IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    И що ?
    Аз да кажем като имам 20 унции и си продам на Х 2-3
    Е какви са тия хипотези сега? То е ясно, че ако го продадеш на х2-3 ще е добре.. Номера е да иде на х2-3 след като го купиш, а най-важното е, че не можеш да направиш адекватна прогноза за това дали златото ще иде на х2-3. Ако златото, при всичките му плюсове, беше и подходящо за инвестиция (не се взема с инвестиционна цел и по други причини) никой нямаше да инвестира в друго
    Last edited by ggnore13; 30.12.2012, 23:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
      Така е, изключително неправилно употребих по-рано думите "инвестиране" и "злато" в 1 изречение. Златото НЕ е инвестиция. То не се купува за да го продадеш след няколко години и да забогатееш. Златото се купува с 1 единствена цел - СИГУРНОСТ с големи букви. Защото ако 1 ден всичко отиде по дяволите, златото е гаранцията ти, че няма да умреш от глад. Приемат го навсякъде, независимо от политическата и икономическа ситуация, а лесната му ликвидност, съчетана с невъзможността му да отиде на цена 0 го прави инструмент номер едно когато се търси сигурност.
      И що ?
      Аз да кажем като имам 20 унции и си продам на Х 2-3 печалба 10 от тях докато някои са се посрали по какъвто и да е повод в гащите и се чудят как по дълбоко да си заровят злото...знаеш ли колко ми пука дали философите сте достигнали единно мнение дали или не е инвестиция. И дали го делят на хартиено и физическо..
      Като се види че света отново не е свършил пак ще си го взема евтинко после.
      Па нека съм си идиот според определенията на зомбито. Не се обиждам

ПС Те децата дето са безценни са инвестиция ( и то най добрата), камо ли за някакво жълто блещукащо тенеке дето има курс купува/продава ще вземат да ме убеждават някои че не ставало за инвестиране.
      Ми хубаво, както си ви харесва. Мании всякакви...те по хората ходят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Говори с аргументи, не с изказвания на тоя и оня. Ето ти друга статия, в която пък пише, че Сорос и Полсън купуват злато : http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-zlato,143111/
        http://www.investor.bg/analizi/91/a/...dolara,142821/ ето ти и на дойч банк мнението, ако ще вървим по тоя път..
        И сега, ако тръгнем по твоята логика - ти показа 1 голям инвеститор, който е предпазлив за златото, аз показвам 2ма + доич банк.. и сега ще търсим още подобни статии да видим кой ще намери повече ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
          За мен, истинските идиоти са тези, които продължават да си мислят, че покупката на физическо злато се прави с инвестиционна цел. Например, за спекулантите си има "пазар" или там в каквото са го превърнали последните месеци за хартиеното злато. Големите играчи там са винаги в час и класификацията им, като идиоти от посредствен, фанатизиран "инвеститор" набил всичко, което има в непродаваеми тухлички е смешно. А за реалистите, които стоят настрана от добре манипулираната игра с хартиено злато от типа "двама са малко, трима са много", притежанието на физическо злато, никога не е било въпрос на инвестиция.

Ама как да го обясниш това на разни аграрни лордове
          Така е, изключително неправилно употребих по-рано думите "инвестиране" и "злато" в 1 изречение. Златото НЕ е инвестиция. То не се купува за да го продадеш след няколко години и да забогатееш. Златото се купува с 1 единствена цел - СИГУРНОСТ с големи букви. Защото ако 1 ден всичко отиде по дяволите, златото е гаранцията ти, че няма да умреш от глад. Приемат го навсякъде, независимо от политическата и икономическа ситуация, а лесната му ликвидност, съчетана с невъзможността му да отиде на цена 0 го прави инструмент номер едно когато се търси сигурност.

Коментар

• LESSON ONE за тълпата златари:
            http://investoracademy.blogspot.com/...g-post_31.html

Коментар

• Добре да речем, че аз съм посредствен инвеститор в неликвидни активи и прочее.......ама и Джим Роджърс ли е такъв?
              http://www.investor.bg/analizi/91/a/...pazliv,144516/ Много агресивни простаци се навъдиха да ми опонират, без да влагат капка разум, че трябва да инвестират срещу тълпата, а те са вътре в нея!
              Презираните от някои неликвидни активи ми носят текущ доход всеки месец, всеки час, на теб малкото физическо злато колко текущ доход ти донесе жълто зомби. Кажи? Или като нарамя пушката и дойда, ще ми го дадеш без да мрънкаш

Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
              За мен, истинските идиоти са тези, които продължават да си мислят, че покупката на физическо злато се прави с инвестиционна цел. Например, за спекулантите си има "пазар" или там в каквото са го превърнали последните месеци за хартиеното злато. Големите играчи там са винаги в час и класификацията им, като идиоти от посредствен, фанатизиран "инвеститор" набил всичко, което има в непродаваеми тухлички е смешно. А за реалистите, които стоят настрана от добре манипулираната игра с хартиено злато от типа "двама са малко, трима са много", притежанието на физическо злато, никога не е било въпрос на инвестиция.

Коментар

• Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• За мен, истинските идиоти са тези, които продължават да си мислят, че покупката на физическо злато се прави с инвестиционна цел. Например, за спекулантите си има "пазар" или там в каквото са го превърнали последните месеци за хартиеното злато. Големите играчи там са винаги в час и класификацията им, като идиоти от посредствен, фанатизиран "инвеститор" набил всичко, което има в непродаваеми тухлички е смешно. А за реалистите, които стоят настрана от добре манипулираната игра с хартиено злато от типа "двама са малко, трима са много", притежанието на физическо злато, никога не е било въпрос на инвестиция.

Last edited by Gold Zombie; 30.12.2012, 20:36.
                  До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Мале тва новия клоун в темата ли е?

Коментар

всеки, инвестирал в него е полу идиот.
                      Не полу, всеки инвестирал в него е кръгъл идиот. Каква инвестиция е тази, дето хем не носи текущ доход, хем няма къде да го денеш, хем цената му може да бъде изкуствено задържана в продължение на десетилетие или манипулирана толкова лесно и бързо?

Коментар

Ма успешен , а.
                        Бъзикахте се се с него целогодишно , ма май злото - 2% на годишна база

А още може мене да питаш.
                        Колко му е 2013 да падне олиото до 70-80$ и на нормално съотношение 15 към 1 да си купуваме сгодно зло на 1200$

Айде и от мене пуккккккккккккккк
                        Истината е някъде по средата. Ако коментара ми те е накарал да мислиш, че съм от крайните бикове за златото - лъжеш се. Дори в момента не харесвам особено търговията с него. Но искрено ме забавляват коментарите около движението му. Падне с 50 долара и се изреждате да напишете пукккккккккккк,как му идвал края и как едва ли не всеки, инвестирал в него е полу идиот. Вдигне се с 50 долара и биковете викнат "айде сега отива към 2000, после 3000, после 1 милион, а мечките са финансово неграмотни". Едните викат, че е балон, другите, че било ракета. Няма друг инструмент, в който емоциите на търгуващите са толкова засилени.
                        Според мен, златото ще падне, но няма да е нищо драстично. След това ще се вдигне с няколко стотин долара, като най-вероятно ще си бие предишния връх, но не с много.
                        След това пак ще се върне назад, като съм склонен да приема мечите прогнози в порядъка на 1400-1200 за що годе разумни, но от тази точка надолу ако го видим ще е за кратко преди отново да тръгне нагоре. Това, което се опитвам да кажа е, че не вярвам да видим драстичните движения, характерни за балоните, нито пък някакво драстично покачване в близките 1-2 години, а за близките 5-10-15 би било несериозно да се правят прогнози.

П.П. -2% годишна база. Това ли го прави балон? На мен ми изглежда по-скоро като консолидация.
                        Last edited by ggnore13; 30.12.2012, 19:32.

Коментар

Интерсно дали наистина ще се сбъдне прогнозатата ти! Вече на много места има такава.
                          Ето тук:

http://pravda.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%...7-2013-%D0%B3/
                          МАЙ МНОГО ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ НА ЗЛАТОТО И ХИЛЯДИТЕ КОКОШИ ИНВЕСТИТОРИ КОИТО КЪЛВАХА ЦЯЛА ГОДИНА ЗЛАТНИ ЗРЪНЦА
                          Лордче, само глей ей сега как ще се появи Форито и ще ни разпердушини
                          Ма не го мисли него, обърнал е всичко в друга мания - койнчета
                          Ще си купува с тях че му свършиха депозитчетата по високото зло

Коментар

Ма успешен , а.

Колко му е 2013 да падне олиото до 70-80$ и на нормално съотношение 15 към 1 да си купуваме сгодно зло на 1200$

Интерсно дали наистина ще се сбъдне прогнозатата ти! Вече на много места има такава.
                            Ето тук:

http://pravda.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%...7-2013-%D0%B3/
                            МАЙ МНОГО ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ НА ЗЛАТОТО И ХИЛЯДИТЕ КОКОШИ ИНВЕСТИТОРИ КОИТО КЪЛВАХА ЦЯЛА ГОДИНА ЗЛАТНИ ЗРЪНЦА

Коментар

Напомняш ни на някого
                              Ма успешен , а.

Коментар

1 655,90

пуккккккккккккккк!
                                Напомняш ни на някого

Коментар

Working...
                                X