IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
    ами нали направо от производителя ПАМП си го купувам след като ПИБ се бие в гърдите че са единствения лицензиран вносител на инвестиционното злато на ПАМП за БГ, какво направо в леярната ли да вляза????...
    Ти изобщо разбра ли връзка към кой производител съм ти посочил? Правиш ли разлика между Памп и Валкамби?

Един съвет... Избягвай да купуваш изделия на който и производител да е ако конкуренцията между дистрибуторите е изкуствено ограничена! В случая с ПИБ просто те дерат в цената!

А освен това кюлчетата на Памп в Тавекс са по-евтини отколкото ги продават в ПИБ!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от svetl0 Разгледай мнение
      Къде във Виена че не ми се сториха по ниски цените там преди два месеца като бях там ...
      Ами не знам. Вероятно в АЦБ? Два пъти ходих, дори вчера си идвам оттам, но от вурсчета и дворци не ми остана време да проверя, а уж си бях поставил задача

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Купи си ги направо от производителя тогава. Какъв ти е проблема?
        https://www.valcambigold.com/categor...-to-1000g.aspx
        ами нали направо от производителя ПАМП си го купувам след като ПИБ се бие в гърдите че са единствения лицензиран вносител на инвестиционното злато на ПАМП за БГ, какво направо в леярната ли да вляза????...

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
          Така зададен въпроса ти ми звучи като "да си купя ли котка в чувал" и отговорът ми е НЕ
          те точно така го продават, в опаковка(действително като котка в чувал)... а за Райфайзен мисля че не продават физическо злато а само на хартия...защо да сменям една хартия с друга????... в днешно време думата доверие е тооооолкова отживяла времето си и губи значение в далееееечното минало, когато там някакви си наивни общества са имали нещо и като висок морал....всеееееее....непонятни вече термини от минали епохи...

Коментар

ПИП, Райфайзен, Тавекс или ако не си харесаш цените им отскачаш до Виена, Мюнхен........
            Къде във Виена че не ми се сториха по ниски цените там преди два месеца като бях там ...

Коментар

Защо не смениш инвестиционната си политика от кюлчета на Монети?

Последните се мерят и теглят и поради това се спи по спокойно ...
              +1
              това му обясних и аз, но както си реши

Коментар

както и да е... мисълта ми беше, гаранция ли е сертификатната опаковка на кюлчетата в Тавекс и ПИБ, след като не можеш да мериш, теглиш проверяваш и им броиш една камара пари на юнашко доверие за нещо жълто в опаковката...те ли са иконата на доверието у нас???...
                Купи си ги направо от производителя тогава. Какъв ти е проблема?
                https://www.valcambigold.com/categor...-to-1000g.aspx
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

гаранция ли е сертификатната опаковка
                  Защо не смениш инвестиционната си политика от кюлчета на Монети?

Последните се мерят и теглят и поради това се спи по спокойно ...

Коментар

както и да е... мисълта ми беше, гаранция ли е сертификатната опаковка на кюлчетата в Тавекс и ПИБ, след като не можеш да мериш, теглиш проверяваш и им броиш една камара пари на юнашко доверие за нещо жълто в опаковката...те ли са иконата на доверието у нас???...
                    Така зададен въпроса ти ми звучи като "да си купя ли котка в чувал" и отговорът ми е НЕ

Коментар

А Кои според теб са реномирани търговци?
                      ПИП, Райфайзен, Тавекс или ако не си харесаш цените им отскачаш до Виена, Мюнхен........

Коментар

• както и да е... мисълта ми беше, гаранция ли е сертификатната опаковка на кюлчетата в Тавекс и ПИБ, след като не можеш да мериш, теглиш проверяваш и им броиш една камара пари на юнашко доверие за нещо жълто в опаковката...те ли са иконата на доверието у нас???...

Коментар

се купуват от реномиран търговец и се проверява точният им грамаж и големина, това дава голяма доза сигурност..
                          А Кои според теб са реномирани търговци?

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                            Пандите трябва задължително да се тестват. Китайците правят фалшиви сребърни, какво остава за златни от една унция.
                            Добър съвет, но няма начин. Запечатани са в опаковка, която не трябва да се отваря
                            Купуваш на доверие..........или не купуваш. Аз си имам едничка за разнообразие и защото е много красива, но до колко в нея има точно една унция злато - само китайците могат да кажат

Коментар

... Повечето от монетите могат да се докосват и не са във вакумна опаковка, с малки изключения като пандата примерно.
                              Пандите трябва задължително да се тестват. Китайците правят фалшиви сребърни, какво остава за златни от една унция.

Коментар

от Тавекс казват че щом не са с нумизматична стойност а имат не драскотини, а само отпечатъци от пръсти и цената пада веднага(друго злато). Купувайки обаче от тях или от ПИБ кюлчета със сертификатна опаковка, не можеш нито да ги претеглиш или измерваш с шублер, и ти остава единствено юнашкото доверие на което те самите не разчитат
                                Споко, цената наистина пада ако има драскотини, но е доста трудно да окислиш монета от 1 oz проба 999.9 само с докосване. Донякъде това е възможно при силно матираните монети като пандата и отчасти кенгурото, но затова пък не ти пречи да ги пипаш с меки ръкавици. Виж при среброто е друга бира и там наистина има такава опасност.
                                ето малко инфо относно фалшиви кюлчета Валкамби, но е на немски :
                                http://reviews.ebay.com/How-to-spot-...00000009432555
                                Много често срещам в Ибей да се продават отлично фалшифицирани кюлчета придружени със сертификати на цени 10-50 пъти под реалната стойност. Работливите китайчета не спят
                                Last edited by sel4o; 04.01.2013, 23:32.

Коментар

Working...
                                X