IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Схема, в оная другата ти тема с анкетата питаш кога златото ще мине пак над 1900. Не видях обаче ти самия да си казал кога смяташ това да стане. Също така ми е интересно да кажеш(да предположиш) сега тоя спад докъде ще е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Капиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец .

1996-2001- Надуха балони на DOT.com компаниит - събраха парите на масата! в началото на 2001-2002-а хората превъртяха и казаха "АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! само реални активи" ...усещайки сантимента на простия човек, капиталистите направиха в началото на миналото десетилети REITs . Т.е. искаха дребните хора повече да не чуват за акции - направиха им "реални" активи - ИМОТИ! )). Набълбукаха всички балъци в Имотния пик, после ги набълбукаха и с акции ..и хората 2008-а превъртяха и пак казаха ""АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! НИКАКВИ ИМОТИ ПОВЕЧЕ - ще ги чакаме да паднат...от тук нататък купуваме само неща/активи които ще ми запазят стойноста" усещайки отново сантимента на дребният инвеститор...Капиталистът му предложи Балон на Злато и Сребро (Т.к. простият човек нито искаше да купува акции, нито имоти повече..)...Хоп набълбукаха простите хора със Злато и Срербро ... Дребният инвеститор скоро и за Злато и Сребро няма да иска да чува )).

Т.е. цял жиовт големите Капиталисти ръководят хванали за носа, малкия дребен "инвеститор" и винаги му намира подходящия актив спрямо сантимента, за да знае как да съдере кожата и да вземе и последните стотинки на обикновения човек!
      Жалка Капиталистическа гледка властваща вече редица десетолетия - все едно и също... все една и съща измама ....само че с различен актив .

Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?
      Американските индекси. Те вече се търгуват около ол тайм хай !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Капиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец .

1996-2001- Надуха балони на DOT.com компаниит - събраха парите на масата! в началото на 2001-2002-а хората превъртяха и казаха "АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! само реални активи" ...усещайки сантимента на простия човек, капиталистите направиха в началото на миналото десетилети REITs . Т.е. искаха дребните хора повече да не чуват за акции - направиха им "реални" активи - ИМОТИ! )). Набълбукаха всички балъци в Имотния пик, после ги набълбукаха и с акции ..и хората 2008-а превъртяха и пак казаха ""АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! НИКАКВИ ИМОТИ ПОВЕЧЕ - ще ги чакаме да паднат...от тук нататък купуваме само неща/активи които ще ми запазят стойноста" усещайки отново сантимента на дребният инвеститор...Капиталистът му предложи Балон на Злато и Сребро (Т.к. простият човек нито искаше да купува акции, нито имоти повече..)...Хоп набълбукаха простите хора със Злато и Срербро ... Дребният инвеститор скоро и за Злато и Сребро няма да иска да чува )).

Т.е. цял жиовт големите Капиталисти ръководят хванали за носа, малкия дребен "инвеститор" и винаги му намира подходящия актив спрямо сантимента, за да знае как да съдере кожата и да вземе и последните стотинки на обикновения човек!
        Жалка Капиталистическа гледка властваща вече редица десетолетия - все едно и също... все една и съща измама ....само че с различен актив .

Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?
        Алдееееееееееее кашиталистите виновни.Ми мен що не ме обират?

Коментар

Шемов какви са тези пролетарски изблици. Доскоро четеше само бежовата книга и тълкуваше статистиката на ББ
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Хартиенти пари е това. Друго не остана. От мен си го чул първи. Пусни една тема, ще е интересно!

Коментар

• Активите в злато намаляват стойността си в хартийки, но хартийките увеличават стойността си в злато. Пуснете сега една тема "Хартиените пари - балон или не". Би било интересно...

Коментар

• Капиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец .

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ха-ха-ха-ха-ха - по твоята логика сухото струва точно колкото хартията на която е напечатано, плюс разходите за напечатването.

За сребърцето си отчасти прав. И аз обичам сребърце.
                  Ok, може да не съм прав но да кажем произвеждаш хляб. Въпроса е колко струва той. Ако на теб ти струва 80 ст и слагаш печалба 10%, търговеца още 10%, колко струва той, сега, в момента, не утре? И ако няма пазар за него какво правиш, спираш го, после някой огладнява и казва давам ти 1,20лв. Даже примера ми не беше много добър, искам да кажа, много е важно каква е цената на добив. Мислиш ли че нефта ако скочи с 20$ цената на златото ще остане същата. Ами тези машини да не работят с мулета. Все тая, аз си признавам че паса трева. Но като гледам пишещите тук един не каза, че е "стъпал накриво". Всеки е велик, ето това е проблем. Не мой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Ха-ха-ха-ха-ха - по твоята логика сухото струва точно колкото хартията на която е напечатано, плюс разходите за напечатването.

Интересно защо сега няма призиви за мините да са държавни.. Очевидно на тази цена щяха да са отдавна източени фалирали, изоставени и всички щяха да им търсят приватизатор
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Нали помните кой пръв писна от скъпото и безперспективното и почна да продава? Дали сега същият тоя стар мръсник Соросов не пазарува тихомълком или чака още по-ниски нива?

Да - днес пак гледам - златце - зеленко - може и атентатът от вчера да има връзка. Това не ме кефи, надявах се да поспадне докъм една бимберица, а защо не и малко надолу - докъм 800 Зелени и да позадържи, та да допълня...

Помня когато купих Златният кинт и Големият Жоро общо за около 1038 кинта... ъх как ми се ще пак така...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mm7171 Разгледай мнение
                        Аз съм напълно съгласен с това което казваш. Има някаква цикличност на това как да "доят" играчите и спекулантите. Всяка година по 1-2 пъти малка , на 2-3 години по-голяма, и на 12-15 г. следва капитулацията. Май влязохме в такава ниша. Нямаше човек около мен който да не смяташе златото за инвестиция, а цената му за закономерна най-малко. Психология. Сега настана психологията на страха и мисля че още поне 2-3 г златото няма да върне нивата от 1800-1900, още по малко ще се търси от инвеститорите. Чудя се на глупавия си акъл сега, след като знаех, че реалната му цена е 1000-1200 долара, съдейки по производството му и разходите, кой ми наби в кухата глава, че тези нива са супер. Сега мисля единствено среброто като нещо реално от което може поне да си върна загубите, като разчитам, че е по-търсен метал.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ще ви обират щото сте прости и кухи и алчни и не ви увират главите.Толкова години не можахте да разберете че комар не се играе с хора които
                          1.Ви знаят картите
                          2.Определят правилата на играта
                          3.Лъжат и мамят
                          4.Имат права да променят правилата след като картите са раздадени.
                          За толкова години не се научихте че няма как да блеят по цял ден и кинтата да пада от небето.Не можахте да се научите че не се инвестира в неща които лично вие не контролирате и управлявате.Честито ви поредно обиране.Обраха ви и с акциите и с имотите и със земята.
                          Last edited by X_Y; 16.04.2013, 12:41.

Коментар

• Импулса надолу, временно, губи мощност.
                            Аз ще пробвам срещу тренда леко.

BUY 10 x 1366

Коментар

• Shemata е виновник за този катаклизъм! ....и за проваленото ни бъдеще!
                              Разпродаде и ни разби! ИНКВИЗИЦИЯ!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Шемов - виждаме че изживяваш петнайсетте си минути слава, но за всички тук ще си останеш пепи-демото.
                                Каква ти слава, като Пепи е на демо откакто го помня? Лично съм го хващал на 2 пъти как казва, че е купувал или продавал на нива на които реалния пазар изобщо не е ходил.
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X