IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте, какво мислите за златен vs. сребърен ETF в момента? Не толкова дали е добра идея метален ETF, а какъв цвят да е...

Коментар

• Един от уважаваните съфорумци-за жалост от доста време не е писал-неколкократно предупреждаваше за Дойче Банк...........вече е близко до нивата които той смяташе за интересни и пълни с изненада........Комерца като едното нищо ще струва скоро повече............
      Last edited by Hermes73; 10.12.2018, 19:43.

Коментар

• Като гледам всички данни от последният месец, месец и нещо, си мисля, че май навлизаме в рецесия, което ще бутне цената на златото във възходяща посока...

Коментар

• Бой по кратуната, само златото/среброто и долара държат цената си.
          Meчките почват да слизат от върховете.

Коментар

• Да поотупаме прахоляка от темата.Доминото се реди и вече само слепите и глухите не усещат накъде духа вятъра........Кризата ще е толкова мащабна че не можем в момента да си я представим.Най-вероятно светът след нея ще е едно много по-лошо място за живеене от сега.А златото ще заблести отново

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Далио има 5%-6% дълга позиция в злато за хедж която си я подържа. Виж ако вдигне позицията на 10%-15% ще е новина и ясен бичи сигнал за златото така че нищо ново от Далио
              Но на друга цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                Далио има 5%-6% дълга позиция в злато за хедж която си я подържа. Виж ако вдигне позицията на 10%-15% ще е новина и ясен бичи сигнал за златото така че нищо ново от Далио

Коментар

• https://www.varchev.com/%D0%B2%D1%8F...8%D0%BC%D0%B0/

Коментар

• Първоначално изпратено от Sahib31 Разгледай мнение

Да, той често не е Ванга. Прогнозите му за злато или имоти обикновено като не са верни, ги гарнира с хомосекс фантазии
                    ама той значи затова прави една "прогноза" и после с месеци ни занимава с другите си терзания.
                    Last edited by RUBLA; 14.11.2018, 14:03. Причина: Спазвайте добрия тон!
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      не виждам безусловният експерт по златото, единствения който бие за удоволствие форекса, гадателя за цените на имотиту и всичко останало ...
                      какво ли обяснение ще има този път?! "аз да не съм ванга" или "всички са безхаберници"
                      Да, той често не е Ванга. Прогнозите му за злато или имоти обикновено като не са верни, ги гарнира с хомосекс фантазии

Коментар

• не виждам безусловният експерт по златото, единствения който бие за удоволствие форекса, гадателя за цените на имотиту и всичко останало ...
                        какво ли обяснение ще има този път?! "аз да не съм ванга" или "всички са безхаберници"
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ

.....ама вие си се привличате , бе ................. Един вид ''загубеняци'' сте......... .

Единия се ушил с ипотечки на върхо на имотите ................
                          Другия , накупил Австралииски долари на 1.05 ( сега сме 0.71)

Даже и неможе да '' напише '' правилно нивата , камо ли нещо смисленно да .... отиграе
                          Крумчо , ве ........ тест на 2012 , кога направим ................НАДОЛУ .......... мо'е и да не си жив , ве ......
                          Една нотификация от мен(както се изказва загубеняка за да звучи по научно )Жив съм жив съм "загубеняко" направихме тест на(чакай как беше......точката на бифуркация или на баба ти би-фурката) 1212 и цената се отблъсна от това ниво. Вход за дълги обаче е над последния дневен червен бар 1223. Трите червени дневни бара предполагат още един тест на 1212 откъдето могат да се търсят дълги с плитък стоп 2-3$ Пробие ли "имагинерното ниво-(на баба ти хвърчилото) 1212 може да се търсят къси, но аз лично предпочитам да търся входове за дълги по фундаментални причини.
                          Last edited by Krum Sokolov; 01.11.2018, 16:17.

Коментар

• От гледна точка технически анализ според мен тук имаме от малките начало на 3-та вълна нагоре, а от по-големите начало на 5 нагоре.

Коментар

• Привет,

Корелацията със злато и долари доста сериозно пропадна...за кой ли път.

Като позицизия златото за мен се намира в С-вълна на 4та вълна на втора вълна, която втора вълна представлява корекцията започнала от Август 2016 - корекция на едно от най-мощните ралите, което комплекса е виждал в историята си /това от Януари-Юли 2016/.
                              Ако действително сме в тази основна за мен хипотеза някъде между сегашния връх при 1237 и 1255 може да започне финалното спускане за последната вълна 5та на тази корекция. Основния й таргет би бил 1140, но в момента на изшипяване и паника не е изключено цената да достигне и 1105, където да запачне повторение на първата половина на 2016, но в "турбо моуд".
                              Първа индикация, че сме поели по тази пътека на нови дъна е пробив на 1207.

В дългосрочнен аспект оставам фокусиран върху дългото и дори сега, когато за мен сме в зона на силна съпротива, оставам нащрек за възможен брейкаут. Ако пробием 1260, коригираме и след това пробием с ново рали върха, сфоримарл се над 1260 преди корекцията, имаме сериозни индикации, че дългосрочно дъното е ударено. Засега оставам доста по-скептичен към този вариант, но нека видим дали ще се докаже..

Евро/долар - ако сме тук при тези нива на златото, смятам че при изпълнение на основната ми хипотеза, това за което Стамба говори от много време, а именно силно движение към и под паритета, изглежда много резонно. Нека все пак видим..

Индекси: това спускане твърде вероятно е начало на сериозната корекция, която очаквах за 2019. Най-вероятно това беше само А-вълната, чието дъно трябва да е близо. Дакс 11000 и SPX 2660 са сериозно подкрепи. Оттук е много вероятно да видим рали, което да поне е В вълна и да продължи с месеци преди да ни подготови за най-страшната част от корекцията, а именно С-вълната. Подкрепи, за да не се превърне тази корекция в "голямото мяу" ще бъда 19100-20000 за Дау и 2100-2200 за SPX.

НИ в София - доколкото виждам цените са пораснали още малко. На абсолютния връх от 2008ма сме, като в някои квартали даже е пробит. Големият въпрос тук е дали това е 3та вълна в петата, която започна през 2014г или сме в В вълна. Продължавам да твърдя, че за мен по-скоро корекцията, която идва догодина няма да е страшно 30-40% спускане за С-вълна, а по-скоро пулбек в 4та вълна на импулса, чиято подкрепа да е ок. 1000евро/м2 или 15тина процента корекция. След това си мисли, че ще се развихри петата вълна нагоре с ценовите нива от поне 15-20% над върха от 2008, които в момента звучат абсурдно за повечето. Когато и това се случи, смятам че бихме били узрели за мноого сериозна корекция в цените, която да коригира периода 1989-20XY..
                              **Истината е че за НИ до голяма степен се водя от очакванията за индексите и инфлацията. Засега очакванията са индексите да коригират, а да не "измяукат" и бичи пазара, който вероятно се задава при комодитата да бутне инфлацията сериозно. Това се вписва много по-добре с развитието на цените при НИ, което изложих: ок. 15% корекция скоро и още един връх след това. А в самия развой на корекцията догодина, както на този пазар, така и на индексите, смятам, че ще се изясни дали има потенциал за нещо по-сериозно откъм обезценка на този клас активи.

Поздрави

Коментар

• Единствена графика която трябва да се гледа.Месечен чертеж,11 годишна трендлиния !!! Еднодневните и седмични шумове заблуждават неукия масовик.

Коментар

Working...
                                X