Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Са аз твърдя че със собствено жилище и 900 кинта чисти тука си по добре отколкото в Австрия с 1500 евра чисто и под наем.Не твърдя че тука с тия пари се живее охолно.Всички българи си имат собствено жилище ....За пенсиите съм съгласен според мен минималната наистина трябва да се вдигне но повтарям само за такива които имат стажа и възрастта.....Никакви социални пенсии колкото ти е приноса толкова ше взимаш....На който му е ило за бедните да си прибере по един беден дома и да го гледа
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеПешо, стига глупости, с 900 лв наема, храната или сметките по-напред? А родителите с по 200 лв пенсия кой да ги гледа? Когато съм живял скромно не съм падал под 1500- наеми, сметки, храна, тренировки, социален живот, родители...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
ае тва па са ебаси тъпотиите, за кво сме им на извънземните па точно ние ?!? ....щели да ни колонизират, дяволски планове имали за нас да ни изтребят на баба им хурката те ако са искали тва да го напраят до са да са го сторили поне 160 пъти предвид ако са доста пo-развити от нас, а то логически би требало да има такива, боли ги тех патладжана за човеците те имат къде къде други неща за решаване не да се занимават с аборигени .... Други планети и звезди във вселената бол ако па точно наща им тряя и ние им пречим да са ни напрайли на кебапчета отдавна, а те не са, тъй че заеби ги тия тъпотии .....
Е ако си паркират чинията дома на терасата и излезнат трима с опашки, пипала и антени по кратуните ше си изкарам акъла не е като да нема, но още не са дошли, като доат тогава ше го мислим....Вся Власть Советам
Коментар
-
в Австрията не са малки заплатите даже ич (повтарям за висококвалифициран персонал), верно данъците ти ебават майката 48% стигат и до 50% в Белгия стигат дори до 56% (най-високите в ЕС), но съотношението взимаш даваш е добре. Австрията има също и 13та и 14та заплата така, че тия 1500 са х14. Не си баш умрел в с 1500 евра нето щото ако сравним всички разходи на ток, мок, телефония, храни, качество е съвсем съвсем различно от при нас и наще "приятели банките" в Австрията нема такси добър ден, такси въздух, такса превод, такса незнам си що си, кредитите са съвсем ниски в сравнение с нас (не че и в Австрия си нямаха КТБ само, че се казваше Hypo Bank и дупката беше 18 млрд.). Здравната система не е умрела, но скоро може и тва да стане щот много мангал са на клона без да внасят нищо (refugees welcome) Високи данъци, но се виждат на яве къде са отишли, праят, строят инфраструктура ала бала, санират сгради ....
Икономиката на Австрия е точно 10 пъти по-голяма от тази на България, а в България експлататорския труд е 3 пъти по-голям от тоя в Европата, цени европейски обаче заплати български, кредити 5/8 пъти над европейските, цени на лекарства, пенсии и прочее и т.н. Различно е в Австрията в сравнение с нас бат Пеше все още е доооооста по-различно, но с новите цигани и тва ше се промени, нема страшно, човек да се чуди къде да се скрие вече .....Last edited by power grid; 23.06.2017, 12:30.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеТва е края Russian Colonel General: Everything Ready For Alien Colonization
http://yournewswire.com/russian-colo...-colonization/щели да ни колонизират, дяволски планове имали за нас да ни изтребят на баба им хурката те ако са искали тва да го напраят до са да са го сторили поне 160 пъти предвид ако са доста пo-развити от нас, а то логически би требало да има такива, боли ги тех патладжана за човеците те имат къде къде други неща за решаване не да се занимават с аборигени .... Други планети и звезди във вселената бол ако па точно наща им тряя и ние им пречим да са ни напрайли на кебапчета отдавна, а те не са, тъй че заеби ги тия тъпотии .....
Е ако си паркират чинията дома на терасата и излезнат трима с опашки, пипала и антени по кратуните ше си изкарам акъла не е като да нема, но още не са дошли, като доат тогава ше го мислим....Last edited by michaelis12; 23.06.2017, 12:20.
Коментар
-
Тва е края Russian Colonel General: Everything Ready For Alien Colonization
http://yournewswire.com/russian-colo...-colonization/Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
Какви дефлации, специално в България Националния статистически институт е най-голямата политико-слугинажна ку*ва!
Занимава се изцяло със СТЪКМИСТИКА и нищо дгуро!
Аз не знам някой нормален българин да им вярва на данните за инфлация и средна работна заплата!
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Да така е. Прогреса е основният проблем, въпреки безбройните удобства, които той създава. Света се превърна в затвор, в които постоянно индивида бива наблюдаван, направляван, а свободата се превръща в мираж.
А колкото до "благините" които е произвел света като символ на прогрес никой не ни тика телефони, таблети, компютри, коли къщи и т.н. насила или да ни отваря банкови сметки нал тъй ?!? Затвора на матрицата се случва именно в тва : позлваш нещо електронно, искаш бърза комуникация, искаш да получиш няква стока и плащането да е мигновенно, искаш кола, искаш почивка на остров, искаш да впечатлиш няква мастия с подаръци, искаш партита на плажовете с коктейли и къщи с басейни ееееми тва си има цена и тагай ше въртиш колелото, кат не искаш отиаш горе в планината с орлите и там никой нема те закача всичко е био нема телефон, нема кой те напсува джан джун нищо нема и си тотално освободен .....
Т.е. ние сами определяме колко да ни го вкарат по-навътре или не, колкото повече толкова повече както е казал Мечо Пух ....Last edited by Andi11; 23.06.2017, 11:59.
Коментар
-
еми да, но Драгой всеки път кат излезе с папката му се привиждат дефлации и продължава да върти печатницата, къде ги виждат тия дефлации кат цените станаха 5 торни незнам, ама кво да прайм ей за тва е златото ....
Занимава се изцяло със СТЪКМИСТИКА и нищо дгуро!
Аз не знам някой нормален българин да им вярва на данните за инфлация и средна работна заплата!
Коментар
-
еми да, но Драгой всеки път кат излезе с папката му се привиждат дефлации и продължава да върти печатницата, къде ги виждат тия дефлации кат цените станаха 5 торни незнам, ама кво да прайм ей за тва е златото ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеПешо, стига глупости, с 900 лв наема, храната или сметките по-напред? А родителите с по 200 лв пенсия кой да ги гледа? Когато съм живял скромно не съм падал под 1500- наеми, сметки, храна, тренировки, социален живот, родители...Last edited by michaelis12; 23.06.2017, 11:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Да инфлацията е ужасяваща, а парите се превърнаха във вестници без никаква стойност. На фона на това се опитват да намалят кешовите разплащания, вместо да пускат банкноти с по-висок номинал, които да компенсират обезценката на всички парични единици по света. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Едва ли някоя страна би си позволила да забранява притежание и обмяна на физическо злато от хората, напротив, по скоро биха го направили още по трудно достъпно от към цена, заради доверието във валутите си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТой е прав обаче, че с 1500 евро в Западана Европа не може да се живее нормално. Трябват минимум 2500 за сравнително комфортен живот и малко спестяване. А за да се чувстваш наистина като бял човек трябват на 3000.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТой е прав обаче, че с 1500 евро в Западана Европа не може да се живее нормално. Трябват минимум 2500 за сравнително комфортен живот и малко спестяване. А за да се чувстваш наистина като бял човек трябват на 3000.данъчната система е progressive не е 10%, но се усеща Неолиберализма вече и тука и като бонус с тия бежански мангали не е като преди 15г. станало е доста голяма цигания кат Факултета. В крайна сметка нещата се изравняват с България полека лека, но не че ние прогресираме много, а тия много дърпат назад и то с доста бързи темпове ..... Казвам ви аз, че Запада е фалит вие си мислите, че се бъзикам ама не е бъзик бе хора, центъра на финансите се е изместил в Азия .....
P.S. успокоението за нас в България е поне, че всички богати западни държавици ше станат цървули като нас (изключение Швейцария може би) .... т.е. наща поговорка важи с пълна сила : "може на мен да ми е зле ама и на Вуте нема да му е добре" !!! ....Last edited by michaelis12; 23.06.2017, 10:43.
Коментар
Коментар