IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Почнаха лашканията..каква ли цифра ще измислят
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Във всеки случай - златото и диамантите са най-добрите капитали, за балон ...не съм чувал и не вярвам да е

Коментар

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
        ... Китайските фалшиви монети са сребърни и те са си от сребро. Просто не са отсечени от този, които следва да ги сече...
        Виждал съм фалшиви Панди и не бяха от сребро, а само посребрени. Сплав - не знам, но магнит не ги ловеше. Едната беше доста добре направена и тестера показа ОК 1 път. След повторен тест на същото място вече цвета стана жълто - зелен и като я разрязаха вътре метала беше жълтеникав. И двете бяха купувани от ибей на цени като за истински сребърни монети.

Коментар

• Не съм попадал на информация за волфрам в монети.

Китайските фалшиви монети са сребърни и те са си от сребро. Просто не са отсечени от този, които следва да ги сече...

Коментар

• Аз съм останал с впечатлението, че е икономически неизгодно да се правят добри фалшификати на монети. Например си спомням от една статия, че казваха за едно фалшиво кюлче (добър фалшификат, от тия дето с рязане са ги хванали), че цената му е 1/4 от цената на истинското. Труда за направа на фалшива монета не мисля, че ще е по-малък от този за направа на фалшиво кюлче, така че би трябвало да е по-неизгодно - по-добре да направиш кюлче от 100 унции отколкото 100 монети по 1 унция.
            До сега не съм и чувал за фалшива монета с волфрам в нея. Бях чел някъде за фабрика в Китай, която правела фалшиви монети, но се съмнявам, че ще са така добре изпипани, че да отговарят като размери и тегло на оригиналните.
            С две думи, аз не бих се притеснявал чак толкова, ако размерите и теглото са ОК, а ако купуваш сребро - съвсем

Коментар

• Не мога да ви разбера, какво се хващате на тези партенки, за това че видиш ли не можели да разберат без да срежат златното килче дали имало в сърцевината злато или волфрам ?
              И давам веднага решение на проблема с метода на Вторично избиване на комптънови електрони.( Ефекта на Комптън ).
              Единственият проблем е, че ще трябва златарите да си изкарат "сертификат" за ползването на гама радиоактивен източник ,ама за големите световни сертифицирани ателиета , не виждам какво може да ги затрудни това.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=rh0Mc...yer_detailpage

Коментар

• Първоначално изпратено от svetl0 Разгледай мнение
                  Направи ми впечатление за разлика на диаметър и грамаж на златни монети. Например:
                  Link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_go...coins_(Austria)
                  Weight: 31.103 g Diameter:37 mm

http://www.tavex.bg/index.php?main=115&productID=1109
                  Weight: 31.105 g Diameter:36.5 mm

Моля за коментар на колегите от форума.

Предварително Благодаря.

Поздрав
                  Ако те притеснява волфрама заложи на по старата емисия 2000 шилинга.А най сигурно старите наполеони и суверени,там технологията с волфрам е изключена.

Коментар

• Благодаря за бързият отговор.

Притеснението идва в Диаметъра на монетата. И последващата насрещна проверка с шублера във вкъщи.
                    Все пак технологията с волфрама е вече доста развита.

А света не се е променил много от преди 2 200 годинаи с откритието на Архимет за примесите в царската корона.

Предварително Благодаря!

Поздрав

Коментар

• Първоначално изпратено от svetl0 Разгледай мнение
                      Направи ми впечатление за разлика на диаметър и грамаж на златни монети. Например:
                      Link:

Предварително Благодаря.

Поздрав
                      Според мен са просто разлики в представянето на монетата. 1 тройунция, закръглено до 3тия знак е 31,104. Тавекс дават тегло на мометата и тегло на златото в нея. На различни места в нета се цитират и двата диаметъра, така че си мисля, че става въпрос за закръгляване на цифрите.

Коментар

• Направи ми впечатление за разлика на диаметър и грамаж на златни монети. Например:
                        Link:

Предварително Благодаря.

Поздрав

Коментар

• Колкото повече повече чета, толкова повече се убеждавам, че атаката срещу златото и лошите прогнози на Голдман са част от един по-мащабен план за провокиране на някакво техническо движение надолу. Дали не е някой от всеизвестните инвеститори, които се биеха в гърдите, че купуват здраво злато в последните месеци? Дали ще успеят?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                            Точно пък "анализаторите" на Голдман са ми най-сигурния индикатор. Ако казват НАДОЛУ, значи сега е момента да си напазарувам, защото идва време за голямо НАГОРЕ
                            На мен това ми прилича повече като прогноза за стабилизиране на цената, което в контекста на глобалните икономически събития би означавало намаляване на инфлационния натиск. Нека не се заблуждаваме - скъпото злато означава, че ставаме все по-бедни. Аз не се радвам особено на високата цена на златото. По-скоро със съжаление констатирам неизбежни, според мен, тенденции, които не съвпадат с прогнозата на Голдман.

Интересно защо проспахте прогнозите на други две - не по-малко значими банки от последната седмица...
                            Last edited by GunMan; 06.12.2012, 10:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                              Точно пък "анализаторите" на Голдман са ми най-сигурния индикатор. Ако казват НАДОЛУ, значи сега е момента да си напазарувам, защото идва време за голямо НАГОРЕ
                              Ти си решаваш.
                              Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                А това е още по-обезпокояващо.
                                Май наближават още по-"добри" цени за покупки:

Goldman Sachs analysts confirm they are lowering their 3-, 6- and 12-mo
                                gold price forecasts to $1,825, $1,805 and $1,800 an oz. They also introduced a
                                2014 forecast of $1,750. "While we see potential for higher gold prices in early
                                2013, we see growing downside risks," the GS strategists said. They say the
                                risk-reward of holding a long gold position is diminishing and recommend rolling
                                long Dec-12 COMEX gold position into a long Apr-13 position and selling a $1,850
                                call to finance a $1,575 put as protection against a price decline.
                                До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

Working...
                                X