If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Stambe, tu ne sam saglsen s teb ! do kolkoto vijdam neshtata bih si pozvolil edna dosta smela prognoza za otvariane na 212- 212.50 .
pa jiviom u vidim ...
Първоначално изпратено от $tambeto
Между другото днес паунд/йена се покачи до рекордните 214.00 и може и до отварянето да падне но имайте го в предвид!
Стамбе не се заблуждавай от фючърсите, като контактнем ще ти обясня, те по принцип са нагоре споко, сота не говори за това което казваш, откъде имаш инфото
Има покачване в спекулативните дълги позиции в EUR/USD във фючърсния валутен пазар на IMM за седмицата до 11.07.06г.
Нетнитени дълги позици в евра качиха до 77 895 контракта (всеки за по 125 000 евро) от 68 545 предходната седмица. Това показва, че част от спекулативния пазар все още е бил дълъг на евра/къс на долари в началото на изминалата седмица, но вероятно при спада на EUR/USD на спот пазара до 1.2626.27 петъчното дъно е имало ликвидация на част от тези дълги евра.
Има леко покачване и на нетните дълги позиции на панди в GBP/USD до 13 749 контракта (всеки за по 62 хил.паунда) от 11 863 предната седмица, както и увеличаване на късите позиции за CHF в USD/CHF до 7 259 контракта (всеки за 125 хил.франка) от 4 314 нетни къси позиции предходната седмица. Но има риск с оглед сериозните геполотически трусове последни дни да има известно покриван ена тези къси позиции във франка.
Запазват се като цяло и нетните къси позиции в йени в USD/JPY за последната седмица в 20 704 контракта (все за 12 500 000 йени) от 23 909 предната седмица.
Най-сериозни промени имаше в позициите за USD/CAD, като за седмицата до 11.07.06г. нетните дълги позици в CAD бяха ликвидирани до 11 621 контракта (все по 100 000 канадски долара) от 36 447 контракта предната седмица.Така нетните дълги позиции за CAD са в най-ниските си нива от седмицата до 18.04.06г. насам. Основна причина за ликвидацията на дълги CAD/къси USD беше решението на Bank of Canada в началото на седмицата да остава лихвите нерпоменени в 4.25% и лиспата на сигнали от банката, дали ще има повишение на лихвите в с скоро време.
ХеХе какъв ТА бе колега, какви 5 лева какви връзки за джапанки, не виждаш ли че сме "хвани единият удари другият", я кажи ти нещо от "техническа" гледна точка да очакваш някаква трета вълна в б----т да не цитирам посоката, отговори ми ако е удобно с да или не аз ще се сетя.
KOKO страхотен анализ на еврото. Аз също мисля че една дълга позиция от текущи нива със стоп около 1,2610 би била разумно отиграване. Ето го и моя план за тази седмица. Дълга позиция от текущи нива стоп на 1,2620 таргет 1,2710. Като стигнем там ще мисля какво да предприема защото времето е много важен фактор в цялата картинка. Принципно слизане на 1,2620 ще индикира че имаме още доста път надоло преди корекция. Според мен обаче за момента всичко се връзва идеално с плана ми от миналата седмица и е време за корекция. Възможните нива за тази корекция са 1,2710 и 1,2780 така че ще видим как ще се развие пазара и тогава ще търся от къде да се скъсява макар че една къса от 1,2710 със стоп 1,2790 и профит 1,2560 изглежда доста добро отиграване. Мисля че това ще пробвам като отиграване поне аз през тази седмица. Желая ти успех.
Не бих искал да изглежда като желание за спор, а по-скоро поглед под друг ъгъл на ситуацията. Смятам, че по принцип това е полезно.
Та, гледам аз едни графики с развитието през уикенда и там се очертава интересна картинка.. EURJPY
Самой богатой нацией Европы в этом году стали ирландцы.
В декабре прошлого года самыми богатыми гражданами в Западной Европе по версии статистической компании GfK Worldwide были названы бельгийцы. Согласно данным, каждый третий житель Бельгии (31%) владеет капиталом более 50 тыс. евро, не считая недвижимого имущества. В среднем по Западной Европе такими суммами владеют не более 13% населения.
Ето моята гледна точка за изграждане на дългосрочна дълга позиция при евро/йена.
Цел все още не мога да кажа,но мисля,че имаме доста път нагоре.
[img]http://www.imagefreehost.com/files/16072006/ta1410065408.jpg
Коментар