Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Аз първо бих я направил през това, че 95% от изтъгуваното злато в Лондон е хартиено! А се води, че всички са купили уж злато!
Така погледнато само 5% физическо злато, са формирали моментната цената от 1600 долара! Другите 95% са формирали нещо, неясно какво! А тези 95% се води, че също уж са искало злато!
На следващо място, кумулативния държавен световен дълг е около 253 трилиона, а корпоративния и останалия 350 трилиона!
Това са ти едни 600 трилиона!
Само Италия има 2 трилиона долара дълг!
Общата стойност на дериватите, част от банковата система са за около 1 квадратрилион! ДБ държи такива за 55 трилиона, като цялия БВП на ЕС е по памет 9 трилиона, а на Германия, май 2,3 трилиона!
Добитото злато около 50% е за финансови нужди, 40% за бижута, а 10% за индустрията. Много малка част от златото в индустрията подлежи на рециклране, а при бижутата, това, което не е изгубено в ежедневието или не е изтъркано под формата на халки, не е ясно колко е точно като обем!
Така, че огромната част от твоята сметка за 1,04 трилиона, на практика не съществува!
Идва и БОНУСА!!! САЩ само за седмица, увеличи държавния си дълг с над 15%! Аз те уверявам, че това е само за този месец! Предстои много, ама много, ама много ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕ....
Това се отнася и за всички останали страни........
Така погледнато, само първия месец от кризата общия световен дълг от 253 трилиона, на практика вече е 300 трилиона!
Имаш едни бързи 40 трилиона, само за месец!
Осъзнаваш ли колко жалка е сметката за 1,04 трилиона! А дори и те не съществуват в пълна степен, по причините, които съм посочил!

Коментар