Алооо златарите, скоро не сте давали прогнози.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение
До тук добре ...........
Прибрани и продажбите ( сутринта ) ...... прибрани и покупките , които отворих сутринта ...........
Тук , вече се изчаква , защото е възлово място за реализиране на модела с още едно дънце под 1160 ....... Бях писал ,че има вероятност (малка ) за него.
Е......ако ще го прави оттук трябва да започне ........ Качване над 1212 ще е сигнал ., че няма да се състои ............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнениеДа вдигнем малко темата , че от троловете в ''Политика'' , човек не може да поспори за нещо наистина струващо си ....
Това за сега е виждането ми за пътя на Златан , в близките дни !
Видно е , че ново дъно НЕ очаквам , но ако все пак ме изненада пазара , ще бъде с '' няколко пробити доларчета '' по надолу - не повече !!!!
Най - общо - очаквам ръст - до към 1285 / 1300 , без да уточнявам с подробности , вида на структурата на движението , до там
Нагледно - очаквам движение по синията или червената пунктирана линия ....................
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Къде виждаш дъното? под 1,000 долара ? през 2019-та или ?
За време ..... е трудно .... дори невъзможно да се гадае ............
Нито един вид анализ не включва фактора '' време '' ............... може би , само , модификацията на вълновия анализ по Нийли ............. Но е бошлаф..
Пример : Чакаме корекция в някоя двойка , от 0.90 - да кажем до 0.70 .................
Тя може да се осъществи и като бърз зигзаг , за месец , но може да бъде и дълъг протяжен триъгълник движещ се хоризонтално и да отнеме 8-9 месеца .................
Тоест ..... знaeм за движението , като такова че ще се случи , но не и вида и времето за което ще стане ..................
Нещо подобно е спора ми с ехххх- а ..............
Знаех , че е нужен този спад , но ме изненада по времетраене ............... С точно горния пример - можеше и да е зиг - заг ( бързо - още когато започнахме спора ) . оказа се бавен и муден триъгълник
Казах , че основните варианти съм ги свел до 3 .............
Най - общо казано - за хора който не търгуват ежедневно или ежеседмично - според мен , преди да има нови върхове над 1920 - ще има ново дъно под 1000 .............
За другите .............. вървим ден за ден ....седмица за седмица .....в опитите да разчетем Пазаря !!!Last edited by Kondora; 14.09.2018, 17:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение
Явно , все не можем да се разберем тук у форума ..................
Значи , ако си забелязал , дадената графика е на Н1 фрейм ..............
Показал съм очаквано от мен движение в рамките на близките месец / два ? ..............
Дилемата , в момента е 1285 / 1300 от тук или 1285/1300 с ново микро дънце ( 85/15 % )
Това имам предвид , като казвам , че '' не очаквам ново дъно '' - тоест сега .
Иначе на Седмична и Месечна Ново Дъно ЩЕ има .............. но то е напред във времето .....
НО ЩЕ ИМА ......... и точно при него бъговете ще бъдат яко стресирани и повечето ''окапали ''
И Тогава ще тръгне ................... ТHE RALLY
Аз показвам какво ще търгувам в близките дни и седмици ....................
пп . Хубавото е че с този спад , се поизчистиха варианти и реално в момента има 3 основни (на голема графика ) , всеки със свойте нива на потвърждение и е по лесничко за търговия ..............Last edited by RUBLA; 14.09.2018, 18:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Бе не е баш тъй.
На годишна база тенекето е 9% надолу и в евро макар последното да е само 2.5% по слабо от зеления.
И при йената същата работа, макар да не се променила спрямо $.
Баце, то верно че почнаха умните да се удължават, ама доста все още голди и силвърбъгчета има по клонаците.
Тия твоите пунктири ми се струват малко плитички та да се изтръскат достатъчно по шубраците....
Значи , ако си забелязал , дадената графика е на Н1 фрейм ..............
Показал съм очаквано от мен движение в рамките на близките месец / два ? ..............
Дилемата , в момента е 1285 / 1300 от тук или 1285/1300 с ново микро дънце ( 85/15 % )
Това имам предвид , като казвам , че '' не очаквам ново дъно '' - тоест сега .
Иначе на Седмична и Месечна Ново Дъно ЩЕ има .............. но то е напред във времето .....
НО ЩЕ ИМА ......... и точно при него бъговете ще бъдат яко стресирани и повечето ''окапали ''
И Тогава ще тръгне ................... ТHE RALLY
Аз показвам какво ще търгувам в близките дни и седмици ....................
пп . Хубавото е че с този спад , се поизчистиха варианти и реално в момента има 3 основни (на голема графика ) , всеки със свойте нива на потвърждение и е по лесничко за търговия ..............Last edited by Kondora; 14.09.2018, 20:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
5% е малко с тия печатници и балони при акциите си мисля, че 10% е минимума
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеМоята стратегия включва златото във форма на златни монети за около 5% от целия ми капитал. Това ми е една от застраховките при голям срив. Не е ясно, дали ще проработи, затова имам и други. И среброто може да е евентуално такава застраховка, не се знае и при него какво ще стане - може да хвръкне и 35 пъти. Дали ще падне на 900$ златото или не, това не ме вълнува, то не е купувано за спекула или печалба, то си седи и това е. Мога да си го позволя и да не въртя парите, вложени в него.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Моята стратегия включва златото във форма на златни монети за около 5% от целия ми капитал. Това ми е една от застраховките при голям срив. Не е ясно, дали ще проработи, затова имам и други. И среброто може да е евентуално такава застраховка, не се знае и при него какво ще стане - може да хвръкне и 35 пъти. Дали ще падне на 900$ златото или не, това не ме вълнува, то не е купувано за спекула или печалба, то си седи и това е. Мога да си го позволя и да не въртя парите, вложени в него.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеДа пада или да се дига все е 2000 пв унцията.
Стабилен лев /евро/
На годишна база тенекето е 9% надолу и в евро макар последното да е само 2.5% по слабо от зеления.
И при йената същата работа, макар да не се променила спрямо $.
Баце, то верно че почнаха умните да се удължават, ама доста все още голди и силвърбъгчета има по клонаците.
Тия твоите пунктири ми се струват малко плитички та да се изтръскат достатъчно по шубраците....
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеДа пада или да се дига все е 2000 пв унцията.
Стабилен лев /евро/
Особенно на един панелообитател , който абцолютно , никакъв 'абер си нямаше ............ ама се смееше като чуе '' хартиено '' !!!
Не , че има нещо предвид .............. просто му звучи ...... като за '' подигравка '' ........ завалията
Нема как да спечелят , купуващите го '' налично '' със лефчета ....................
Може би , в некое друго десетилетие ..................
Печалба , можеш да направиш , ако го търгуваш на графика - '' хартиено '' в $$$$ ...............
Last edited by Kondora; 16.09.2018, 08:48.
Коментар
-
Да вдигнем малко темата , че от троловете в ''Политика'' , човек не може да поспори за нещо наистина струващо си ....
Това за сега е виждането ми за пътя на Златан , в близките дни !
Видно е , че ново дъно НЕ очаквам , но ако все пак ме изненада пазара , ще бъде с '' няколко пробити доларчета '' по надолу - не повече !!!!
Най - общо - очаквам ръст - до към 1285 / 1300 , без да уточнявам с подробности , вида на структурата на движението , до там
Нагледно - очаквам движение по синията или червената пунктирана линия ....................
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
За пръв път от десетилетия умните пари са нетно дълги на среброто. Явно помирисват дъно.
А късите им позиции са на същите ниски нива както края на 2008 и 2015 при цени от 700 и малко над 1000$ съответно.
От друга страна дъното не изглежда съвсем завършено още...а и дигърите продължават да отнасят бой.
Коментар
Коментар