Първоначално изпратено от Niki Gabrov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи не искарваш пари от технически анализ. Изкарваш пари от това, че има много хора които използват технически анализ. Това както казах по-долу създава стадно поведение, а от всяко стадно поведение човек може да печели ако има достатъчно нерви да напусне стадото преди стадото да се разпадне.
Поради същата причина и аз използвам технически анализ. Но не му вярвам изобщо. Но вярвам че има хора, които му вярват. С технически анализ аз не се опитвам да прогнозирам пазара, просто е един психологически инструмент за прогнозиране на действия на хора. И ако имаш идея как ще действат хора в дадена ситуация, то може да измъкваш пари от тях. Реално е като при покера, не играеш срещу карти, играеш срещу хора.
Коментар
-
А иначе за това какво е в цената. Техническия анализ гледа само цени. Така че няма как да използвва нещо което не е в цената. Залага че движението на цените се повтаря в историята. Което е факт, все пак цените могат да се движат само в две посоки така че съвсем нормално ще се получават сходни движения освен ако движението на цената не е напълно случайно.
Аз за това вече няколко пъти казвам че смятам форекса за хазарт, защото там курса в повече случай е случаен. При случайни движения няма как да изкарваш пари все едно с или без технически анализ. В същото време при акциите и стоките имаме автокорелация. Т.е. миналите състояния дават информация за настоящото състояние. По този начин чисто статистически може да се търси някакъв смисъл в технически анализ при акции и стоки, но не и при валути.
Но скокът от това че миналите цени дават информация за сегашните цени - което е възможно - към това че миналите цени дават информация за бъдещите цени е прекалено голям. Това си е уишфул тинкинг. Техническия анализ няма как да ти даде информация какви ще са цените в бъдещето. Каквото ще да вярват тези които го прилагат. Техническия анализ може да даде някаква информация за това защо цените сега са такива.
От тук нататък интепретацията за бъдещето няма как да е на основа на технически анализ. Това е просто без смисъл. И тук идва любимото ми изречение в техническия анализ - the trend is your friend until it ends.
Което изречение обяснява целия нонсен. А това изречение казва че ако човек не знае какво прави трябва да продължава да прави това което правят всички сега и да продължава да го прави до като то вече не върши работа
Целия технически анализ се основава само на това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи не искарваш пари от технически анализ. Изкарваш пари от това, че има много хора които използват технически анализ. Това както казах по-долу създава стадно поведение, а от всяко стадно поведение човек може да печели ако има достатъчно нерви да напусне стадото преди стадото да се разпадне.
Поради същата причина и аз използвам технически анализ. Но не му вярвам изобщо. Но вярвам че има хора, които му вярват. С технически анализ аз не се опитвам да прогнозирам пазара, просто е един психологически инструмент за прогнозиране на действия на хора. И ако имаш идея как ще действат хора в дадена ситуация, то може да измъкваш пари от тях. Реално е като при покера, не играеш срещу карти, играеш срещу хора.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТочно така - няма такъв,затова да не вменяваме този недостатък само на ТА.
Струва ми се,че не си разбрал какво точно се има предвид под "всичко е в цената" при ТА.Така както ти си го описал означава,че при ТА цената трябва да е статична,докато не стане нещо,което да я премести и след това пак да остане статична до следващия шок.А това далеч не е така - дори и най-върлия противник на ТА може да види,че цената не е статична.А и никой не би използвал ТА при това положение.
Аз нямам против това,че ти изпитваш съмнения в ТА.Нямам и намерение да те убеждавам в неговите достойнства.Но ми е малко странно някой да ме убеждава,че нещо не струва,при положение,че точно от това нещо аз си изкарвам парите.Както казах ,има и хора,дето печелят от астрология
Поради същата причина и аз използвам технически анализ. Но не му вярвам изобщо. Но вярвам че има хора, които му вярват. С технически анализ аз не се опитвам да прогнозирам пазара, просто е един психологически инструмент за прогнозиране на действия на хора. И ако имаш идея как ще действат хора в дадена ситуация, то може да измъкваш пари от тях. Реално е като при покера, не играеш срещу карти, играеш срещу хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА иначе за края на тренда. Нямам идея как се определя. Аз ако го знам това да съм милиардер.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНяма как да има такъв анализ, ако нещо дава изключително добри резултати то всичко ще го използват на момента и съответно никой няма да може да печели от него. Тогава хората ще се опитват да излислят как да познаят какви резултати ще дава това нещо в бъдещето че да играят спрямо тях. Но това вече няма да е съвършенно. но ще дава по-добри резултати от всеобщото знание за перфектен анализ, защото ще е неперфектно и като такова ще дава възможност за използване на несигруността за бъдещето за печалби.
Пари се правят от риска. А риска е несигурността за бъдещето. Ако няма несигурност няма пари. Всичко ще е в цената. То това е и най-големия довод срещу техническия анализ. Техническия анализ постулира че всичко е в цената. Но ако всичко е в цената, то няма как някой да прави пари. Пари се правят от това което не е в цената, но може и да влезе в бъдеще. Т.е. от несигурността за бъдещето.
Струва ми се,че не си разбрал какво точно се има предвид под "всичко е в цената" при ТА.Така както ти си го описал означава,че при ТА цената трябва да е статична,докато не стане нещо,което да я премести и след това пак да остане статична до следващия шок.А това далеч не е така - дори и най-върлия противник на ТА може да види,че цената не е статична.А и никой не би използвал ТА при това положение.
Аз нямам против това,че ти изпитваш съмнения в ТА.Нямам и намерение да те убеждавам в неговите достойнства.Но ми е малко странно някой да ме убеждава,че нещо не струва,при положение,че точно от това нещо аз си изкарвам парите.Както казах ,има и хора,дето печелят от астрологияВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениетези които праят над 20% годишно са предимно от форекс. вие сметнете , че ако вашия град е от 100 000 човека и всички са трейдъри , от тези 100 000 трейдъри печелят 100 човека. а в един град от 100 000 човека има според мен около 100 човека трейдъри , занимаващи се повече от година с форекс. печелившите от форекс са много малко. иначе по добре си инвестирай дългосрочно.
Коментар
-
тези които праят над 20% годишно са предимно от форекс. вие сметнете , че ако вашия град е от 100 000 човека и всички са трейдъри , от тези 100 000 трейдъри печелят 100 човека. а в един град от 100 000 човека има според мен около 100 човека трейдъри , занимаващи се повече от година с форекс. печелившите от форекс са много малко. иначе по добре си инвестирай дългосрочно.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеАми,то има доста хора,дето изкарват пари и от астрология
Та по този повод да попитам - след като ТА за теб е несъвършен(с което съм съгласен донякъде - ако беше съвършен щеше да има хора със 100% успеваемост),то с какъв вид анализ с определяш края на тренда?
ТА не е съвършен, но ако 7-8 пъти от 10 всяка корекция бъде купена в тренд или обратно потенциален модел за обръщане влезе дори и при по-малка успеваемост, това не значи че не работи - няма 100 процента сигурност, но това не означава че не могат се правят пари.Last edited by needtoknowmore; 23.03.2015, 00:03.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеАми,то има доста хора,дето изкарват пари и от астрология
Та по този повод да попитам - след като ТА за теб е несъвършен(с което съм съгласен донякъде - ако беше съвършен щеше да има хора със 100% успеваемост),то с какъв вид анализ с определяш края на тренда?
Пари се правят от риска. А риска е несигурността за бъдещето. Ако няма несигурност няма пари. Всичко ще е в цената. То това е и най-големия довод срещу техническия анализ. Техническия анализ постулира че всичко е в цената. Но ако всичко е в цената, то няма как някой да прави пари. Пари се правят от това което не е в цената, но може и да влезе в бъдеще. Т.е. от несигурността за бъдещето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКазах че е астрология.И той е точно такъв. Ако юпитер е в добър спект спрямо венера може да се очакват добри резултати. Това освен ако луната не е в опозиция на сатурн или пък меркеруий не е ретрограден. Тогава може и да има късмет, но може и да имаме лош късмет.
Или с други думи ако една цена се качи над някакво ниво може и да имаме расттеж, но може и да нямаме, също и ако падне под някакво ниво, това може да е сигнал за спад, но може и да не е. Възможно е ако едни индикатори показват подцененост, това да означава растеж, но може и да означава че ще става все по-ниска цената.
Аз лично използвам ТА, но единствено с идея да гледам как би търгувал народа, дето хал хабер си няма какво прави и си мисли че с ТА може да печели.
Та по този повод да попитам - след като ТА за теб е несъвършен(с което съм съгласен донякъде - ако беше съвършен щеше да има хора със 100% успеваемост),то с какъв вид анализ с определяш края на тренда?Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнениеСъгласен съм с вас, че не всеки може да го постигне, но това е в реда на нещата и няма нищо лошо в него. А да се твърди, че техническият анализ са общи приказки, мисля че е несериозно или пък е липса на познаването му.И той е точно такъв. Ако юпитер е в добър спект спрямо венера може да се очакват добри резултати. Това освен ако луната не е в опозиция на сатурн или пък меркеруий не е ретрограден. Тогава може и да има късмет, но може и да имаме лош късмет.
Или с други думи ако една цена се качи над някакво ниво може и да имаме расттеж, но може и да нямаме, също и ако падне под някакво ниво, това може да е сигнал за спад, но може и да не е. Възможно е ако едни индикатори показват подцененост, това да означава растеж, но може и да означава че ще става все по-ниска цената.
Аз лично използвам ТА, но единствено с идея да гледам как би търгувал народа, дето хал хабер си няма какво прави и си мисли че с ТА може да печели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОбщи приказки. Предполагам че минават ако човек троши пари в дейтрендинг на 1/100 ливъридж. Обаче ако все пак и иска да изкарва пари от търговия, а не само да си вдига адреналина и да си вкарва нерви, не става така.
Коментар
Коментар