивният крос и спредът от 25пипса е съвсем нормален. В него движението от 3 фигури на ден е съвсем нормално, въпросът е дали и ти си в посоката защото за минута две, изгърмяват стопове.
                        3. Не е по различно и положенито с евро/йена. Там е добре да се играе на средносрочни позиции стига да можеш да си го позволиш.

Коментар

Ето днес какво ми измъдри тъпата глава
                          Тъй като отвчера или оня ден съм (бях) твърдо за йената два пъти влизам на 108.5, вчера бързо ме достраша и излезнах някъде на 108.3 след неуспешен тест на 108.10/15
                          Днес мислих мислих и влезнах пак на 108.5 и бях много щастлив при теста на 107.8, само че аз търся нивата от миналата седмица 107.00/20.,но си открих обратната позиция с цел да прибера корецията до към 108.05/10, да обаче около 108.00 нещо ме хвана шубето и закрих дългата йена. Това не беше най-доброто решение с оглед последвалото падане на еврото, но сега пък съм убеден, че ще си оставя дългото евро и ще си чакам нива от 109.
                          Ако не ме беше страх от новини около войната, щях да играя еврото и срещу долара.
                          Между другото, някой ако гледа някакъв си Южноафрикански Ранд - ZAR (аз съвсем скоро го научих), та той прави за последните 5 дена 5% падане - интересна работа, особено ако имаше къде да се прочете някакъв коментар ?

Коментар

Умник - нерви имам, ама няма файда като нямам средства да ми покриват нервите :-)
                            GBP/JPY не го играя въобще, не го разбирам (то пък все едно другите ги рабирам :-) и освен това при моя брокер спреда е ... 25 пипса - ми немога да си го позволя - въобще
                            EUR/JPY е идеален за дей трейдинг, особено ако имаш добра идея и откриеш по-дългосрочна позиция и вътре в нея откриваш малки обратни позиции - идеално се хващат 35 пипса, пък ако ти отвее стопа - лотовете на малката позиция са 1/2 от голямата, така че пак си на печалба ;-)

Коментар

Докато еврото е под 0.8868 не го чакат хубави работи. Заформила се е консолидацийка и трябва да се очаква volatility breakout над 0.8865 или под 0.8760. Ще се учудя ако няма един два фалшиви пробива.

Коментар

Най "луд" крос е GBP/JPY )
                                При него няма шега.
                                Това ,че си прибрал 50пипса - лошо няма.
                                От пазара трябва да се "чопли" !?

Коментар

Working...
                                X