IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Колега Gold Zombie.,

.. прочетох ти мнението... и ми се струва, че си някой новак на тази пазари и се сетих как преди няколко години аз като започвах не забелязвах елементарни работи и губих пари от спекула...абе правех някои глупави хаотични сделки - вярващ на моите илюзии базирани на повърхностни теоритически знания . Че се сетих за мене тогава и реших да ти напиша, т.к.може и ти да си в същата ситуация, както аз "търгувах" преди редица години. Просто искам да ти помогна, т.к виждам, че имаш някои повърхностни знания, които повечето форума нямат въобще , за това все пак ще ти направя едно уважение и ще ти дам съвет:

1) Добре, че знаеш, че има физическо и т.н.във форум нефизичско Злато. Джокер към теб: Виж на товарните борси обемите и ще видиш, че последните дни го разпродадоха яко твоето физическо злато . Т.ч. не говори неща без да знаеш. Провери и се убеди! Успех!
    2) Добре, че си разгледал графиката на пазарните балони! Поздравления, че си направил поне нещо! Жокер към теб: Виж, че мечият капан е бил Април-Юни 2011-а година , Т.ч. мечият капан отдавна мина, мина и Бичият капан (в него попадна за втори път FOREX мишката, т.к. той купуваше и при Еуфорията и после в Бичия капан). Замисли се дали вече не сме в Капитулацията? Т.ч. не говори без да познаваш добре графиката, а сега я разгледай и анлизирай това което съм ти написал и ще се убедиш!

Надвям се някой ден да успееш и да станеш успешен трейдър!

Успех в сделките!
    Аз съм напълно съгласен с това което казваш. Има някаква цикличност на това как да "доят" играчите и спекулантите. Всяка година по 1-2 пъти малка , на 2-3 години по-голяма, и на 12-15 г. следва капитулацията. Май влязохме в такава ниша. Нямаше човек около мен който да не смяташе златото за инвестиция, а цената му за закономерна най-малко. Психология. Сега настана психологията на страха и мисля че още поне 2-3 г златото няма да върне нивата от 1800-1900, още по малко ще се търси от инвеститорите. Чудя се на глупавия си акъл сега, след като знаех, че реалната му цена е 1000-1200 долара, съдейки по производството му и разходите, кой ми наби в кухата глава, че тези нива са супер. Сега мисля единствено среброто като нещо реално от което може поне да си върна загубите, като разчитам, че е по-търсен метал.

Коментар

• "Терминът Naked shorts да ви говори нещо?"

Мисля, че е точно така. Такъв спад, за толкова кратко време и кратка консолидация след това говорят за интервенция. Тези имащи опит в тъговията с кросове на JPY знаят за какво говоря. Работата е там, че е необходима огромна енегрия да играеш срещу
      цената и обикновено ефекта е от сутрин до пладне. Смятам, че именно това показва, че златото е подценено сега. Въпросът е колко време централните банки ще печатат пари с едната ръка и ще контролират цените с другата (може и да е вечно) или цялата система ще се рападне защото няма да имат ресурс да го правят (на което залагат
      купувачите на злато). Аз лично смятам, че второто е по-верятно от първото, обаче първо трябва да се нагледаме на цирка на правителствата и банките и може би да преживеем още няколко такива спада.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

...

за това все пак ще ти направя едно уважение и ще ти дам съвет:
        Шемов - виждаме че изживяваш петнайсетте си минути слава, но за всички тук ще си останеш пепи-демото.
        Last edited by IvanG; 16.04.2013, 12:23.
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Колега Shemata,

Развълнувах се от твоята загриженост и добрия тон

Не знам какво да напиша след подобен изблик на алтруизъм и порив за просветление към начинаещ, като мен, но се чувствам длъжен да ти отговоря

Обемите ги следя. А ти следиш ли докладите от митници и най-общо посоката на движение на златото (чисто географски, къде се изсипва).

За графиката - ако наистина приемем заигравката, че графиката за финансов балон е приложима за златото - пак ти казвам, маниакално купуване на злато аз не съм видял след предполагаемия от теб мечи капан април-юни 2011, което означава, че то все още предстои. И предстои, точно защото сега е мечия капан

Само времете ще покаже в крайна сметка, кой е прав. Няма да ми стигне мястото, тук да ти обяснявам, защо смятам, че грешиш... а и не върви някакси, rookie като мен да обяснява на хора със сериозни и задълбочени познания
          До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Колега Gold Zombie.,

.. прочетох ти мнението... и ми се струва, че си някой новак на тази пазари и се сетих как преди няколко години аз като започвах не забелязвах елементарни работи и губих пари от спекула...абе правех някои глупави хаотични сделки - вярващ на моите илюзии базирани на повърхностни теоритически знания . Че се сетих за мене тогава и реших да ти напиша, т.к.може и ти да си в същата ситуация, както аз "търгувах" преди редица години. Просто искам да ти помогна, т.к виждам, че имаш някои повърхностни знания, които повечето форума нямат въобще , за това все пак ще ти направя едно уважение и ще ти дам съвет:

1) Добре, че знаеш, че има физическо и т.н.във форум нефизичско Злато. Джокер към теб: Виж на товарните борси обемите и ще видиш, че последните дни го разпродадоха яко твоето физическо злато . Т.ч. не говори неща без да знаеш. Провери и се убеди! Успех!
            2) Добре, че си разгледал графиката на пазарните балони! Поздравления, че си направил поне нещо! Жокер към теб: Виж, че мечият капан е бил Април-Юни 2011-а година , Т.ч. мечият капан отдавна мина, мина и Бичият капан (в него попадна за втори път FOREX мишката, т.к. той купуваше и при Еуфорията и после в Бичия капан). Замисли се дали вече не сме в Капитулацията? Т.ч. не говори без да познаваш добре графиката, а сега я разгледай и анлизирай това което съм ти написал и ще се убедиш!

Надвям се някой ден да успееш и да станеш успешен трейдър!

Успех в сделките!

Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
            Тук повечето май не сте наясно как действат световните илюзионисти
            Никой не е разтоварил никакви 500 тона злато (говоря за физическо). Терминът Naked shorts да ви говори нещо?
            Златото ще се окаже балон в един момент, но този момент е напред във времето. Продължавам да твърдя, че все още не сме видяли истинска маниакална фаза на купуване на златото, ако се ръководим от добре познатата графика на балона. По мое мнение сме в една друга, също толкова задължителна фаза за всеки балон - мечия капан
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Когато вземат да се наводняват купените медии със статии от сорта, че инвеститорите в злато били в шок... хаха... отново е време за покупки! Тези така и не могат да вдянат, че инвеститорите в злато са особен вид инвеститори.
              Мдаа, отново е време сигурно.
              Както и на 1800 долара си писал че е за покупки щото ще ходи до 2 800 до края на годината (2011), а пък ЕЗ щяла да се разпадне още Ноември

Гледам че и недоносчето биткойн се е размазало, къмто 50 долара е вече. Което пак си е адски скъпо за едно нищо, обвито в станиол

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Когато вземат да се наводняват купените медии със статии от сорта, че инвеститорите в злато били в шок... хаха... отново е време за покупки! Тези така и не могат да вдянат, че инвеститорите в злато са особен вид инвеститори.
                Надали има по-доволни от спада в цената на златото от тези, които действително го купуват, а не го гледат отстрани.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  умните пари не ловят падащи ками!
                  те влизат плавно и почти незабележимо в позици и никога не се блъскат, защото знаят за какво иде реч... резките движения не са характерни за тях.

при такъв сериозен спад е рано да се прогнозира къде ще е дъното и кога ще консолидира... погледни чарта... умните пари може би ще влязат, но първо ще изчакат графикта да се успокои на едни ниски нива.
                  При златото нещата не стоят точно така Бертрам. Истината е, че докато гледате на златото като на обикновен финансов инструмент, то никога няма да го разберете.

Коментар

• Когато вземат да се наводняват купените медии със статии от сорта, че инвеститорите в злато били в шок... хаха... отново е време за покупки! Тези така и не могат да вдянат, че инвеститорите в злато са особен вид инвеститори.
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                      Дали?
                      Едва ли вече някой вярва в "актив" който за два дни пада с 12%
                      Освен талибаните И.Ч. , роднинските никове, зомбирания с телескопа, клонираните мариновци и прочее психастеници.
                      Oye , tonto , почвай да четеш книжки
                      как да изкараш някой лев , че тия ключове дето си ги наредил там и за вторични
                      суровини да ги предадеш няма да ти стигнат за хлебец
                      Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Тук повечето май не сте наясно как действат световните илюзионисти
                        Никой не е разтоварил никакви 500 тона злато (говоря за физическо). Терминът Naked shorts да ви говори нещо?
                        Златото ще се окаже балон в един момент, но този момент е напред във времето. Продължавам да твърдя, че все още не сме видяли истинска маниакална фаза на купуване на златото, ако се ръководим от добре познатата графика на балона. По мое мнение сме в една друга, също толкова задължителна фаза за всеки балон - мечия капан
                        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gancho_ Разгледай мнение
                          Тръгна нагоре:-)))Утре сутринта,всичко ще е по старо му.
                          Дали?
                          Едва ли вече някой вярва в "актив" който за два дни пада с 12%
                          Освен талибаните И.Ч. , роднинските никове, зомбирания с телескопа, клонираните мариновци и прочее психастеници.

Коментар

• Хайде на влакчето

Тръгна нагоре:-)))Утре сутринта,всичко ще е по старо му.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              те влизат плавно и почти незабележимо в позици и никога не се блъскат, защото знаят за какво иде реч... резките движения не са характерни за тях.

при такъв сериозен спад е рано да се прогнозира къде ще е дъното и кога ще консолидира... погледни чарта... умните пари може би ще влязат, но първо ще изчакат графикта да се успокои на едни ниски нива.
                              Е как ще влязат на спокойна графика и тънък пазар - нали веднага ще обърнат цената срещу себе си като тръгнат да купуват. Ти да не мислиш че тая работа е като оная работа все едно както китайците купуват злато без да ги разберат. Няма такива филми - всичко е прозрачно на екрана. За да се намърдат им трябват много хора да продават за да има обем и задържат цената ниска. Сценария е винаги един и същ - пуска се някакъв слух прави се паника.. всички се юрват да закриват а другите това и чакат
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Да умните пари за това са умни защото купуват когато е евтино. За да се намърдат в позиция им трябва голяма волатилност и ликвидност. Ден като днешния е точно такъв. При добър тайминг този индикатор е добър знак за дъно или връх

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X