If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Икономистите смятат, че ECB няма да намали лихвените нива тази година, за да спре поскъпването на еврото, въпреки че нива на еврото от $1.35 могат да предизвикат такова понижаване, показва проучване на Reuters.
В проучването, в което са гласували 36 наблюдатели на ECB е направено в понеделник след срещата на финансовите министри на страните от Г7. Попитани при какво равнище на еврото е възможно намаляване на лихвите, средната прогноза на всички гласували е $1.35, като отговорите са били в диапазона $1.25 - $1.45.
“През декември ECB направи своята прогноза за инфлацията при курс EUR/USD от $1.17,” каза Фредерик Прете от Credit Agricole в Париж, който вижда голяма вероятност за сваляне на лихвите. “$1.32 ще бъде съвсем друго нещо от гледна точка на инфлацията... Това би било извинение за ECB да промени лихвата в посока надолу.”
Фючърсните контракти на Euribor, барометър за очакванията на пазара, показва 40% вероятност за повишаване на лихвите с 25 базисни пункта през септември. Средната прогноза от проучването към края на 2004г е за запазване на текущите нива от 2.0%, като отговорите са били от 1.50 до 2.00.
ЕЦБ публикува интервю на главният икономист от Европейската Централна Банка Отмар Изинг, проведено в края на декември в което той заявява, че силното евро е заплаха. Изинг е казал още, че възстановяването на Еврозоната ще се засили през 2004г. и че HICP(Хармонизирания индекс на потребителските цени) ще спадне до нива съвместими с тези на Пакта за стабилност. Изинг е казал, че ако е необходимо централните банки могат”да действат бързо заедно”.
Обратно Френският финансов министър Мер заяви, че "не очаква незабавна реакция на forex пазара след изявлението на Г-7". Според него на пазарите им необходимо време за да оценят изявлението на Г-7.
Мер също така отбеляза, че е оптимист за растежа на БВП в Европа и света като цяло
Коментар
�
forex
Sell at curent lvl 2.2925 GBP/CHF target 2.2740 re sell at 2.301-/20 Stop 2.3060
Успех на всички Спекуланти
Коментар
�
forex
iav - вярно мирише на Интервенция, но от страна на спекулантите в полза на еврото с таргет 1.3070
на първо време. А тази от страна на ФЕД и ЕЦБ ако изобщо има такава, ще почака до нива 1.35++ ;-)
Монтьора е научил една дума - профит, и е забравил правописа. Нормално - толкова му е RAM-a , да не говорим за пазара.
Коментар
�
монтьора
forex prognoz 09.02
Кабеларката, що не си смениш ника на "фенка на Петър Караиванов"?
Никой не е "ЕМНАЛ" Петърчо, тъй че не се притесневай за него, няма да се изметне горкичкия.
Той като си създава съм антифенклуб, кой й му е виновен?
Виж с това че трябва да си гледаме пазара съм съгласен, все пак профити гоним тук нали.
И както ТОЙ казва:
УСПЕХ НА ВСИЧКИ СПЕКУЛАНТИ
Коментар
�
Кабеларката
forex prognoz 09.02
Какво сте го емнали Петър. Гледайте си пазара или пък не го гледайте. Ваша работа ама не пълнете форума с глупости. Ако от заяждане се печелеха пари щяхте да сте далеч зад мен.
Петре,монтьора не те е оплювал, а иска да каже когато дадеш прогноза, да продължиш да стоиш зад нея ,както сега ,когато беше правилна.И крайно време беше да признаеш, че ти не диктуваш пазара, както и никой друг.Прекланям се пред тактиката и прогнозата на Куки за прогнозата за пазара при отварянето му днес.Моите поздравления.
Коментар
�
EUR/$ and Usial suspects
монтьора - много си се разнежил, явно си следвал препоръките ми от петък и днес ;-)
Аз никога не съм твърдял противното, а такива като теб с ироня и детска наивност всячески се
стараете да ме оплюете. Не че ми е особенно приятно, но както вече съм казвал не веднъж, такива
като теб се занимават само с това от "95-та, та някак си вече съм се научил да не ми пука от простотии
Коментар
�
slav-slav
USDCAD
Финансовите министри от Еврозоната, които се срещат по-късно днес, вероятно ще изразат своето задоволство от изявлението на Г-7, направено след срещата им този уикенд. Източника , който заяви това, добави , че в изявлението от Г-7 има общи неща с това , направено от Еврогрупата след срещата им от миналия месец. Във вторник, финансовите министри от ЕС също ще се срещнат. Ще бъде взето решение , кой да заеме освободения пост на Доминго Солана -член на изпълнителния борд и главен икономист в Европейската централна банка.
Коментар
�
монтьора
EUR/$ and Usial suspects
Петърчооо, чудо ли е станало със теб кажи, какви са тези невиждани за теб признания че не си безгрешен вай вай вай
Коментар