IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
    Привет,

казваш дефлация в реалните и инфлация в паричната маса... реалния продукт=номинален-инфлация... номиналния зависи от кривата на търсене и предлагане и го приемаме за константа на този етап, а инфлацията>0, то ти си прав

Да разгледаме 1 точка... в Япония 50-60-70 години ли е бейби бума, в който имаме увеличение на работоспособното население? Защото в момента те са много зле демографски погледнато... даже мисля, че са най-зле от развитите икономики, а и не само тях

Ако предположа, че е тогава и имаме увеличаване на работоспособното население и ниска безработица, то заплатите трябва да се вдигат заради конкуренцията за кадри на трудовия пазар => по-високи разходи за единица продукт, която ще бъде пренесена към крайния потребител=>инфлация в потребителските цени... така наречената cost push inflation... хмм, имаш ли данни за потребителската инфлация за този период и 10 годишните японски облигации за същия?
    1. Имам данни, безплатни.
    2. За този период Япония преизгражда държавата си, има много ниски социални разходи, съотнесени към моментното бвп.
    3. Няма как да има индфлация в потребителските цени, като е прикачена към САЩ, както са в момента Китай и САЩ. Мек борд и просто олабват една нова стъпка при инфлационен натиск.
    4. В крайна сметка Япония в този период постигат натрупвания, които водят до 30 годишна нулева инфлация, 3% безработица и ръст въпреки всичко.

Ако бяха сами по себе си, а не победени във войната с огромно американско влияние щяха да изпитат някаква инфлация в потребителските цени, докато пренастроят мощностите за компенсация.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Няма значение дали се постват конкретни сделки или се изказва мнение за техниката или фундамента на пазарите и т.н.

Настроението в темата е като това в Политиката. Хайде, за онази тема имам обяснение - има да се дели една баница от 240 места.
      Но във форекса ние не сме си конкуренти. Пари има за всички.
      Точно това не доумявам и аз. Ако не се постне сделка - плюят, че не си стоиш зад прогнозата, ако се постне - викат ти, че си на демо. Какво значение има дали една прогноза е била отиграна, целта е да се споделят мнения, които да са полезни за четящите и по-малко знаещите (какъвто съм и аз). Ако кажеш, че еврото ще иде на 1.40 след 1 месец и се случи пък аз не си го отиграл по-малко вярно ли ще е?

П.П. abs.. и ти прочети коментара ми от по-долу. Крайни резултати се гледат, а не колко фигури загуба си имал преди това. И тия 30 фигури загуби, дето е носил не са били нищо близко до 30 фигури, защото ги комбинираше с насрещни, от които ги намаляваше. И отново се връщаме на краен резултат - беше +, а не е ли това целта на упражнението?
      Last edited by ggnore13; 13.11.2013, 00:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
        marandi, разбира се, че няма да ти се извинят, дори да пуснеш скрийнове. Това, приятелю, се наричат тролове, те не са тук за дискусия, те са тук за да плюят и да опъват нервите на хората. Не трябва дори да им отговаряш, точно по тоя повод е казано "Не хранете троловете".
        Преди години Дон Карлос поддържаше една тема, в която си описваше сделките и всички действия покрай тях веднага след извършването им. Резултатите му там са.. меко казани отлични, но въпреки това и пак имаше хора, които го оплюваха и му викаха, че нищо не разбира. Нали знаеш защо няма дявол при българския казан?
        Айде, ще се извиня с удоволствие, не съм наясно с какво, но ще го направя.
        Само Марандито да ми покаже някаква снимка дето изкарал 2000 лева 3 месеца поред, като тези 2000 лева са касиран профит минус текущи загуби.

Хора, осъзнайте се, как да станете трейдъри, като се кланяте на измислени идоли. Дон Карлос, ти чуваш ли се какво говориш, можеш ли да крепиш 30 (тридесет фигури) фигури загуби с добавки, преди да прибереш, че Дон-а уж ги крепи по негови думи?

Маранди, някакъв форумен ИДИОТ, който се напъна да ме биел преди 5-6 месеца, като му доказах, че е идиот. Ама нещо бързо се отказа.

Започнете да се учите, щото идолчетата, утре ще се изпарят или разкрият , но вшите занулени акаунти ще останат.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
          Интересно къде видя някой.... да поства сделки.
          Няма значение дали се постват конкретни сделки или се изказва мнение за техниката или фундамента на пазарите и т.н.

Настроението в темата е като това в Политиката. Хайде, за онази тема имам обяснение - има да се дели една баница от 240 места.
          Но във форекса ние не сме си конкуренти. Пари има за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
            Ггноре, ако си мислиш, че Дон Кралос някога е имал и минимална идея за какво иде реч при валутната търговия, жестоко се лъжеш. Той е сред най- неориентираните, хм... търговци, "денсили" из форумното пространство.

Маранди би могъл по много лесен начин да обоснове позицията си. Стига просто да покаже картинка, където прогнозите му се превръщат в действие, даващо резултат от... 3 (словом: три) кинта... Ако покаже, че успешно съчетава теория (прогнози, анализ) и практика, т.е. две независими едно от друго неща, ще съм първия, който ще се запише на курс при него.

В случая ставаме свидетели на изграждането на форумен мит. Говорят се твърде много неща, но няма никакво потвърждение и в резултат Марандича се опитва да ни убеди в 100%овата си прогнозируемост. Ако 100%ова прогнозируемост ти звучи като глупост... то е, защото е глупост. И не само защото подобно нещо математически е невъзможно, а защото липсва връзката м/у прогноза и действителност. Без отиграване просто си говорим, подхвърляйки едни числа.

Пак казвам, ако Маранди демонстрира успешно съчетание на теория и последващо практическо приложение, директно му ставам ученик. Но не знам как ще ме убеди, че в една обективна действителност практиката следва теорията, а не обратното - теорията търси взаимовръзки при вече свършен факт, вместо да предизвиква "нещата". Теорията преминава в практика само в контролирана среда в следствие на съзнателни операции и физически манипулации. Едва ли пазарът е под контрола на Маранди, за да говорим за нещо подобно. В случая се опитва да ни убеди, че е трезвомислещ човек, който ги разбира нещата, а никой трезвомислещ човек не би си повярвал, че му е ясно каквото и да било, когато си говорим за пазари.
            blqblq, за човек изискващ аргументация самият ти се изказваш много голословно. Казваш, че Дон Карлос е бил неориентиран, а marandi нищо не разбира. Добре, приемам, че си много по-дълго от мен в този форум и на финансовите пазари, но кажи ЗАЩО твърдиш, че е неориентиран/неразбиращ. Покажи например глупости, които е писал/прогнозирал, неща които водят до извод, че той от форекс не разбира. Защото за момента аз имам следните факти :
            1) Видял съм темата на Дон Карлос, в която описваше какво прави и резултатите му бяха повече от добри.
            2) marandi (следя му постовете доста отскоро, защото преди това не се интересувах много от валутната търговия) - за последните 10тина дни даде доста числа/прогнози, които се изпълниха. Някои не отиграх, други отиграх с леко модифициране (откъм числа, а не посока), а трети отиграх едно към едно. Получавам полезна информация, която ми помага не само за печалби, но и да се уча, което ми е по-важно. Мислиш ли, че ми пука, при това положение, дали той самия ги е отиграл? По-малко ли са ми полезни, ако не е?

От факти 1 и 2 стигаме до следния извод : Дон Карлос ми беше полезен някога. marandi ми е полезен сега. Нищо лично и при цялото ми уважение, ти не си, макар да ми поправяш доста старателно постовете и да беше прав за един граматически спор.

3) Твърдения от теб и компания, че горепосочените лица не разбират.

И сега въпросът - как точно факт 3 влияе върху факти 1 и 2?

П.П. valio1900 - същото се отнася и за теб с изключение на текста в червено.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
              2000 поста ...... и ти влизаш в числото на абонираните , а за РЕДА да не говорим досрамя го на 10000 поста и имитира игра на отшелник и си смени ника.
              Ти какъв си. Брояча от 2009 ли. РЕДА си
              пише. Аз лично там не пиша но чета. Колко ми станаха постовете. Напреднах ли
              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Интересно къде видя някой.... да поства сделки.

Коментар

• В тая тема нищо не се е променило.

Ако участник поства сделки и:

1. Не му излизат -> троловете започват да му се подиграват.

2. Излизат му в по-голям процент -> троловете започват да го обявяват за:
                  2.1. Лаладжия със семкаджийски реален акаунт.
                  2.2. Лаладжия с демо акаунт.
                  2.3. Теоретик, без секунда трейдърски опит, който иска да вземе "милионите" на богатите участници в този форум, чрез курсове или нещо подобно.....

В края на краищата - милионерите тролове винаги печелят битката и затова са милионери.

И да не забравя - всички в тази тема печелят на форекса.

Поздрави и много успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                    Намалете оборотите малко, че ако мине РЕДА...
                    2000 поста ...... и ти влизаш в числото на абонираните , а за РЕДА да не говорим досрамя го на 10000 поста и имитира игра на отшелник и си смени ника.

Коментар

• Намалете оборотите малко, че ако мине РЕДА...
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

marandi, разбира се, че няма да ти се извинят, дори да пуснеш скрийнове. Това, приятелю, се наричат тролове, те не са тук за дискусия, те са тук за да плюят и да опъват нервите на хората. Не трябва дори да им отговаряш, точно по тоя повод е казано "Не хранете троловете".
                        Преди години Дон Карлос поддържаше една тема, в която си описваше сделките и всички действия покрай тях веднага след извършването им. Резултатите му там са.. меко казани отлични, но въпреки това и пак имаше хора, които го оплюваха и му викаха, че нищо не разбира. Нали знаеш защо няма дявол при българския казан?
                        Как се лъжеш по такива шамани..... личат си от 2 километра, а в този форум най-вероятно им плащат.... толкова са много, че с голяма лопата трябва да ги ринеш.

Коментар

Прав си, по принцип винаги искам да помогна на всеки БГ-станец, ма тия нещо се оливат?

Хляба ли им ям, вода ли им пия?

Затова ся ще ги оставя да умуват и да копи/пастят кат' гламави кой к'во казал нейде си.

П.П. Сам видя, че от 5-6 валутни двойки нямах пропуск досега само за 10 дни и не ме е срам, че съм ги давал числата.

Мислех, че помагам, ама явно - не. Ей, ся шматките да ви дават числата

С по-сериозни неща се занимавам пак по БГ-то, че тия ще ви избият скоро, всичките спецове, ако ги накарам да приведат по сметка 200 кинта и ще се изпокрият като гъзове. Не ме питай колко съм налял досега там + помощта на хора над 4 цифри са и ще има още 5 цифри, но не хленча, а действам.

Успех!
                          Last edited by marandi; 12.11.2013, 23:19.

Коментар

• Ггноре, ако си мислиш, че Дон Кралос някога е имал и минимална идея за какво иде реч при валутната търговия, жестоко се лъжеш. Той е сред най- неориентираните, хм... търговци, "денсили" из форумното пространство.

Маранди би могъл по много лесен начин да обоснове позицията си. Стига просто да покаже картинка, където прогнозите му се превръщат в действие, даващо резултат от... 3 (словом: три) кинта... Ако покаже, че успешно съчетава теория (прогнози, анализ) и практика, т.е. две независими едно от друго неща, ще съм първия, който ще се запише на курс при него.

В случая ставаме свидетели на изграждането на форумен мит. Говорят се твърде много неща, но няма никакво потвърждение и в резултат Марандича се опитва да ни убеди в 100%овата си прогнозируемост. Ако 100%ова прогнозируемост ти звучи като глупост... то е, защото е глупост. И не само защото подобно нещо математически е невъзможно, а защото липсва връзката м/у прогноза и действителност. Без отиграване просто си говорим, подхвърляйки едни числа.

Пак казвам, ако Маранди демонстрира успешно съчетание на теория и последващо практическо приложение, директно му ставам ученик. Но не знам как ще ме убеди, че в една обективна действителност практиката следва теорията, а не обратното - теорията търси взаимовръзки при вече свършен факт, вместо да предизвиква "нещата". Теорията преминава в практика само в контролирана среда в следствие на съзнателни операции и физически манипулации. Едва ли пазарът е под контрола на Маранди, за да говорим за нещо подобно. В случая се опитва да ни убеди, че е трезвомислещ човек, който ги разбира нещата, а никой трезвомислещ човек не би си повярвал, че му е ясно каквото и да било, когато си говорим за пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Затова у лево!! Нищо не показвам вече. Иначе за протокола на оня Нуфряк - само НЗД/долар позицията ми е 1 пип = 1 долар - да си смята как правя уж по 3$, дет' се лигавих с него, па той се върза. Шматки - хихи
                              Хахахаха,това ли измисли,за да си оправдаеш семкаджийския акаунт
                              Че евентуалните шарани,дето искаш да ловиш,като видят ,че бачкаш за 3 долара на сделка едва ли ще си дадат кинтите при теб
                              И пак лъжеш нагло - аз никога не съм те питал колко и какви са ти позициите,нито колко ти е печалбата на пип!Щото хич не ме интересува Ако не си забелязал,аз с теб изобщо не комуникирам,освен в случаите,в които ни в клин,ни в ръкав споменаваш ника ми.Явно добре съм ти бръкнал отзад преди 2 години,та още ти държи влага и отвреме на време прицвилваш за още
                              Така,че номера с долар на пип не минава!
                              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                                И, как го планирате /хипотетично/ един такъв бизнес? Не ме интересуват подробности, а основите му. Дали клиентът ви дава примерно 1000 единици, а от тях вие отделяте хонорара си, а с останалите откривате позиции /т.е. - вземате хонорара си, преди да има някакъв резултат/, ИЛИ - на което ще държи клиентът - хонорара - при реализиране на профита?..., А КАКВИ ГАРАНЦИИ ще има клиентът, че нещо не се сещам скоро да съм срещал хора, които носят едни чанти с пари, които питат за "преуспели" трейдъри, на които да ги харижат в тоя момент?

Убеден съм, че всеки НОРМАЛНО МИСЛЕЩ човек с пари, би поискал - именно като кредитодател - "преуспелият" трейдър да заложи в негова полза - равностойността на някоя недвижимост, или друга ценна придобивка.

Не говоря горното, за да чешем езици, а точно, защото има институции с клиенти с пари, които търсят ТОЧНО ИСТИНСКИ преуспели трейдъри... /само че, парите на клиента са по сметка на същите институции и не се виждат в брой, а и тези институции също не работят за без пари..., а и - за да те наемат - би трябвало да покажеш движението на акаунта си за известно време назад.../... Такива неща, за който има дупе /както се казва/...

Та, стиска ли им на "преуспелите" трейдъри? /защото на мен ми е ясно, че лафаджии - мноооогоооо/
                                Първо каква е гаранцията - "Гаранция Франция" - като ФЕД ще сме, вчера го уточнихме вече.
                                Клиента с пари щял да иска - Къв е тоя да иска??? Да носи парите и без много претенции. И аз искам!!!
                                А на тези институции дето търсят преуспели трейдъри им прати линка за форума - я виж колко яки сме са събрали тука! Знаеш ли какъв АКАУНТ ша им покажа!!!
                                А за лафаджийството - аз за днес вече приключих с търгуването, сега е време за лафче.

И да добавя - ЕСТЕСТВЕНО, че първо прибираме хонорара си (мин. 99,99999999999% от внесената сума) - що за питане е това. Ний без пари ли ще работим
                                Last edited by Teo88; 12.11.2013, 22:39.

Коментар

Working...
                                X