IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Алооо златарите, скоро не сте давали прогнози.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение

До тук добре ...........

Така ..........
      Прибрани и продажбите ( сутринта ) ...... прибрани и покупките , които отворих сутринта ...........

Тук , вече се изчаква , защото е възлово място за реализиране на модела с още едно дънце под 1160 ....... Бях писал ,че има вероятност (малка ) за него.
      Е......ако ще го прави оттук трябва да започне ........ Качване над 1212 ще е сигнал ., че няма да се състои ............

Коментар

Да вдигнем малко темата , че от троловете в ''Политика'' , човек не може да поспори за нещо наистина струващо си ....
        Това за сега е виждането ми за пътя на Златан , в близките дни !
        Видно е , че ново дъно НЕ очаквам , но ако все пак ме изненада пазара , ще бъде с '' няколко пробити доларчета '' по надолу - не повече !!!!

Най - общо - очаквам ръст - до към 1285 / 1300 , без да уточнявам с подробности , вида на структурата на движението , до там
        Нагледно - очаквам движение по синията или червената пунктирана линия ....................
        До тук добре ...........

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Къде виждаш дъното? под 1,000 долара ? през 2019-та или ?
          Сегашното е на 1045 .......... , така че - Да - под 1000
          За време ..... е трудно .... дори невъзможно да се гадае ............
          Нито един вид анализ не включва фактора '' време '' ............... може би , само , модификацията на вълновия анализ по Нийли ............. Но е бошлаф..
          Пример : Чакаме корекция в някоя двойка , от 0.90 - да кажем до 0.70 .................
          Тя може да се осъществи и като бърз зигзаг , за месец , но може да бъде и дълъг протяжен триъгълник движещ се хоризонтално и да отнеме 8-9 месеца .................
          Тоест ..... знaeм за движението , като такова че ще се случи , но не и вида и времето за което ще стане ..................
          Нещо подобно е спора ми с ехххх- а ..............
          Знаех , че е нужен този спад , но ме изненада по времетраене ............... С точно горния пример - можеше и да е зиг - заг ( бързо - още когато започнахме спора ) . оказа се бавен и муден триъгълник

Казах , че основните варианти съм ги свел до 3 .............
          Най - общо казано - за хора който не търгуват ежедневно или ежеседмично - според мен , преди да има нови върхове над 1920 - ще има ново дъно под 1000 .............
          За другите .............. вървим ден за ден ....седмица за седмица .....в опитите да разчетем Пазаря !!!
          Last edited by Kondora; 14.09.2018, 17:00.

Коментар

Явно , все не можем да се разберем тук у форума ..................
            Значи , ако си забелязал , дадената графика е на Н1 фрейм ..............
            Показал съм очаквано от мен движение в рамките на близките месец / два ? ..............
            Дилемата , в момента е 1285 / 1300 от тук или 1285/1300 с ново микро дънце ( 85/15 % )

Това имам предвид , като казвам , че '' не очаквам ново дъно '' - тоест сега .
            Иначе на Седмична и Месечна Ново Дъно ЩЕ има .............. но то е напред във времето .....
            НО ЩЕ ИМА ......... и точно при него бъговете ще бъдат яко стресирани и повечето ''окапали ''
            И Тогава ще тръгне ................... ТHE RALLY

Аз показвам какво ще търгувам в близките дни и седмици ....................

пп . Хубавото е че с този спад , се поизчистиха варианти и реално в момента има 3 основни (на голема графика ) , всеки със свойте нива на потвърждение и е по лесничко за търговия ..............
            Къде виждаш дъното? под 1,000 долара ? през 2019-та или ?
            Last edited by RUBLA; 14.09.2018, 18:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Бе не е баш тъй.
              На годишна база тенекето е 9% надолу и в евро макар последното да е само 2.5% по слабо от зеления.
              И при йената същата работа, макар да не се променила спрямо $.

Баце, то верно че почнаха умните да се удължават, ама доста все още голди и силвърбъгчета има по клонаците.
              Тия твоите пунктири ми се струват малко плитички та да се изтръскат достатъчно по шубраците.
              ...
              Явно , все не можем да се разберем тук у форума ..................И '' модерните '' , като тръкнат некой пост с по - пиперлива дума , а иначе с ценно съдържани , върви се разбирай .....................
              Значи , ако си забелязал , дадената графика е на Н1 фрейм ..............
              Показал съм очаквано от мен движение в рамките на близките месец / два ? ..............
              Дилемата , в момента е 1285 / 1300 от тук или 1285/1300 с ново микро дънце ( 85/15 % )

Това имам предвид , като казвам , че '' не очаквам ново дъно '' - тоест сега .
              Иначе на Седмична и Месечна Ново Дъно ЩЕ има .............. но то е напред във времето .....
              НО ЩЕ ИМА ......... и точно при него бъговете ще бъдат яко стресирани и повечето ''окапали ''
              И Тогава ще тръгне ................... ТHE RALLY

Аз показвам какво ще търгувам в близките дни и седмици ....................

пп . Хубавото е че с този спад , се поизчистиха варианти и реално в момента има 3 основни (на голема графика ) , всеки със свойте нива на потвърждение и е по лесничко за търговия ..............
              Last edited by Kondora; 14.09.2018, 20:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

5% е малко с тия печатници и балони при акциите си мисля, че 10% е минимума
                Даже повече според мен. Земеделска земя също е добър хедж и освен това носи рента.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                  Моята стратегия включва златото във форма на златни монети за около 5% от целия ми капитал. Това ми е една от застраховките при голям срив. Не е ясно, дали ще проработи, затова имам и други. И среброто може да е евентуално такава застраховка, не се знае и при него какво ще стане - може да хвръкне и 35 пъти. Дали ще падне на 900$ златото или не, това не ме вълнува, то не е купувано за спекула или печалба, то си седи и това е. Мога да си го позволя и да не въртя парите, вложени в него.
                  5% е малко с тия печатници и балони при акциите си мисля, че 10% е минимума
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Моята стратегия включва златото във форма на златни монети за около 5% от целия ми капитал. Това ми е една от застраховките при голям срив. Не е ясно, дали ще проработи, затова имам и други. И среброто може да е евентуално такава застраховка, не се знае и при него какво ще стане - може да хвръкне и 35 пъти. Дали ще падне на 900$ златото или не, това не ме вълнува, то не е купувано за спекула или печалба, то си седи и това е. Мога да си го позволя и да не въртя парите, вложени в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
                      Да пада или да се дига все е 2000 пв унцията.
                      Стабилен лев /евро/
                      Бе не е баш тъй.
                      На годишна база тенекето е 9% надолу и в евро макар последното да е само 2.5% по слабо от зеления.
                      И при йената същата работа, макар да не се променила спрямо $.

Баце, то верно че почнаха умните да се удължават, ама доста все още голди и силвърбъгчета има по клонаците.
                      Тия твоите пунктири ми се струват малко плитички та да се изтръскат достатъчно по шубраците....

Коментар

• Не е хартиено ,ако искаш купи си от Тавекс колкото душа желае.

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
                          Да пада или да се дига все е 2000 пв унцията.
                          Стабилен лев /евро/
                          Това съм го обяснявал много пъти ............
                          Особенно на един панелообитател , който абцолютно , никакъв 'абер си нямаше ............ ама се смееше като чуе '' хартиено '' !!!
                          Не , че има нещо предвид .............. просто му звучи ...... като за '' подигравка '' ........ завалията

Нема как да спечелят , купуващите го '' налично '' със лефчета ....................
                          Може би , в некое друго десетилетие ..................

Печалба , можеш да направиш , ако го търгуваш на графика - '' хартиено '' в $$$$ ...............

Last edited by Kondora; 16.09.2018, 08:48.

Коментар

• Да пада или да се дига все е 2000 пв унцията.
                            Стабилен лев /евро/

Коментар

• Да вдигнем малко темата , че от троловете в ''Политика'' , човек не може да поспори за нещо наистина струващо си ....
                              Това за сега е виждането ми за пътя на Златан , в близките дни !
                              Видно е , че ново дъно НЕ очаквам , но ако все пак ме изненада пазара , ще бъде с '' няколко пробити доларчета '' по надолу - не повече !!!!

Най - общо - очаквам ръст - до към 1285 / 1300 , без да уточнявам с подробности , вида на структурата на движението , до там
                              Нагледно - очаквам движение по синията или червената пунктирана линия ....................

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

За пръв път от десетилетия умните пари са нетно дълги на среброто. Явно помирисват дъно.
                                Tи да видиш, то и при жълтото станало така, за 1 път от 2001г според сот рапорта от 4 септември смарт пипъл са станали нетно дълги на него.
                                А късите им позиции са на същите ниски нива както края на 2008 и 2015 при цени от 700 и малко над 1000$ съответно.

От друга страна дъното не изглежда съвсем завършено още...а и дигърите продължават да отнасят бой.

Коментар

Working...
                                X