Първоначално изпратено от 43210
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX
Collapse
X
-
Предварително се извинявам, ако се получи малко дълго, но ще направя последен опит, дано има резултат.
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеblqblq, за човек изискващ аргументация самият ти се изказваш много голословно. Казваш, че Дон Карлос е бил неориентиран, а marandi нищо не разбира. Добре, приемам, че си много по-дълго от мен в този форум и на финансовите пазари, но кажи ЗАЩО твърдиш, че е неориентиран/неразбиращ. Покажи например глупости, които е писал/прогнозирал, неща които водят до извод, че той от форекс не разбира. Защото за момента аз имам следните факти :
1) Видял съм темата на Дон Карлос, в която описваше какво прави и резултатите му бяха повече от добри.
Ако си чел наистина редовно и внимателно, не би трябвало изобщо да го водим тоя разговор. Дон Карлос и трейдинг... Че и обосновка ми искаш?! Не си ли го чел?
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение2) marandi (следя му постовете доста отскоро, защото преди това не се интересувах много от валутната търговия) - за последните 10тина дни даде доста числа/прогнози, които се изпълниха. Някои не отиграх, други отиграх с леко модифициране (откъм числа, а не посока), а трети отиграх едно към едно. Получавам полезна информация, която ми помага не само за печалби, но и да се уча, което ми е по-важно. Мислиш ли, че ми пука, при това положение, дали той самия ги е отиграл? По-малко ли са ми полезни, ако не е?
Хипотетично приемаме, че давам някаква прогноза за бъдещо движение на някой инструмент. Какво ще я правиш ти тая прогноза? Ще я ядеш, ще я пиеш, ще я е*еш? И сега чети внимателно! Тая прогноза ще е нещо, което си мисля. Т.е. нещо абсолютно ненужно нито за мен, нито за теб, нито за някой друг. Това, което си мисля, не поражда обективната действителност. Когато строим къща, примерно, правим промени в обективната действителност, но в контролирана и субективна среда, където знаем, че бетон + стомана при съответните метеорологични и физични особености на планетата ще дадат нужната крепкост и еластичност на сградата. Същата сграда ще рухне далеч по- бързо на Луната или на Марс, отколкото стъклен аналог, който при съответните условия ще е много по- устойчив и здрав от железобетона. С други думи опознали сме средата, контролираме я и я манипулираме в наша полза, за да получим здрава и сигурна конструкция, която да ни дава подслон и тн и тн. В една подобна контролирана, експериментална среда (строежът на къща е своего рода научен експеримент и фактът, че е ежедневие, не променя нещата) е възможно и обосновано да се дават прогнози. Първият етаж ще е готов до седмица, вторият до..., а покривът ще го редим по Великден.
Пазарът не подлежи на подобна дисекция. Не можеш да го сведеш до контролирана експериментална среда, в която слепването на тухла с хоросан (при спазването на определени условия) да води до градежа на стена. На пазара в повечето случаи 1+1 не е равно на 2 и всяка една "прогноза" е безсмислена. В случая вече научният метод не ни върши работа... Проблем --> формулиране на проблема (изграждане на хипотези) --> експеримент за проверка на хипотезата/те --> резултати от експеримента --> извод --> евентуално практическо приложение. Този процес е неприложим към пазара, защото нямаме контролирана среда, в която да проведем експеримент. Т.е. тръгвайки от прогнозата (хипотезата), в случая тръгваме с грешния крак и ще стигнем на погрешно място.
Та пак да те питам, ще ги ядеш ли, ще ги пиеш ли тия прогнози? Затова и избягвам да давам такива. Затова и прогнозите на Маранди, ако не са придружени с отиграване, си остават празни приказки без връзка с реалността. Връзката с реалността е обратна и определено това, което си мислим за реалността не е реалността, а това, което си мислим за нея.
Нека ти дам следното сравнение. Анализатор сред група трейдъри е като инвалид сред лекоатлети. Тези, които тичат (денсят?) добре, нямат нужда от него и си дават сметка, че сакат да ги учи да бягат, е като девственица да говори за секс. Тези, на които им куца тичането и българския език, се възползват от "услугите" му. Това в краткосрочен план, докато познава, повишава резултатите им, но не и уменията, защото не са нищо повече от маймунки, натискащи бай или сел според чуждо мнение. А математически знаем, че няма как да познава вечно и винаги. Какво ще правят тогава маймунките? И едните и другите не научават нищо в случая. Първите, защото знаят, че да даваш прогнози и да правиш пари са две различни и взаимноизключващи се неща, а вторите, защото са продукт на времето и лайкват, следват и тн, без да влагат собствена мисъл или дори опит за разбиране.
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеОт факти 1 и 2 стигаме до следния извод : Дон Карлос ми беше полезен някога. marandi ми е полезен сега. Нищо лично и при цялото ми уважение, ти не си, макар да ми поправяш доста старателно постовете и да беше прав за един граматически спор.
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение3) Твърдения от теб и компания, че горепосочените лица не разбират.
И сега въпросът - как точно факт 3 влияе върху факти 1 и 2?
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение2. За този период Япония преизгражда държавата си, има много ниски социални разходи, съотнесени към моментното бвп.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеНамалете оборотите малко, че ако мине РЕДА...
да не си почнал да изтърваш нещата???Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНяма значение дали се постват конкретни сделки или се изказва мнение за техниката или фундамента на пазарите и т.н.
Настроението в темата е като това в Политиката. Хайде, за онази тема имам обяснение - има да се дели една баница от 240 места.
Но във форекса ние не сме си конкуренти. Пари има за всички.
Лека и по малко мерете чурките, че понякога неприятностите идват от място, откъдето никой и не си е помислял, че могат да дойдат
Лека вечер!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеabsfresh, отделно искам да те попитам как виждаш ситуацията с Япония в момента и ако би избрал валута, с която да я играеш коя би била и защо?
В момента съм дълги долар/йена с цел 104.55.
После ще чакам до март без позиция в йенски кросове или нещо супер краткосрочно.
Ситуацията я виждам, че бавно и методично ще докарат 2% инфлация, макар и с голяма обезценка на спестяванията на японските граждани.
Това с падащите горива ще успее най-накрая да събуди японското производство.
Март ще има слаби данъчни репатрации, но все пак ще го изчакам да мине и ще атакувам при подходящ сетъп 120.
п.д. На другия въпрос ще ти отговоря утре на лични, че много късно стана.
Коментар
-
По темата за типовете форумни писачи, кой какъв бил, искам да вмъкна, че някой /не помня точно кой, пък не ми и пука особено/ беше вмъкнал, че една от отиграните ми сделки била на демо. Така ме напуши на смях, че... Абе как да е! Затова и спрях да пиша много, тук като цяло ако печелиш си демо акаунт, ако губиш - нищо не разбираш.
Като цялата ни работа, българска. Живи и здрави да сте! Пък нека ми е демо акаунта, щом ми превеждат парите по банката.
И отделно, не знам какво сте се захванали с Маранди, но когато послушах съветите му и направих няколко сделки по негови препоръки, общо взето не съм останал разочарован. На думи много ги знаете и разбирате, ама фактите говорят сами за себе си.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение1. Имам данни, безплатни.
2. За този период Япония преизгражда държавата си, има много ниски социални разходи, съотнесени към моментното бвп.
3. Няма как да има индфлация в потребителските цени, като е прикачена към САЩ, както са в момента Китай и САЩ. Мек борд и просто олабват една нова стъпка при инфлационен натиск.
4. В крайна сметка Япония в този период постигат натрупвания, които водят до 30 годишна нулева инфлация, 3% безработица и ръст въпреки всичко.
Ако бяха сами по себе си, а не победени във войната с огромно американско влияние щяха да изпитат някаква инфлация в потребителските цени, докато пренастроят мощностите за компенсация.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеТочно това не доумявам и аз. Ако не се постне сделка - плюят, че не си стоиш зад прогнозата, ако се постне - викат ти, че си на демо. Какво значение има дали една прогноза е била отиграна, целта е да се споделят мнения, които да са полезни за четящите и по-малко знаещите (какъвто съм и аз). Ако кажеш, че еврото ще иде на 1.40 след 1 месец и се случи пък аз не си го отиграл по-малко вярно ли ще е?
П.П. abs.. и ти прочети коментара ми от по-долу. Крайни резултати се гледат, а не колко фигури загуба си имал преди това. И тия 30 фигури загуби, дето е носил не са били нищо близко до 30 фигури, защото ги комбинираше с насрещни, от които ги намаляваше. И отново се връщаме на краен резултат - беше +, а не е ли това целта на упражнението?
Не искам да критикувам директно Дон Карлос, но през годините, той е демонстрирал отигравания, в които е увеличавал по 100-200 и нагоре първоначалния си обем на първоначалната позиция.
Съзнаваш ли колко е абсурдно. Влизаме в сделка и ставаме звезди, ако тръгне 10 фигури тренд срещу нас. Ако вземем, че познаем, печелим 1/200 на фигура от това дето ни носи "звездното" отиграване.
Същото и с циркаджията Маранди. Влезнал в еврото, носил 10 фигури загуба. Щом не е фалирал, значи е бил с под 9-8 % от акаунта си обем. Излезнал 10 пипа и спечели, колко, 1,2,3% при 70-80-90%, в най0-оптимистичния вариант текуща загуба.
Айде стегнете се малко и прочетете за този прословут ММ или управление на капитала по нашему. Не може Дроу даун-а да ти е 50 пъти по-голям от профита и да се гордееш , че си на балансов минус през цялото време. Че и да ми вика сещаш ли се, все едно е голямата философия.
Ако сте тръгнали по този път, кажете, ще ви правя експерти, дето са статистически обосновани и правят точно това, само че 50 пъти по-ефективно , но и те фалират, някога.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНяма значение дали се постват конкретни сделки или се изказва мнение за техниката или фундамента на пазарите и т.н.
Здраве да е, да не се косим повече, не го заслужава.
Коментар
Коментар