Схема, в оная другата ти тема с анкетата питаш кога златото ще мине пак над 1900. Не видях обаче ти самия да си казал кога смяташ това да стане. Също така ми е интересно да кажеш(да предположиш) сега тоя спад докъде ще е?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеКапиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец.
1996-2001- Надуха балони на DOT.com компаниит - събраха парите на масата! в началото на 2001-2002-а хората превъртяха и казаха "АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! само реални активи" ...усещайки сантимента на простия човек, капиталистите направиха в началото на миналото десетилети REITs . Т.е. искаха дребните хора повече да не чуват за акции - направиха им "реални" активи - ИМОТИ!)). Набълбукаха всички балъци в Имотния пик, после ги набълбукаха и с акции ..и хората 2008-а превъртяха и пак казаха ""АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! НИКАКВИ ИМОТИ ПОВЕЧЕ - ще ги чакаме да паднат...от тук нататък купуваме само неща/активи които ще ми запазят стойноста" усещайки отново сантимента на дребният инвеститор...Капиталистът му предложи Балон на Злато и Сребро (Т.к. простият човек нито искаше да купува акции, нито имоти повече..)...Хоп набълбукаха простите хора със Злато и Срербро
... Дребният инвеститор скоро и за Злато и Сребро няма да иска да чува
)).
Т.е. цял жиовт големите Капиталисти ръководят хванали за носа, малкия дребен "инвеститор" и винаги му намира подходящия актив спрямо сантимента, за да знае как да съдере кожата и да вземе и последните стотинки на обикновения човек!
Жалка Капиталистическа гледка властваща вече редица десетолетия - все едно и също... все една и съща измама ....само че с различен актив.
Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеКапиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец.
1996-2001- Надуха балони на DOT.com компаниит - събраха парите на масата! в началото на 2001-2002-а хората превъртяха и казаха "АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! само реални активи" ...усещайки сантимента на простия човек, капиталистите направиха в началото на миналото десетилети REITs . Т.е. искаха дребните хора повече да не чуват за акции - направиха им "реални" активи - ИМОТИ!)). Набълбукаха всички балъци в Имотния пик, после ги набълбукаха и с акции ..и хората 2008-а превъртяха и пак казаха ""АКЦИИ Повече НИКОГА няма да купуваме! НИКАКВИ ИМОТИ ПОВЕЧЕ - ще ги чакаме да паднат...от тук нататък купуваме само неща/активи които ще ми запазят стойноста" усещайки отново сантимента на дребният инвеститор...Капиталистът му предложи Балон на Злато и Сребро (Т.к. простият човек нито искаше да купува акции, нито имоти повече..)...Хоп набълбукаха простите хора със Злато и Срербро
)).
Т.е. цял жиовт големите Капиталисти ръководят хванали за носа, малкия дребен "инвеститор" и винаги му намира подходящия актив спрямо сантимента, за да знае как да съдере кожата и да вземе и последните стотинки на обикновения човек!
Жалка Капиталистическа гледка властваща вече редица десетолетия - все едно и също... все една и съща измама ....само че с различен актив.
Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?
Коментар
-
)).
Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?
Коментар
-
Капиталистите винаги намират начин как да вземат(ограбят) и последния лев/$ на дребния човечец.
)).
Въпросът е! Кой е следващия актив, следващия балон, който големите подготвят за да набълбукат пак малките играчи?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-ха-ха-ха-ха - по твоята логика сухото струва точно колкото хартията на която е напечатано, плюс разходите за напечатването.
За сребърцето си отчасти прав. И аз обичам сребърце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-ха-ха-ха-ха - по твоята логика сухото струва точно колкото хартията на която е напечатано, плюс разходите за напечатването.
За сребърцето си отчасти прав. И аз обичам сребърце.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Нали помните кой пръв писна от скъпото и безперспективното и почна да продава? Дали сега същият тоя стар мръсник Соросов не пазарува тихомълком или чака още по-ниски нива?
Да - днес пак гледам - златце - зеленко - може и атентатът от вчера да има връзка. Това не ме кефи, надявах се да поспадне докъм една бимберица, а защо не и малко надолу - докъм 800 Зелени и да позадържи, та да допълня...
Помня когато купих Златният кинт и Големият Жоро общо за около 1038 кинта... ъх как ми се ще пак така...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mm7171 Разгледай мнениеАз съм напълно съгласен с това което казваш. Има някаква цикличност на това как да "доят" играчите и спекулантите. Всяка година по 1-2 пъти малка , на 2-3 години по-голяма, и на 12-15 г. следва капитулацията. Май влязохме в такава ниша. Нямаше човек около мен който да не смяташе златото за инвестиция, а цената му за закономерна най-малко. Психология. Сега настана психологията на страха и мисля че още поне 2-3 г златото няма да върне нивата от 1800-1900, още по малко ще се търси от инвеститорите. Чудя се на глупавия си акъл сега, след като знаех, че реалната му цена е 1000-1200 долара, съдейки по производството му и разходите, кой ми наби в кухата глава, че тези нива са супер. Сега мисля единствено среброто като нещо реално от което може поне да си върна загубите, като разчитам, че е по-търсен метал.
За сребърцето си отчасти прав. И аз обичам сребърце.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ще ви обират щото сте прости и кухи и алчни и не ви увират главите.Толкова години не можахте да разберете че комар не се играе с хора които
1.Ви знаят картите
2.Определят правилата на играта
3.Лъжат и мамят
4.Имат права да променят правилата след като картите са раздадени.
За толкова години не се научихте че няма как да блеят по цял ден и кинтата да пада от небето.Не можахте да се научите че не се инвестира в неща които лично вие не контролирате и управлявате.Честито ви поредно обиране.Обраха ви и с акциите и с имотите и със земята.Last edited by X_Y; 16.04.2013, 12:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеШемов - виждаме че изживяваш петнайсетте си минути слава, но за всички тук ще си останеш пепи-демото.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар