IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    Е да де - Значи НЯМА
    а в Италия и 500 EUR няма
    Не знаех, че е имало 1000 еврова банкнота Иначе в Италия съм плащал с 500 еврака

Коментар

• Среброто отново над 30. Златото отново над 1650. Кратка бе радостта Шематова...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
        имаше приятелю, но ги спряха...
        Е да де - Значи НЯМА
        а в Италия и 500 EUR няма
        remember remember the fifth of november

Коментар

Луцифере - май само името ти е ЛУЦИФЕРСКО
          Банкнота 1000 ЕУР няма !!!
          От най-големия купюр на Еврото 500 - почти няма регистрирани добри копия!
          Има ментета на 100 и 200 Евро.
          Най-"стойностната" банкнота - тази от 1000 CHF - досега не е ФАЛШИФИЦИРАНА!!!
          За Фалшификаторите Интерес представляват само купюрите които имат ГОЛЯМА ВЪРТЕЛЕЖКА!!!
          Та затова (и не само затова) писах - че ако се насочат към Наполеоните - ще е показателно!!!
          имаше приятелю, но ги спряха...има и по 1000 $, и по 5000$ и по 10 000$ но не са в обръщение сега....има...провери... http://upload.wikimedia.org/wikipedi...px-1000-2b.jpg
          Last edited by Lucifer; 04.01.2013, 23:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
            Кюлчета над 50гр наистина са апетитни за фалшифициране, запечатани и невъзможни за проверяване и в прекалено голяма и скъпа разфасовка, а под 50гр са с неизгодни цени за покупка. Серийните номера и опаковката са най-елементарното нещо за изработка. Фен съм на инвестиционните монети до 1oz, не че и при тях няма достатъчно фалшификати на пазара, но ако се купуват от реномиран търговец и се проверява точният им грамаж и големина, това дава голяма доза сигурност. Повечето от монетите могат да се докосват и не са във вакумна опаковка, с малки изключения като пандата примерно.
            от Тавекс казват че щом не са с нумизматична стойност а имат не драскотини, а само отпечатъци от пръсти и цената пада веднага(друго злато). Купувайки обаче от тях или от ПИБ кюлчета със сертификатна опаковка, не можеш нито да ги претеглиш или измерваш с шублер, и ти остава единствено юнашкото доверие на което те самите не разчитат

Коментар

не знам....по тая логика и банкнотте по 1000 евро не са проблем и са по-спорни
              Луцифере - май само името ти е ЛУЦИФЕРСКО
              Банкнота 1000 ЕУР няма !!!
              От най-големия купюр на Еврото 500 - почти няма регистрирани добри копия!
              Има ментета на 100 и 200 Евро.
              Най-"стойностната" банкнота - тази от 1000 CHF - досега не е ФАЛШИФИЦИРАНА!!!
              За Фалшификаторите Интерес представляват само купюрите които имат ГОЛЯМА ВЪРТЕЛЕЖКА!!!
              Та затова (и не само затова) писах - че ако се насочат към Наполеоните - ще е показателно!!!

Коментар

• не знам....по тая логика и банкнотте по 1000 евро не са проблем и са по-спорни

Коментар

• Кюлчета над 50гр наистина са апетитни за фалшифициране, запечатани и невъзможни за проверяване и в прекалено голяма и скъпа разфасовка, а под 50гр са с неизгодни цени за покупка. Серийните номера и опаковката са най-елементарното нещо за изработка. Фен съм на инвестиционните монети до 1oz, не че и при тях няма достатъчно фалшификати на пазара, но ако се купуват от реномиран търговец и се проверява точният им грамаж и големина, това дава голяма доза сигурност. Повечето от монетите могат да се докосват и не са във вакумна опаковка, с малки изключения като пандата примерно.

Коментар

Прав си за татовите времена, тогава не се шегуваха с мошениците затова тогава бяха истинска рядкост, за наполеони с волфрам наистина и аз не съм чувал, но за кюлчета(над 50 грамови до кило) с 80%волфрам в тях, от австралийския монетен двор, с логото на Perth Mint...ами че миналата година бяха хит на пазара в азия. Дори и немците изтръпнаха за своето злато съхранявано в САЩ, искаха инспекция на ФЕД за количества и качество и да си го приберат в Германия. Не може да не сте чули нищо за това...
                    Разбира се, че всеки който следи темата - знае за това
                    А за Наполеони с Волфрам - още дълго време няма да се чуе
                    Наполеона струва около 500 лв ( +/- 10%):
                    - не е ли по лесно да се направят 10 х 50 лв. фалшиви банкноти
                    - или още по-лесно 3 х 100 ЕУР или 3 х 100 УСД фалшиви банкноти
                    отколкото 1 ФАЛШИВ НАПОЛЕОН + проблема с пласмента все пак пред Тавекс днес са застанали < 1000 човека, докато МИЛОНИ днес са разменяли 50 лв. банкноти само в БГ
                    Рабира се и тук ще има Brake Point - След което ще е много по-печелившо (по-изгодно, по-малко трудоемко спрямо цената на труда и материалите и т.н.) да се правят фалшиви Наполеони ..........
                    И точно този Момент - ЩЕ Е МНОГО ПОКАЗАТЕЛЕН
                    Last edited by marin1; 04.01.2013, 23:04.

Коментар

Цените са атрактивни - щото не е 18 карата
                      Масово, и в момента, златарите в България продават бижута за 14 карата които са доста под .....
                      Навремето ако хванеха злато което е под проба 583/1000 да се пробутва за 14 К. - директно се ВЛИЗАШЕ в ЗАТВОРА
                      а относно Наполеони с Волфрам или там каквато си измислица си мислите - ВСЕ ОЩЕ НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО
                      Нещо, което може да се промени - МНОГО бързо С ЕКСПОНЕЦИАЛНО НАРАСТВАНЕ ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО
                      Прав си за татовите времена, тогава не се шегуваха с мошениците затова тогава бяха истинска рядкост, за наполеони с волфрам наистина и аз не съм чувал, но за кюлчета(над 50 грамови до кило) с 80%волфрам в тях, от австралийския монетен двор, с логото на Perth Mint...ами че миналата година бяха хит на пазара в азия. Дори и немците изтръпнаха за своето злато съхранявано в САЩ, искаха инспекция на ФЕД за количества и качество и да си го приберат в Германия. Не може да не сте чули нищо за това...по тая причина и аз купувах само до 10 грамови кюлчета, макар и по-скъпо, но все пак е предпазливост...живеем в света на мошениците...за това е цялата криза...
                      Last edited by Lucifer; 04.01.2013, 22:54.

Коментар

В Турция видях на живо как ти режат с ножицата(според жалания грамаж) слитък с 18 каратово злато на супер атрактивни цени но не посмях да рискувам
                        Цените са атрактивни - щото не е 18 карата
                        Масово, и в момента, златарите в България продават бижута за 14 карата които са доста под .....
                        Навремето ако хванеха злато което е под проба 583/1000 да се пробутва за 14 К. - директно се ВЛИЗАШЕ в ЗАТВОРА
                        а относно Наполеони с Волфрам или там каквато си измислица си мислите - ВСЕ ОЩЕ НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО
                        Нещо, което може да се промени - МНОГО бързо С ЕКСПОНЕЦИАЛНО НАРАСТВАНЕ ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО

Коментар

• В Турция видях на живо как ти режат с ножицата(според жалания грамаж) слитък с 18 каратово злато на супер атрактивни цени но не посмях да рискувам

Коментар

Преди време ме посъветваха че е по-сигурно да се купува от ПИБ защото били единствен лицензиран вносител на швейцарско инвестиционно злато. Аз наистина купих доста от кюлчетата-медальони, защото бяха за момента на по-атрактивна цена от монетите, пък и монетите нямат номизматична стойност(неоправдано скъпи бяха) а и не всички бяха с проба 999,9(като Кругерранда-916,7- 22к). Сега техните цени останаха високи...но някога изобщо сваляли ли са цени обратно при спад???...само вдигат и ако спадне очакват ново повишение. За тях корекций няма
                            Имат залежала стока ... явно само биткоините се търгуват без мерене и теглене
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Иначе на самото кюлче има щампа на ПАМП и че е проба 999,9 Au. Това проблем ли е?..
                              Серийният номер е както на опаковката така и изсечен на самото кюлче. Други не признавам. На мен ми трябва само и единствено метала. Нумизматиката не ми е нужна, Аз не съм нумизмат и не искам да плащам надбавка за някаква измислена нумизматична стойност. Най-често купувам кюлчета на Valcambi. Правя го от 2 години. А прочетах че тази година са се усетили и жителите на Швейцария, Австрия и Германия - http://www.reuters.com/article/2012/...8NL4N820121221
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Трябва да си идиот, или много начинаещ за да пробваш Наполеон или др. Инвестиционна монета с киселина!!!
                                Мериш я на кантара, оглеждаш я и всичко става ясно
                                Примерно в Тавекс ги мерят и с шублер (диаметъра), което според мен е излишно - но те си знаят
                                Може и да съм идиот, но съвсем приятелски ти напомням, че шублера и кантара отдавна не са 100%-вото препятствие. Аз не продавам и монети не вземам никога, само кюлчета и то от лицензирани търговци, заради сертификатните опаковки за автентичност, с фактура.

Коментар

Working...
                                X