IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Анализаторите на BofA Merrill Lynch са оптимистично настроени относно бъдещето на златото в следващите няколко години. Според тях, към края на 2014 г. котировките вероятно ще се покатерят до $2400 на унция.

И докато биковете приветстват прогнозата, по-скептичните мечки се питат – а какъв е най-негативният възможен сценарий?

Според нов доклад на Майкъл Джалонен, Майк Паркин и Лаусън Уиндър от BofA, дъното е $1500.

Експертите предупреждават, че за да успее ценният метал да прекрачи $2,000 на унция през 2013 г., инвеститорите трябва да демонстрират доста силен апетит за покупки. Това обаче не е малко възможен сценарий - не трябва да се забравя, че докато развиващите се пазари забогатяват, населението пренасочва разходите си от най-необходимото към по-луксозни стоки, като злато, което определя една средносрочна възходяща тенденция.Това ще е достатъчно да поддържа цените над $1,500 през следващото десетилетие, смятат от BofA Merrill Lynch.

Най-голям риск за котировките крие евентуално рязко подобрение на състоянието на щатската икономика или нова рунд количествени облекчения, тъй като подобно развитие би утолило апетита към метала, считан за сигурно убежище на капитала и ще пренасочи вложенията към други активи, като корпоративни книжа.

Две позитивни тенденции, които ще определят движенията на златото през 2013 г. са възраждането на частното потребление в Индия и засилените покупки от страна на централните банки на развиващите се пазари.

Коментар

• С това Core CPI 1,9 (YoY) и CPI 1,6 (YoY) ще има голямо ПУКкккккккккк!!!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Shemata,

Стара форумна поговорка:
        "По регистрацията посрещат, по постовете изпращат"

А като говорим за постове, твоите и сега и преди 2 години са си същите - 99% "Пуккккккк" (между другото, удължават се гласни, а не съгласни, в случаите, когато искаш да разтеглиш дума - много често използван похват в комиксите например; т.е. пише се "Пуууууууук")
        И бъди сигурен, че съм изчел всичко по темата от 2011 до момента, в който съм решил да се регистрирам, защото явно съм си въобразил, че тук се обменят мнения, анализи и прогнози за цената на златото. Плюс здравословната доза заяждане за всеки Бг форум .
        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Ако се върнеш 1-2 години назад, ще можеш да събереш от моите мнения поне 20-30 страници анализи по Златото и Среброто
          Много ме развеселяваш, Шемата. Ако се върна 1-2 години назад в тази тема и събера твоите "анализи" виждам само страници с една единствена думичка която започва с П съдържа много У и завършва на К... хахаха... наистина си пълен шемет...

Между другото, гледай да затвориш късите на време, че когато златото иде над 2000 ще ми липсваш!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Gold Zombie,

ти си се регистрирал във форума преди 3-4 месеца . Аз когато съм писал анализи за Златото пред 1-2 години съм писал страници във форума. Ако се върнеш 1-2 години назад, ще можеш да събереш от моите мнения поне 20-30 страници анализи по Златото и Среброто и много фундаментални обяснения защо са балони.
            А сега просто вече се наслаждавам на спада . Аз моите анализи съм си ги направил преди година-две и съм писал много.

Разбирам те, че ти си нов и си прочел само последните 2-3 страници по темата и не знаеш кой с какви основания е .

Пожелавам ти успех в търговията!!!

Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
            В огромната си част мненията ти са някакви инфантилни възклицания или тотално неаргументирани, крайни, предсказуеми и тесногледи - поведение на образцов форумен трол.
            Останалите може и да те търпят, защото във всеки спор има нужда някой да защитава и противиположната позиция, но само ако това става аргументирано.
            ...

Поздрави и успех в демото

Коментар

• Goldzombie, дай ми една причина да пиша в тази тема аргументирано. Преди година водих дълги спорове защитавайки тезата защо златото трябва да пада или най-малкото защо няма да расте. Връщах се до изначални икономически теории за това какво е пари, как се променя паричната маса, защо всички аргументи на феновете на златото са несъстоятелни. Получих насреща само груби обиди и подигравки. Затова сега влизам периодично да се шегувам. Все още не виждам признание в апърите, че са сбъркали. Докато не си признаят, че година и половина чакат ръст а има само спад и консолидация, няма да могат да си отговорят на въпроса защо стана така и от тук накъде. Като провокирам вътрешен конфликт ги карам да се замислят. Преди една година те изобщо не бяха готови да чуят аргументи. Според мен още не са. Каквото и да кажеш на Forexmastera ще го отхвърли. Човека още не е готов да мисли. В случай, че искаш да видиш аргументи срещу поскъпването на златото се върни около година назад и виж какво сме писали с ravnovesie. Не виждам смисъл да пиша наново всичко това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Така ще бъде и занапред. Грехота е при тази евтения на златото да не се купува. Купувам злато, сребро и биткойн с всеки свободен лев.
                горкия
                "Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи!"

Коментар

ghettoff,

както много пъти съм писал последната 1,5 години относно Златото. Златото е вече спукан балон, той се държеше единствено на QE-тата на ФЕД. Колкото повече става ясно, че QE-то се преключва тази година, толкова повече ще пада Златото!
                  В огромната си част мненията ти са някакви инфантилни възклицания или тотално неаргументирани, крайни, предсказуеми и тесногледи - поведение на образцов форумен трол.
                  Останалите може и да те търпят, защото във всеки спор има нужда някой да защитава и противиположната позиция, но само ако това става аргументирано.
                  Нека аз да ти кажа нещо: веднъж пусната, печатницата не можа да бъде спряна... не и докато не рухне сама под тежестта на напечатаното. Примери в историята, колкото искаш. Протоколът от заседанието на ФЕД, подсказва само, че най-накрая осъзнават безизходицата си.
                  Аз също съм в bear mode от началото на годината, но както казах, очаквам тренда да се обърне след март, най-късно май. В дългосрочен план трябва да си много заблуден за да не си в бичи позиции.

Поздрави и успех в демото
                  До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Ех тези индийци, чумичката да ги тръшне!!! Миналата година пак така постъпиха с вноса. Тази година два пъти. Тюуууух!!! И тези мечи формации и пинизи са ми трудни! Тази година май по-рядко ще заемам позиция!

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

ghettoff,

както много пъти съм писал последната 1,5 години относно Златото. Златото е вече спукан балон, той се държеше единствено на QE-тата на ФЕД. Колкото повече става ясно, че QE-то се преключва тази година, толкова повече ще пада Златото!
                      Икономиката на САЩ не е цъфнала и вързала заради политиката на ФЕД. Просто истината не е излязла наяве. Но не ми се спори. Ако златото е по-евтино за мен е по-добре, аз съм като един малък Китай

Коментар

• India Seen Boosting Gold Import Duty Second Time to Cut Deficit

http://www.bloomberg.com/news/2013-0...t-deficit.html

"
                        India, the world’s biggest gold buyer, may increase import taxes for a second time this year as it seeks to narrow a widening current-account deficit, curbing demand for bullion in jewelry and investment.

...

"

Коментар

• Мерси goldrun !!!

вчерашното движение се дължи на протокола от срещата на ФЕД проведена в края на Януари. Намекват, че ще се преключва QE-то. Т.е. това е само началото на спада. Определно до края на годината ще падне под 1500 $ даже мисля,че до края на годината може да падне под 1450 $ .

Успех и умната!

Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
                          На какво се дължи вчерашното движение?!? Поздрави за Схемата! Най-накрая успя да го пукне това зло Кефи ме с неговото постоянство

Коментар

• На какво се дължи вчерашното движение?!? Поздрави за Схемата! Най-накрая успя да го пукне това зло Кефи ме с неговото постоянство

Коментар

• ghettoff,

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Схема, готин си ми, ама си малко екстремен. След няколко месеца може да те привикват в темата и много да те бъзикат. По-умерено братле, златото не пука. Тук се подготвя почвата големите да купуват преди да стане истински напечено.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                От както те помня само купуваш.
                                Така ще бъде и занапред. Грехота е при тази евтения на златото да не се купува. Купувам злато, сребро и биткойн с всеки свободен лев.
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X