IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    ми аз го чета така : там когато е било суша т.е. няккав рейндж ти си търгувал с някви малки обеми защото ако се изпука на някъде ше стане зле. Обаче към края си хванал няква серия и си увеличил риска. После няккав моментум с който ти си бил със същия риск и за тва е тая рязка черта на долу. После обаче със същия риск газ на горе.

На мене ми се струва, че ти си увеличил риска над нормата ти даже на края, за да избиеш загубата разбира се, но защо увеличаваш или запазваш същия риск след загуба ?
    Ами риска(ливъриджа) винаги ми е един и същи съответно, ако акаунта расте расте обема, ако намалява намалява обема, не ме притеснява нито тренд нито рейндж, просто има периоди в които сделките са по-малко(т.е. нямам сигнали за търговия) разбира се има периоди когато удрям 3-4 поредни стопа тогава графиката пропада с 30% Все пак 90+ сделки елиминират до много голяма степен възможността за късмет, освен това тази стратегия преди това съм я протествал за минал период(9г.) и играя сега 1:1 по нея с ливъридж с вход и изход всичко е мотамо и за тоя период показва приблизително сходни резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
      Не лятото беше по-голяма суша просто. и всеки лев се реинвестира във всяка следваща сделка затова се вижда ускорение на графиката
      ми аз го чета така : там когато е било суша т.е. няккав рейндж ти си търгувал с някви малки обеми защото ако се изпука на някъде ше стане зле. Обаче към края си хванал няква серия и си увеличил риска. После няккав моментум с който ти си бил със същия риск и за тва е тая рязка черта на долу. После обаче със същия риск газ на горе.

На мене ми се струва, че ти си увеличил риска над нормата ти даже на края, за да избиеш загубата разбира се, но защо увеличаваш или запазваш същия риск след загуба ?
      Last edited by michaelis; 23.03.2015, 16:49.

Коментар

не бе дай Боже всеки му, ама наистина показва, че от начало си бил повече предпазлив и на края към 85 там си започнал малко по широкопръсто да го даваш или поне наистина така се чете. Де да ви знам с форекса умната там и тва е
        Не лятото беше по-голяма суша просто. и всеки лев се реинвестира във всяка следваща сделка затова се вижда ускорение на графиката

Коментар

Това дето тръгва нагоре са парите в сметката ми дай боже още по- бързо да тръгне нагоре
          не бе дай Боже всеки му, ама наистина показва, че от начало си бил повече предпазлив и на края към 85 там си започнал малко по широкопръсто да го даваш или поне наистина така се чете. Де да ви знам с форекса умната там и тва е

Коментар

Това дето тръгва нагоре са парите в сметката ми дай боже още по- бързо да тръгне нагоре
            Така и предположих. Нещо което върви нагоре с това темпо няма никакъв проблем да върви и надолу със същото.

Коментар

• Това дето тръгва нагоре са парите в сметката ми дай боже още по- бързо да тръгне нагоре

Коментар

• Това показва само поемане на огромен риск. Особено там дето тръгва вертикално нагоре. С този начин на игра вероятността от фалит за броени дни е доста висока.

Коментар

• Ето малко стейтмънт за да са ясни нещата в крайна сметка печели ли се или не
                  Заради вас цяла година си загубих да ви се доказвам. Печалбата е направена с 92 сделки 51 сделки продава / 41 сделки купува търгувал съм само с €/$
                  Първата сделка е от 08.01.2014 последната е от 18.03.2015
                  Last edited by bvg; 23.03.2015, 15:32.

Коментар

не бе що негативно това са просто нещата в трейдинга и можеш да ми говориш на ТИ аз не съм някоя важна VIP персона Ето ти сам си го написал и аз съм ти казал същото, че ние предполагаме на базата на минали събития какво евентуално ще стане, но не знаем със сигурност дали ще е така нали ? А хората с които си търгувал там и т.н. може да са придобили там тея skills на валутите, то това е като на елетронни игри правят се турнири ала бала и по-добрите побеждават. Но пък това от своя страна не ги прави нещо божествено и че много разбирали от пазара нали ? Тъй като участниците са прекалено много ние не можем да предвидим, чувства, емоции и решения на X брой хора в даден момент. то трейдинга е психология 90% останалото е skills така ли е ? Имаш даден skills обаче пазара пак може да те изплющи в даден момент GAPs, брокера да те извози и т.н. нали ?
                    Разбира се, че разчитаме на минали събития, за да вземем настоящо решение. Всичко останало е хазарт. Но от немалко значение е и моментумът. Защо дадено събитие се случва сега на база статистически данни (минали събития) или въпреки тях. Затова има и много губещи по време на важни новини. И аз съм се убедил, че психологическият момент присъства при търговията, но той е много по значим при привличане на инвеститори, отколкото при работата на електронният търговец. При нас от значение е дисциплината, което да, също може да се разглежда като психология.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                      Прекалено негативно сте настроен и твърде самоуверено се изказвате за хора които не познавате.А какво ще стане с цената в бъдещият момент няма как да знаем наистина, затова и се застрахова сделката с допустима загуба. Но това вече е друга точка от въпросът дъли можем да търгуваме успешно на форекс пазара, което не означава, че професионалните спекуланти не знаят какво правят на пазара. Не държа да ми вярвате, че виждам поръчките при някои от брокерите, но и както Ви казах преди , това с нищо не ми помага за да спекулирам с цената.
                      не бе що негативно това са просто нещата в трейдинга и можеш да ми говориш на ТИ аз не съм някоя важна VIP персона Ето ти сам си го написал и аз съм ти казал същото, че ние предполагаме на базата на минали събития какво евентуално ще стане, но не знаем със сигурност дали ще е така нали ? А хората с които си търгувал там и т.н. може да са придобили там тея skills на валутите, то това е като на елетронни игри правят се турнири ала бала и по-добрите побеждават. Но пък това от своя страна не ги прави нещо божествено и че много разбирали от пазара нали ? Тъй като участниците са прекалено много ние не можем да предвидим, чувства, емоции и решения на X брой хора в даден момент. то трейдинга е психология 90% останалото е skills така ли е ? Имаш даден skills обаче пазара пак може да те изплющи в даден момент GAPs, брокера да те извози и т.н. нали ?

Коментар

Нищо никой не знае, всичко е теоритично относително, включително и ти и колегите там. Ако знаете винаги всичко със сигурност, до сега да сте трилиардери, няма такъв филм на борсата "аз знам какво правя". Много фондове знаеха също с франка кво става и пак глътнаха вода и през 2008 също сумай ти големи банки. Пазара винаги се променя и ние се опитваме да се нагодим спрямо него.

А за отворените позиции или ти си брокера или виждаш нещо такова подобно, доброворлно постнато от самия брокер

http://fxtrade.oanda.com/lang/de/ana...osition-ratios
                        https://www.tradingfloor.com/ - live trades

иначе абсурд да виждаш отворени позиции на трейдърите.
                        Прекалено негативно сте настроен и твърде самоуверено се изказвате за хора които не познавате.А какво ще стане с цената в бъдещият момент няма как да знаем наистина, затова и се застрахова сделката с допустима загуба. Но това вече е друга точка от въпросът дъли можем да търгуваме успешно на форекс пазара, което не означава, че професионалните спекуланти не знаят какво правят на пазара. Не държа да ми вярвате, че виждам поръчките при някои от брокерите, но и както Ви казах преди , това с нищо не ми помага за да спекулирам с цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                          и какво ако моментно знаеш какви ордери има ...отде знаеш дали след малко някои кит няма да заложи още по голям ордер за обратна посока или пък тези ордери които виждаш няма да бъдат изтеглени ,или пък че дадени ордери ще надделеят над другите ....то всеки брокер дава такава услуга но това е валидно само за неговите клиенти ... туй е само маркетингов трик за привличане на клиенти и атрактивност ...Грабов сделката ти е трендова и затова излиза имаш ясно изразен trend - МА го потвърждава цената стига до 178.90 там където дъното на рейндja и дъното (което вече е съпротива ) задържа цената и бута отново по тренда ... влязл си директно от МА може би изхождайки от това че при силен trend МА Стават подкрепи и съпротиви
                          За дадена сделка има много повече предпоставки от един тренд на определен времеви интервал и от една плъзгаща средна. Поне при мен е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                            Нищо не мисля. Знам какво правя аз и колегите с които съм работил. За останалото съм чел тук там из нета. И да, имам възможност да виждам отворени позиции при някои брокери, но не го правя, защото не ме интересува. По никакъв начин не ми помага при моята стратегия. А относно Screener при валутните двойки, много от платформите за търговия го предлагат и е полезен инструмент, когато се следят повече двойки.
                            Нищо никой не знае, всичко е теоритично относително, включително и ти и колегите там. Ако знаете винаги всичко със сигурност, до сега да сте трилиардери, няма такъв филм на борсата "аз знам какво правя". Много фондове знаеха също с франка кво става и пак глътнаха вода и през 2008 също сумай ти големи банки. Пазара винаги се променя и ние се опитваме да се нагодим спрямо него.

А за отворените позиции или ти си брокера или виждаш нещо такова подобно, доброворлно постнато от самия брокер

http://fxtrade.oanda.com/lang/de/ana...osition-ratios
                            https://www.tradingfloor.com/ - live trades

иначе абсурд да виждаш отворени позиции на трейдърите.

Коментар

• и какво ако моментно знаеш какви ордери има ...отде знаеш дали след малко някои кит няма да заложи още по голям ордер за обратна посока или пък тези ордери които виждаш няма да бъдат изтеглени ,или пък че дадени ордери ще надделеят над другите ....то всеки брокер дава такава услуга но това е валидно само за неговите клиенти ... туй е само маркетингов трик за привличане на клиенти и атрактивност ...Грабов сделката ти е трендова и затова излиза имаш ясно изразен trend - МА го потвърждава цената стига до 178.90 там където дъното на рейндja и дъното (което вече е съпротива ) задържа цената и бута отново по тренда ... влязл си директно от МА може би изхождайки от това че при силен trend МА Стават подкрепи и съпротиви
                              Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                ТА технически анализ
                                използвам и опции, но от година
                                конкретно по темата искам да видя резултати за по-дълъг период, от някои който търгува с голям капитал
                                другият ми въпрос е къде ТА е вероятно да бъде по-успешен на БФБ или форекс пазара
                                Едва ли би имало голяма полза от ТА на БФБ, защото няма достатъчно ликвидност.

Коментар

Working...
                                X