IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
    Преди време ме посъветваха че е по-сигурно да се купува от ПИБ защото били единствен лицензиран вносител на швейцарско инвестиционно злато. Аз наистина купих доста от кюлчетата-медальони, защото бяха за момента на по-атрактивна цена от монетите, пък и монетите нямат номизматична стойност(неоправдано скъпи бяха) а и не всички бяха с проба 999,9(като Кругерранда-916,7- 22к). Сега техните цени останаха високи...но някога изобщо сваляли ли са цени обратно при спад???...само вдигат и ако спадне очакват ново повишение. За тях корекций няма
    Да - така е - за тях корекции няма
    Но пък са доста инертни - което, ако си гъвкав, може да извлечеш ползи
    От ПИБ съм купувал (далечната 2007 г.) под борсовата цена на златото и се надявам - пак да го правя
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      Сериен номер...ако ти го продадат на женския пазар със сериен номер ще го купиш ли. При златото както и при всяка друга стока е важно откъде го купуваш и кредита който носи продавача пък после ще е пазарлъка за цената
      Преди време ме посъветваха че е по-сигурно да се купува от ПИБ защото били единствен лицензиран вносител на швейцарско инвестиционно злато. Аз наистина купих доста от кюлчетата-медальони, защото бяха за момента на по-атрактивна цена от монетите, пък и монетите нямат номизматична стойност(неоправдано скъпи бяха) а и не всички бяха с проба 999,9(като Кругерранда-916,7- 22к). Сега техните цени останаха високи...но някога изобщо сваляли ли са цени обратно при спад???...само вдигат и ако спадне очакват ново повишение. За тях корекций няма

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
        Трябва да си идиот, или много начинаещ за да пробваш Наполеон или др. Инвестиционна монета с киселина!!!
        Мериш я на кантара, оглеждаш я и всичко става ясно
        Примерно в Тавекс ги мерят и с шублер (диаметъра), което според мен е излишно - но те си знаят
        ако през ръцете ти са минали хиляди наполеони не ти требва шублер. Поне на мене. Ама пък ако са някакви девойчета на гишето най добре е с шублера за всеки случай

Коментар

те не са проба 999,9, винаги ги изкупуват след провека с азотна киселина, което сваля ценат а, понякога нереално. А и не забравяй че Волфрамът има приблизително същото относително тегло като на златото и в Австралия изгоряха с такива позлатени волфрамови кюлчета
          Трябва да си идиот, или много начинаещ за да пробваш Наполеон или др. Инвестиционна монета с киселина!!!
          Мериш я на кантара, оглеждаш я и всичко става ясно
          Примерно в Тавекс ги мерят и с шублер (диаметъра), което според мен е излишно - но те си знаят

Коментар

не виждам сериен номер
            Сериен номер...ако ти го продадат на женския пазар със сериен номер ще го купиш ли. При златото както и при всяка друга стока е важно откъде го купуваш и кредита който носи продавача пък после ще е пазарлъка за цената
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              не виждам сериен номер

Коментар

Но малките кюлчета по 5 и 10 гр. са опаковани в сертификатни опаковки за автентичност на ПАМП, а и кюлчетата-медальони от ПИБ, които също са на ПАМП имат сериен номер само на опаковката а на самото кюлче не. Иначе на самото кюлче има щампа на ПАМП и че е проба 999,9 Au. Това проблем ли е?..,защото те никога не биха разрешили да се разопакова и клиент да прави проверка с азотна киселина...но понеже не съм продавал до сега и не знам как го изкупуват примерно ако им занесеш тяхно опаковано злато с тяхна фактура, както и на ПИБ, искат ли непременно проба за техни изделия с техни фактури, неразопаковани от сертификатната опаковка на ПАМП ????
                Ако опаковката не е нарушена - няма проблем, взимат го без проба. Питал съм лично едият от управителите на Тавекс.

Коментар

• I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                    аз пък залагам на класическите наполеони, пендари, минцове, алтъни, махмудии, петолири и т.н. Досега кантара не ме е лъгал. Все пак си има физични закони и който може да смята малко може да се оправи.
                    те не са проба 999,9, винаги ги изкупуват след провека с азотна киселина, което сваля ценат а, понякога нереално. А и не забравяй че Волфрамът има приблизително същото относително тегло като на златото и в Австралия изгоряха с такива позлатени волфрамови кюлчета

Коментар

Но малките кюлчета по 5 и 10 гр. са опаковани в сертификатни опаковки за автентичност на ПАМП, а и кюлчетата-медальони от ПИБ, които също са на ПАМП имат сериен номер само на опаковката а на самото кюлче не. Иначе на самото кюлче има щампа на ПАМП и че е проба 999,9 Au. Това проблем ли е?..,защото те никога не биха разрешили да се разопакова и клиент да прави проверка с азотна киселина...но понеже не съм продавал до сега и не знам как го изкупуват примерно ако им занесеш тяхно опаковано злато с тяхна фактура, както и на ПИБ, искат ли непременно проба за техни изделия с техни фактури, неразопаковани от сертификатната опаковка на ПАМП ????
                      аз пък залагам на класическите наполеони, пендари, минцове, алтъни, махмудии, петолири и т.н. Досега кантара не ме е лъгал. Все пак си има физични закони и който може да смята малко може да се оправи.

Коментар

• Според мен доста от 'жителите' на мола не знаят какво е Тавекс
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Инвестиционно злато с четири 9-ки и то само кюлчета със серийни номера.

Коментар

Аха.......това питах ....кюлчета или монети взимаш. Ясно .

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                              Форекс, кои продукти на Тавекс-а са предпочитани от теб при купуването на физ.злато ??
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Нарочно се застоях точно това да разбера. Така от далече видях как хората подаваха пари и как касиерката след това ги броеше! Може да е имало и такива които продават, но най-много да са били 1 продаващ на 4-5 купуващи.
                                Форекс, кои продукти на Тавекс-а са предпочитани от теб при купуването на физ.злато ??

Коментар

Working...
                                X