IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    ти ако си мислиш, че тея другите не гледат технически анализ, то има машинарии, които ги смятат тея патерни автоматик, отделно имат още хиляда щуротии, които използват за трейд. Ти виждаш ли отворените позиции на останалите мм ? Ми ньет, ама лъвовете ги виждат и играят срещу тях. Изчисления на техниката и колко риби са се хванали и ако е достатъчно газ срещу тях......

ето ти даже една джаджа за Technical Stock Screener, коя акция къде е от EMA50 на RSI, MACD и т.н. и т.н.

http://chartmill.com/

Не знам дали има такова за валутите някъде, но предполагаме, че има

Ето тука тея пишат, което за мене повече си струва от индикаторите, за тоя Standard Deviation. За определен период от време, като дадена цена на нещо си мръдне с X то според сметките цената се е отклонила с малко/средно или много и ние действаме според случая

http://www.insidefutures.com/educati...chapter=stddev
    Нищо не мисля. Знам какво правя аз и колегите с които съм работил. За останалото съм чел тук там из нета. И да, имам възможност да виждам отворени позиции при някои брокери, но не го правя, защото не ме интересува. По никакъв начин не ми помага при моята стратегия. А относно Screener при валутните двойки, много от платформите за търговия го предлагат и е полезен инструмент, когато се следят повече двойки.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      ми форума е пълен с хора успешно прилагащи ТА на форекс и БФБ и затова питам
      иначе от опциите имам голи путове на weat, sb, които ролвам от няколко месеца
      то и аз съм новобранец там от година там, беше един фен отвори тема за опциите показа кво що, но явно никой няма желание да се занимава с тея работи. Аз почнах да ги търгувам, но иначе аз ползвам само вертикали на индексите SPX, RUT, NDX за голи на индексите трябва много кинти над 100К нямам сега тая възможност иначе само Strangle голи и от двете страни на майната си от цената и само гледаш мача.

А това горе пфффф, глупости бе пълно било с "успешни" във форума от ТА И аз съм техничарка, но това е за ориентир, да си свериш часовника горе долу, човек никога не може да се осланя, че нещо си ше станело на базата на еди кво си еди що си, ако стане стане ако не здраве да е.
      Last edited by michaelis; 23.03.2015, 11:55.

Коментар

• ми форума е пълен с хора успешно прилагащи ТА на форекс и БФБ и затова питам
        иначе от опциите имам голи путове на weat, sb, които ролвам от няколко месеца
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

ТА технически анализ
          използвам и опции, но от година
          конкретно по темата искам да видя резултати за по-дълъг период, от някои който търгува с голям капитал
          другият ми въпрос е къде ТА е вероятно да бъде по-успешен на БФБ или форекс пазара
          ТА аааа пфффф прости на невежия Техниката е относително нещо, тъй като ние работим с вероятности и предполагаме, че нещо си в бъдещето ще се случи на базата на случили се вече неща в миналото, което е пак 50/50 шанс, т.е. я се случи я не. А за резултати особено пък на това БФБ (абе що се занимавате там не знам??) или форекса там пък технически на малки интервали не върви, ама грам не върви. Това тряя да е над дневен чарт или седмична, всичко под дневна графика забрави ...

А ти какви опции търгуваш и къде ??

Коментар

• ТА технически анализ
            използвам и опции, но от година
            конкретно по темата искам да видя резултати за по-дълъг период, от някои който търгува с голям капитал
            другият ми въпрос е къде ТА е вероятно да бъде по-успешен на БФБ или форекс пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
              Това няма как да го знаем докато не застанем пред трейдинг деска на някой хедж фонд или не сформираме свой. А и при тях не всичко е само черно и бяло. Но за да не съм празнословен, че техническият анализ е доказан метод за печалба на финансовите пазари, ще ви дам пример от тази сутрин. Две къси поръчки при гепито затворени със сумарен профит от 72 пипа и трета къса с потенциален профит в рамките на около 200 пипа.

http://s15.postimg.org/e8di6zg23/gbpjpy.png
              ти ако си мислиш, че тея другите не гледат технически анализ, то има машинарии, които ги смятат тея патерни автоматик, отделно имат още хиляда щуротии, които използват за трейд. Ти виждаш ли отворените позиции на останалите мм ? Ми ньет, ама лъвовете ги виждат и играят срещу тях. Изчисления на техниката и колко риби са се хванали и ако е достатъчно газ срещу тях......

ето ти даже една джаджа за Technical Stock Screener, коя акция къде е от EMA50 на RSI, MACD и т.н. и т.н.

http://chartmill.com/

Не знам дали има такова за валутите някъде, но предполагаме, че има

Ето тука тея пишат, което за мене повече си струва от индикаторите, за тоя Standard Deviation. За определен период от време, като дадена цена на нещо си мръдне с X то според сметките цената се е отклонила с малко/средно или много и ние действаме според случая

http://www.insidefutures.com/educati...chapter=stddev
              Last edited by michaelis; 23.03.2015, 11:13.

Коментар

понеже въпроса на темата стигна до печели ли се от ТА да си задам и аз мойто питане:
                някои знае ли хедж фондове, които търгуват на база ТА за да видя, какви резултати постигат
                какво е ТА ? Ти не цъкаше ли опции или така ми се е привидяло ?

Коментар

понеже въпроса на темата стигна до печели ли се от ТА да си задам и аз мойто питане:
                  някои знае ли хедж фондове, които търгуват на база ТА за да видя, какви резултати постигат
                  Това няма как да го знаем докато не застанем пред трейдинг деска на някой хедж фонд или не сформираме свой. А и при тях не всичко е само черно и бяло. Но за да не съм празнословен, че техническият анализ е доказан метод за печалба на финансовите пазари, ще ви дам пример от тази сутрин. Две къси поръчки при гепито затворени със сумарен профит от 72 пипа и трета къса с потенциален профит в рамките на около 200 пипа.

http://s15.postimg.org/e8di6zg23/gbpjpy.png

Коментар

• понеже въпроса на темата стигна до печели ли се от ТА да си задам и аз мойто питане:

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                      Отново едно голямо - Благодаря!

Знаех си аз, че има нещо съмнително - прекаленно просто и лесни изглеждат тези индикатори. От статистическа гледна точка е направо детска игра /може да се дължи на факта, че завърших Business Statistics 1+2 с най-високата оценка и писах теза на базата на статистически анализ/, но все пак - прекаленно прости са, за да работят!

Естествено, смятам, че ако не придобия една обемна основа/база - бих се превърнах в колос на глинени крака i.e. занулена сметка след месец /оптимистична прогноза/. В тоя ред на мисли - аз преди седмица нямах представа какво значи акронима ММ в контекста на форекс?!

Смятам, че е добра идея да продължа с базовото обучение, поне докато мога да рецитирам 30-тината базови индикатора на сън, основните акроними и т.н. След това, вече се започва с допълнителна квалификация, може би платена, поради факта, че не си заслужава да губя време и усилия, ако има добри алтернативи. Но за това ще говорим по-късно, след като вече съм сигурен, че ефекта на крюгер е отминал.

Същевременно с научените знания - правя си най-различни spreadsheets на Excel /боже, обичам я тая програмка/ и гледам да затвърждавам знанията.

Дано се получи, би било хубаво, и е може би единствения ми шанс да се върна в България
                      По-добра идея е да наблегнеш на базовата структура!

Това което имам предвид ще го намериш тук: Bill Williams - Trading Chaos - Second Edition

Успех!
                      Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Предполагам, те повечето които пишат в този форум са такива
                        Не мога да знам какви останалите пишещи във форумът, тъй като не познавам никой, а и не обичам да предполагам, за да не оставам изненадан и/или разочарован в последствие. Доходоносен ден !

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                          Е значи аз съм супер рисков търговец. Желая Ви лека нощ!
                          Предполагам, те повечето които пишат в този форум са такива

Коментар

• Да, темата засяга търговия с валута. И аз твърдя че няма как човек да печели системно от търговия с валута. Като между другото същото мнение имат и всички банки които всъщност правят валутния пазар. Но поради някаква незнайна причина въпреки че акулите дори не се опитват да печелят системно от валута цацата постоянно си мисли, че е хванала господ за шлифера като играе с 1/100

Техническия анализ е валиден за всичко. Но е приложим успешно само ако миналите цени дават информация за настоящата цена. Това условие не е изпълнено при валутата. Разбира се от време на време и при валутите се получават устойчиви трендове, но обичайно не се получават. Ако едно нещо се движи само нагоре и надолу то съвсем естествено ще създава някаква линия след себе си. но въпроса е дава ли тази линия информация за настоящата цена или не. Ако движението е случайно не дава.

А всички тези форми, които някой вижда в случайно движение са част от естествената склонност на човешкия мозък да вижда смисъл, логика или поне модели навсякъде в света. Естествена склонност, която го държи далеч от ужасното осъзнаване, че живота е поредица от случайности които той не контролира, почти не може да им влияе и няма как да ги предвижда.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Всеки супер рисков търговец. Всеки относително разумен търговец ще почака да види какво ще се случи. Ще му светне че стадото мисли че това е дъно, но без потвърждение, най-малкото от рвемето няма да направи нико. И ако започне да се заформя тренд нагоре и ако този тренд изглежда устойчив и има шанс да продължи повече време - което няма как да се прецени чрез ТА - е тогава вече може и да влезе.
                              Е значи аз съм супер рисков търговец. Желая Ви лека нощ!

Коментар

• Доколкото на мен ми стана ясно, в темата се засяга търговията с валути, а не с други финансови инструменти. Но както техническият анализ е валиден за валути, то така е валиден и за акции, индекси и т.н. Разликата е, че валутите ги търгуваме на нерегулиран пазар(освен ако не са фючърси) и има значение брокерът при който търгуваме. Но това вече е друг аспект от въпроса дали може да се печели от форекс.

Коментар

Working...
                                X