Първоначално изпратено от vankata23
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеи ше занулиш
Но смятам, че зануляване - няма как да се случи. Това предполага големите рискове, големите % - аз съм дребна риба. За да зануля... ще ми трябва серия от 150 грешни входа...#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеЗначи извода до тук е - може да се печели от форекс.
Има примери в темата доста, пък и мога да дам личен пример вече
Не с печалба, но с друго...
Пълен аматьор, кръгла нула - аз - за седмица сметката е била:
Базово ниво - 100.
Максимална стойност - 115 (може да не я зачитаме, понеже в началото беше пълна пародия с едни 1:20 леверидж, след това си слязох на плануваното за мен 1:10)
Минимална стойност - 96.3
Средна стойност - balance end of day / 7 days - 103
Позиции - 70
Аз искам да повторя - съм пълна нула, не разбирам абсолютно нищо, все още, освен най-базовите индикатори - какво представляват, как се калкулират и какво озанчава /генерално/, ако едната крива пресече друга такава.
Ще продължавам с учебниците, пдф-четата, анализите и демо сметката, пък ще поживеем - ще видим.
Коментар
-
Значи извода до тук е - може да се печели от форекс.
Има примери в темата доста, пък и мога да дам личен пример вече
Не с печалба, но с друго...
Пълен аматьор, кръгла нула - аз - за седмица сметката е била:
Базово ниво - 100.
Максимална стойност - 115 (може да не я зачитаме, понеже в началото беше пълна пародия с едни 1:20 леверидж, след това си слязох на плануваното за мен 1:10)
Минимална стойност - 96.3
Средна стойност - balance end of day / 7 days - 103
Позиции - 70
Аз искам да повторя - съм пълна нула, не разбирам абсолютно нищо, все още, освен най-базовите индикатори - какво представляват, как се калкулират и какво озанчава /генерално/, ако едната крива пресече друга такава.
Ще продължавам с учебниците, пдф-четата, анализите и демо сметката, пък ще поживеем - ще видим.
Тоя пример го давам, за да покажа, че с малко мозък, едни по песимистични залагания - трябва да си идоит, за да нулираш сметка.
пс. Никога не бих играл с голям % от сметката ми - тогава идва ред на хазарта, а аз печалба от лотария - не съм ималLast edited by vankata23; 24.03.2015, 20:25.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеми разликата например е, че аз не мога да взема заем от 16 млрд. и да ги изпукам докато финансовия министър можеА иначе на DAX e CFD то другото почти никой във форума няма такива суми да играе нормалните фючърси. Да проста математика стратегия, тестване ала бала и въпреки това стават греди, това искам да кажа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнениеЧе с какво кифладжията е по-малко от финансовият министър? Със сигурност поне сметката си прави по-добре. А това което си търгувал явно е CFD на DAX, защото контракта при фючърса е с друг размер. И това с какъв обем влизаш на пазара си е елементарна математика върху размера на сметката, съобразено с типа стратегия.А иначе на DAX e CFD то другото почти никой във форума няма такива суми да играе нормалните фючърси. Да проста математика стратегия, тестване ала бала и въпреки това стават греди, това искам да кажа
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеи стига с това ВИЕ аз не съм финансовия министър, а обикновен кифладжияТа за чара то е много сладко когато е в твоя посока да, но трябва да се пази човек от тея Black Swans защото потъва кораба, вижда се всичко черно на бяло нали ? И аз съм бухал на DAX с 30 контракта и той като тръгне с едни движения от 100 пункта оттам x 30 на пункт кеф дам
ама веднъж като се юрна обратно гадината мръсна, щях да припадна там и не мога да сваря да натискам SELLa
А той доста бързо слиза, като асансьора на Бурдж Ал Араб, докато натиснеш SELL и е станало вече много лошо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнениеСъгласен съм с Вас относно размера на ливъриджа, но всичко се определя от капитала с който разполага всеки участник на пазара.Ще се съглася също и че интрадей спекулата е високо рискова, но в това и е чара. Всеки един високорисков бизнес дава възможност за големи печалби или води до огромни загуби. В противен случай всичко се обезмисля и е обречено на провал. Ще трябва да си търсим друга професия.Та за чара то е много сладко когато е в твоя посока да, но трябва да се пази човек от тея Black Swans защото потъва кораба, вижда се всичко черно на бяло нали ? И аз съм бухал на DAX с 30 контракта и той като тръгне с едни движения от 100 пункта оттам x 30 на пункт кеф дам
ама веднъж като се юрна обратно гадината мръсна, щях да припадна там и не мога да сваря да натискам SELLa
А той доста бързо слиза, като асансьора на Бурдж Ал Араб, докато натиснеш SELL и е станало вече много лошо
Last edited by michaelis; 24.03.2015, 12:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеХедж фондовете не ползват лост както тука във форума 1:100 или 1:500 по простата причина, че на няколко милиарда такъв лостов ефект е "някви си трилиони" кой ше им даде такова нещо ? Те ползват 1:1.5 или макс 1:3.
Отделно дневната търговия особено на форекса е лудница, то се прочете по графиката на младежа по-долу не я ли видя ? To по акаунта всичко се чете риск и като направиш грешка кво се случва с тоя риск ......
Също и видяхме фонда Everest Capital кво стана и с тяхния leveradge ...
http://www.everestcapital.com/ - investing since 1990 обаче са пропуснали да напишат until 2015 ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнениеЧе какво му е на ливъриджа? Дори и хедж фондовете ползват. Висок ливъридж не винаги означава висок риск.
Отделно дневната търговия особено на форекса е лудница, то се прочете по графиката на младежа по-долу не я ли видя ? To по акаунта всичко се чете риск и като направиш грешка кво се случва с тоя риск ......
Също и видяхме фонда Everest Capital кво стана и с тяхния leveradge ...
http://www.everestcapital.com/ - investing since 1990 обаче са пропуснали да напишат until 2015 ....
Swiss Franc Trade Is Said to Wipe Out Everest’s Main Fund
http://www.bloomberg.com/news/articl...st-s-main-fund
...............
Bank Losses
The carnage is widespread. Brokerage firms in New Zealand and the U.K. failed and retail investors have suffered hundreds of millions of dollars of losses on leveraged foreign exchange trades. Citigroup Inc., the world’s biggest currency dealer, lost more than $150 million, according to a person briefed on the matter.
Some mutual funds were also caught out. The $1.9 billion John Hancock Absolute Return Currency Fund tumbled 8.7 percent on Jan. 15, its steepest drop on record and the most among more than 2,000 U.S.-domiciled funds tracked by Bloomberg with at least $1 billion under management. The strategy is overseen by Dori Levanoni and Jeppe Ladekarl of First Quadrant, a Pasadena, California-based $19 billion investment firm that oversees other funds sold to retail investors and hedge funds.
................
Ето това значи leveradge рано или късно, не може винаги с тоя leveradge и тоя фонд не е единствения има още доста под водата този беше само пример. Това се опитвам да ви обясня на вас форексчиитеLast edited by michaelis; 24.03.2015, 12:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеама при форекса е друго с тоя тъп leveradge тва се опитвам да им кажа, ама дано чуват. Ей при мене например като тръгнаха тея кретени срещу мене и при първа възможност разкарах някои опции на малка печалба или на 0 или малка загуба, но намалявам риска, че де да го знам кво ше стане ако се юрне съвсем с голям риск ше потъне кораба, а ние не искаме тва да става ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТ.е. всеки стоп ти намалява капитала с десетина процента. Това е адски голям риск. Въпреки че ливъриджа ми гледам да не надминава 30% от собствения капитал и обикновено е и къси и дълги - т.е. има нещо като хедж пак дори и най-голямата ми грешка не ми е коствала над 1,5%. Обикновено са ми 0,1 - 0,2%
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениеАми риска(ливъриджа) винаги ми е един и същи съответно, ако акаунта расте расте обема, ако намалява намалява обема, не ме притеснява нито тренд нито рейндж, просто има периоди в които сделките са по-малко(т.е. нямам сигнали за търговия) разбира се има периоди когато удрям 3-4 поредни стопа тогава графиката пропада с 30% Все пак 90+ сделки елиминират до много голяма степен възможността за късмет, освен това тази стратегия преди това съм я протествал за минал период(9г.) и играя сега 1:1 по нея с ливъридж с вход и изход всичко е мотамо и за тоя период показва приблизително сходни резултати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениеАми риска(ливъриджа) винаги ми е един и същи съответно, ако акаунта расте расте обема, ако намалява намалява обема, не ме притеснява нито тренд нито рейндж, просто има периоди в които сделките са по-малко(т.е. нямам сигнали за търговия) разбира се има периоди когато удрям 3-4 поредни стопа тогава графиката пропада с 30% Все пак 90+ сделки елиминират до много голяма степен възможността за късмет, освен това тази стратегия преди това съм я протествал за минал период(9г.) и играя сега 1:1 по нея с ливъридж с вход и изход всичко е мотамо и за тоя период показва приблизително сходни резултати.
Такива системи има някъде в нета преди съм ровил като се занимавах с това, нещо като например имаш риск 5 удряш стоп сменяш на риск 4, стоп риск 3, стоп риск 2 после печалба с риск 2 ок, следващата с риск 3 печалба ок и т.н. докато стигнеш до нормалния ти първоначален риск 5 където си имал.
edit: А това говорим за стратегия, която би трябвало да е поне 6 печеливши сделки от 10, т.е. на нас ни тряя нещо, което да е над 51% иначе гредаLast edited by michaelis; 23.03.2015, 17:31.
Коментар
Коментар