If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
какво трябва да се научи за да се играе успешно? - въпроса е без отговор самия въпрос подвежда - освен че ти е необходимо да знаеш всичко това не е достатъчно - необходимо ти е чувство към играта , необходим ти е собствен ритъм , да знаеш кога да забързаш , а кога да успокоиш , кога да рискуваш а кога да се покриеш - необходимо е шесто чувство а то не се научава , то е вродено ако го имаш просто трябва да го откриеш в себе си ... е доста стана
дали може човек да се издържа от форекс - ако си ип възможно , зависи колко магарета трябва да храниш и колко мулета можеш да издоиш - ако си решил със 1000 лева начален капитал да се издържаш - забрави - ако си решил със 100 000 да се издържаш абе маи пак не става, все ще се намери кои да те прецака - варианта маи е да поиграеш с малко поне за година две докато свикнеш с повратностите на съдбата , след това може да се повъртиш с 10 % от собствения си капитал още година две ако е успешно да продължиш , ако ли пък не да го забравиш - във всеки случаи ти самия ТРЯБВА ДА СИ НАПРАВИЛ ПАРИ ОТ ДРУГАДЕ А И ДА ПРОДЪЛжАВАШ ДА ПРАВИШ за да си помислиш за форекс
Добър вечер на всички.
Напълно съм съгласен с мнението на П. Караиванов по отношение споделянето параметрите на позициите.
Убеден съм, че всеки тук, повече или по-малко, има какво да каже на останалите, но нека сам си прецени какво и кога.
За мен най-голям интерес представляват очакванията и действията на играчите, които залагат на силен долар, поради простата причина, че аз опредеделено не съм от тях.
Мнението ми за близкия месец и нещо е, че ще останем м/у 1,26 - 1,31 и 1,84 - 1,90 и смятам да си управлявам рисковете в границите именно на този диапазон, пък каквото стане...
Пожелавам успешна седмица на всички.
Камене, от наблюдения върху психологията на играчите на пазара, мога да ти кажа, че се наблюдава следното абсолютно повторение. Всеки който натрупа някакъв опит в търговията, става много чувствителен на тази тема. Ти си поредния пример, ето няколко пъти вече се заканваш да не пишеш във форума и като го направиш, съжаляваш. Опитай се приятелю, да отблъснеш тези чувства като себелюбие и чувствителност, който неминуемо завладяват опитните и великите. Какво ти пука, че някой търси под вола теле. Ми нека си го търси, ти нали печелиш и подържаш вече три години положителен годишен баланс. На всеки постигнал опит , пари , ако щеш величие, му трябва изява, някакъв вид обществена изява и тя се постига в този форум най-лесно. Въпроса е да свикнеш да не ти пука да не ти ръкопляскат всеки път, и даже да те плюят. Подобна чувствителност отказа много добри трейдъри като Наивник, Кукувицата, Дон Карлос(почти се беше отказал, радвам се, че пише) и още няколко, които не споменавам. Заедно с теб, това са все едни много добри спекуланти, които уважавам заради уменията им и най-искренно призовавам да се върнат. Не мога да разбера как добър играч може да има нерви да издържи на загуба от няколкостотин или няколкохиляда долара от грешен вход в сделка , от която след месеци излиза на печалба, а не може да удържи на нападките на някой, който просто му е кеф да си чеше езика. Можем ли приемем знанията и опита си като сила и предимство? Знаеш ли, че пълчища трейдъри идват насам. Те още не знаят, че са като храна за рибки за Спамаджиите, не знаят колко много имат нужда от теб. Форумът е магнит, заради изявата, заради желанието да кажеш нещо което знаеш, да научиш някого на нещо, да научиш нещо, ДА НАПРАВИШ ВСЕОБЩО ДОБРО или зло. Форумът е любов, но и болка, когато го напускаш. Въпросът е не кой търси под вола теле, а мъчи ли се вола, когато телето мучи тъпо.
Разбира се във всяко нещо си има изключения, и тук изключенията са Петър и Коко. Петър стои тук години, защото си набира курсисти и печели от това. Няма лошо, защото е опитен и налива ъкъл.
Но Коко този пич е уникален. Следя сделките му с голямо удоволствие и се удивявам постоянно от страхотните му попадения. И въпреки количеството боклук , което се излива върху него, ни най малко не личи, че ще се отказва от форума. С такава лекота отбягва конфликта, с каквато си прави и сделките. Даже реши да прави безплатен курс реалити и веднага го нападнаха Спамаджиите - тези с платените "Прогнозки". Надявам се, не, сигурен съм, че Коко няма да им обърне внимание и курса ще започне.
Коко, интересува ме с подробности идеята ти за търговия на кабела. Беше започнал да даваш подробности, но каза , че ще го направиш по нататък. Може би сега е момента. Само ще ти припомня като те цитирам:
"Новичък преди време бях обещал тук да изразя идеята ми за игра на кабела.
1. Пускаш дневна и рисуваш канала.
2. Пускаш на 4ч и свързваш последните два върха или респективно дъна.
3. Правиш успоредна линия от върхът респективно дъното между тях
4. Когато цената наближи отсрешната линия или дневният канал купуваш респективно продаваш със стоп от около 80п като се съобразяваш със съпорти и резистънси.
5. Цел 20п преди другият канал......" и т.н.
Тази идея приложима ли е за другите двойки, за по малък период 30М например, за интрадей?
Пожелавам на всички приятна вечер, положителни емоции, добро вино и много успехи през следващата седмица!
3drasti , koi knigi imash na predvit 4e sa renomirani ?
s Uvajenie !
Коментар
Споделяне,позиции,мотиви и............
Жожо и всички които очакват някой да си поства входовете и след това да пише обяснителни бележки защо и по какви причини е решил да го направи.
Наистина би било полезно за начинаещите, но каква е ползата за този който го е направил ????
Или очаквате някой вместо вас да прави анализа, а вие просто да копирате/повтаряте сделката ?
Когато е пееливша ще се усмихвате доволни и ще се радвате "какви балъци има".Но когато една сделка се окаже не това което сте искали и очаквали - леле , какъв вой ще настане само.......вече хиляди пъти съм го чувал.....
Момчета, ще ви кажа едно - занаят се учи, а за да го изучиш трябва освен да минеш през всички етапи на обучението, също така да можеш да си отваряш ушите и очите,да взимаш мигновенни решения понякога, както и да си налагаш волята да не предприемаш нищо в определени моменти.
Печеливши ще станете в момента в който се почувствате уверени в себе си.Това пък ще се случи когато започнете да си правите сами анализа и не се влияете от чуждо мнение и започнете да гледате на всяка позиция обективно, а не субективно само защото имате причина за това.
Напълно осъзнавам каква ще е реакцията след този пост, но както вече казах, ако искате да се научите да печелите,си отваряйте очите и ушите.....
И не мислете че всичко дето хвърчи се яде.
Успех на всички Спекуланти
Аз имам положителен баланс през последната година. Още по-точно казано, повече
от година въобще нямам сделка, затворена на минус. Що се касае за опита си, споделял
съм го многократно, а и всичките ми позиции от 16 юли насам и преди това известен
период са публикувани във форума. Но не ми се говори отново по този въпрос, защото
не ми се четат нападки и простотии.
bnight, в добавка на това, което казваш.
Форекса като бизнес, поне за България има и друго , по мое мнение много голямо предимство - заобикаляш всички препятствия от бюрократичен и финансов характер.
Който се е занимавал със собствен бизнес, ще разбере какво имам предвид!
Коментар
121
Dollar
You can keep using the Federal Reserve's money, which is backed by:
> the national debt,
> Alan Greenspan's ability to see the future
> the IRS' ability to collect taxes
Коментар