If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Факт е още и че на цената въобще не й дреме за новина, която изглежда си очаквал да резултира в 500 долара шип нагоре..
Докато сме под 1243, натискът остава надолу (независимо колко злато откажат до доставят). Както казах преди, с този пробив на 1235 нещата дооста се усложниха. Златото почти влезе в ролята на падащ кинжал, така че за мен по-добре е да се чакат индикациите за направено дъно /наличието на импулс/ вместо да се лоявт ножове...и все пак следващ шанс за подкрепа в 1200 района.
Ааа грешка си.Вече от години следя нещата и ми е ясна системата по която вървят нещата.Златото ще поскъпне тогава когато се вземе решение за това.Всички чертички и временни цифрички които следиш са без НИКАКВО значени...........Фонов шум.Нищо повече.
Факт е още и че на цената въобще не й дреме за новина, която изглежда си очаквал да резултира в 500 долара шип нагоре..
Докато сме под 1243, натискът остава надолу (независимо колко злато откажат до доставят). Както казах преди, с този пробив на 1235 нещата дооста се усложниха. Златото почти влезе в ролята на падащ кинжал, така че за мен по-добре е да се чакат индикациите за направено дъно /наличието на импулс/ вместо да се лоявт ножове...и все пак следващ шанс за подкрепа в 1200 района.
Това до какъв извод води?
1. Банките не искат да продават понеже цената в момента е ниска?
2. Банкките не искат да продават понеже очакват златото скоро да им трябва за нова валута... тоест идва края на фиатната валута и вече златото цена няма?
3. Нито едно от двете?
Не мога да кажа каква е причината.............Но е факт неизпълнение на физическа доставка.
Една дългоочаквана новина-германска банка е отказала да достави на клиент платени 500 кг злато......Скоро след това на швейцарска фондация с 420 кг злато е отказана доставката на метала от швейцарска банка............
Това до какъв извод води?
1. Банките не искат да продават понеже цената в момента е ниска?
2. Банкките не искат да продават понеже очакват златото скоро да им трябва за нова валута... тоест идва края на фиатната валута и вече златото цена няма?
3. Нито едно от двете?
Една дългоочаквана новина-германска банка е отказала да достави на клиент платени 500 кг злато......Скоро след това на швейцарска фондация с 420 кг злато е отказана доставката на метала от швейцарска банка............
Движението от 11. 04. до сега мяза на C импулс от корекция зиг заг. Включих се с малко дълги със стоп 1211. Според мен на първо време трябва да пробие предишното дъно 1238 по - устойчиво. И тогава да видим кво рисува. При златото тип дивергенции много. много не важат.
Действително С-вълна, която е импулс. Шипчето от двайстина долара, за което писах следобед малко преди да стане е четвъртата вълна /възможно е дори да е едва четвъртата на третата/, което означава поне още едно дъно - това важи докато сме под 1243. Ако го пробием импулсивно, описал съм - да не се потретям.
Тодоре , ако е зиг заг ( някакъв ) , не може да e ''С'' импулс . Ако е '' С'' импулс .................. няма да е от зигзаг ........
И на теб , същото , като на Тошко !!! Интересно ми стана с
четвъртата вълна /възможно е дори да е едва четвъртата на третата/
Ако е удобно , може ли работната ти графика , да хвърля едно оче ...............
Това с 1243 ....... съм го написал в предишния пост .............. Дори и да се пошестиш ................
пп. Чауууу за сега - отивам на пляж ...........Ще те следа изкъсо от водата
Бих те посъветвал да разглеждаш в детайли периода 2000-2007г., въпреки че се съмнявам да не си го правил.
Икономически подем, повишаващо се кредитиране и качващи се лихве - златото за периода прави около 400%. Екстраполация съпрямо "дъното" 2016 би означавала $4000 до 2023 при наличието на възходящ икономически цикъл и кредитна експанзия. Разбира се всяка екстраполация е условна, но надявам се разбра какво искам да кажа.
Докато дългосрочният сетъп е в сила и 1050 се счита за Дъното с главно "Д", смятам за твърде вероятно златото да заблести преди да стане страшно - както вече е правило и то неотдавна!
Съвсем в краткосрочен план: днес-утре "трябва" да започне поне 15-20 долара корективно рали преди нов евентуално последен спад докъм 1205. Ключово ниво за начални индикации на дъно: 1243.
Както казах, оттук ще следя индикациите за дъно вместо да залагам на агресивни трейдове с падащи кинжали.
Абсолютно нищо не показва това ниво .........
Ние ЩЕ ГО ПРОБИЕМ със ЪП движение ........... но ОТНОВО няма да доведе до лелеяно Рали
пп Ей , влизаш с напористи прогнози , бре
Нема '' добър ден '' , нема '' извинете ''
Ние сме на 1220 ако не си видел , не на 1620
Леко , баце , леко ........
Не , че ...... се опитвам да ритам '' паднал '' ( по Селенски ) ............... Ама е обещано , както е видно от поста .....
Първия вариант е задраскан .............. Ще се задраскат и другите два във времето ................
Движението от 11. 04. до сега мяза на C импулс от корекция зиг заг. Включих се с малко дълги със стоп 1211. Според мен на първо време трябва да пробие предишното дъно 1238 по - устойчиво. И тогава да видим кво рисува. При златото тип дивергенции много. много не важат.
Действително С-вълна, която е импулс. Шипчето от двайстина долара, за което писах следобед малко преди да стане е четвъртата вълна /възможно е дори да е едва четвъртата на третата/, което означава поне още едно дъно - това важи докато сме под 1243. Ако го пробием импулсивно, описал съм - да не се потретям.
Коментар